Dodaj do ulubionych

Jak często kontaktujecie się ze swoimi rodzicami?

05.10.12, 08:48
Właśnie sobie przypomniałam, że wczoraj nie dzwoniłam do mamy i mam wyrzuty sumienia wink Rozmawiamy telefonicznie codziennie.

Ale mam koleżankę, która kontaktuje się z rodzicami raz na tydzień. Oni nie wiedzą gdzie ona mieszka, co robi, co u niej słychać etc. Dlatego, że nie chcą. I tak od przeszło 10 lat. Ale to temat na inny wątek.
Obserwuj wątek
    • melancho_lia Re: Jak często kontaktujecie się ze swoimi rodzic 05.10.12, 08:54
      Staram się dzwonić nie rzadziej niż co dwa dni. A ostatnio bywam u nich co tydzień (przyjeżdżam z praniem- dłuuga historia). Mąż dzwoni do swojej mamy zwykle raz w tygodniu, czasem ona zadzwoni jak się stęskni albo uzna, ze dawno się nie odzywał.
    • ez-aw Re: Jak często kontaktujecie się ze swoimi rodzic 05.10.12, 09:16
      Z rodzicami męża średnio raz na tydzień. Jeśli potrzeba, to codziennie, ale to rzadkie sytuacje.
      Z moimi, kiedy mam czas jechać na cmentarz wink
    • dziewczyna_bosmana Re: Jak często kontaktujecie się ze swoimi rodzic 05.10.12, 09:21
      Można powiedzieć że jesteśmy ciągłym w kontakcie, ja dzwonię do mamy, mama i tata dzwonią do mnie, czasem ja do ojca wykręcę.
    • dziennik-niecodziennik Re: Jak często kontaktujecie się ze swoimi rodzic 05.10.12, 09:35
      widzimy sie codziennie, dzwonimy do siebie kilka razy dziennie.
      nei moze byc inaczej skoro razem pracujemy big_grin
    • slimakpokazrogi Re: Jak często kontaktujecie się ze swoimi rodzic 05.10.12, 09:41

pół życia dzwoniłam średnio raz na tydzień. A od urodzenia młodego dzwonię codziennie. Tak jakoś wyszło i już zostało. I też bym miała wyrzuty sumienia, gdybym nie zadzwoniła któregoś dniasmile
    • dlania Re: Jak często kontaktujecie się ze swoimi rodzic 05.10.12, 09:46
      Z mamą rozmawiałam ostatnio ponad miesiąc temu, z ojcem - 2 miesiące, z teściowa - wczorajwink
    • one-smutasek Re: Jak często kontaktujecie się ze swoimi rodzic 05.10.12, 09:51
      Mnie łączy z rodzicami szczególna więź wink jestem jedynaczką, córeczką tatusia, moje dzieci to ich jedyne wnuki, mąż najlepszy zięć bo jedyny big_grin big_grin big_grin dlatego wielbią nas i ciągle za nami tęsknią. Z racji tego że dzieli nas 160 km widujemu się zaledwie raz w miesiącu natomiast dzwonimy do siebie codziennie, z mamą to nawet kilka razy dziennie jak jest o czym ponawijaćbig_grin. Uwielbiam moich rodziców bo mam najcudowniejszych na świecie!!!

• rudamarta4 Re: Jak często kontaktujecie się ze swoimi rodzic 05.10.12, 10:10
        Z moja matką nie odzywam się od października tamtego roku sad Z jej winy. Gryzie mnie to strasznie, ją pewnie też. Z ojcem się odzywam- o ile można to tak nazwać, bo tata jest po operacji wycięcia krtani i nie mówi. Przez telefon się z nim nie dogadam, ale jak się czasem widzimy, to gadamy ze sobą.
        Za to moja mama dzwoni do mojego nie męża i on do niej też. W ten weekend jedzie do nich razem z naszą córką, ja mam wolnesmile

Teściowa nie żyje od 12-tu lat. A szkoda, bo fajna z niej babka była.
        Teść ma narzeczoną, której nie trawię, ona mnie również i dzwonię do niego jak muszę.
    • anetchen2306 Re: Jak często kontaktujecie się ze swoimi rodzic 05.10.12, 10:14
      Nas dzieli odleglosc ponad 1000 km. Nie kontaktujemy sie codziennie, zadne z nas nie odczuwa takiej potrzeby. Ale dzwonimy dosc czesto, kilka razy w tygodniu. Czasem nawet 2-3 razy dziennie, jak czegos zapomnimy powiedziec albo cos tam sie nam przypomni super "waznego".
      Najbardziej cierpimy, bo nie mozemy sie czesto widywac sad Chociazby ze wzgledu na dzieci - wnuki. Widujemy sie wiec 1-2 razy w roku, bo czesciej po prostu nie mozemy.
      Znam takich, co kontaktuja sie rzadziej niz raz na tydzien a mimo to utrzymuja, ze kontakty z rodzicami maja swietne big_grin
      Ja dzisiaj na kawe do tesciowej "musze" jechac, bo wczoraj dzwonila, zeby sie upewnic, czy zyjemy ... bo nie dzwonilismy do niej juz od 3 dni (ferie mamy, zalegla robote w domu odwalam a nie o tesciowce rozmyslam, czy jej teskno za nami, bo jak ferii nie mamy, to widuje mnie i dzieciaki codziennie). Mieszka 7 km od nas.
    • beverly1985 Re: Jak często kontaktujecie się ze swoimi rodzic 05.10.12, 13:17
      Raz na tydzień srednio..
      Nigdy nie odczuwałam potrzeby czestszego kontaktu, nie lubie rozmawiać przez telefon. Wole się spotkać raz na miesiac i wtedy porozmawiać.
      • tetika Re: Jak często kontaktujecie się ze swoimi rodzic 05.10.12, 13:52
        Mieszkam od domu rodzinnego prawie 200 km, wiec spotkania sa rzadkie. Za to mamy 4 tysiace minut miesiecznie big_grin i dzwonimy do siebie z mama z kazda pierdola smile
        Mozna powiedziec ze prawie mieszkam w domu smile
        • naftalka5 Re: Jak często kontaktujecie się ze swoimi rodzic 05.10.12, 13:58
          Mieszkamy na tym samym piętrze i o ile ja do matki nie przychodzę, to ona do mnie kilka razy dziennie wpada. A kiedy nie przychodzi to dzwoni z byle bzdurą.
    • mamakarolla Re: Jak często kontaktujecie się ze swoimi rodzic 05.10.12, 14:09
      Moja mam mieszka niedaleko, ale nie widujemy się często. Mam o to żal do niej, bo mogłaby do wnuczki częściej zajrzeć. Jeśli my nie zadzwonimy/pojedziemy, to sama tego nie zrobi. Ja do niej dzwonię jak mam potrzebę albo zapytać co słychać, średnio raz na 2 tygodnie.

Moja mam ma jedną ulubioną córkę, z którą się widuje i rozmawia codziennie, reszta jest na boku sad
      • schiraz Re: Jak często kontaktujecie się ze swoimi rodzic 05.10.12, 14:16
        Mieszkam ponad 300 km od rodziców więc widujemy się dwa-trzy razy w roku (rodzice pracują i my też) za to przez telefon rozmawiamy codziennie.
    • esofik Re: Jak często kontaktujecie się ze swoimi rodzic 05.10.12, 16:17
      Z moja mamą mieszkamy w różnych krajach Europy, na żywo widujemy sie 1-2 razy w roku. Głównie to ona przyjeżdża do nas. JA na rodzinny urlop wolę jechać do Polski.
      Telefonicznie rozmawiamy w weekendy, czasem co dwa tygodnie.
      Częstszy kontakt jest dla mnie zbyt męczący
      • jowitka345 Re: Jak często kontaktujecie się ze swoimi rodzic 05.10.12, 16:57
        ja z moją mamą nie rozmawiam za często.... przeważnie jak mamy jakiś ważny powód który zdarza się...... raz na m-c albo rzadziej. Wynika to z tego, że ja mam do niej żal o różne sprawy których ona nie rozumie ( lub nie chce zrozumieć) i udaje, że " nie ma sprawy" za to ma baardzo postawę roszczeniową wobec mnie. Jak ja do niej nie zadzwonię ot tak sobie np kiedy odwiedzi wnuki to by nawet ich rok nie widziała.
        Za to z teściami rozmawiam codziennie i widuję się prawie codziennie. Teściów mam super
        • zales239 Re: Jak często kontaktujecie się ze swoimi rodzic 05.10.12, 17:31
          U mnie też dziwnie jestsuspicious
          Rodzice mieszkają 120km ode mnie a spotykamy się raz do roku i to nie zawsze, około świąteczniesuspicious
          Jestem jedynaczką ,moje dzieci w liczbie 3 są jedynymi wnukami i co? i DUPA!
          Z mamą rozmawiam częściej ,ale to i tak mało bo około raz na miesiąc.
          Ojciec już 3,4 miechy nie dzwoni, ostatnio ja dzwoniłam chyba 3 raz z rzędu-to był czerwiec i od tej pory ciszasuspicious
          Najmłodszego wnuka pozdrawiają telefonicznie i już.
          Żadne wizyty,odwiedziny,zabranie dziecka na parę dni do siebie NEWER!
          to tyle.
          • doral2 Re: Jak często kontaktujecie się ze swoimi rodzic 05.10.12, 17:59
            mieszkam razem z rodzicami, więc kontakt mam na co dzień.
            ale jak mieszkali daleko, daleko, to pprzynajmniej co drugi dzień przez telefon gadaliśmy.
    • olinka20 Re: Jak często kontaktujecie się ze swoimi rodzic 05.10.12, 18:37
      Raz w tygodniu jakde na ploty na kawe do rodzicow, gadamy tel jak cos mi sie przypomni, zobacze cos głupiego ( jak mikołaje w lidlu, albo auto z rzesami), praktycznie na gg czesto sobie głupoty wysyłamy.
      MAm dobry kontakt z rodzicami, ale tez mieszkamy b. blisko siebie.
    • circa.about Re: Jak często kontaktujecie się ze swoimi rodzic 05.10.12, 19:48
      Ale ja Wam zazdroszczę..
      Moja mam nie żyje od 16 lat.. Zmarła jak byłam bardzo młodą dziewczyną, na początku dorosłego życia właściwie.. Czasami zastanawiam się jaką byłaby babcią, co by powiedziała o tym czy o tamtym.. Żałuję, że nie mogę z nią pogadać o tym co się w moim życiu dzieje..
      Wiecie, że po tylu latach wciąż za Nią tęsknie?
      Ojciec niestety też nie żyje - od ponad 4 lat.
      Z obydwojgiem miałam doskonały kontakt, więc tym bardziej mi ich brakuje smile.
      • grave_digger Re: Jak często kontaktujecie się ze swoimi rodzic 05.10.12, 20:19
        sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka