Dodaj do ulubionych

obserwacje basenowe

14.08.13, 11:50
Na wyjeździe skoczyliśmy skąpać się na termy w Białce Tatrzańskiej. Super pogoda, część basenów na zewnątrz, park rozrywki dla dzieciorów z sikawkami gdzie od razu wciągnęło młodą na godzinę (był spokój wink), leżaki rozłożone nad basenem - no cud miód malyna.
Po wychynięciu z basenu ułożyłam się na leżaczku celem strzaskania na heban i zrelaksowania się (pomimo wrzasku setki dzieci - nie moje, więc mi to lotto). Po chwili zaczęłam się z nudów przyglądać tłumowi taplającemu się w wodzie. I zauważyłam nowy trend chyba. Większość dzieci w przedziale wiekowym 1 - 3 lat miało ubrane na siebie tylko majtusie kąpielowe, zero pampersa... widziałam nawet tatuśka z niemowlem radośnie machającym gołym pyrtusiem w wodzie, no bo co się dziecię będzie męczyło w pampersie...I zastanawiałam się, czy te mamunie i tatuniowie są tak pewni zwieraczy swoich pociech, czy im to po prosu zwisa, że dzieciory leją a czasem nawet kupkają do basenu...
Odpowiedź na moje dywagacje wkrótce nadejszła, kiedy jedna z mamusiek wyciągnęła swojego na oko 2 letniego syńcia z wody i postawiwszy go na kratce odpływowej biegnącej wzdłuż basenu odlała go ze stoickim spokojem. Na moją uwagę, że ta woda wraca przecież do basenu a obiekt jest wyposażony w wystarczającą ilość toalet z iście jematkową asertywnością odpowiedziała, że ta woda jest i tak filtrowana, a mocz dziecia jest jałowy... nie puściłam pawia, ale do końca już pływałam w strefie cichej, bo tam dzieci jak na lekarstwo i były dużo starsze.
Nie mówiąc już o tym, że wszystkie krzaczki na obiekcie były wielokrotnie obsikane... a tu susza, upał, więc zapaszek taki ten tego... W imię przysłowia - kto ma pszczoły ten ma miód, kto ma dzieci ten ma smród.
No i się zastanawiam, czy to jest nowa tendencja wśród narodu takie wdupiewszystkomanie, taka ślepota, że poza końcem swojego nosa nic nie widać czy tylko ja trafiłam na specyficznych ludzi.
Obserwuj wątek
    • ladyjane Re: obserwacje basenowe 14.08.13, 12:32
      Obsługa basenu powinna wyławiać takie przypadki i sprzedawać im potrzebne produkty albo kazać się wynieść.
      • esofik Re: obserwacje basenowe 14.08.13, 12:45
        na naszym basenie tak właśnie jest.. jak ktoś nie pomyśli i nie przyniesie swojego, kupuje na recepcji drożej
        jak ktoś nie ma czepka dostaje "uniwersalny, wielorazowego użytku" pozostawiony przez kogoś
      • esofik Re: obserwacje basenowe 14.08.13, 12:47
        na naszym basenie tak właśnie jest.. jak ktoś nie pomyśli i nie przyniesie swojego, kupuje na recepcji drożej
        jak ktoś nie ma czepka dostaje "uniwersalny, wielorazowego użytku" pozostawiony przez kogoś

ja to nie w ogóle nie rozumiem zamiłowania do świecenia dziecięcymi doopskami dookoła. Ja nawet jak przebieram Młodą okrywam ją ręcznikiem.
        • mme_marsupilami Re: obserwacje basenowe 14.08.13, 13:05
          Do niektorych rodzicow pojecie szanowania intymnosci dzieci nie dociera uncertain zas w druga strone kazdego oskarzaliby o patologiczne ciagotki uncertain
          Zwrocilabym uwage obsludze basenu, a nie wdawala sie w dyskusje z mamuska.
          Swoja droga te pampersy basenowe szczelne nie sa, ale celowe sikanie do basenu to szczyt chamstwa.
          • ez-aw Re: obserwacje basenowe 14.08.13, 15:18
            Powiadomiłabym obsługę basenu.
            Na ostatnim jakim byłam (kryty, więc może jest inaczej) wisiała kartka z napisem (nie przytoczę dokładnie, ale sens identyczny) - w przypadku załatwienia się do basenu, kara 1 000 PLN, jako zwrot kosztu filtrowania wody. To powinno ludzi skutecznie zniechęcać do opisanej wyżej bezmyślności.
            • olinka20 Re: obserwacje basenowe 14.08.13, 15:24
              Bleeeh Robal sad
              Naczytały sie w internecie o jałowym moczu maluszkow to dają czadu wink
          • esofik Re: obserwacje basenowe 14.08.13, 16:01
            Nie obawiam się pedofila czyhającego na sąsiednim leżaku.. wszystko w granicach rozsądku. Raczej uczę Młodą, że właśnie należy dbać o swoją intymność (prywatnie, w domu jesteśmy bardziej wyluzowane suspicious)
          • fajnyrobal Re: obserwacje basenowe 14.08.13, 16:06
            No nie są absolutnie szczelne te pampery, ale lepsze to niż cała zawartość dziecięcego pęcherza w basenie.
            Moja młoda nosiła pampersy na basenie do 3 roku życia, bo bałam się, że w cieplej wodzie popuści a ja nie miałam ochoty pływać w jej, swoim czy cudzym moczu.
            Sprawę zgłosiłam panience siedzącej nad basenem ale zobaczyłam w jej oczach doskonałą pustkę, tył czaszki zobaczyłam, więc se dałam siana.
          • przeciwcialo Re: obserwacje basenowe 15.08.13, 09:18
            Basenowe pampersy i tak siku przepuszczają ale chronią wodę przed kupą.
            ja najchętniej korzystam z basenów tylko dla doroslych.
    • fajnyrobal Re: obserwacje basenowe 14.08.13, 16:20
      No i jeszcze jedno - kurna, trzeba dopiero grozić karami żeby naród przyswoił podstawowe zasady higieny i współżycia w grupie? Sam jeden z drugim tego nie wymyśli?
      golizna dzieci akurat mnie nie razi, zresztą nie była nadmiernie eksponowana poza dwoma opisanymi przypadkami. Bardziej raziły mnie kąpielówki założone na tyłek maluszków bez pampera, gdzie na bank było pewne, że ten maluch prędzej czy później zleje się do basenu bez dania sygnału.
      • buzka25 Re: obserwacje basenowe 14.08.13, 16:23
        a moze to dziecie miało załozone "pływaczki"?? to sa takie spec kapielówki zamiast pampersa do wody, dla mojego syna uzywałam jak był mały choc cena jest powalajaca ale przy duzej obecnosci na basenie koszt sie zwraca smile, natomiast brak mi słow do syt gdzie ewidentnie odsikała dziecko tudziec z gołym siusiorkie w basenie hulało
        • fajnyrobal Re: obserwacje basenowe 14.08.13, 16:27
          Nie. Miały normalne kąpielówki.
        • turzyca Re: obserwacje basenowe 15.08.13, 09:11
          Ale fajny pomysl, te "plywaczki"! I to naprawde dziala? Bo wyglada jak normalne majtki, jak to jest od srodka zbudowane?
    • d.d.00 a feeee 15.08.13, 09:29
      Bleh! Obleśne, a fe! A obsługa nie reaguje na takie zachowania rodziców?
      Coś w tym jest, że te dzieciorki nie są rozbestwione same od siebie tylko małpują od wszystkomogących rodziców.
      • przeciwcialo Re: a feeee 15.08.13, 09:40
        Na głównej stronie portalu pani psycholog dowodzi że to rodzice byli xle wychowani i nareszcie nastaly czasy że dzieci sie dobrze wychowuje wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka