Dodaj do ulubionych

rower 12 cali -pilne

23.06.13, 20:25
muszę kupić mały rowerek dla dziewczynki 3 lata - tesciowa mnie poprosiła ,
dziewczę podobno na biegowym nie śmigało - na co zwrócić uwagę przy kupnie ?
taki będzie dobry ?
allegro.pl/rower-12-cali-kubus-puchate-z-prowadnikiem-rowerek-i3319867118.html
albo taki ?
allegro.pl/rower-arti-bmx-primo-flower-power-12-i3332682957.html
nie mam czasu stacjonarnie , a moje w tym wieku to odmawiały współpracy na linii rower-paskuda ...
Obserwuj wątek
    • zurekgirl Re: rower 12 cali -pilne 23.06.13, 21:15
      Super rowery dzieciece sa w Decathlonie, maja bardzo niska rame, dziecko latwo przez nia przestepuje i caly mechanizm jest opakowany bardzo wytrzymalym plastikiem, wiec trzylatek nie wlozy tam nogi ani paluchow. Tylko one maja chyba 14 cali. Tak czy siak moja corka smigala na nim i po odpieciu kolek zaczela jezdzic na dwoch w moment jako ledwo co czterolatka. Zerknij.
      • sylki Re: rower 12 cali -pilne 24.06.13, 08:50
        kupiłabym biegowy, mam w domu 12 calowy i żadne z moich dzieci (sztuk trzy) nie chciało i nie umiała na nim jeździć, za to biegowy jak najbardziej, teraz właśnie objezdza go 3 latka smile
      • ladyjane Re: rower 12 cali -pilne 24.06.13, 15:52
        Potwierdzam, w decatlonie są fajne rowerki.
    • mw144 Re: rower 12 cali -pilne 24.06.13, 13:37
      Z tych dwóch to ten pierwszy, z tym, że dla 3 latki 12-calowy rower jest za mały. Moja 3,5 laka jeździ od tygodnia na 16 calowym, bo na 12 calowym nie mogła już nóg normalnie wyprostować, więc moim zdaniem dla 3 latki to minimum 14 cali.
      Na co zwrócić uwagę - m.in. na wagę roweru - im lżejszy tym lepiej.
      • esofik Re: rower 12 cali -pilne 24.06.13, 19:04
        moim zdaniem dla 3 latki to minimum 14 cali

niekoniecznie, zalezy od wzrostu dziecka. Moja 5-latka nadal pomyka na 12-tce ale jest z tych najmniejszych.
        • monia111175 Re: rower 12 cali -pilne 24.06.13, 19:19
          moj 5-latek od 3 tyg.pomyka na 16-tce-kolezanki 5 latek pomyka na 20-c-a innej kolezanki 5 latek pomyka na 12smile
          take zalezy od dziecka-duzo rodzicow kupuje na wyrost rowery
          Aaaaa mojemu dziecku ten''wychwalany''pod niebiosa decatlonowski sie za chiny nie podobal,za nic go nie chcial-za to wybral mexleera z koszyczkiem
          A i na biegowym tez nie jezdzil,musialabym go chyba zatluc-zeby go przekonac.
          Takze wszystko zalezy od dziecka niestety nie od nas.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka