Dodaj do ulubionych

Żeby już był piątek...

08.09.13, 18:52
We wtorek udaję się na oddział hematologiczno-onkologiczny z moją córką, na dosyć nieprzyjemne badanie.
Macie jakieś czasoprzyspieszacze?........Ja już chcę, żeby było po, żeby nie bolało bardzo, żeby szybko wyjść, bez traum dziecięcych (i moich).
Obserwuj wątek
    • olinka20 Re: Żeby już był piątek... 08.09.13, 19:14
      Woezel, trzymam kciuki zeby to szybko migneło i wszystko było ok.
      Przyspieszyc nie bardzo potrafie wink
    • prigi Re: Żeby już był piątek... 08.09.13, 19:20
      oj, trzymam kciuki
      nie znam niestety sposobu na przyspieszenie czasu, mi często jest potrzebny jego spowalniacz
      • woezel_pip Re: Żeby już był piątek... 08.09.13, 20:10
        No ja też zazwyczaj marzę o spowolniaczu czasu big_grin

Ale teraz tak chciałabym obudzić się w piątku już.

No ale czas jednak ma to do siebie, że płynie, doczekam się...I jesli będą traumy to też zapomnę...
        W najczarniejszych snach nie wyśniłam takich scenariuszy jakie mnie (moje dziecko dotyczą).
        Aaa.
        Chyba otworzę wino i się napiję z mężem, może to mnie trochę otumani wink.
        • woezel_pip Re: Żeby już był piątek... 08.09.13, 20:12
          "Dotyczą mojego dziecka" oczywiście. Widać stres już mi się na mózg rzuca uncertain
    • doral2 Re: Żeby już był piątek... 08.09.13, 20:11
      proszę, oto twój czasoprzyspieszacz... współczuję małej...

https://storage.extrafotka.pl/18/5205/176508
      • aqua48 Re: Żeby już był piątek... 08.09.13, 20:41
        Napijcie się wina z mężem, a my będziemy w tym czasie trzymać kciuki. Żeby badanie poszło szybko, łatwo i za dobre wyniki też.
    • mearuless Re: Żeby już był piątek... 08.09.13, 22:31
      nie przekazuj malej nerwow.
      ona inaczej do tego podchodzi.
      opowiedz, wytlumacz, obiecaj jakąś frajde po... zapamieta zamiast bólu i nieprzyjemnosci zajebista nagrode od mamusi.cos o czym marzy- 4-funkcyjny wozek dla lalek, lalke barbi co zmienia kolor, cokolwiek....
      i bedzie dobrze, jam czarownica i wrozka-najpiękniejsza i najmądrzejsza i wiem ze bedzie ok.
      • woezel_pip Re: Żeby już był piątek... 09.09.13, 00:10
        Już zakupiony domek z playmobil. I ciastolina z jakimiś akcesoriami. I 4 jaja niespodzianki big_grin
        A co do nieprzekazywania emocji - staram się...Ale trudno jest, bo sama z nią jestem prawie non stop. Ale dobrze jest bo chłop urlop na 2 dni wziął więc w szpitalu nie będę z nią sama smile ufff.

I oczywiście, że będzie dobrze, innej opcji nie dopuszczam!
    • annabetka Re: Żeby już był piątek... 09.09.13, 01:58
      Woezel...ja jak zwykle późno w nocy piszę ...ale tak mi się skojarzyło... Pojechałam do CZD w wawie z moją bździągwą ,bo miała podejrzenie wodogłowia (przedwczesny poród,wylew małej..) co ja wtedy przeżywałamsad Na tarasie paliłam papierosa) przyleciał taki biały nastroszony gołąb...rozłożył swój ogonek jak paw niemalże i na mnie i na siostrę spłynął jakiś taki spokój....Oczywiście mała pyskata ,nic jej nie dolega ....Wiesz ten gołąb i mi i siostrze zapadł w pamięć ,osiem lat minęło... Dziewczyno trzymam kciuki i musisz wierzyć że będzie dobrze!!!
      Twojej Małej pewnie tylko pobiorą krew ,ewentualnie z rdzenia kręgosłupa ale to pod znieczuleniem,spokojnie! Oby badania wyszły dobrzesmile
      • opium74 Re: Żeby już był piątek... 09.09.13, 07:06
        Nie potrafię przyspieszyć czasu... Ale trzymam kciuki żeby było szybko, nieboleśnie i z dobrymi wynikami
        • woezel_pip Re: Żeby już był piątek... 09.09.13, 18:46
          Annabetka, trepanobiopsję szpiku jej będą robić, już było zalecenie wcześniej ale ciągle chora była. To jest skrajny wcześniak, z dużymi problemami, chociaż oczywiście rozwijający się super smile Bo ona wg mnie i nie tylko mnie inteligentniejsza i sprytniejsza i mądrzejsza jest od niektórych rówieśników. Ale zdrowie...Ciągła pieprzona walka, ciągle coś.
          Chciałabym w końcu być spokojną mamą...Tak po prostu chciałabym być mamą, bez tych nerwów.
          A to co teraz, te podejrzenia choroby, to mnie przerasta. Jak już w końcu zrobią badanie, jak wykluczą co mają wykluczyć to chyba wpadnę pod stół nawet nie pijąc big_grin.

Oby do piątku, oby być w domu. I żeby zrobili to badanie w końcu a nie że coś znowu. Potem jeszcze na wyniki miesiąc trzeba będzie poczekać ale to już w domuuu.
          • ella_nl Re: Żeby już był piątek... 09.09.13, 19:38
            Bardzo, ale to bardzo mocno trzymam za Was kciuki. Wiem co przeżywasz. U nas też wiecznie cośsad
            Ale zobaczysz, wynik będzie ok. Mocno w to wierzę.
          • doral2 Re: Żeby już był piątek... 09.09.13, 19:45
            jutro już wtorek, zostało trzy dni.
            przyspieszam czas, jakby kto pytał...

powodzenia, dziewczyny!
          • amoreska Re: Żeby już był piątek... 09.09.13, 19:47
            Trzymajcie się smile
            • doral2 Re: Żeby już był piątek... 12.09.13, 20:04
              piątek już jutro.
              udało się?
              • woezel_pip PIĄTEK :D 13.09.13, 18:26
                No big_grin

Właśnie weszłam napisac, że jest piątek i jesteśmy w domu smile))
                Ufff.

Badanie zrobione, koszmarne, 2.55h na bloku operacyjnym, oddział przesmutny sad
                Ale jesteśmy w DOMUUUUUU!!!! Już po!! Teraz trzeba odetchnąć, zaraz spać pewnie pójdziemy bo padamy z nóg. Córkę trochę boli ale tyle ile ma boleć więc wszystko jest ok.
                Na wyniki trzeba będzie poczekać 3-4 tygodnie. Na razie o tym nie myślę. Muszę odsapnąć.
                • ella_nl Re: PIĄTEK :D 13.09.13, 18:54
                  Bardzo się cieszę, że jesteście w domkusmile
                  A wyniki będą dobre. Trzymam kciuki.
                • doral2 Re: PIĄTEK :D 13.09.13, 19:19
                  super piątek smile

będzie dobrze, bo my tu wszystkie czymamy za to kciuki smile
                  • woezel_pip Re: PIĄTEK :D 13.09.13, 19:25
                    Musi być dobrze. Nie ma innego wyjścia.
                    Boszzz, jak tam było strasznie na tym oddziale. Teraz muszę sobie mózg wyprać. Najchętniej prać bedę pod palmą nad morzem, może się uda, oby oby oby!
                    • olinka20 Re: PIĄTEK :D 13.09.13, 19:30
                      Będzie dobrze smile Wazne, ze juz po!
                      • 3-mamuska Re: PIĄTEK :D 13.09.13, 20:13
                        Szczęśliwy piątek 13-go!!!
                        Dobrze ze juz po...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka