Dodaj do ulubionych

Farba do włosów

30.11.12, 19:12
Możecie jeszcze raz napisać,jaka ta farba /chna roślinna ma być?
Jaka firma?
Bo nie mogę znaleźć wącisza.
Ja nie chcę takiego mocnego kasztanowego koloru.
Da się?
I czy po takiej farbie można farbować jak już będzie trzeba normalnymi farbami?
Obserwuj wątek
    • grave_digger Re: Farba do włosów 30.11.12, 19:14
      nie można już farbować zwykłymi, ale mi to nie przeszkadza, bo kolor mi odpowiada i opakowanie starcza na dwa razy.
      khadi
      • zales239 Re: Farba do włosów 30.11.12, 19:17
        U nas nie ma jej w sklepach,obeszłam wszystkiesuspicious
        I do końca życia już tylko tym? hmmmmmmmmmmmm
        A jaki kolor wziełaś grave?
        • grave_digger Re: Farba do włosów 30.11.12, 19:23
          kupiłam na allegro. orzechowy brąz. ale kolejną wezmę ciemny brąz.
          czy ja wiem czy do końca? możesz poczekać aż ci odrosną.
          • zales239 Re: Farba do włosów 30.11.12, 19:29
            a jaki Ci wyszedł ten orzechowy ?
            • grave_digger Re: Farba do włosów 30.11.12, 19:46
              taki
      • kiecha3 Re: Farba do włosów 30.11.12, 19:31
        no toście mnie namówiły......

a jak wyjdę gorsza niż wyglądam teraz, to osobiście do każdej z dywanem zajrzę!!!! i po nocach straszyć będę!
        • olinka20 Re: Farba do włosów 30.11.12, 19:42
          Kiecha i Zales- ja farbuje jasnym brazem, własnie khadi.
          W miare jak sie kolor wypłukuje sa coraz jasniejsze, kolor wyjsciowy- naturalny brąz, wypłukuje sie do takiego orzechowego jasnego, bardzo, bardzo naturalny.
          Powtorze jeszcze raz to co pisałam- kolezanka, ktora mnie widziała kilka dni po pierwszym faerbowaniu stweirdziła, ze mam włsoy jak z reklamywink
          Bardzo mnie to podniosło na duchu, bo włosy i zeby to moja słabosc zawsze była, a teraz dzieki stosowaniu szamponow bez silikonow ( głownie alterra i barwa) i farbowaniu farbami typu khadi naprawde sie poprawiły.
          Czasem nakładam na noc maskę z oleju kokosowego, ale ciezko sie potem spiera, wiec robie to głownie w weekendy, zeby potem rano postac pod prysznicem, niczym nie poganiana.
          • grave_digger Re: Farba do włosów 30.11.12, 19:51
            potwierdzam. odkąd myję tym timotei bez silikony , parabenów i innych i użyłam khadi, włosy odrastają mi jak szalone. są puszyste. i co zauważyłam - zawsze miałam wyschnięte końcówki, kruszyły mi się moje delikatne włosy. khadi chyba zakryła te końcówki i włosy są normalne n całej długości!
        • grave_digger kiecha 30.11.12, 19:52
          tu naciskasz konkretne kolory i widzisz autentyczne zdjęcia jak się włosy zaarbowały
          • kiecha3 Re: kiecha 01.12.12, 07:46
            wiem wiem... znalazłam to już i na tej podstawie wybrałam właśnie jasny brąz....

wasze opinie przekonały mnie do spróbowania... muszę tylko sprawdzić czy mój szampon nie ma w sobie tych wszystkich cudów o których piszecie...
            od kilku miesięcy razem z małżonkiem używamy naprzemiennie szamponu pokrzywowego i z czarnej rzepy firmy Eva..
            https://polskieziolaikosmetyki.com/thumb.php?max_x=198&max_y=198&pic=cms/upload/wpisy/thumbs4/adf289187d.jpghttps://www.blizejciebie.pl/images/szampon_czarna_rzepa_nowy.jpg

ale mi się strasznie plączą włosy po nich (szczególnie po rzepie)..

ale odkryłam ostatnio to cudo:

https://www.stylistka.pl/img/kosmetyk/14640/herbal-care-szampon-brzozowy-objetosc-i-elastycznosc-farmona_15719_4.jpg
            i jest boskie...
            czas skład przeczytać wink

ja mam tak jak piszesz strasznie zniszczone końcówki... są aż białe, połamane, po rozdwajane..
    • doral2 Re: Farba do włosów 30.11.12, 19:18
      nie doradzę, bo jestem na etapie poszukiwania farby bez amoniaku, aldehydów i innych syfów, na które mam kurevskie uczulenie uncertain
      w aptece taką znalazłam, ale jeszcze poczytam, zanim kupię.
      dość już mam zestrupiałego łba uncertain
      • opium74 Re: Farba do włosów 01.12.12, 10:20
        Ja też jestem fanką Khadi smile
        Przekonałam siostrę i mamę - obie nie były dotąd zadowolone ze swoich włosów. Musiały codziennie myc i układac itd - teraz są zachwycone.
        No i kolor - jak się zmywa to nie płowieje na matowo - ja to normalne farby mają w zwyczaju- tylko po prostu trochę jaśnieje a kolor nadal ładny i błyszczący.
    • shellerka Re: Farba do włosów 01.12.12, 19:52
      ja też się podpisuje pod chwalebnymi opiniami khadi. też farbuję orzechowym brązem i ciągle czekam z ciemnym, bo mam opakowanie, ale się boję, żeby za ciemne nie wyszły.
      potwierdzam, że farba nie wypłukuje się tak, jak farby chemiczne, a mam spore doświadczenie - farbowanie i u fryzjera i samodzielne i z ciemnymi kolorami to masakra, bo co miesiąc były matowe.
      teraz mam już taki lekko widoczny 2 centymetrowy odrost, ale ten orzechowy brąz jest zbliżony do mojego naturalnego, więc mało sie to rzuca w oczy, a generalnie kolor na długości jest prawie tak intensywny jak był we wrześniu, kiedy zafarbowałam.
      włosy w końcu przestały mi się przesuszac, rosną!!! a nie rosły, bo się łamały na końcach. są odżywione i miłe w dotyku.
      gdyby jeszcze wymyślili khadi w kolorze blond wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka