Dodaj do ulubionych

Prezentowo- kto pakuje prezenty u was?

14.12.12, 21:01
Bo u nas ja plus mali pomocnicy, chłop jest zbyt pedantyczny, byle ksiazke by pakował 15 minut i by sie wkurzał, ze cos odstaje, a ja pakuje z kołkami i jak cos odstaje to zwalam na nich wine big_grin
Pakowanie w zeszłym roku:
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/lh/kh/txcs/Yhtw88mapsfoUQjpnB.jpg

No i zabawa w trakcie wstazkami big_grin
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/lh/kh/txcs/gh2sjyaCfSQqbPNdmB.jpg
Obserwuj wątek
    • grave_digger Re: Prezentowo- kto pakuje prezenty u was? 14.12.12, 21:04
      ja ja i jeszcze raz ja.
      właśnie spakowałam 4 prezenty i papieru brakło na resztę wink
      • tetika Re: Prezentowo- kto pakuje prezenty u was? 14.12.12, 21:07
        Mam specjalne mikolajowe roznej wielkosci torebki , wiec problem w polowie odpada. Oczywiscie ze ja pakuje
    • doral2 Re: Prezentowo- kto pakuje prezenty u was? 14.12.12, 21:09
      jako że jest nas kupa, albo dwie, to ja kupuję wspólne prezenty i je pakuję.
      a prezenty indywidualnie kupowane przez poszczególne osobniki innym osobnikom, są przez nich osobiście pakowane i nie wnikam w to wcale, a wcale.

poza tym nie pakujemy jakoś szczególnie, tylko używamy nie zniszczonych, przechodnich torebek prezentowych, które po wybebeszeniu składamy do stanu pierwotnego i składujemy do następnych świąt.
      bo przecież to idiotyczne, żeby wywalać do śmieci dobre nie zniszczone torebki, albo papier, który otulał prezent przez godzinę.
      no dobra, przez tydzień, ale w tym czasie rzeczony papier nie rąbał węgla na przodku, tudzież w kamieniołomie.
    • majawrzosowa Re: Prezentowo- kto pakuje prezenty u was? 14.12.12, 22:03
      drugie zdjęcie jest zarąbiste. jak ten kot walczy...
      bo od dawien dawna trwa wojna kocio-papierowo-foliowa. każdy kot to wie.
      • olinka20 Re: Prezentowo- kto pakuje prezenty u was? 14.12.12, 22:10
        No ba! Papier i wstazki to złoooooo, trzeba je zjesc i zniszczyc!!! big_grin
        • tysia77 Re: Prezentowo- kto pakuje prezenty u was? 14.12.12, 22:13
          Fajne zdjęciesmile Ja pakuję, ale w tym roku jeszcze nie mam co...
          • zales239 Re: Prezentowo- kto pakuje prezenty u was? 14.12.12, 22:56
            Zawsze ja pakuję.
            Do każdego prezentu jest karteczka dla kogo łon w formie jakiś śmiesznych 2,3 zdań o osobie obdarowywanej smile
            Tak siedzę i zawijam i tworzęsmile
            • schiraz Re: Prezentowo- kto pakuje prezenty u was? 14.12.12, 23:29
              Ja pakuję, bo chłop wręczyłby jak leci. Rzecz jasna, że zbieram torebki świąteczne i na ten moment mam zapas wystarczający na kilka lat i używam ich w duchu ekologii oraz skąpstwa (ale bardziej ekologii). Zawsze mam ubaw gdy dostaję torebkę z prezentem od kogoś a tam przy sznureczku zapomniana karteczka: "Dla Kochanego Dziadka", albo "Dla wujka Krzysia" smile
              • schiraz Re: Prezentowo- kto pakuje prezenty u was? 14.12.12, 23:33
                Oczywiście ubaw w sensie pozytywnym, sama pewnie jakąś na przestrzeni lat przeoczyłam.
    • bei Re: Prezentowo- kto pakuje prezenty u was? 15.12.12, 12:00

Slodkiesmile
      Tylko z takimi pomocnikami trzeba miec duze zapasy papieru i wstążekbig_grin
      A nie wchodzą do kartonów?smile
      • olinka20 Re: Prezentowo- kto pakuje prezenty u was? 15.12.12, 16:32
        No jak nie wchodzą? KAzdy karton musi byc od razu zasiedlony przez kota, własnie sie leją o pudełko po wadze łazienkowej. Musiałby je auto przejechac zeby sie zmiesiły, ale walczą big_grin
        O :
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/lh/kh/txcs/CibORuEis12w8CUBoB.jpg
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/lh/kh/txcs/UnJjC2uRBmVelWa0mB.jpg
        A tak wyglada praca z kotami big_grin
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/lh/kh/txcs/YIQHG12b2bvmzOdv7B.jpg
        • a-ronka 2 zdjęcie 15.12.12, 17:47
          to wykapany szakin stivenstongue_out
          • schiraz Re: 2 zdjęcie 15.12.12, 17:59
            Olinka, Puk słusznej postury jest smile Jak mój Tofi zupełnie, jak się rozłoży to wygląda na dwa razy większego niż jest smile
            • olinka20 Re: 2 zdjęcie 15.12.12, 18:05
              Bo on jest w ogole wielki, ma ogromną głowe, dłuzsze łapy niz reszta. Taki potezny chłop ze wsi ( mamusia rasy europejskiej pusciła sie z kocurem sasiadów, taki pusiak wielkosci mojego Supła big_grin - no to co mogło z takiej miesznki wyjsc wink )
              • asiaiwona_1 Re: 2 zdjęcie 15.12.12, 18:10
                zajebista jest ta "limitowana edycja specjalna" big_grinbig_grinbig_grin
              • tetika Re: 2 zdjęcie 15.12.12, 18:12
                A jakie ciekawskie smile
                PIEKNE SA smile
                • olinka20 Re: 2 zdjęcie 15.12.12, 18:43
                  Asiowa- no wiedziała gdzie sie ułozycsmile
                  Tetika- dziekuje. To kocie kundelki sa, ale dla mnie najpiekniejsze na swiecie.
    • jolunia01 Re: Prezentowo- kto pakuje prezenty u was? 16.12.12, 20:40
      Nie obraź się, ale dziwne masz te koty. Dziwne, to znaczy nadmiernie pracowite. Moja pani kota spogląda z wysokości, czy ja dobrze pakuję i na tym kończy się jej zaangażowanie.
      • olinka20 Re: Prezentowo- kto pakuje prezenty u was? 16.12.12, 20:45
        big_grinbig_grinbig_grin
        • fajnyrobal Re: Prezentowo- kto pakuje prezenty u was? 16.12.12, 21:35
          Olina ile twój rudzielec waży? Mój w porywach 5,5 kg i zastanawiam się czy go nie odchudzać, ale on ogólnie wielkie kocisko jest.
          • olinka20 Re: Prezentowo- kto pakuje prezenty u was? 16.12.12, 21:45
            6 kg, ale jak mowiłam- on potęzny jest. I powiem ci, ze on naprawde duzo nie je, najczesciej przy miskach widze chudą Pinke, ale ona duzo biega to i spalawink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka