Dodaj do ulubionych

A w marketach juz "Witaj szkoło"

16.07.12, 21:53
Na miejscu uczniów ( i nauczycieli tezwink ) bym sie mocno wkur!@@$#.
Obserwuj wątek
    • marjanna.b Re: A w marketach juz "Witaj szkoło" 16.07.12, 21:59
      Marrrrudzisz wink
      Kupiłam dziś w Pierdonce dla Syna piórnik szkolny, z wyposażeniem (i Spajdermenem - co niezwykle ważne) za jedyna 19.99 (czy jakoś tak).
      Syn się niemal posikał ze szczęścia (o takim MARZYŁEM!!!! mamo... chociaż pisaków trochę mało i kredki mają mało kolorów...), nazwał mnie najlepszą mamą na świecie i w ogóle the best.
      Po czym strzelił focha jak się dowiedział, że czeka go jeszcze 1,5 miesiąca wakacji.
      Zaznaczam, że wcale nie pała wielką miłością do szkoły ;P

m.
    • esofik Re: A w marketach juz "Witaj szkoło" 16.07.12, 22:19
      i dobrze tongue_out
      od miesiąca mam "listę zakupów" ze szkoły więc pomalutku mogę kompletować wyprawkę
      największy problem mam z wyborem plecaka uncertain tak aby nie przeważył mojej 13-to kilogramowej uczennicy
      i jako mam pierwszoklasistki mam już stresowe bóle brzucha suspicious
      • marjanna.b Re: A w marketach juz "Witaj szkoło" 16.07.12, 22:24
        Cytatmojej 13-to kilogramowej uczennicy
        Ar ju siur???
        Moja Ada, lat niespełna 4, waży jakieś 23kg...
        Wiem, że moje dzieci są duże, ale chyba nie AŻ TAK?!?

m.
        • mearuless Re: A w marketach juz "Witaj szkoło" 16.07.12, 22:28
          eeeeeeeeeee moja 5 lat, 18 kg....tez mnie to zdziwiłosuspicious
        • olinka20 Re: A w marketach juz "Witaj szkoło" 16.07.12, 22:30
          Moze byc siurwink
          Jak szłam do szkoły wazyłam całe 17 kg.
        • milva_barring Re: A w marketach juz "Witaj szkoło" 16.07.12, 22:30
          o rany, moja trzylatka waży 13 kg

jestem w szoku, ale w sumie bratanek męża waży 17 kg, a ma 7 lat (bratanek, nie mąż wink)
          • jowitka345 Re: A w marketach juz "Witaj szkoło" 16.07.12, 22:44
            milva_barring napisała:

> o rany, moja trzylatka waży 13 kg
            >
            > o mamuniu naprawdę 13 kg? Moja córka miała rok tyle ważyła... teraz ma 2,5 i waży tyle samo tongue_out
        • esofik Re: A w marketach juz "Witaj szkoło" 16.07.12, 22:31
          ofkors Aim siur tongue_out

4,5 we wrześniu, w IE wcześnie zaczynają (i często wcześnie kończą tongue_out)
          • bryanowa-1 Re: esofik 17.07.12, 02:37
            po co ten plecak?sie pytam bo moj tez od wrzesnia do reception i ja mu tylko worek na PE kupuje i taka teczke plaska czerwona na rysunki(bag pak czy jakos tak).bluzy z logo z zeszlego roku mamy,polo tez.portkow kilka dokupie i ze 2 pary czarnych butow i chyba bedzie gitsmile
            • esofik Re: esofik 17.07.12, 14:36
              Młoda od września zaczyna już normalną szkołe, z lekcjami i siedzeniem w ławce surprised
              7 książek, zeszyty, ołowki, kredki, gumki itd czyli full zestaw
              książki będą w szkole, ale czasem jak będzie praca domowa, będzie musiała przynieść> nie wiem co z resztą, zeszyty itd, czy bedzie musiała nosić codziennie czy bedzie można zostawić w szkole
              Do tego lunch i picie
              Nie wiem też co z dresem na PE czy będa sie przebierac w szkole (dodatkowy bagaż) czy bedzie mogła iśc do szkoły na sportowo
              Pewnie wszystkiego dowiem się już po rozpoczęciu zajęć

Szczęśliwie udało nam się i mamy szkołe bez mundurkową tongue_out
              • mamalilianki Re: esofik 17.07.12, 20:29
                My też w sierpniu kończymy 4,5 roku i do szkoły, ale niestety mundurkowa. Książki dziś kupione- 80 euro. Jeszcze mundurek, buty.... Ależ się denerwuję!
                • grave_digger Re: esofik 17.07.12, 20:55
                  4,5 roku i w ławce??
                  ale nie całą lekcję??
                  nie wyobrażam sobie..... czy to raczej jak przedszkole na początku?
                  • esofik Re: esofik 18.07.12, 00:00
                    W "naszej" szkole zajęcia sa w godzinach 9-13.20, w tym przerwa 15-minutowa i przerwa na lunch pół godziny. Na naukę pozostaje troszkę ponad 3h, do tego jakaś gimnastyka, plastyka, śpiewy.
                    Pierwsze dwa lata tzw junior i senior infants są bardzo lajtowe
                • esofik Re: esofik 18.07.12, 00:05
                  strasznie drogo surprised
                  ja zaplaciłam 44e, już w okładkach. Natomiast znajoma z pracy książki kupuje przez szkołę (inną, mundurkową) i zapłaciła tylko 15e.. ale dla drugiego dzieciaka, który zaczyna second school ksiązki kosztowały 270e
                  • mamalilianki Re: esofik 18.07.12, 09:38
                    o, jak miło! jeszcze trzeba okładki! Zupełnie zapomniałam jak to jest w szkolesmiledzięki za przypomnienie. Zanim pozliśmy do księgarni to koleżanka powiedziała że zapłacimy 20 euro, tak więc padłam jak usłyszałam kwotęsad
                    Martwię się też o angielski bo córka nie bardzo mówi, niewiem czy rozumie cokolwiek.
          • robitussin Re: A w marketach juz "Witaj szkoło" 17.07.12, 13:25
            esofik napisała:

> ofkors Aim siur tongue_out
            >
            > 4,5 we wrześniu, w IE wcześnie zaczynają (i często wcześnie kończą tongue_out)

Eee, to co Ty ludzi zmylasz tak na bezczela wink
            • esofik Re: A w marketach juz "Witaj szkoło" 17.07.12, 14:38
              tongue_out
      • robitussin Re: A w marketach juz "Witaj szkoło" 17.07.12, 13:23
        esofik napisała:

> i dobrze tongue_out
        > od miesiąca mam "listę zakupów" ze szkoły więc pomalutku mogę kompletować wypra
        > wkę
        > największy problem mam z wyborem plecaka uncertain tak aby nie przeważył mojej 13-to k
        > ilogramowej uczennicy
        > i jako mam pierwszoklasistki mam już stresowe bóle brzucha suspicious

Ups. 13 kilo ważyły moje 1,5 roczne dzieci i nie wyglądały na grubasy smile
    • prigi Re: A w marketach juz "Witaj szkoło" 17.07.12, 06:49
      a tam
      ja z dwa tygodnie temu kupiłam pierwsze bombki big_grin
    • melancho_lia Re: A w marketach juz "Witaj szkoło" 17.07.12, 08:41
      A ja tam się cieszę, przynajmniej kupię młodemu wszystko wcześniej, a nie w tym szaleńczym amoku w ostatnim tygodniu sierpnia.
      • mamaivcia Re: A w marketach juz "Witaj szkoło" 17.07.12, 09:14
        ja też się cieszę i właśnie dzisiaj jadę nabyć tornister lub plecak
        i trochę rzeczy do wyprawki szkolnej
        do tej pory zwykle wracaliśmy z urlopu i na koniec sierpnia latałam z rozwianym włosem w poszukiwaniu wyprawki do przedszkola ... wszędzie był bajzel, wszystko przebrane i ogólnie syf uncertain
        • olinka20 Re: A w marketach juz "Witaj szkoło" 17.07.12, 10:26
          Ja was rozumiem, z punktu widzenia rodzica to na pewno jest przydatne.
          Ale z punktu widzenia ucznia, ktoremu cierpnie skóra na hasło szkoła?
          Mozna sie wkurzyc, ze ledwo ostatni dzownek zabrzmiał, a tu w markecie witaj szkoło!
          • zales239 Re: A w marketach juz "Witaj szkoło" 17.07.12, 15:10
            WOGÓLE nie chcę myśleć o szkolesuspicious
            Co wy pogłupiałyście babole,dopiero co kwiatka pani zanosił na koniec roku a tu już trzeba myśleć ZNOWU o szkole !
            NEVER hehehwink
            Ja chcę odsapnąć ,nie myśleć nawet o piórniku.
            Już mam gęsią skórkę jak sobie pomyślę o II klasie .
            Ruszę do boju z karteczką pod koniec sierpnia .
            Mamy wakacje jes??????????????????????????????????????????????
            I tego będę się trzymać!
            no ! ulżyło mi trochę,Oli nie masz innych tematów?
            • grave_digger Re: A w marketach juz "Witaj szkoło" 17.07.12, 21:01
              ja dziś zales poszłam do papierniczego w innym celu a wyszłam z tornistrem dla córy - kurka, jest idealny dla niej, jej gabaryty, plus ma wszystko co powinien tornister, no i jest monster high suspicious i był miał promocję (do końca lipca) minus 15 zł. a ja mam za 3 dni ślub i jeszcze muszę wydać na bukiet, fryzury i dwa torty...
              • zales239 Re: A w marketach juz "Witaj szkoło" 17.07.12, 21:11
                o kurcze,no tak przeca Ty się szykujesz na WIELKI DZIEŃ!!!!!!!!!!
                o buty nie zapytam hłe hłesmile
                • grave_digger Re: A w marketach juz "Witaj szkoło" 17.07.12, 21:17
                  ale się znęcacie nade mną tongue_out
                  jeśli cię to pocieszy, to formalność w urzędzie trwa ino 15 min i zobaczą tam moje buty tylko 4 osoby plus urzędniczka big_grin
                  • mamaivcia Re: A w marketach juz "Witaj szkoło" 18.07.12, 14:08
                    a foty z wielkiego dnia na forum nie będzie?
                    chociaż te buty cyknij i wstaw hahahaha
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka