olinka20 14.12.12, 21:01 Bo u nas ja plus mali pomocnicy, chłop jest zbyt pedantyczny, byle ksiazke by pakował 15 minut i by sie wkurzał, ze cos odstaje, a ja pakuje z kołkami i jak cos odstaje to zwalam na nich wine Pakowanie w zeszłym roku: No i zabawa w trakcie wstazkami Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grave_digger Re: Prezentowo- kto pakuje prezenty u was? 14.12.12, 21:04 ja ja i jeszcze raz ja. właśnie spakowałam 4 prezenty i papieru brakło na resztę Odpowiedz Link
tetika Re: Prezentowo- kto pakuje prezenty u was? 14.12.12, 21:07 Mam specjalne mikolajowe roznej wielkosci torebki , wiec problem w polowie odpada. Oczywiscie ze ja pakuje Odpowiedz Link
doral2 Re: Prezentowo- kto pakuje prezenty u was? 14.12.12, 21:09 jako że jest nas kupa, albo dwie, to ja kupuję wspólne prezenty i je pakuję. a prezenty indywidualnie kupowane przez poszczególne osobniki innym osobnikom, są przez nich osobiście pakowane i nie wnikam w to wcale, a wcale. poza tym nie pakujemy jakoś szczególnie, tylko używamy nie zniszczonych, przechodnich torebek prezentowych, które po wybebeszeniu składamy do stanu pierwotnego i składujemy do następnych świąt. bo przecież to idiotyczne, żeby wywalać do śmieci dobre nie zniszczone torebki, albo papier, który otulał prezent przez godzinę. no dobra, przez tydzień, ale w tym czasie rzeczony papier nie rąbał węgla na przodku, tudzież w kamieniołomie. Odpowiedz Link
majawrzosowa Re: Prezentowo- kto pakuje prezenty u was? 14.12.12, 22:03 drugie zdjęcie jest zarąbiste. jak ten kot walczy... bo od dawien dawna trwa wojna kocio-papierowo-foliowa. każdy kot to wie. Odpowiedz Link
olinka20 Re: Prezentowo- kto pakuje prezenty u was? 14.12.12, 22:10 No ba! Papier i wstazki to złoooooo, trzeba je zjesc i zniszczyc!!! Odpowiedz Link
tysia77 Re: Prezentowo- kto pakuje prezenty u was? 14.12.12, 22:13 Fajne zdjęcie Ja pakuję, ale w tym roku jeszcze nie mam co... Odpowiedz Link
zales239 Re: Prezentowo- kto pakuje prezenty u was? 14.12.12, 22:56 Zawsze ja pakuję. Do każdego prezentu jest karteczka dla kogo łon w formie jakiś śmiesznych 2,3 zdań o osobie obdarowywanej Tak siedzę i zawijam i tworzę Odpowiedz Link
schiraz Re: Prezentowo- kto pakuje prezenty u was? 14.12.12, 23:29 Ja pakuję, bo chłop wręczyłby jak leci. Rzecz jasna, że zbieram torebki świąteczne i na ten moment mam zapas wystarczający na kilka lat i używam ich w duchu ekologii oraz skąpstwa (ale bardziej ekologii). Zawsze mam ubaw gdy dostaję torebkę z prezentem od kogoś a tam przy sznureczku zapomniana karteczka: "Dla Kochanego Dziadka", albo "Dla wujka Krzysia" Odpowiedz Link
schiraz Re: Prezentowo- kto pakuje prezenty u was? 14.12.12, 23:33 Oczywiście ubaw w sensie pozytywnym, sama pewnie jakąś na przestrzeni lat przeoczyłam. Odpowiedz Link
bei Re: Prezentowo- kto pakuje prezenty u was? 15.12.12, 12:00 Slodkie Tylko z takimi pomocnikami trzeba miec duze zapasy papieru i wstążek A nie wchodzą do kartonów? Odpowiedz Link
olinka20 Re: Prezentowo- kto pakuje prezenty u was? 15.12.12, 16:32 No jak nie wchodzą? KAzdy karton musi byc od razu zasiedlony przez kota, własnie sie leją o pudełko po wadze łazienkowej. Musiałby je auto przejechac zeby sie zmiesiły, ale walczą O : A tak wyglada praca z kotami Odpowiedz Link
schiraz Re: 2 zdjęcie 15.12.12, 17:59 Olinka, Puk słusznej postury jest Jak mój Tofi zupełnie, jak się rozłoży to wygląda na dwa razy większego niż jest Odpowiedz Link
olinka20 Re: 2 zdjęcie 15.12.12, 18:05 Bo on jest w ogole wielki, ma ogromną głowe, dłuzsze łapy niz reszta. Taki potezny chłop ze wsi ( mamusia rasy europejskiej pusciła sie z kocurem sasiadów, taki pusiak wielkosci mojego Supła - no to co mogło z takiej miesznki wyjsc ) Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: 2 zdjęcie 15.12.12, 18:10 zajebista jest ta "limitowana edycja specjalna" Odpowiedz Link
olinka20 Re: 2 zdjęcie 15.12.12, 18:43 Asiowa- no wiedziała gdzie sie ułozyc Tetika- dziekuje. To kocie kundelki sa, ale dla mnie najpiekniejsze na swiecie. Odpowiedz Link
jolunia01 Re: Prezentowo- kto pakuje prezenty u was? 16.12.12, 20:40 Nie obraź się, ale dziwne masz te koty. Dziwne, to znaczy nadmiernie pracowite. Moja pani kota spogląda z wysokości, czy ja dobrze pakuję i na tym kończy się jej zaangażowanie. Odpowiedz Link
fajnyrobal Re: Prezentowo- kto pakuje prezenty u was? 16.12.12, 21:35 Olina ile twój rudzielec waży? Mój w porywach 5,5 kg i zastanawiam się czy go nie odchudzać, ale on ogólnie wielkie kocisko jest. Odpowiedz Link
olinka20 Re: Prezentowo- kto pakuje prezenty u was? 16.12.12, 21:45 6 kg, ale jak mowiłam- on potęzny jest. I powiem ci, ze on naprawde duzo nie je, najczesciej przy miskach widze chudą Pinke, ale ona duzo biega to i spala Odpowiedz Link