Dodaj do ulubionych

zamiennik Brita - problem?

09.09.13, 09:10
Sugerując się opiniami na forum, kupiłam zamiennik filtra brita w rosmannie. Właśnie się używa i dzisiaj zauważyłam że części do której lejemy wodę pływają czarne drobinki. Czyżby z filtra wydostał się węgięl aktywny? Czy u was też się tak dzieje czy to tylko czysty przypadek?
Woda przefiltrowana jest czysta.
Obserwuj wątek
    • opium74 Re: zamiennik Brita - problem? 09.09.13, 09:30
      ja kupiłam jakieś zamienniki na allegro i nie jestem zadowolona. Własnie zużywam ostatni. Drobinki pływające na górze to jedno ale u mnie te filtry nie mogą być tak jak Brita 4 tygodnie tylko max 3 bo się przy filtrze w tej górnej częsci zbiera zielony osad - coś jakby glony!
    • aniuta75 Re: zamiennik Brita - problem? 09.09.13, 10:33
      Mi czasami i w oryginalnym filtrze te drobinki na początku pływają.
      A zrobiłas tak jak zalecają, że najpierw w wodzie filtr wytrząchać, potem przefiltrować 2x i wylać ta wodę i dopiero ta trzecia jest dobra?
      • beautywomen Re: zamiennik Brita - problem? 09.09.13, 12:28
        Tak właśnie zrobiłam. Wodę piją głównie dzieci więc pilnuję instrukcji... sad
    • krew-niak Re: zamiennik Brita - problem? 11.09.13, 16:04
      Podejrzewam, że masz nieszczelny wkład do filtra dzbankowego. Ponad to zamienniki nie są dobrej jakości. Same dzbanki to generalnie nie duży wydatek. Przecież standardowo filtr brita czy dafi kosztują około 50zł.

Można też rozważyć i zastanowić się czy nie lepiej doinwestować do filtra, który daje stały dostęp do czystej wody. Po pół roku inwestycja się zwraca i już są same plusy.

FILTR KUCHENNY LEPSZY OD DZBANKA
      • moonshana Re: zamiennik Brita - problem? 11.09.13, 17:27
        śmierdzi. spamem.
        • beautywomen Re: zamiennik Brita - problem? 11.09.13, 22:53
          moonshana napisała:

> śmierdzi. spamem.
          >

Pytanie moje brzmi na jakiej podstawie tak twierdzisz...? To nie uzasadnione
        • moonshana Re: zamiennik Brita - problem? 12.09.13, 17:36
          wnioskuję po częstotliwości krew-niaka na forum oraz zarąbistego linku do konkretnej rzeczy. oraz na podstawie nieznajomości rzeczy przez krew-niaka. odkąd to filtr brity kosztuje 50zł? 20 zł max, a często są w promocjach . wiem, bo używam już dosyć długo. ponad dwukrotnie zawyżył koszt, pan/i krew-niak reklamuje sklep
          a może się mylę.
      • beautywomen Re: zamiennik Brita - problem? 12.09.13, 20:38
        hmm... na to uwagi nie zwróciłam, ale czytając teraz zauważyłam link.
        Zamiennik kupiłam z czystej ciekawości, bo był szeroko polecany. Dzisiaj już wiem że już nie kupię. Będę się trzymała oryginału...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka