Dodaj do ulubionych

Blender- kupić samą nogę czy z osprzętem?

04.05.13, 21:01
Chciałabym kupić blender bo czerwiec się zbliża, a to oznacza koktajle truskawkowe big_grin Kuzynka mnie namawia na taki co ma w zestawie trzepaczkę i taki pojemnik do rozdrabniania, tylko co tym można robić? Ona tym ciasta robi ale ja ciast nie robię więc chyba mi się to nie przyda. Jaką moc by musiał blender mieć? Firma obojętnie jaka? Wiem że siora miała kiedyś z philipsa i się jej szybko nagrzewał.
Obserwuj wątek
    • dorcia1234 Re: Blender- kupić samą nogę czy z osprzętem? 04.05.13, 21:05
      ja mam brauna z dodatkami, 600 wat, rocznik 2006 i nie oddałabym go za nic.
      trzepaczka do ubijania piany z białek, do rzadkiego ciasta- na naleśniki na przykład
      Mam dwa dzbanki? z odtrzami: mały i duży - do mielenia orzechów, otrębów, czosnku i cebuli na miazgę z ziołami, do mielenia mięsa. Do dużego mam przystawkę do kruszenia lodu, bardzo przydatna gdy potrzebuję zetrzeć ser do surówki serowo-czosnkowo-ananasowej, lub do kruszenia czekolady do brownie.
      • andziulec Re: Blender- kupić samą nogę czy z osprzętem? 04.05.13, 21:08
        dorcia daj przepis na te surówkę z ananasem plz smile
        w temacie jak nie robisz ciast to sam blender ci wystarczy.
        • dorcia1234 surówka 04.05.13, 21:13
          ser zółty miękki trzeba zetrzeć na tarce ( ja to robię blenderem smile ), dodoać do niego ananasa z puszki- odsączonego i pokrojonego na kawałki oraz rodzynki. Sok z ananasa zmiksować z majonezem i czosnkiem- w ilościach dowolnych, zależnych od upodobań, podsypać odrobinę pieprzu i wlać do sera z dodoatkami. Wymieszać i odstawić na jakiś czas do lodówki, żeby się przegryzło. Pychota, do grilla idealna
          • andziulec Re: surówka 04.05.13, 21:16
            jeny aż się obśliniłam. Zrobie w tygodniu na pewno! Dzięki smile
          • twilight86 Re: surówka 04.05.13, 21:47
            Wy tak o tej surówce to się podczepię, bo przepis podobny ciut mam, tylko to bardziej sos na ostro: zetrzeć ser żółty, dodać chrzan i majonez wedle gustu, popieprzyć i łodstawić żeby się przegryzło do lodówki. Do przekąsek, grilla, czy czego tam dusza zapragnie smile
            • kfiatuszkowa Re: surówka 07.05.13, 19:20
              a moja matka robiła kiedyś też właśnie ser żółty, pieczarki ugotowane chyba(?), czosnek, duuużo czosnku i śmietana albo majonez kielecki, nie pamiętam, musiałabym się jej zapytać bo se kurde przez Ciebie Twilight smaka zrobiłam big_grin tongue_out
      • olinka20 Re: Blender- kupić samą nogę czy z osprzętem? 04.05.13, 21:13
        Mam moulinexa, tylko blender, kocham go miłoscią wielką i nikomu nie dam big_grin
        Mi wystarcza, ale ja nie robie ciast, nie ubijam smietany itd. Blenerem głownie blenduje warzywa albo owoce na koktajl, no i ofkors zupy kremy.
        Moj sie nie przegrzewa.
        Mowiłam juz, ze go kocham?wink
        • kfiatuszkowa Re: Blender- kupić samą nogę czy z osprzętem? 04.05.13, 21:16
          Olina ile Wattów ma, gadaj prędko big_grin
        • dorcia1234 Olinka 04.05.13, 21:17
          ja swój też kocham i nie ma dnia żebym go nie używała. Gdy młoda była mała to wszystkie zupki jej nim miksowałam ( hm, to znaczy, ze jest starszy niż 2006 bo wtedy młoda miała już 4 lata i jej nie miksowałam...)
          I nie wyobrażam sobie, że mógłby się zepsuć- od razu poleciałabym kupić nowy
          • kfiatuszkowa Re: Olinka 04.05.13, 21:27
            No ja właśnie też pod tym kątem chcę kupić dla siebie, żeby młodemu miksować później smile
            • olinka20 Re: Olinka 04.05.13, 21:33
              A ja wiem ile????
              No taki biały jezd big_grinbig_grinbig_grin
              • kfiatuszkowa Re: Olinka 04.05.13, 21:38
                z tyłu musi mieć naklejkę, będzie wartość jakaś podana a za nią W, nie V wink
                • olinka20 Re: Olinka 04.05.13, 21:42
                  Nie chce mi sie wstac tongue_out
                  • przeciwcialo Re: Olinka 04.05.13, 22:04
                    Wstan prosze i wpisz model. Ja tez jestem na etapie kupna bo mam zelmerowski reczny mikser z taka koncowka ale on slaby jest.
                    • olinka20 Re: Olinka 04.05.13, 22:15
                      big_grin
                      Moulinex faciclick 450 VV
                      • przeciwcialo Re: Olinka 04.05.13, 22:18
                        Merci, zaraz wylookam w googlach.
    • red-truskawa Re: Blender- kupić samą nogę czy z osprzętem? 04.05.13, 21:48
      z osprzetem smile ja tam korzystam czesto z blendera (obecnie obiadki dla Zygoty) ale czesto tez np siekam tam cebulę smile
    • rozalia.olaboga Re: Blender- kupić samą nogę czy z osprzętem? 07.05.13, 10:17
      Ja mam silvercresta z Lidla, kupiony jakieś 1,5 roku temu za śmieszne pieniądze (70 zl?). Używany codziennie! sprawuje się bez zarzutu. Robię koktajle, zupy-kremy, ubijam pianę z białek i śmietanę, ucieram pasty kanapkowe. Ma metalową "nogę" do miksowania, dzbanek zwykły, dzbanek z ostrzem, ubijacz do piany, moc 600W i się nie nagrzewa smile
    • jk3377 dla mnie ten najlepszy.. 07.05.13, 10:21
      picasaweb.google.com/106410723921144944757/Mikser?authkey=Gv1sRgCNH3if_frsqoeg#
      do koktajli, do plackow ziemniaczanych rowniez niezły.
    • mona_mayfair Re: Blender- kupić samą nogę czy z osprzętem? 07.05.13, 10:22
      Ja mam z osprzetem i bardzo sobie chwalesmilesuróweczki sobie tre, szatkuje, mieso miele;p zyc bym bez niego teraz nie mogla;p
      • ferrytyna Re: Blender- kupić samą nogę czy z osprzętem? 07.05.13, 10:49
        a ja mam z Lidla.
        Wazne żeby ta noga była metalowa - jest bardziej wytrzymała.
        https://3.bp.blogspot.com/-R4S02Y7sf8o/UOaUtTjbbVI/AAAAAAAAEbE/kIojrjFvxkc/s1600/blender_lidl-ulotka.jpg
        o taki.
        Juz ma kilka lat i nadal sprawnie działa
    • kfiatuszkowa ECHHHHH :| 07.05.13, 16:23
      No i chciałam kupić sobie ten blender z osprzętem jak tak zachęcałyście, ale cena mnie powaliła... uncertain Myślałam, że do stówy kupię ale mocno się zdziwiłam uncertain Czy któraś ma może info, czy w tym lidlu będą znów z takim mocnym motorem za taką śmieszną cenę tamte blendery?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka