kfiatuszkowa 22.01.13, 18:02 Dziewczyny zrobiłam syrop z cebuli, ale pytania mam dwa, czy mogłam dać miód zamiast cukru? Czy on ma być rzadki jak woda? Ja nigdy nie robiłam i nie wiem jak to ma wyglądać. Aha i jak długo mogę trzymać? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziewczyna_bosmana Re: Syropo z cebuloko 22.01.13, 18:04 Miód lepszy od cukru, ma być wodnisty. Nic nie spierniczyłaś, zapewniam. Odpowiedz Link
kfiatuszkowa Re: Syropo z cebuloko 22.01.13, 18:07 okej, to atakuję smarkacza A jak długo i w jakich warunkach mogę go przechowywać? Odpowiedz Link
doral2 Re: Syropo z cebuloko 22.01.13, 20:00 zrób z miodu i czosnku. ćwierć szklanki miodu, sok z dwóch cytryn, łeb czosnku zmiażdżonego, pół szklanki ciepłej (NIE gorącej!!) wody. wymieszać porządnie, faszerować delikwenta jedną łyżką mikstury co dwie godziny. mikstura może stać w lodówce. Odpowiedz Link
kfiatuszkowa Re: Syropo z cebuloko 22.01.13, 21:32 A nie porzga mi się od takiej mixtury? Odpowiedz Link
doral2 Re: Syropo z cebuloko 22.01.13, 21:37 a dlaczego? przecież to słodko-kwaśna mikstura, o zapachu czosnku Odpowiedz Link
schiraz Re: Syropo z cebuloko 22.01.13, 23:00 A jakby kaszel to z buraka. Działa wykrztuśnie i leczy oskrzela. Surowego buraka obierz, pokrój w plastry i zasyp cukrem, to wodniste co otrzymasz już po godzinie dawaj po łyżeczce trzy razy dziennie. Jest smaczne, słodkie i nie czuć burakiem o dziwo. Mea tu dawała przepis, wykurowałam z kaszlu grypowego już dwójkę. Odpowiedz Link
kfiatuszkowa Re: Syropo z cebuloko 23.01.13, 09:51 No właśnie chciałam zrobić z buraka ale zawsze zapomnę A ta cebula to pod ręką była A zamiast cukru mogę miodek dać? Zrobi się syrop? Odpowiedz Link