Dodaj do ulubionych

jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyście?

20.05.13, 17:05
Nie chcę komentować bo każdy nadaje imię takie jakie mu się podoba ale dzisiaj słyszałam w sklepie imię Nigel. O ile Dżesiki i inne Brajany już słyszałam tak Nigel pierwszy raz.
A Wy jakie najdziwniejsze słyszałyście?
Obserwuj wątek
    • mona_mayfair Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 17:09
      Analia big_grin
      • przeciwcialo Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 17:10
        Weneta.
        • jowitka345 Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 17:11
          Wy tak serio big_grin
          czy sobie jaja ze mnie robicie?
          • mona_mayfair Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 17:17
            Ja jak naj bardziej serio, niestety.
          • przeciwcialo Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 21:05
            Nie robię sobie jaj, taka pacjentka w moim zawodowym życiu się trafiła.
      • dziewczyna_bosmana Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 17:31
        Biedna dziewczyna..
        • rudamarta4 Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 17:39
          Mojej jednej koleżanki córka ma na imię Naja, ale mieszkają we Francji. Drugiej kumpeli syn ma na imię Natan. A znajomej córka ma na imię Suri...
          • olinka20 Rudamarta :D 20.05.13, 19:51
            No nie mow, ze znasz Katie Holmes big_grinbig_grinbig_grin
    • grave_digger Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 17:42
      Jeden znany mi Brayan ma już z 20 lat.
      Kolejny uczeń - Natan.
      Kiedyś Miron i Modest (bliźniaki). Euzebiusz też było mi dziwne.
      Wiesiek, Włodek i Irek (13-latki, wszystkie w jednej klasie) też dla mnie dziwne.
      Waldek zmienił w kwietniu urzędowo imię na Adam. Nazwisko też z resztą zmienił.
      Jest jeszcze Sasza - chłopiec.

Z innej beczki - w każdej klasie jest po kilka Ol, Kamilów, Paulin, Weronik i Wiktorii. Dręczy mnie to bardzo.
      • dorgaj1 Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 17:48
        Carmen.... slyszalam bedac w sklepie .
        • grave_digger Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 21.05.13, 08:51
          Na Carmen przerobiła się mama uczennicy Pameli suspicious
    • margotka28 Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 17:56
      Nikita - nie zarejestrowali w pewnym urzędzie w Pl bo uważali, że to imię dla dziewczynki. Oficjalnie jest Pawłem. Poza tym Semiramida.
      • dorcia1234 Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 17:59
        Eufrozyna
        Urodziła się dzień po mojej córce. Byłam mocno zdziwiona i do dziś nie mam pojęcia jak się to zdrabnia
        • schiraz Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 18:06
          Moja córka ma na imię Malina i sporo osób uważa, że nie ma takiego imienia. Syn sąsiadki - Adalbert (dokładnie tak), a dziewczynka z przedszkola Młodej - Kwiryna.
          • przeciwcialo Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 21:08
            Adalbert to od Wojciecha.
            Znam Duszana i Nawojkę.
          • thegimel Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 21.05.13, 13:04
            Malina mi się bardzo fajnie kojarzy po Brzezinie Iwaszkiewicza. smile
    • stillgrey Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 18:05
      Saturnina... byla to mloda ekspedientka w markecie, do ktorej musze przyznac to imie pasowalo jak zadne inne wink no moze Brunchilda by sie nadala wink

Ten Nigel wymawia sie Najdżel czy Nigel? wink

Z tych wymienionych przez Was najmniej mnie chyba rusza Natan, bo bardzo lubie angielskie imie Nathaniel wink
      • bryanowa-1 Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 18:25
        jowitka paskudo co masz do ,,brajana''he?
        • 3-mamuska Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 18:46
          Gracjan- matko mało z krzesła sie spadlam jak usłyszałam ze kuzynka dała tak synowi na imię. Imię mi znane, bo miałam dziadka gacjana , ale to było 28 lat temu.
          No i w tym wątku Malina? Jest naprawdę taki imię?

Odkąd mieszkam w UK to juz mnie imiona aż tak nie dziwią.
          • beautywomen Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 18:49
            Koleżanka urodzonej w zeszłym tygodniu córeczce dała Inez...wink
            • karra-mia Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 22.05.13, 11:13
              ale Inez wcale nie jest dziwnym imieniem, mam 31 lat i w klasie miałam Inez
          • margotka28 Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 18:56
            jest również Jagoda oraz Malwina. Uważam, że fajne imiona. Ja Jagodę mówią w domu Jadzia wink
          • jowitka345 Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 19:20
            3-mamuska napisała:

>
            >
            > No i w tym wątku Malina? Jest naprawdę taki imię?
            >
            Wg mnie malina bardzo fajne imię. Skoro jest imię jagoda to i Malina może być smile

> Odkąd mieszkam w UK to juz mnie imiona aż tak nie dziwią.
            Tyle, że w UK jest wielokulturowość a Polska to taka trochę większa wieś tongue_out
            • schiraz Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 20:27
              Jest imię Malina smile Nadane oficjalnie w Polsce w Urzędzie Stanu Cywilnego. Niebrzydkie wedle mnie ale rozumiem, że to rzecz gustu.
              • mamamalej1 Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 20:34
                Malina, Kalina, Malwina.... dla mnie normalne, nie widzę tu egzotyki wink
                • schiraz Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 20:43
                  90% znajomych twierdzi, że to przezwisko a nie imię ale na szczęście córce się podoba no a nam, wiadomo, że też wink
              • 3-mamuska Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 21:02
                schiraz napisała:

> Jest imię Malina smile Nadane oficjalnie w Polsce w Urzędzie Stanu Cywilnego. Nieb
                > rzydkie wedle mnie ale rozumiem, że to rzecz gustu.

Nie no to nie tak ze mi sie nie podoba. Chodzi o to ze 1 raz słyszałam o takim imieniu.
                Nie wiem "dziwne " bo to owoc i jakos tak. Wiadomo ze tez kwestia przyzwyczajeniasmile
            • przeciwcialo Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 21:14
              Jeszcze Kalina z roślinnych mi sie przypomina.
          • przeciwcialo Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 21:12
            Jest Malina, jest Jagoda, Hiacynta, Jaśmina, Róża wink
            • 3-mamuska Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 21.05.13, 10:16
              przeciwcialo napisała:

> Jest , jest Jagoda, Hiacynta, Jaśmina, Róża wink
              No to wiem wcześniej słyszałamsmile po prostu Malina jest nowością.
              Zastanawia mine co kieruje rodxicami nadajacymi takie imię dziecka.
              Tak samo jak syn czy córka ma to samo imię co ojciec/matka.
              Właściwie imię jak imię. Ale te są specyficzne.
              • schiraz Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 21.05.13, 18:24
                Mną kierowała przeczytana książka w której bohaterka miała na imię Malina. Rzuciłam taki pomysł gdy Młoda się urodziła i mąż się zgodził. Uwielbiam do niej mówić: Malinko smile
                • amoreska Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 21.05.13, 18:25
                  I. Sowa "Smak świeżych malin" ?
                  • schiraz Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 21.05.13, 18:52
                    Dokładnie smile Co prawda bohaterka trochę powoli się rozkręcała, ale to: "apetyczne imię..." do mnie przemawiało wink
                    • amoreska Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 21.05.13, 19:20
                      A resztę owocowej trylogii czytałaś?
                      • schiraz Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 21.05.13, 20:04
                        Wszystko, co napisała autorka kiedykolwiek. Rozpatrywałam też Wiśnię, ale tego by mi nie zarejestrowali w USC. No i gorzej się kojarzy.
          • kannama Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 22.05.13, 16:28
            ja w latach 90 chodziłam do podstawówki z maliną...i jagodą smile Jagoda co by było śmieszniej miała na nazwisko wrzos
        • jowitka345 Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 19:17
          bryanowa-1 napisała:

> jowitka paskudo co masz do ,,brajana''he?

hehehe absolutnie nic.... big_grin
      • jowitka345 Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 19:16
        stillgrey napisała:

>
        >
        > Ten Nigel wymawia sie Najdżel czy Nigel? wink

Raczej Nigel bo mamusia wołała za nim Nigelek tongue_out
        >
        > Z tych wymienionych przez Was najmniej mnie chyba rusza Natan, bo bardzo lubie
        > angielskie imie Nathaniel wink

Mam w rodzinie Natana i długo nie mogłam się przyzwyczaić- myliło mi się z jakimś innym ( ale już zapomniałam bo Natan zapamiętałam big_grin)
    • klubgogo Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 18:57
      Ninel, choć ładnie brzmi, to wspak jest to nic innego jak Lenin, bardzo popularne imię w ZSRR w latach 20-30 minionego stulecia.
    • marjanna.b Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 19:05
      Well....
      Moja Ada ma na drugie Comfort, potencjalny syn dostałby Ogbonnaya, po tatusiu smile
      Dwie siostrzenice to Chinenye i Ngozica.
      Siostry: Chidinma i Chinedu.
      Brat: Chikaodiri.
      To tak z najbliższej rodziny, bo znam jeszcze więcej wink

m.
      • esofik Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 19:18
        hehehe ja też nie będę wymieniać, bo większości imion dzieci z klasy córy nie potrafię zapisać, o rodzicach już nie wspomnę tongue_out
    • olinka20 Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 19:51
      Do szkoły chodziłam z Wawrzyncem.
      Moja mama kiedys spotkała AndRZelike ( serio!)
      Tak to tylko dziwi mnie wysyp Lenek, mam wrazenie, ze w przedziale 3-5 latek to co druga Lenka wink
      • grave_digger Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 21.05.13, 08:50
        Tak - Leny, Amelie, Pauliny, Marcele teraz rządzą. Najśmieszniejsze, że myślałam, że Oliwii też jest w srocz a moja jedyna w żłobku, przedszkolu, jednej szkole, drugiej szkole. Za to Oktawii nie ma nigdzie żadnej wink
      • beata132 Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 21.05.13, 16:48
        Mam Lenkę (4,5) i Szymona (9), czyli Top10 big_grin
        Pamiętam, że gdy zarejestrowaliśmy Lenę w urzędzie po jakiś 2 tygodniach w MjM Chochołom urodziła się MagdaLENKA. Powiedziałam wtedy do męża, że mamy przekichane, bo będzie wysyp Lenek. I tak też się stało smile Pechwink Na szczęście w przedszkolu nie ma żadnej Leny smile

Odnośnie dziwnych imion to w podstawówce miałam matematyczkę o imieniu Eufrozyna i rusycystkę o imieniu Eulalia. Obie w podobnym wieku. Teraz mają około 70-tki.

• jowitka345 Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 21.05.13, 20:18
          beata132 napisała:

>
          >

> a i rusycystkę o imieniu Eulalia. . Teraz mają około 70-tk

o właśnie mi się przypomniało, że miałam matematyczkę w liceum Eulalię... nawiasem mówiąc nazwisko też miała dziwne ( jak na Polskę) no ale nie będę podawać na forum. I ona też ma chyba ze 100 lat teraz tongue_out
          > i.
          >
    • amoreska Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 20:00
      ze 12 lat temu siostra ucznia - Dianita big_grin

• mamamalej1 Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 20:04
        w przedszkolu w grupie syna - Igorawink jest Inez,Iman i Geroncjusz ;D
    • annajustyna Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 20:02
      Ale wymawiane Nigel czy Najdzel?
      • jowitka345 Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 20:05
        annajustyna napisała:

> Ale wymawiane Nigel czy Najdzel?

Już wyżej napisałam, że raczej Nigel bo mamusia wołała za nim Nigelek smile
      • paciaty Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 20:05
        Blandyna
        • mona_mayfair Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 20:17
          Miałam jeszcze sąsiadkę o imieniu Joneta, ale wolała żeby na nią mówić Żanetasmile
          • kiecha3 Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 20:23
            Sylweriusz - chłop teraz pod 40-tkę...
            Olimpia - nastolatka...
            • annajustyna Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 21:14
              Juanita (czytana tak jak sie pisze) i Marat.
            • grave_digger Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 21.05.13, 08:54
              Olimpia, świetne imię. Chciałam tak dać na imię mojej Oliwii wink
        • twilight86 Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 20:27
          Mój berbeć ma na imię Nataniel, koleżanki córka Ines albo Inesa, czyli nasza Agnieszka z tego co wiem, a druga Benita, jeszcze innej Dexter. Wszystkie wyżej wymienione, to polskie dzieci. Ja tam lubię różnorodność, chociaż zdarzają się przegięcia.
          • damakama Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 21:08
            Wśród moich uczniów mam obecnie: Kliwię, Arietę, Arlettę, Doriana, Rufina, Rocha, Sahana i Sarina (tata cudzoziemiec, więc jest wytłumaczenie), Kasjana, Ksenię, Bożydara, Tymona. Przynajmniej się wyróżniają wśród dziesiątek Karolin, Kaś, Mateuszów i Łukaszów.
            • mamaoskarka18 Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 21:16
              Arnika (u mnie w okolicy jest apteka Arnica, z tego co wiem to rodzice się odwoływali bo w urzędzie nie chcieli im zarejestrować) Gracjan
              • mona_mayfair Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 21:23
                Jeszcze mi się Halszka przypomniala
                • kama_msz Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 21:57
                  zaiste, nie wiem, co dziwnego jest w Tymoniewink

mama moja miała klientkę, która na imię miała Sambor...
                  koleżanka chciała córce dać na imię Szanel (nie dopytywałam jak pisanewink), na szczęście urzędnicy stanęli na wysokości zadania i nie pozwolilitongue_out
                  w drugim gabinecie u szefa pracują Abigail i Doris.
    • jowitka345 Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 21:49
      A przypomniało mi się, że miałam kiedyś sąsiadkę której dzieci miały na imię:
      Kewin
      Banita
      Donata
      i jeszcze jedno ale zapomniałam smile

aaaa no i moja córka ma na imię Jowita.... liczy się tongue_out?
    • kerri31 Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 22:01
      Męskie: Junosza. Koszmar. Miałam kolegę w liceum o takim imieniu.
      • aqua48 Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 22:12
        Maleńka dziewczynka o wyglądzie zdziwionego elfa ze spiczastymi uszkami i przytłaczającym imieniu Sylwestra.
        • jowitka345 Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 22:13
          aqua48 napisała:

> Maleńka dziewczynka o wyglądzie zdziwionego elfa ze spiczastymi uszkami i przyt
          > łaczającym imieniu Sylwestra.

znaczy się chyba Sylwia smile
          • elzlomero Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 22:23
            Chciałam synkowi dać na imię Wenancjusz, ale M. się nie zgodził wink
    • mearuless Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 22:36
      ja o czyms innym...
      w klasie równoległej mojej córy jest dziewczynka.
      jej ojciec i matka pochodzą z Korei.
      do polski przyjechali w 2005 roku.
      ich pierworodna ma na imie Elżbietabig_grin

ciekawe co o tym imieniu sądzą ich najbliżsi. smile
      • grave_digger Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 21.05.13, 09:00
        Właśnie. Miałam dwóch uczniów pół Wietnamczyków (po tacie) pół Polaków (po mamie). Mieli dwuczłonowe wietnamskie nazwiska i ... polskie imiona, całkiem zwyczajne smile
    • wielkamysza Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 22:37
      Olimpia, Patrycjusz, Kosma, Aaron, Rachela, Dorian, Gracjan, Orest, Anika
      • mearuless Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 22:47
        moj syn miał być Petroniusz.'
      • karolina17w Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 22:55
        wielkamysza napisała:

> Olimpia,
        To pięknie imię jak dla mnie, moja prababcia miała tak na imię, kuzynka "ukradła" je dla swojej córki wink
    • karolina17w Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 22:39
      Tym - głównie dlatego, że rzadkie
      Inesa, z grupy mojego syna.
      Vanessa, córka sąsiadki.
      Znam też dwie Jagody, bardzo fajne dziewczyny oraz jedną Biankę.

I pewnie dla niektórych (niekoniecznie o forum mówię) imię mojego syna - Albert smile W Naszej miejscowości jest drugiem osobnikiem noszącym te imię. pierwszego znam osobiście wink
      • mearuless Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 23:11
        albercik z sexmisji!!!
        toz to wspaniale imie!!!
        • karolina17w Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 21.05.13, 10:44
          mearuless napisała:

> albercik z sexmisji!!!
          > toz to wspaniale imie!!!

Wiem, że to wspaniałe imię big_grinbig_grin I wielu ludziom kojarzy się właśnie z seksmisją a pomysł zaczerpnięty z kwiatka/drzewka z filmu "Nie kłam kochanie" wink Tym, z którym Adamczyk pił z rozpaczy big_grin

I jeszcze mi się przypomniało imię - Gasper.
          • irazone Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 21.05.13, 11:05
            w szkole u syna jest Trystan
      • stillgrey Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 23:19
        Mi sie Albert tez podoba, kojarzy mi sie z moim przystojnym kolega wink
      • 3-mamuska Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 21.05.13, 10:23
        karolina17w
        > I pewnie dla niektórych (niekoniecznie o forum mówię) imię mojego syna - Albert
        > smile W Naszej miejscowości jest drugiem osobnikiem noszącym te imię. pierwszego
        > znam osobiście wink
        Mojego wujka pies nosił takie imięsmile
        Fajny rudzielec z niego byłsmile

A i koleżanka dala synowi Hektor. Mąż chciał Spartakus, ale chyba reakcja kogoś znajomego skłoniła ich do zmiany.
    • kwintesencja_patologii Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 20.05.13, 23:53
      Hmm... mój bratanek na drugie ma Napoleon big_grin
      A tak poza tym: co do Maliny - mojej przyjaciółki bliźniaczki to Malina i Kalina smile
      Córka znajomych zaś - Nadzieja.
      • mona_mayfair Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 21.05.13, 06:13
        Kuzynka mojego syna ma na imię Nadzieja, bo prababci smile Jakoś się przyzwyczaiłam i zapomnialam ze to dziwne;p;
    • kiecha3 Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 21.05.13, 06:02
      Marzanna.. Rodzice chyba jej nie kochali...

do tego Luiza, co córce dała na imię Lilianna... Liza i Lila... Nie da się tego spamiętaćsmile
      • 3-mamuska Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 21.05.13, 10:27
        kiecha3 napisała:

> Marzanna.. Rodzice chyba jej nie kochali...
        >
        >
        > do tego Luiza, co córce dała na imię Lilianna... Liza i Lila... Nie da się tego
        > spamiętaćsmile

Koleżanka ta od Hektora ma córki Lilianna, Lejla ( Boże nie wiem jak to napisać)
    • anetchen2306 Re: Nic mnie nie dziwi 21.05.13, 07:36
      Z racji tego, ze mieszkam, gdzie mieszkam, w zasadzie zadne imi mnie nie zdziwi. Nawet takie, gdzie trudno mi okreslic plec jego wlasciciela, bo nie jest europejskiego pochodzenia lub w zyciu takowego jeszcze nie slyszalam.
      Ale ja zyje w srodowisku kulti-multi, wec "obce" imiona tutaj jakos nie raza.
      Chociaz slyszalam ostatnio (w pracy), ze Kevin i Brian/Brajan&co. to nie imiona. To diagnoza ...
      • asiaiwona_1 Re: Nic mnie nie dziwi 21.05.13, 09:40
        Dąbrówka, Hugo.

A w przedszkolu mojej córki był wietnamczyk o imieniu HUI. Panie poprosiły rodziców o nadanie jakiegoś polskiego imienia bo dzieci zbyt często wołały w domu chuj big_grinbig_grinbig_grin
        • mearuless Re: Nic mnie nie dziwi 21.05.13, 10:04
          o jesuuuuuuu asiowa, zabilas mnie big_grin

"Żyj tak, aby twoim bliskim zrobiło się nudno, gdy umrzesz"
          • 3-mamuska Re: Nic mnie nie dziwi 21.05.13, 10:32
            mearuless napisała:

> o jesuuuuuuu asiowa, zabilas mnie big_grin
            >
            Mnie tez umarlambig_grin

> "Żyj tak, aby twoim bliskim zrobiło się nudno, gdy umrzesz"
        • amoreska Re: Nic mnie nie dziwi 21.05.13, 11:23
          big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
        • jowita771 Re: Nic mnie nie dziwi 21.05.13, 18:09
          U mnie w pracy bywa Wietnamczyk dwojga imion, z których drugie to właśnie Hui, uśmiech ciśnie się na usta, ilekroć go widzę.
          A kiedyś poznałam obcokrajowca o imieniu Kutay. Wszyscy Polacy, którzy mieli z nim do czynienia parskali śmiechem i pytali: jak?
        • jowitka345 Re: Nic mnie nie dziwi 21.05.13, 20:29
          asiaiwona_1 napisała:

> Dąbrówka, Hugo.
          >
          > A w przedszkolu mojej córki był wietnamczyk o imieniu HUI. Panie poprosiły rodz
          > iców o nadanie jakiegoś polskiego imienia bo dzieci zbyt często wołały w domu c
          > huj big_grinbig_grinbig_grin

hahaha to mnie rozwaliłas na łopatki big_grinbig_grin
      • mme_marsupilami Re: Nic mnie nie dziwi 21.05.13, 12:02
        Vega - chlopiec
        Pelagia lat 28 uncertain
        Oraz duzo fantazji imienniczej jesli chodzi o pisownie np. Kilian, Kylian, Khyllian, Kylyann ...
        Nic mnie juz nie dziwi, ale wole tradycyjne imiona
    • milva_barring Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 21.05.13, 09:47
      W szkole, w której pracuję: Cecylia, Estera, Ina, Kaja, Iwo, Roland, Roksana, Dorian, Ismena, Samanta, Tomir. Może nie są dziwne, ale z pewnością rzadko spotykane.

Co do "zalewu" Kaś, to moja córka jest jedyną Kasią w całym przedszkolu na 120 dzieci.
      • tumigutek5 Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 21.05.13, 09:53
        Wujek Ewaryst
        Kumpel z pracy Sewer
        i koleżanka z podstawówki Żelisława - mówiłyśmy na nią Żelusia .... smile
        • rose.rouge Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 21.05.13, 11:09
          > i koleżanka z podstawówki Żelisława - mówiłyśmy na nią Żelusia .... smile
          A zdrabniacie Żelka? smile
          • tumigutek5 Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 21.05.13, 14:05
            Na Żelke nie wpadliśmy , była Żelusią właśnie .
            • jan.kran Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 21.05.13, 15:42
              Dla mnie nie dziwne bo sie przyzwyczailam ale corka przyjaciolki w Paryza ma na imie Morela. Tzn. w papierach Marta Morela ale uzywa drugiego , Francuzi sie nie dziwia , latwo wymowicsmile
              • schiraz Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 21.05.13, 18:31
                Morela smile))) W razie gdyby mi się trafiła jakimś cudownym cudem druga córka to mam już komplet do Maliny wink
    • iziula1 Re: Gabor- słyszałyście takie :) 21.05.13, 10:39

• 3-mamuska Re: Gabor- słyszałyście takie :) 21.05.13, 16:36
        iziula1 napisała: Gabor kolega męża z pracy , tyle ze nie Polak.
    • aniuta75 Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 21.05.13, 13:17
      Pascal, Kasjusz...
      • aniuta75 Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 21.05.13, 13:18
        Może teraz Pascal to nie jest dziwne imię, bo jest Brodnicki, ale 18 lat temu z górką jednak było dziwne smile.
    • valla-maldoran Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 21.05.13, 16:17
      W szkole miałam nauczycielkę o cudownym imieniu Nadziejasmile
      Koleżanki syn ma na imię Sambor.
      Kiedyś znałam dziewczynę o imieniu Melitta (jakoś tak kuchennie mi się kojarzy)
      Pracowałam z dziewczyną o imieniu Konstancja - może nie dziwne ale rzadkie i jakoś do dziś nie wiem, jak to zdrabniaćsmile
      • wildenthal Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 24.05.13, 23:56
        Znam mala Konstancje - rodzice zdrabniaja jej imie Tusia smile
        A najdziwniejsze imiona dzieci jakie slyszalam to Burak i Baran - to tureckie imiona (Baran znaczy deszcz po turecku a Burak tez ma podobno poetyckie znaczenie ale nie pamietam jakie). Rodzice byli Turkami mieszkajacymi na kontrakcie w Warszawie, dzieci nie chodzily do polskiego przedszkola i chyba dobrze bo mialyby nielekko smile
    • hedna Re: w jednej rodzinie... 21.05.13, 17:10
      Pięć sióstr: Paloma,Angela,Vanessa,Greta i Jasmin. Nazwisko polskie,mieszkają na wsi.
      Zperełek jeszcze Erwin,Tola...
      • mearuless Re: w jednej rodzinie... 21.05.13, 17:54
        erwin i dorian sa u nas na placu zabaw.
      • agunia777 Re: w jednej rodzinie... 23.05.13, 18:47
        Brat mojej koleżanki z LO ma na imię Oster. To "imię" przyśniło się jego matce jak była w 9 mies ciazy, wiec uznała, że ma być takie i już. Z tosterem jej się nie kojarzyło, bo to lata 89 były big_grin Rejestrując dziecko w USC powiedziała, że jest to imię ich wujka ze Szkocji big_grin Koleżanka miała za to na imię Dagna - nie Dagmara.

Jak to czytacie to pozdrawiam smile

Opiekowałam się kiedyś dziewczynką o imieniu Jasmina. Przez "s". Długo nie mogłam się przyzwyczaić i mówiłam "Jaśmina".

Sąsiadka ma 2 dzieci - Kirę i Olgierda. Twardo brzmią. Również pozdrawiam.

A kuzynka ma Halszkę. Zanim jej tak nie nazwała nie wiedziałam, że takie imię istnieje big_grin

• szamanta Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 21.05.13, 19:01
      Autorko a nie przyszlo ci do glowy, że czasem dziecko nie urodzilo sie w pl i zagranicą bylo meldowane?? i stąd inne imie?Moje dzieci tez nie mają polskich imion, i nie rzadko niektorzy sie dziwią ,slysząc ich imiona.Tam gdzie mieszkalismy byly to typowe imiona , tutaj w Polsce budzą dosyc ambiwalentne reakcje.Bywa to dosc irytujące
      • jowitka345 Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 21.05.13, 19:56
        szamanta napisała:

> Autorko a nie przyszlo ci do glowy, że czasem dziecko nie urodzilo sie w pl i z
        > agranicą bylo meldowane?? i stąd inne imie?Moje dzieci tez nie mają polskich i
        > mion, i nie rzadko niektorzy sie dziwią ,slysząc ich imiona.Tam gdzie mieszkali
        > smy byly to typowe imiona , tutaj w Polsce budzą dosyc ambiwalentne reakcje.Byw
        > a to dosc irytujące

Ale o co Ci chodzi? Czy ja w jakiś sposób skomentowałam, ze to imię jest brzydkie? napisałam przecież, że nie chcę oceniać bo każdy nadaje imię takie jakie mu się podoba. Chciałam poznać inne dziwne imiona... Dziwne=takie którego jeszcze nie słyszałam.
      • ivaz Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 21.05.13, 20:47
        Ostatnio na jakimś szkleniu poznałam Edeltraudę.
        • thegimel Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 21.05.13, 21:14
          Niech zgadnę, ze Śląska była?
          • ivaz Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 21.05.13, 22:03
            nie, z wielkopolski
            • thegimel Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 25.05.13, 09:48
              O, to nie zgadłam smile
              U nas jest trochę Ingeborg, Edeltraud i Gerardów, ale raczej w starszym pokoleniu.
    • motylka34 Re: jakie najdziwniejsze imię dziecka słyszałyści 21.05.13, 19:19
      Dominata... Zarejestrowana w urzędzie francuskim bo tatuś Francuz. Charakter i imię idealne dla dominy sado- masosmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka