05.12.12, 10:41
Może mi odbija ale... Mam ochotę zmienić coś w sobie (poza włosami wink) Kiedyś marzyłam o tatuażu, potem jakoś ucichło a teraz miałabym ochotę zrobić sobie... Tylko nie wiem gdzie ani jaki. Chciałabym go widzieć (i inni też) ale chcę czuć się dyskryminowana np w poszukiwaniu nowej pracy z powodu tatuażu...

A wy? Macie, posiadacie? Gdzie i jakie? Rady, zachęty i próby wyrzucenia tego pomysłu z mojej głowy mile widziane wink
Obserwuj wątek
    • grave_digger Re: Tattoo 05.12.12, 11:00
      CytatTylko nie wiem gdzie ani jaki.
      to znaczy, że nie powinnaś go robić.

było już tyle wątków o tatuażach...
      raz
      dwa
      trzy
      cztery
      dalej nie chce mi się szukać

wszystkie tatuaże mogę ukryć. nie wyobrażam sobie ich w pracy pokazywać. moi pracodawcy pewnie nawet o nich nie wiedzą.
      • rose.rouge Re: Tattoo 05.12.12, 11:11
        > CytatTylko nie wiem gdzie ani jaki.
        > to znaczy, że nie powinnaś go robić.
        10/10 !
        • esofik Re: Tattoo 05.12.12, 11:19
          zgadzam się z dziewczynami

tatuaż to Twój indywidualny pomysł na siebie. Doradzić możemy Ci w wyborze bluzki na jeden sezon, a nie pieczatki na całe życie
    • mona_mayfair Re: Tattoo 05.12.12, 11:39
      Macie, posiadacie sztuk kilka wink Na obydwóch ramionach, na lopatce, na podbrzuszu.. w planach całe plecy, mozliwe że te na ramionach trochę rozbudujęwink
    • mme_marsupilami Re: Tattoo 05.12.12, 11:44
      Zgadzam sie z grabarzowa. Nie mam tatuazu, bo nie wiem w ktorym miejscu go ewentualnie zrobic. Jesli chodzi o temat dyskryminacji, to jesli nie jest to np. na twarzy czy szyi chyba problemu nie ma.
      • esofik Re: Tattoo 05.12.12, 12:03
        na przedramionach też nie są wskazane. Dużo zalezy od charakteru pracy
        • valla-maldoran Re: Tattoo 05.12.12, 12:09
          esofik napisała:

Dużo zalezy od charakteru pracy
          >
          Fakt.
          Ja mam tatuaż na przegubie, nikomu nie przeszkadza.
          Ale ja mam taką pracę, że mogę mieć w odwłoku, co inni myślą i czy im się podoba czy niesmile
          • 3-mamuska Re: Tattoo 05.12.12, 12:24
            Ja tez od jakiegoś czasu zastanawiam sie nad wzorem.
            I tylko ze ja chce na karku i chyba wiem co.
            I o ile nie podobają mi sie duże na całe ręce nogi plecy zwłaszcza u kobiet to taki ma cos w sobie seksownego.
            www.google.co.uk/search?tbm=isch&source=mog&hl=en-GB&gl=uk&client=safari&tab=wi&q=wzory%20tatuazy%20na%20karku%20dla%20kobiet&sa=N&biw=480&bih=208#i=12
            • mona_mayfair Re: Tattoo 05.12.12, 12:50
              Ja właśnie bardzo lubię duże, wyraziste tatuaże. Moje sa średnie, ale jeszcze sie pokolorujewink
              • a-ronka hmmm Mona pokaż ciałko :) 05.12.12, 14:33
                ja mam jeden ale chce kilka. No ale praca,co ludzie powiedzą itp.
                • bei Re: hmmm Mona pokaż ciałko :) 05.12.12, 15:10

Oglądaj wzory, moze coś Cię zachwyci i wowczas juz nie będziesz miala wątpliwosci gdziesmile

A ludzie za Ciebie zycia nie przezyją, jak juz tak bardzo boisz się opini (niemądrychsmile- tonie rob w miejscu bardzo eksponowanym...
                  Ja mam taką opinię o wytatuowanych- zauwazam tylko te ladne, a jak już zauważę to myślę wowczas o dobrym guscie wlasciciela tego kawalka udekorowanej skorysmile

• mona_mayfair Re: hmmm Mona pokaż ciałko :) 05.12.12, 15:38
                  Za zimno, w kominku nie napaliłam, nie bede sie rozbierac;p
                  • doral2 Re: hmmm Mona pokaż ciałko :) 05.12.12, 19:14
                    a proszę, może to cię zainspiruje wink
                    https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSi_X9U-k9XjHb4q7ZYqAP_vwJEl6YaFV7_0rdzNQ3II38lBds7
                    • mona_mayfair Re: hmmm Mona pokaż ciałko :) 05.12.12, 21:03
                      No i fajne smile
    • red-truskawa Re: Tattoo 05.12.12, 19:16
      skromnie- dwa. łoptka i ramię.
      • marta_i_koty Re: Tattoo 05.12.12, 19:23
        red-truskawa napisała:

> skromnie- dwa. łoptka i ramię.

Ja mam dokładnie w tych samych miejscach smile
    • doral2 Re: Tattoo 05.12.12, 20:03
      karolina17w napisała:

> Może mi odbija ale... Mam ochotę zmienić coś w sobie (poza włosami wink) Kiedyś m
      > arzyłam o tatuażu, potem jakoś ucichło a teraz miałabym ochotę zrobić sobie... "

to zmień swoje nastawienie do życia, będziesz miała z tego więcej pożytku, niż z tatuażu.
      a jak już musisz, to zrób sobie taki
      https://static2.flaker.pl/static/images/flaker/user_submitted/f_3068_1257353063_0_495.jpeg
    • anna_sla Re: Tattoo 05.12.12, 22:04
      też kiedyś chciałam i to bardzo, ale zniechęciło mnie to co gdzieś kiedyś wyczytałam co się z takim tatuażem na starość może dziać. Oczywiście problem był chyba przejaskrawiony, ale na mnie podziałało. Do dziś nie mam odwagi, przeszło mi big_grin.
      • rose.rouge Re: Tattoo 06.12.12, 14:50
        Tzn może się zdeformować pod wpływem zmian elastyczności skóry? Czy jeszcze coś się może dziać z takim tatuażem?
        • grave_digger Re: Tattoo 06.12.12, 15:31
          z czasem blaknie.
          co do deformacji - to głównie chodzi o tatuaże na brzuchach ciężarnych kobiet. ktoś musiałby też gwałtownie tyć i chudnąć.
          z czasem tatuaż blaknie i przestaje być ostry, dochodzi do 'rozmazania' tuszu na rogach. i nie ma to nic wspólnego z elastycznością skóry i zachowaniem się barwnika po latach.
    • nerri A polecicie jakiś dobry salon?;) 05.12.12, 22:21
      Bo ja wiem gdzie i co...tylko wzór raczej łatwy do spieprzenia, a tego wolałabym uniknąć. Nie spieszy się, bo na wiosnę chcę robić...tylko wolałabym w sprawdzonym miejscuwink
      Najlepsza Łódź, Warszawa albo Śląsk...ale to nie mussmile
    • hedna Re: Tattoo 05.12.12, 23:36
      Ja mam nie wielki (4,5 cm w pionie) nad prawa kostką.Wzór wymyśliłam sama,niedawno mineło 12 lat od kiedy go mam.
    • karra-mia Re: Tattoo 06.12.12, 12:17
      mam dwa, obydwa zrobione na urodziny: pierwszy z okazji ostatnich 20 i drugi z okazji 3 z przodubig_grin
      obydwa na łopatkach, bo nie o to chodzi, żeby je pokazywać na prawo i lewo, są moje i dla mnie, nie przeszkadzają mi w pracy, szukaniu pracy i takie tam.
      zgadzams ię z grabarzową, że nie powinnaś ich robić, skoro nie masz pojęcia, gdzie, co i po co. Jeżeli zrobisz teraz ten tatuaż, to poprawi ci nastrój na chwilę, a potem będzie żałowac, ze go amsz, że masz to a nie co innego itp.
    • mearuless Re: Tattoo 06.12.12, 13:37
      mam.
      kocham je miloscia wielka.
      uwielbiam na nie patrzec.
      po swietach jestem umowiona na nastepny.
      mam wybrany juz dawno temu.
      dojrzewal w mojej glowie dluzszy czas.
      i juz wiem ze musze go zrobic.
      ze to jest cos co musze miec.
      i jest [bedzie] dla mnie bardzo wazny z roznych wzgledow.
      bedzie mial bardzo osobiste znaczenie.
      • grave_digger Re: Tattoo 06.12.12, 14:17
        właśnie. tatuaż jest osobisty. ja z wzorem pierwszego tatu chodziłam rok w portfelu - sama go zaprojektowałam. po 12 latach go powiększałam - było to dwa lata temu.

marzy mi się cała łydka. taka mroczna jak ten tatuaż na niej zrobiony z okazji rozwodu. wróć - z okazji początku mojego nowego pięknego życia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka