Dodaj do ulubionych

Pierd%^*&*# Straż Miejska

01.10.12, 17:11
Wyszłam z auta na 5 minut dosłownie, poszłam do PZB, a jak wracałam to minęłam moje auto. Ciągnięte przez holownik. Dawaj biegiem za holownikiem, machałam do nich, przechodnie im machali, że ktoś biegnie za nimi, ale udawali, że nic nie widzą. Jak zwolnili żeby skręcić, to nawet zapukałam w szybę, ale pan wielce ważny strażnik miejsko-wiejski nawet nie raczył szyby uchylić. Uśmiechnął się tylko i pojechali dalej. Mało mnie kurwa mać szlag na miejscu nie trafił.
Gdybym wyszła 2 minuty później, to bym pomyślała, że ukradli mi auto. Z tych nerwów zapomniałam jaki jest numer na Straż Miejską, zadzwoniłam na policję, potem na Straż i dowiedziałam się, że muszę pójść na Pl.Dąbrowskiego (W-wa) wyjaśnić co i jak.
Tam mi powiedzieli, że muszę zapłacić 440zł za holowanie plus 33zł za każdą dobę auta na parkingu. Ale doby nie liczą od momentu wjazdu auta na parking, tylko doba kończy się o północy, czyli jak auto wjedzie tam o 23-ciej, to po północy już się płaci za dwie doby. No, kurwa mać!!!
Na raty oczywiście nie rozkładają, bo ustawodawca tego nie przewidział. Zarząd Dróg Miejskich czynny do 15.30, a auta nie wydadzą bez kwitka, że jest opłacone.
Jutro złożę skargę na tego pajaca, który nie raczył się zatrzymać i poinformować mnie gdzie jest zabierane auto.
Ciekawe skąd do jutra wytrzasnę tyle kasy plus 100zł na mandat.
Zajebiście mi się październik zaczął....

No, to się wygadałam.
Obserwuj wątek
    • rudamarta4 Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 01.10.12, 17:15
      Dodam jeszcze, że znak zakazu zatrzymywania był, ale dojrzałam go potem. Stało tam około 20 aut, więc stanęłam i ja, holownika nie widziałam w zasięgu oczu. Musieli poczekać aż wejdę do budynku i od razu wciągać auto. Potem dowiedziałam się, że z tej ulicy codziennie holowane jest około 50 aut. Ładny mają zarobek.
    • deelandra Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 01.10.12, 17:17
      trzeba
      było
      nie
      stawać
      na
      zakazie
      • rudamarta4 Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 01.10.12, 17:25
        deelandra napisał(a):

> trzeba
        > było
        > nie
        > stawać
        > na
        > zakazie

Dzięki za zajebistą poradę.
        • deelandra Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 01.10.12, 21:37
          uprzejmie proszę
    • margotka28 Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 01.10.12, 17:17
      tez nie lubie strazy miejskiej/gminnej ale po pierwsze to oni sami nie holuja aut,a po drugie nie ma opcji, zeby w ciagu 5 minut przyjeli zgloszenie, przyjechali na miejsce i jeszcze zawolali auto holownicze, ktore to auto zdazylo wzciagnac twoje na lawete i odjechac.
      Swoja droga, gdzie zaparkowalas, ze komus az tak to przeszkadzalo? W miescie, w ktorym mieszkam na hol odwozi sie tylko takie samochody, ktore uniemozliwiaja normalny ruch: np: blokuja tory tramwajom, wyjazdy z posesji etc.
      • rudamarta4 Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 01.10.12, 17:24
        Ul. Łucka, Warszawa, okolice PZB. Oni się tam czają na kierowców, zarabiają na tym, holownik stoi w pogotowiu.
        • malenkie7 Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 01.10.12, 18:29
          niestety, przykre doswiadczenie, ale wiecej juz nie staniesz na zakazie.
          podobną nauczke dostalam na siódemce miedzy Wawą a Płońskiem, 400 zł i 10 pkt karnych - teraz na zadnej 70tce nie jadę szybciej.
    • olinka20 Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 01.10.12, 18:30
      Wspolczuje, ale faktycznie było nie stawac wink
      U nas patałachy ostatnio stali pod zakazem parkowania pod pocztą ( jak stoi tam auto to sie nie da wyjechac bo nic nie widac z jednej strony), ale zauwazyli, ze wyciagam aparat i chce im cyknac zdjecie i spierdzielili. Bardzo załuje, bo nie omieszkałabym sie przejsc do komendanta ( czy kto tam jest) i zapytac co o tym sadzi.
      A te patałachy chcą kolejnych uprawnien i dostepu do broni uncertain
      • gku25 Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 02.10.12, 23:50
        W przypadku interwencji mogą sobie stanąć na zakazie, w ten sposób by się wyłgali.
        • olinka20 Gku 03.10.12, 10:00
          A to nie powinny im wtedy swiatełka na dachu mrygac czy cus?
          Przyznaje sie jestem cieta na te lebiegi, bo pod ich nosem ( znaczy pod ich siedzibą) zule wóde pija, a oni latają i blokady z dupy zakładają- znaczy specjalnie przestawiono znak, zeby mozna było wiecej mandacików dokladac. Całe zycie tam auta stały i nikomu nie przeszkadzało, no ale zula nie widzą nie?
    • grave_digger Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 01.10.12, 19:45
      no, ale chyba po coś ten zakaz tam jest? dlaczego nie masz pretensji do siebie?
    • amoreska Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 01.10.12, 20:01
      Dura lex sed lex.
      • arwena_11 Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 01.10.12, 20:44
        Poszukaj w przepisach, bo oni podobno nie mają prawa ściągać auta, zaparkowanego nieprawidłowo, ale nie przeszkadzającego i niestwarzającego zagrożenia.
        www.auto-swiat.pl/1-kiedy-policja-straz-miejska-moga-odholowac-auto
        poczytaj tu. I sprawdź, czy pod znakiem była informacja że będą ściągać. Jak nie i nie blokowałaś nic, to możesz spróbować się kłucić.
        • arwena_11 Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 01.10.12, 20:45
          kłócić
    • dziennik-niecodziennik Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 01.10.12, 20:52
      niestety to ze nie zauważyłas znaku, że nei bylaś jedyną parkującą, ze na pięc minut itd - nie zmienia tego że odholowali cię słusznie.
      na pewno nei czekali żeby akurat Ciebie odholować. po prostu na Ciebie padło, wszystkich naraz odholować nie mogli.
      zarobek mają, bo ludzie parkują jak sieroty. jakby sie stosowali do znaków to by nie bylo zarobków.
      porada żebyś nie stawała na zakazie jest w tej sytuacji jedyną słuszną.
      • paskudek1 Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 02.10.12, 12:35
        szkoda tylko że potrafią się zaczaić o odholować autko w 5 minut z miejsca w którym może i nie powinno parkować, ale gdzie nikomu nie przeszkadza, a w miejscach gdzie NA PRAWDĘ samochody parkują koszmarnie i utrudniają innym życie jakoś reagować nie chcą. W moim mieście mogliby w jeden dzień ładne parę setek zarobić tylko spacerując po parkingu przy hipermarkecie. Nagminne jet tam parkowanie na dwóch miejscach, parkowanie na drogach przejazdowych zamiast na miejscach parkingowych itd.
        • esofik Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 02.10.12, 16:16
          parking przy hipermarkecie to już teren prywatny, SM nic do tego. Jedynie ochrona hipermarketu mogłaby coś z tym zrobic, ale przecież nie bedą denerwować klienta, bo nastepnym razem pojedzie do hipermarketu obok
          • paskudek1 Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 02.10.12, 20:04
            no chyba że zostaną wymalowane białe znaki poziome a na wjeździe na parking stoi znak że obowiązują zasady ruchu drogowego, to i chyba o parkowaniu też...
            • olinka20 Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 02.10.12, 20:32
              Hyhyhy pod moim marketem gdzie własnie barany stają przy wysepkach kiedys mieli akcje wzywamy barany do swoich aut.
              I przez kilkanascie minut było non stop- wlasciciel auta o nr XXXXXX proszony jest pilnie do swojego auta.
              Duzo osob biegło, jak wyszłam po zakupach to jakos tak przejrzysciej bylo na parkingu.
              ale pewnie jakis baran albo baranic a zrobiła afere, bo dalej parkuja jak swięte krowy.
              • amoreska Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 02.10.12, 20:37
                Cytatpod moim marketem
                M1 wink ?
                • olinka20 Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 02.10.12, 20:47
                  Ano.
                  Chociaz ostatnio ze wzgl na asortyment przenislismy sie do auchan, ale jak chce na szybko galerie obskoczyc to m1 mam najblizej i najlepiej wyposazony.
                  • jowita771 Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 02.10.12, 22:20
                    A do którego Ty m1 jeździsz?
                    • olinka20 Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 02.10.12, 22:27
                      Ja z woj slaskiego nie z wawki smile
    • jowita771 Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 01.10.12, 21:20
      Ciekawe, czy u nas tez odholowują czasem. Ja jestem w stałym kontakcie ze SM, mam numer zapisany w telefonie i jak tylko muszę omijać samochód z wózkiem po ulicy, to dzwonię. Jak jeszcze nie ma biletu na parkowanie, a jest w strefie, to napomykam niechcący, wtedy szybciej reagują.
      • heerbaataa Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 02.10.12, 07:23
        Następnym razem zanim zadzwonisz do Straży z "uprzejmym donosem" zastanów się czy przypadkiem ten samochód nie stoi na zakazie, bo np. kierowca poszedł odprowadzic do klatki 90 letniego staruszka, który jest w stanie na własnych nogach zrobić max kilka kroków a najbliższe wolne miejsce parkingowe jest 3 ulice dalej. Albo może podjechał blisko kamienicy, bo trzeba do auta przenieść dziecko z nogą w gipsie od palców do pachwiny i uwierz, że doprowadzenie dziecka w takim stanie do auta, które musiałaś zaparkować choćby tylko na następnej ulicy to większe utrudnienie niż objechanie tego auta wózkiem. Ja wczoraj też zapłaciłam mandat - odprowadzałam babcię, którą odebrałam po operacji ze szpitala. Całe wyjście trwało 7 minut -wystarczyło aby założyc blokadę. Jak mnie panowie poimformowali dostali cynk telefonicznie... Nie staje na zakazach z lenistwa, staram się nie utrudniać zycia pieszym i innym użytkownikom drogi ale są wyjątkowe sytuacje i akurat wtedy trafi się jakiś uprzejmy donosiciel, który nie ma w życiu większych problemów i wyraźnie się nudzi. Straż miejska czy policja palcem by często nie kiwnęła z lenistwa nawet gdyby widzieli, źle zaprakowane auto - może jeśli masz nadmiar wolnego czasu szukaj radiowozów zaprakowanych na zakazach albo stojących " w dziurach" żeby dotrwać do końca zmiany i wtedy dzwoń.
        • jowita771 Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 02.10.12, 07:30
          Nie dzwonię z nudów, jak nie miałam wózka, to nawet nie zauważałam takich samochodów. Dziwnym trafem często stoją koło urzędów. I większość jednak nie odprowadza babci staruszki, tylko po prostu są za leniwi, żeby przejść kilka kroków. Ich mandat, nie mój. A i rysnąć mi się wózkiem zdarzyło, bo alternatywą było przejście po kałuży po kostki i to wśród jeżdżących samochodów. Nie będę ryzykowała, że mnie z dzieckiem ktoś potrąci, bo jakiś jełop musi mieć blisko.
          • buzka25 Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 02.10.12, 09:18
            po cos te "wózki" czy karty parkingowe są, a jak komuś żal niech dzowni, w każdym bądź razie wiedząc ze z kartą parkingową moge stawać gdzie mi sie podoba ( w granicach rozsadku, coby kogos niezablokować tudzież wjazdu, wyjazdu itp) mogą mnie cmoknąc, juz pare razy straż miejska czaiła sie na mnie na rynku, ale podjeżdzajac zauwazyli karte i tylko się uśmiechneliwink a jeszcze mam na nich haka, bo stojąc na koperce dla ON pod kosciolem zajebali mi z dachu antene z CB, zaraz obok kosciola jest straz miejska, i kamerki itp, robiłam interwencje ale jak sie okazalo ich kamerka nie siega na miejsce dla niepelnosprawnych, aczkolwiek "łobuzów" jakos ujełał no ale.....w kazdym badz razie jestrem przeciw strazy miejskiem, nawet podpisałam odpwiednią apelacje,
        • olinka20 Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 02.10.12, 09:57
          Jakos z mojego doswiadczenia to nie potrzebujący, a leniwi blokują.
          Pod moim ulubionym marketem tak stają przy wysepkach, kurwica mnie strzela, bo ciezko potem wyjechac, gówno widac czy cos jedzie czy ktos idzie, bo sobie paniusia czy pan stoanie- na chwilke.
          Z reguły to młode byczki i mamusie z dziecinami ( moje osobiste obserwacje).
          • rudamarta4 Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 02.10.12, 10:09
            Nie blokowałam nikomu wyjazdu, nie utrudniałam poruszania się po jezdni, chodniku, itp.
            Szlag mnie trafia jak ktoś zaparkuje jak pizda na połowie chodnika i wtedy często naklejam odpowiednią naklejkę.
            Wczoraj stanęłam normalnie na ulicy- przy krawężniku, przede mną stały inne auta, moje było pierwsze do odholowania, bo przecież z środka nie wyciągną. Z ciekawości pojadę tam w następnym tygodniu, zaparkuję prawidłowo i popatrzę gdzie się czai laweta.
            Pod moim blokiem od trzech lat stoi auto, trawa pod nim urosła, ale ma tablice i wszystkie szyby, więc nie jest wrakiem, nie można go usunąć. Ktoś ewidentnie porzucił auto, jest na rejestracji NOL. Sąsiedzi i jak kilkakrotnie zgłaszaliśmy to na SM i Policję, ale mają to w dupie. A jak ktoś wyjdzie z auta na 5min albo babcia handluje jajkami, to lecą od razu i zabierają auto oraz dają mandat biednej babci.
            Dziś pójdę złożyć skargę na fiuta strażnika, który mnie olał wczoraj.
            Z ciekawości spytałam czy jakby w aucie był pies, to też by zabrali auto.
            Tak, zabraliby. Skurwysyny.
            • olinka20 Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 02.10.12, 10:15
              Jacys nienormalni ( zwłaszcza z tym psem:/).
              Szkoda, ze jak w Katowicach debile blokują tory tramwajowe to nie odholują, trzeba ich chyba na szkolenie do kolegów z Wawki wysłac uncertain
            • dziennik-niecodziennik Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 02.10.12, 10:59
              > Pod moim blokiem od trzech lat stoi auto, trawa pod nim urosła, ale ma tablice
              > i wszystkie szyby, więc nie jest wrakiem, nie można go usunąć. Ktoś ewidentnie
              > porzucił auto, jest na rejestracji NOL. Sąsiedzi i jak kilkakrotnie zgłaszaliśm
              > y to na SM i Policję, ale mają to w dupie. A jak ktoś wyjdzie z auta na 5min al
              > bo babcia handluje jajkami, to lecą od razu i zabierają auto oraz dają mandat b
              > iednej babci.

jesli auto stoi zaparkowane prawidłowo, nie stwarza zagrożenia dla ruchu i jest zarejestrowane na jakiegos właściciela to co mają zrobic? zabiorą to ich ktos o kradziez oskarży...
              • olinka20 Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 02.10.12, 11:09
                Ty ale wiesz jak takiego miejsca parkingowego zal?
                Znam to, mieszkałam w bloku, były godziny, ze walczyło sie o miejsce jak na wojnie big_grin
                • rudamarta4 Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 02.10.12, 11:20
                  Zważywszy na to, że takich aut jest kilka, ale żadne nie stoi tak długo- 3 lata. Żeby zaparkować pod blokiem wieczorem czasem muszę objechać ze dwa razy dookoła. Jak nie ma miejsca cudem parkuję z tyłu swojego bloku, ale już jakby pod innym blokiem. I non stop mam zostawiane kartki za wycieraczką, żebym tu nie parkowała, bo coś tam. Smarowanie klamki i szyb smalcem albo smarem też jest grane. Jak się wkurwię, to kupię kamerkę i zobaczę kto jest taki "uprzejmy". Auta, które "przypadkowo" tam są parkowane też mają takie kartki i smalec na klamce.
                  Zgłaszałam na SM- olali to.
                  • dziennik-niecodziennik Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 02.10.12, 11:27
                    no dopóki wam szyb nie wybijają to SM niewiele moze. posmarowanie klamki smalcem to nawet nie chuligański wybryk...
                  • grave_digger Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 02.10.12, 11:27
                    pod blokiem mojej mamy, na parkingu fiat stał z 15 lat jak nie lepiej. pięknie obrósł i pordzewiał wink w końcu właściciel - z klatki mojej mamy - się auta pozbył.
                • dziennik-niecodziennik Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 02.10.12, 11:23
                  wiem, takie jedno stoi u teściów pod blokiem big_grin
                • grave_digger Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 02.10.12, 11:25
                  może to domena dużych miast, ale w mej mieścinie nie zauważyłam, by jakiś samochód mi utrudniał przejazd wózkiem. przyznam się bez bicia. ale ja w miasto takim pojazdem to raczej nigdy się nie zapuszczałam, tylko do parków.
                  za to wkurza mnie niemiłosiernie jak ktoś zajmie mi moje miejsce parkingowe pod blokiem, za które płace co m-c, chociaż na tym miejscu stoi jak byk tabliczka z nr rejestracyjnym i napisem "nie zastawiać". raz zdarzył mi się gościu, który zajął moje miejsce i siedzi (czekał na żonę, jak się potem okazało). jak się to zdarza to zawsze grzecznie proszę o opuszczenie miejsca, gdy podjeżdżam i chcę zaparkować. no, ale się okazało, że pan nie odjedzie, bo nie wierzy tabliczce ani mi, że sama mogłam sobie tę tabliczkę postawić - to co, że na całym parkingu są identyczne tabliczki. nic do niego nie docierało, kazał mi czynsz pokazać, w którym opłacam ten parking big_grin tupet ludzi nie zna granic.... koszmar.
                • jowita771 Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 02.10.12, 13:41
                  Osły jesteście, trzeba było tablice buchnąć i wtedy by zabrali.
            • deelandra Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 02.10.12, 13:22
              > Wczoraj stanęłam normalnie na ulicy- przy krawężniku, przede mną stały inne aut
              > a, moje było pierwsze do odholowania,
              no to miałaś pecha, ale za chuja wafla nie rozumiem twojego oburzenia
              • rudamarta4 Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 02.10.12, 13:37
                Nie musisz.
                • jlo83 Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 02.10.12, 16:33
                  Hej Ruda smile
                  Odnosnie mandatow itp, to dostalam dzis pismo od komornika skarbowego, ze zjamuja mi pensje, mandatu 250 zl nie zaplacilam 2 miesiace temu (swoja droga w egzamin wjechalam w Lke). Ani pol wezwania mi nie napisali, tylko wyslali sprawe do komornika skarbowego, po 30 dniach od terninu zaplaty mandatu smile

Bylam na weekend w wawie, bralam udzial w jakims morderczym maratonie, nogi do dupy mi wrosly, bede w pazdzieriku na tydzien to sie odezwe i popijemt sobie duzo dobrego wina smile
                  • rudamarta4 Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 02.10.12, 16:44
                    Fajnie, a kiedy konkretnie będziesz? Byle nie w środę, bo nie popijemy.
                    Pochwal się blogiem lepiej smile
                    • jlo83 Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 02.10.12, 21:23
                      kurde, a myślałam, że wiadomość o blogu przegapiłaś smile
                      • rudamarta4 Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 02.10.12, 21:28
                        jlo83 napisała:

> kurde, a myślałam, że wiadomość o blogu przegapiłaś smile

No, co Ty smile
                        Zaglądam co drugi dzień, ale mało piszesz smile
                        • jlo83 Re: Pierd%^*&*# Straż Miejska 02.10.12, 21:38
                          właśnie napisałam
                          i wczoraj i dziś smile
                  • asiaiwona_1 jlo 03.10.12, 06:23
                    Bieglas w maratonie warszawskim? Dobrze zrozumialam? Jaki czas mialas?
    • boo-boo I co się rzucasz 02.10.12, 18:08
      Sama jesteś sobie winna. Moi rodzice np. mieszkają w takim rejonie, że bez przerwy ktoś zostawia samochód zaparkowany "na chwilkę- na 5 minut" i wiesz co ? chooj może człowieka strzelić jak ma za każdym razem czekać albo chodzić i szukać takiego zasranego kierowcy bo sobie postanowił na "chwilkę" zaparkować- i tak kilka razy dziennie- bo dzięki takiemu kierowcy nie da się przejechać. Tacy kierowcy jełopy nie rozumieją, że np. pogotowie nie będzie miało czasu czekać "5 minut"- a tym bardziej ktoś kto dostanie zawału lub udaru.....
      • rudamarta4 Re: I co się rzucasz 02.10.12, 19:52
        Nie zastawiłam nikomu wjazdu ani przejazdu, karetka spokojnie by się zmieściła. Nie jestem jełopem żeby tak parkować smile
        • malenkie7 Re: I co się rzucasz 02.10.12, 21:41
          mam taką sytuację raz w tygodniu - podwożę młodego na zajęcia, w miejscu, gdzie moge zaparkowac tylko przy garażach. odprowadzenie go zajmuje mi te "5 minut" - co robię? włączam awaryjne, zostawiam kartkę na widoku, ze jestem pod pod nr lokalu takim to a takim i zaraz wracam, a do tego podaję nr tel jakby sie komus nie wiem jak spieszylo. to sa stare garaze, pies z kulawą nogą z nich nie wyjedzie, ale na wszelki wypadek info zostawiam.
        • boo-boo Re: I co się rzucasz 03.10.12, 12:40
          Z jakiegoś powodu nie można tam parkować i tyle. To, że inni tam zaparkowali nie zwalnia cię z obowiązku sprawdzenia czy ty możesz/powinnaś- widocznie innych stać na kilka stówek mandatu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka