Dodaj do ulubionych

asiaiwona,ez-aw, exotiq

08.10.13, 12:35

piszę tutaj bo nie mam pewności czy czytacie pocztę osobista
czy w imieniu swoim własnym jako członka tegoż forum mogę się dowiedzieć, dlaczego moderacja nie reaguje na tego typu wypowiedzi i pozwala by widniały one na forum ? Rozumiem akceptację wulgaryzmów ale czy mam rozumieć , że uprawianie chamstwa w takim stylu jest również dozwolone ?

jakim to trzeba być śmierdzącym tchórzem i łachudrą bez honoru, by nie mieć cyw
> ilnej odwagi wyrazić swojego zdania pod własnym nickiem?
> jak bardzo trzeba być dwulicowym szmaciarzem, by chamskie odzywki pod jednorazo
> wym nickiem pisać, a okrągłe słówka pod prawdziwym?
> i taki godny pogardy śmieć uzurpuje sobie prawo do pouczania innych...:/
Obserwuj wątek
    • serei Re: asiaiwona,ez-aw, exotiq 08.10.13, 12:50
      nie wiem po co pytasz, wiadomo, że to słowa TEJ KTÓRĄ WYGASIŁAM ( więc od razu piszę nie wysilaj się Doral) i która jest właścicielką tegoż przybytku i wiadomo, że jej wolno więcej niż reszcie z nas smile w myśl powiedzenia "co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie" wink ale masz u mnie plus za podjęcie tematu smile
    • moonshana Re: asiaiwona,ez-aw, exotiq 08.10.13, 13:13
      abstrahując od formy wypowiedzi, bo ta jest poniżej krytyki - doralowa w istocie rzeczy ma jednakowoż rację. jak jej która chciała nawrzucać - to trzeba mieć cywilną odwagę i nawrzucać niejako osobiście, a nie tchórzliwie kryć się za jednorazowym nickiem.
      swoje zdanie na temat grubasów w legginsach i reakcji doralowej wyraziłam w tamtym wątku, mam nadzieję że przejrzyście.
      a, guderianka - uprawianie chamstwa w takim stylu - jak dla mnie niczym to się nie różni od wykropkowanego ch...a. owszem, można wpieprzać bułkę przez bibułkę - ale to ciągle jest ta sama bułka. zeżarta z mlaskaniem czy delikatnie skubana ząbeczkami.
      • grave_digger Re: asiaiwona,ez-aw, exotiq 08.10.13, 14:38
        moonshana, doral zablokowała kilka osób, które NIE MOGĄ pisać pod własnym nickiem. w każdym razie, jak w Folwarku Zwierzącym, są równi i równiejsi a moderacja powinna być zmieniona dla odświeżenia forum, bo dyktatura nikomu nie służy.
    • ez-aw Re: asiaiwona,ez-aw, exotiq 08.10.13, 19:16
      Czytamy pocztę osobistą smile

Jeśli chodzi o zadane pytanie to odpowiedź jest taka: forum.gazeta.pl/forum/0,62605,1617503.html

IMHO jedynie można to podciągnąć pod punkt: Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców.
      Tu rodzi się pytanie: czy to był atak personalny? Ja przez atak personalny rozumiem : jesteś tchórzem i łachudrą (...). dlatego nie wycięłam tego wpisu.

>" a moderacja powinna być zmieniona dla odświeżenia forum, bo dyktatura nikomu nie służy. "

Nie mam nic przeciwko temu. Każda z nas ma swoje obowiązki i czasem ciężko wykroić czas na moderowanie. Spokojnie mogę oddać swoje stanowisko. Mam tylko pytanie: co Wam to da, że zmienicie moderację skoro właściciel zostanie ten sam?? Z tego co rozumiem, to właściciel się Wam nie podoba. Chyba, że źle rozumiem.
      • doral2 Re: asiaiwona,ez-aw, exotiq 08.10.13, 19:20
        dodam jeszcze, że nie ma obowiązku uczestniczenia na tym forum.
        nie ma także zakazu założenia sobie lepszego i fajniejszego forum.
        magiel nie ma wyłączności.
        • dlania Re: asiaiwona,ez-aw, exotiq 08.10.13, 20:46
          MIałaś dzikiego fuksa, że sie akurat nieopatrznie napatoczyłaś, kiedy grupa fajnych babek szukała nowego miejsca. Głupi fuks . Że też nikt wtedy słowa nie powiedział, jakim jesteś falszywym cżłowiekiem, dopiero teraz każdy mówi, od ilu lat cię zna i że od zawsze byłaś taka sama, i ile już społeczności forumowych zniszczyłaś.
          Magiel to nie było twoje forum, tylko forum społeczności, którą w większości wypierdoliłaś w kosmos, a resztę zamieniłaś z potakiwaczy z rozdziawioną paszczą . Teraz to już nawet nie jest TWA, tylko Towarzystwo Adoracji Doral, a jak nie - to regulamin i wypad z baru panno lalu.
          Jakiś to był błąd.
          • mathiola Re: asiaiwona,ez-aw, exotiq 08.10.13, 22:38
            Dlaniu moja dzielna, dam ci może jakiś napierśnik chociaż i szabelkę niewielką, cobyś miała jak się bronić za te słowa, bo przecież za chwilę zginiesz.

Zaraz, co ja gadam, nie zginiesz, przecież to nie "Gra o tron", ot po prostu Doral wyjebie cię na amen, bo poprzednie wyjebanie było tylko takie na pół gwizdka, teraz to dopiero pokaże jaką ma moc i już słowa złego nie napiszesz na Maglu... ani dobrego też nie tongue_out

Jak poprzednio poleciałam razem z tobą za niewinność, to teraz też czuję się wywołana do tablicy, żeby cię wesprzeć, aaa, polecę sobie razem z tobą: Doral, jesteś jedną z najmniejszych tworów forumowych jakie poznałam. Najmniejszych emocjonalnie. Szabelką nie wytniesz wszystkiego co cię w dupsko uwiera. Nie ma bata.
            • wilma1970 Re: asiaiwona,ez-aw, exotiq 08.10.13, 23:36
              Yeah!
              Usia siusia!
          • magiczna_marta Re: asiaiwona,ez-aw, exotiq 09.10.13, 23:53
            Nie możliwe, Dlania, Mathiola, Wilma- niczym muchy do gówna was tu przyniosło...gdzie awantura tam "pierwsze sprawiedliwe"
            • mearuless Re: asiaiwona,ez-aw, exotiq 10.10.13, 00:01
              o przepraszam Marto!
              to nie są muchy.
              to sa inteligentne, wspaniale babki z klasą z zasadami i nie bojące sie wyrazić swojego zdania.
              a to ze tu malo pisza swiadczy tylko o tym ze zostaly tu niesprawiedliwe osadzone i oddalone ale w waznych kwestiach posiadaja ważne zdanie.
              nie wolno?
              powinny założyć nowy nik? tak dla rozszarpania?
              • magiczna_marta Re: asiaiwona,ez-aw, exotiq 10.10.13, 00:04
                z zasadami?
                ar ju siur?
            • mathiola Re: asiaiwona,ez-aw, exotiq 10.10.13, 23:47
              do gówna powiadasz? Pewnie wiesz co mówisz, ja na przykład aż tak bym tego nie ujęła, ale jak chcesz
      • grave_digger Re: asiaiwona,ez-aw, exotiq 08.10.13, 21:09
        ez-aw, pisząc o moderacji miałam na myśli doral.
        • ez-aw Re: asiaiwona,ez-aw, exotiq 09.10.13, 22:06
          grave_digger napisała:
          > ez-aw, pisząc o moderacji miałam na myśli doral.

Domyśliłam się smile Dlatego też napisałam, ze jest ona też właścicielką i zmiana samej moderacji nic nie da.
          • ez-aw Re: asiaiwona,ez-aw, exotiq 09.10.13, 22:11
            Doczytałam dalej, poprzedni post jest niepotrzebny. Sorka.
      • guderianka Re: asiaiwona,ez-aw, exotiq 09.10.13, 09:58
        ez-aw-dziękuję za odpowiedź
        znam doskonale regulamin-jestem moderatorem na SamodzielnejMamie, na Niemowlu i na forum eksperckim Wychowanie bez porażek-dodatkowo na kilku forach prywatnych.
        Twoja odpowiedź nie zadowola mnie-ponieważ takiej wypowiedzi nie można po nic podciągnąć. Jest obraźliwa, jest atakiem na rozmówcę, jest w niej masa wyzwisk w chamskim stylu. Na każdym z wymienionych for odpowiedź taka poleciałaby z hukiem a osoba, która ją zawarła dostałaby ostrzeżenie. Rozumiem jednak, że to forum rządzi się innymi prawami. Szkoda. Szkoda że poddajesz (ecie) się takiej niesprawiedliwości ale przede wszystkim szkoda, że akceptujecie tego typu rynsztokowe wypowiedzi.

Co do reszty- właściciel może przekazać forum w inne ręce- albo zmienić swoje wypowiedzi, powinien służyć przykładem a nie ociekać chamstwem.

Moonshana-proszę Cię, nie rozśmieszaj mnie. Naprawdę nie widzisz różnicy między ch...rzuconym luźno a bezpośrednim skierowaniem się do jakiegoś forumowicza w tak obelżywych słowach ?
        • moonshana Re: asiaiwona,ez-aw, exotiq 09.10.13, 10:14
          ok. jakaś różnica jest. ale widzisz, ja naprawdę nie rozumiem idei nawrzucania komuś pod jednorazowym nickiem. i nie przekonuje mnie fakt, że doralowa wywala niepokorne ok. jakbym była tu zbanowana, a chciała nawrzucać komuś to piszę pod innym nickiem, po czym podpisuję sie: moon. i tyle. chcę komuś nawrzucać, to biorę na klatę konsekwencje. oraz zwyczajnie chcę, aby inne forumki wiedziały że mam takie a nie inne zdanie. ale to ja. niejednokrotnie płynęłam pod prąd i dostawałam po dupietongue_out
          • guderianka Re: asiaiwona,ez-aw, exotiq 09.10.13, 10:20
            jak to jakaś ?
            różnica jest zasadnicza.
            nie mówimy tu o pisaniu pod nowym Nickiem- jest jakiś obowiązek by zbanowana osoba musiała się przedstawiać ? Nie ma. Czy pisanie pod nowym Nickiem łamie netykietę -nie łamie ?
            Za to obrażanie, wyzywanie, mało ekhm wyszukanymi i rynsztokowymi porównaniu jest poniżej krytyki-zwłaszcza że dotyczy MODERATORA i ZAŁOŻYCIELA forum , który powinien wyznaczać pewne standardy.
            Poza tym-ktoś może zwyczajnie nie mieć odwagi by nawrzucać komuś i się podpisać. To jakaś zbrodnia ?
            Może pochwalmy szczyt odwagi w wykonaniu doral, która ze swój nick sprowadza coraz bardziej do nizinnego poziomu.?Brawa ?
            • moonshana Re: asiaiwona,ez-aw, exotiq 09.10.13, 10:28
              guderianka, ale nie atakuj mnie bo nie masz powodusad
              tak. dla mnie jest "jakaś" różnica między wykropkowanym ch...em a bluzgami skierowanymi do niewiadomokogo. tak to czuję i mam takie prawo. netykieta tego nie zabrania, tak? to jakaś zbrodnia?
              oraz zwyczajnie nie rozumiem, jak można nie mieć odwagi kogoś zbluchać pod własnym nickiem. to jakaś zbrodnia? ja mam odwagę wypowiadać swoje zdanie pod własnym nickiem i to też zbrodnią nie jest. netykiety to też nie łamie.
              i po co tu wwalasz doralową? ja jej chwalić nie zamierzam, i zdaje się że tego nie robię.
              • guderianka Re: asiaiwona,ez-aw, exotiq 09.10.13, 10:37
                nie atakuję Ciebie, przepraszam jeśli tak poczułaś
                Jasne, że możesz odczuwać po swojemu, masz do tego pełne prawo. Jednak poza "odczuciami" są jeszcze fakty, niezależne od emocji, sądziłam, że je dostrzegasz.
    • mearuless Re: asiaiwona,ez-aw, exotiq 09.10.13, 09:12
      wczoraj przeczytalam ten wątek a watek o leginsach jeszcze wczesniej.
      nie wypowiadalam sie tam,poniewaz mam do tego zbyt emocjonalne podejscie. boli mnie gdy ktos wysmiewa, poniza, umniejsza tylko ze wzgledu na wage, fryzure, ciuchy. Nie podobal mi sie tamten watek i nie uwazam za dowcipne nasmiewanie sie z innych -bo zycie jest nieprzewidywalne., dzis jestes piekna, szczupla laska a jutro masz wypadek i wlasnie taka otyła "locha" w leginsach przyjdzie ci z pomocą.
      no dobra pojechalam wink

po drugie- nie podoba mi sie uzywanie jednorazowego nika by celnie zripostowac autora, niezbyt udanego wątku. ale tez rozumiem!
      padał tu zarzut -ze osoba ta nie pisala pod swoim nikiem. ale przeciez ludzie ktorzy nie boja sie miec tu swojego zdania -sa po prostu z tego forum wywalani. ile juz bylo dziewczyn ktore musialy pożegnać sie z forum bo ich poglady nie podobaly sie jednej osobie?

po 3-cie.
      przyznam sie ze czuje sie bardzo niekomfortowo, gdy czytam wciaz i wciaz "nie ma obowiazku uczestniczenie"
      byc moze jestem przewrazliwiona ale odbieram to tak " nie podoba sie? spierdalaj! i tak najwazniejsza jestem ja a wy stanowicie tylko tło"

nie lubie chamstwa, nie lubie prostactwa i nabrzmialego ego-ale wprost nienawidze totalitaryzmu.

a juz gadki o tym ze mozna założyć inne forum.. bardzo, bardzo nieładnie. to forum-to jest wlasnie miejsce założone przez nas!! miejsce ktore istnieje od kilku lat, na ktorym sie udzielaja fajne babki i nie da rady zeby je przenieść z calym inwentarzem wink
      • serei Re: asiaiwona,ez-aw, exotiq 09.10.13, 09:31
        Bardzo podoba mi się Twoje zdanie Mea, napisałaś zwięźle i wspaniale ujęłaś sedno sprawy. Niestety Doral ma się za alfę i omegę i nie wiedzieć czemu myśli, że naprawdę ONA stworzyła to forum. Wymyślenie nicka i kliknięcie "załóż nowe forum" nie czyni z niej bogini za jaką się uważa, no ale weź to przetłumacz komuś kto wyżej sra niż dupę ma ( nadal mam Cię wygaszoną Doral więc możesz sobie do lusterka na mnie nabluzgać, ono Cię wysłucha i pewnie nawet zgodzi się z Tobą widząc Twoją wykrzywioną ze złości twarz).
        Smutna, przykra osoba z niej ot cała prawda ( ona mówi o sobie suka, ale chyba marzy jej się taka rola bo jest zwyczajnie przykra)

Może zagłosujemy nad zmianą admina? aczkolwiek obstawiam, że najpóźniej jutro bogini forum zamknie, żeby zostawić te co jej z dzioba piją.
        • cudko1 Re: asiaiwona,ez-aw, exotiq 09.10.13, 10:14
          a ja tak powiem jeżeli chodzi o jednorazowe niki to doral ma rację

z drugiej strony doral powinna chyba zastanowić się nad sobą tak trochę i podejściem do innych, bo to już nie chodzi o to że traci sympatię, ale traci również szacunek przez brak szacunku do innych, przez to że zawsze idzie w zaparte, a ostatnio większość jej odpowiedzi jest tak nieprzyjemna że aż mnie to dziwi, ja albo jej nie znałam zupełnie, bo zawsze ja lubiłam i szanowałam również za przemyślane zdanie i stanowiska logicznie argumentowanie, albo byłam ślepa i nie widziałam wielu rzeczy, albo doral się zwyczajnie zmieniła (albo coś stało się niedobrego w jej życiu) i to chyba niestety na gorsze
      • pszczolaasia powiedzialabym Mea 09.10.13, 12:47
        nic dodac nic ujac..
        nie ma co kryc nie bywam tu zbyt czesto i gesto i pewno w ziwazku z tym nie wiem o zbyt wielu rzeczach i aferach i nie znam sympatii i antypatii partii rzadzacej...
        ale zrobilo sie mi niefajnie po przestiudownaiu tamtego watku.
      • fajnyrobal Re: asiaiwona,ez-aw, exotiq 09.10.13, 13:11
        Mea z ust mi to wyjęłaś.
    • guderianka i jeszcze.. 09.10.13, 10:17
      ja chętnie mogę przejąć funkcje moderatora
      tyle, że oznaczać to będzie przestrzeganie zasad netykiety
      doral chrzani głupoty, że nie można dawać ogłoszeń o sprzedaży-bo ją niby administracja gazety ściga a ta sama administracja z przymrużeniem oka spogląda na wszelkie wulgaryzmy , chamstwo w wydaniu jak powyżej i jatki , wybiórcze stosowanie netykiety ?
      proszę...trzeba być ślepym by nie widzieć akcji rodem z Big Brothera. Dziwi mnie tylko, że wszystkie się na to godzicie-wszystkie forumki, które zostały i nie dostaly bana, żepasuje Wam taka jednowładza. Żeby to jeszcze jednowładza dobra była-ale stronnicza ? Dająca obrzydliwe popisy, szukając dziury w całym, wyśmiewająca innych i linkująca watki z innych for bez wiedzy autorow i forumowiczów ? Żenada.
      • opium74 Re: i jeszcze.. 09.10.13, 10:34
        Dziwi mni
        > e tylko, że wszystkie się na to godzicie-wszystkie forumki, które zostały i nie
        > dostaly bana, żepasuje Wam taka jednowładza. Żeby to jeszcze jednowładza dobra
        > była-ale stronnicza ? Dająca obrzydliwe popisy, szukając dziury w całym, wyśmi
        > ewająca innych i linkująca watki z innych for bez wiedzy autorow i forumowiczów
        > ? Żenada.

ale wiesz że o sobie też tu teraz piszesz? suspicious
        • guderianka Re: i jeszcze.. 09.10.13, 10:37
          ?
    • serei Re: asiaiwona,ez-aw, exotiq 09.10.13, 10:26
      a ja to się dziwię jakim cudem Doralowa nie miała w stopce cytatu z mojego ukochanego filmu "Dzień świra"

"Moja jest tylko racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"

może nie oglądała i jeszcze nadrobi? ;D
      • a-ronka teraz ja 09.10.13, 12:06
        jakoś powoli zaczynam wymiksowywać się foruf bo mam wrażenie, że nastały małolaty które mają pretensje o wszystko i do wszystkich. Poza tym straaaaasznie dużo pojawiło się durnych mamusiek z jeszcze głupszymi problemami, mam wrażenie, że powstają klony cichopek - małe, głupie i zadufane w sobie.
        Druga partia to "stare dupy" w stylu verdany, bei, doral takie mądre, cudowne a tak naprawdę wiecznie niedopchnięte. Niby doradzają a tak naprawdę pier........ smutki.

Meła napisała clue forum, ktoś założył, ktoś się udziela, ktoś psuje.
        Idę w papiery i mam wsio w duuuuuuuuuuszy.
        Jak któraś założy coś fajnego to niech da znać.

Aha, już miałam skasować konto ale czasem lubię pogadać z misterinitongue_out
        • aga9001 Re: teraz ja 09.10.13, 12:39
          Hehe Romka ja też jestem o krok od skasowania tongue_out
          • jk3377 Re: teraz ja 09.10.13, 13:04
            o rety, co za watek natrafiłam...
            do tego teraz mi sie wszystko rozjaśniło-ja nie wiedzialam do dzis,ze to doral jest 'zalozycielka' i 'wlascicielka' tego forum uncertain teraz juz wiem, dlaczego tu bylo tak a nie inaczej...
            ale przeciez w opcjach dla wlascieciela, jest wyjscie=przekaz forum innej osobie! cóż za problem? ciekawe czy ona o tym wie? po tym co tu napisałyscie, musialaby nie miec poczucia godnosci zeby tego nie zrobic. chociaz....wszystko mozliwe.
            • doral2 Re: teraz ja 09.10.13, 19:16
              posilcie się, żebyście nie straciły impetu w tej dyskusji
              trygon.pl/galeria/popcorn/popcorn-3.jpg" border="0" alt="https://trygon.pl/galeria/popcorn/popcorn-3.jpg">
              • jk3377 Re: teraz ja 09.10.13, 22:21
                tak jak i wypowiedzi, nawet twoje linki są puste i nie prowadzą do niczegouncertain
            • dlania Re: teraz ja 09.10.13, 21:48
              ale przeciez w opcjach dla wlascieciela, jest wyjscie=przekaz forum innej osobi
              > e! cóż za problem? ciekawe czy ona o tym wie? po tym co tu napisałyscie, musial
              > aby nie miec poczucia godnosci zeby tego nie zrobic.

Nie ma szans, brak tego na g.winkwink Ona po prostu napisze, że za dużą wage przykładamy do wirtualnego zyciawink
        • dlania Re: teraz ja 09.10.13, 21:51
          A-ronka, większośc normalnych babek uciekła stąd, podczytuje ewentualnie raz na tydzień, a napisze coś raz na miesiąc. Bo ileż mozna czytać durnych wątków zapoznawczych i pierdolenia o dupie maryni.
          Bardzo celna opinia o starszyźniewink
        • mearuless Re: teraz ja 09.10.13, 22:06
          aronko-ja nie wiem czy ty czujesz to samo, ale bardzo, bardzo za tobą szaleje smile
          • a-ronka Meła, popłakałam się 10.10.13, 08:44
            moje serduszko pikło a ciepło rozlało mi się po brzuszku.........................

a nie kurfa to mi się "kapucino" wylało na bęben.

Mełka ja też ciebie kochamtongue_out
            • grave_digger Re: Meła, popłakałam się 10.10.13, 08:47
              no nie, miał być jad a jest cukier tongue_out niedobrze, oj niedobrze.
              love u both tongue_out
    • exotique Re: asiaiwona,ez-aw, exotiq 10.10.13, 11:22
      NIE CZYTAM BO NIE MAM KOMPA.
      jestem po operacji.
      i troche inne priorytety na ten czas.

odkad pamietam, to magiel to forum prywatne. i tego sie bede trzymac.
      widac, dawno zadymy nie bylo, jesien przyszla, zajec ludzie szukaja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka