Dodaj do ulubionych

błagam...

24.06.12, 22:59
trzymajcie jutro kciuki za moją mamę. Jest 3 w kolejce: będzie usuwana cała pierś i węzły chłonne. Operacja miała być w piątek, wzięłam wolne, w szpitalu czekając na "naszą" kolej zjadłam wszystkie paznokcie a w końcu operację przełożono na poniedziałek, bo przyjechał ktoś z wypadku i trzeba było go natychmiast operować. Mama z racji kiepskiego serca może zejść na stole od narkozy i tak naprawdę i jej i nam spędza sen z powiek to czy się wybudzi czy nie. Samym rakiem będziemy się martwić jak mama wróci do nas z bloku operacyjnego. Jutro w pracy (niestety nie mogę wziąć już wolnego dnia) chyba oszaleję. Prześlijcie trochę dobrych myśli, że wszystko będzie ok.
Obserwuj wątek
    • olinka20 Re: błagam... 24.06.12, 23:05
      Spicy, trzymam!
      Oby było ok!!!!
      • mearuless Re: błagam... 24.06.12, 23:09
        bedzie dobrze!
        na 100%
        a ty po drodze do pracy kup sobie moze jakas melise albo cos innego uspokajajacego zebys nie oszalala z niepewnosci i strachu.
    • amoreska Re: błagam... 24.06.12, 23:28
      Trzymam smile
      Będzie dobrze smile
    • esofik Re: błagam... 24.06.12, 23:38
      zaklinam z całych sił: bedzie dobrze
      Trzymaj się Kobieto
    • deelandra Re: błagam... 24.06.12, 23:42
      trzymam, trzymam! moja mama przez to przeszła i żyje i ma się dobrze, więc życzę wam, żeby i u was się skończyło tak samo!
      • 3-mamuska Re: błagam... 24.06.12, 23:45
        Trzymam kciuki , będzie dobrze jak wiedza ze z sercem jest słabo to bedą pilnować .
        • rudamarta4 Re: błagam... 24.06.12, 23:58
          Trzymam kciuki za Twoją Mamę, zaklinam, żeby było dobrze.
          A Ty bądź dzielna, walnij coś na uspokojenie.
      • amoreska Re: błagam... 25.06.12, 15:29
        Deela, supersmile
        Pozdrowienia dla mamysmile
        • deelandra Re: błagam... 25.06.12, 16:02
          regularnie przekazuję, dzięki amorku smile
    • marghe_72 Re: błagam... 25.06.12, 00:15
      Kciuki zaciśnięte
      Trzymaj się
      • bryanowa-1 Re: błagam... 25.06.12, 00:34
        zaciskam
    • prigi Re: błagam... 25.06.12, 06:57
      Spicy, trzymam kciuki z całej siły.
      Lekarze na pewno przygotowani są na wszelkie niesprzyjające możliwości. ale na pewno nie będzie żadnych niemiłych niespodzianek.
    • madame_zuzu Re: błagam... 25.06.12, 07:12
      Trzymam kciuki i ślę pozytywne myśli.
      Strach jest naajgorszy. Zbierz w sobie duzo sil, bo beda potrzebne Wam do pomocy mamie po operacji. Musi być dobrze kiss
    • mamakarolla Re: błagam... 25.06.12, 07:17
      kciuki zaciśnięte.
      Musi być dobrze!
    • moniq1979 Re: błagam... 25.06.12, 08:07
      Trzymam bardzo mocno!!!!
    • sylki Re: błagam... 25.06.12, 09:11
      trzymam!
    • mme_marsupilami Re: błagam... 25.06.12, 09:19
      Trzymam i sle same dobre fluidy. Uda sie zobaczysz.
    • magiczna_marta Re: błagam... 25.06.12, 09:32
      Trzymam kciuki.
      Ostatnio sama przechodziłam przez narkozę więc wiem co to za strach, u Was dodatkowo komplikacje.
      Będzie dobrze, będzie dobrze, będzie dobrze.....
      • asiaiwona_1 Re: błagam... 25.06.12, 09:50
        trzymam...
        • cudko1 Re: błagam... 25.06.12, 10:12
          będzie dobrze kochana - musi być
    • ez-aw Re: błagam... 25.06.12, 10:07
      Znam ten strach aż za dobrze.
      Trzymam kciuki, przesyłam fluidy i czaruje. Będzie dobrze, musi być dobrze.
      • akasya Re: błagam... 25.06.12, 10:38
        Trzymam! Będzie dobrze!
    • hedna Re: błagam... 25.06.12, 15:25
      Z całego serca życzę,żeby było dobrze! Rano czytałam co napisałaś,daj znać jak będzie po operacji. Wierzę ,ze będzie dobrze.
      • aga9001 Re: błagam... 25.06.12, 15:43
        Trzymam kciuki aby było wszystko ok.
        • sewa.49 Re: błagam... 25.06.12, 15:46
          Mysle o Was cieplo, trzymam kciuki, zeby wszystko poszlo dobrze.
          • azjaodkuchni Re: błagam... 25.06.12, 16:19
            I ja tez potrzymam a Ciebie przytulam trzymaj się .
      • spicy_orange Re: błagam... 25.06.12, 17:11
        hedna, u mnie już po strachu i też trzymam za ciebie smile
    • jowitka345 Re: błagam... 25.06.12, 16:22
      przesyłam dobre fluidy.... i trzymam kciuki
    • spicy_orange Re: błagam... 25.06.12, 17:07
      dziewczyny, jesteście wspaniałe! Mama nie dość, że jest już wybudzona, to podobno w świetnym humorze. Ma jeszcze lekkie mdłości po znieczuleniu i dostała piłeczkę do zgniatania, żeby ręka pracowała i nie robiły się obrzęki. Jestem tak szczęśliwa, że prawie fruwam... Dziękuję wszystkim za dobre słowa smile Teraz czekamy na wyniki badań guza i na potwierdzenie, że terapia hormonalna wystarczy. Jeszcze raz dziękuję smile
      • deelandra Re: błagam... 25.06.12, 17:12
        jeszcze długa droga przed wami, pewnie ze dwa lata, ale najgorsze już minęło, więc teraz tylko się leczyć i nie poddawać!
        • spicy_orange Re: błagam... 25.06.12, 17:45
          mama jest optymistką z natury, ale niestety nieprofesjonalne podejście lekarzy mocno ją (i nas wszystkich) wytrąciło z równowagi. Teksty w stylu: "albo umrzesz jutro na stole albo za pół roku na raka", " z takim sercem to co najwyżej na zabieg wszczepienia rozrusznika" i chamskie uwagi o pozyskaniu materiału do nauki dla studentów. Dobrze, że można sobie teraz samemu wybrać szpital i lekarza, bo rzeźnicy z mojego lokalnego szpitala mogą zapomnieć że ktokolwiek z mojej rodziny tam dobrowolnie nogę postawi. O innych sprawach wolę nie wspominać, bo nie chcę się denerwować a dziś radosny dzień smile

ps. lekarz mówił, że może to być nawet 3-5 lat terapii, wszystko zależy czy wyniki z biopsji się potwierdzą (pamiętam tylko, że wyszedł podtyp luminalny B, her-2 ujemny, hormonozależny, ale to jeszcze będą badać dokładnie).
          • doral2 Re: błagam... 25.06.12, 19:21
            ważne, że są dobre wieści smile
            • bei Re: błagam... 25.06.12, 21:47

Dopiero przeczytałam, trzymam kciuki za pogonienie chorobska, niech sobie szybko idzie precz!
              • annajustyna Re: błagam... 25.06.12, 22:15
                tez dopiero co przeczytalam. Duzo zdrowka dla Mamy!
          • deelandra Re: błagam... 25.06.12, 22:35
            nie wiem, gdzie mieszkasz, ale gorąco polecam klinikę w Poznaniu, po usłyszeniu podobnych tekstów w miejscowym szpitalu (jakie 500 m od jej domu, METRÓW) i wyznaczeniu jej pierwszej konsultacji za m-c (nowotwór złośliwy, 40% szans na przeżycie) moja mama za moją namową pizgła wszystko i jeździła 150 km do Poznania, gdzie ją w ciągu 3, czy 4 dni położyli na stół operacyjny, tam miala chemie (liczba mnoga) i terapie hormonalne (liczba mnoga), ze względu na odlegość to była droga przez mękę, ale warto było, lekarze - wybitni specjaliści i profesjonaliści, pielęgniarki miłe i wspierające i co najważniejsze tam ją skutecznie wyleczyli
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka