Dodaj do ulubionych

Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie

13.10.13, 22:29
Nie lubię gejów, no obrzydza mnie to, używam słów pożydzic i oszwabić, Jak widzę Grodzką w telewizji to nie chcę udawać , że widzę kobietę , ja widzę faceta przebranego za kobietę. Wkurza mnie to, że teraz muszę zawsze uważać na słowa bo nie daj boże spotkam jakiegoś pieprzonego fanatyka od którego gdzieś tam będę może zależna i ze względu na moje poglądy może mi to zaszkodzić. Niby mamy demokrację, a ja nie mogę swobodnie wyrażać swojego zdania, według większości oczywiście jestem burakiem itd.
Obserwuj wątek
    • kama_msz Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 13.10.13, 22:54
      zacytuję ci bardzo dobry i jakże prawdziwy fragment z mojej ulubionej serii o pewnym inkwizytorzesmile
      "– Zobaczysz, Mordimerze, że nadejdą jeszcze czasy, w których miłośnicy męskich kształtów nie tylko domagać się będą tolerancji dla swych poczynań, ale wręcz głośno i radośnie manifestowanej akceptacji. A tych, którzy akceptacji nie zechcą wyrażać lub wyrażać ją będą za cicho czy za mało wesoło, postawią pod pręgierzem. Bowiem pamiętaj, że nie ma ludzi bardziej odrażających niż fanatycy tolerancji. Zwykle tak jest, że popełnili wyjątkową podłość i szukają za nią rozgrzeszenia, albo podłość taką zamierzają popełnić w najbliższej przyszłości."

Niestety w takich czasach nam przyszło żyć, że wszelkiego rodzaju zwyrodnienia są nie tylko tolerowane, ale wymaga się ich zrozumienia i akceptacji.
      Nie neguję tego, że ktoś ma prawo być miłośnikiem męskich kształtów, ale niech sobie je miłuje w zaciszu domowego ogniska, a nie rusza na ulice z transparentami.
      Bo czy jest to choroba, czy zboczenie, czy jakkolwiek by to zwał - nie jest to zgodne z naturą i nie powinno wychodzić na światło dzienne domagając się praw.
      Niedługo praw zaczną się domagać pedofile, bo przecież są ciężko przez los dotknięci i chorzy...No i pomoc im się w związku z tym należy i zrozumienie.
      • czytelniczka1488 Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 13.10.13, 23:11
        Wkurza mnie to ,że ja muszę akceptować i szanować odmienność seksualną, wszystkich o innej religii, kolorze skóry, ale mnie, która ma inne zdanie można nazywać burakiem , wieśniakiem i innymi epitetami, bo moje zdanie nie jest poprawne na obecne czasy.Jeżeli mamy wolność to niech działa ona w obydwie strony ,ty jesteś inny ,ale ja nie muszę tego akceptować ani uważać, że jest normalne, bo dla mnie dwóch całujących się facetów, czy kobieta przy 30 stopniach Celsjusza okuta w ubranie jak na sybir nie jest i nie będzie normalne.
        • esofik Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 13.10.13, 23:44
          Domagasz się praw dla siebie, a odmawiasz ich innym, którzy wg Ciebie nie są normalni. Dlaczego Ty chcesz ustalać co jest normalne, a co nie??

Trochę ponad sto lat temu kobiety nie miały prawa głosu, jedynie obowiązki małżeńskie. Jedyną bronią w walce o równouprawnienie były manifestacje. Te, które nie miały szczęścia urodzić się w naszej kulturze, nadal są ludźmi innej kategorii bez możliwości decydowania o sobie.
          Nie musisz akceptować inności, ale aj im żyć własnym życiem

A jak para hetero obmacuje się za rogiem jest ok?
          • czytelniczka1488 Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 14.10.13, 07:02
            Ja nie odmawiam nikomu praw do inności, chodzi oto ,że nie mogę głośno powiedzieć, że mi się to czy tamto nie podoba, bo jest to źle odbierane.
            • esofik Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 14.10.13, 09:06
              skoro chcesz głośno oceniać co jest normalne i mówić głośno co ci się podoba, a co nie... daj innym prawo do oceniania ciebie. Z taką postawą jesteś dla mnie burakiem, bo nie akceptuję takiego światopoglądu.
              Chcesz krytykować innych, więc również przygotuj się na krytykę
              • czytelniczka1488 Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 14.10.13, 09:58
                esofik napisała:

> skoro chcesz głośno oceniać co jest normalne i mówić głośno co ci się podoba, a
                > co nie... daj innym prawo do oceniania ciebie. Z taką postawą jesteś dla mnie
                > burakiem, bo nie akceptuję takiego światopoglądu.
                > Chcesz krytykować innych, więc również przygotuj się na krytykę
                Ok. masz do tego prawo.
      • esofik Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 13.10.13, 23:46
        nie porównuj geja do pedofila..
        Gej nie gwałci!!
        • olinka20 Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 14.10.13, 11:40
          Słabi mnie najbardziej na swiecie porownywanie gejów do pedofilów. Gdzie Rzym gdzie Krym uncertain
          Nie musisz sie cieszyc na widok osob homo, ale co cie brzydzi? To co sobie wyobrazasz ze robią? Bo nie uwierze, ze widziałas na ulicy osoby homo okazujące sobie w jakikolwiek sposob uczucie. Osobiscie mnie brzydzi duzo rzeczy, ale tez nie chodze po ulicy i nie mowie- zatkaj gebe jak ziewasz, nie ciamkaj gumą tak zebym ją widziała, nie wtykaj ukochanej/ukochanemu jezora do buzi...
      • dziennik-niecodziennik Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 14.10.13, 09:43
        > Bo czy jest to choroba, czy zboczenie, czy jakkolwiek by to zwał - nie jest to
        > zgodne z naturą i nie powinno wychodzić na światło dzienne domagając się praw.

nie jest to choroba, bo nie ma żadnych cech choroby. nie jest to zboczenie, bo nie spełnia podstawowych przesłanek zboczenia.
        i - o dziwo - jest to zgodne z naturą bo to natura tak homoseksualistów stwarza, w ilosci odpowiedniej by mozna mówić o pewnej statystyce, a nie o błędzie statystycznym czy anomalii.
        czas się z tym pogodzic.
      • jolunia01 Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 14.10.13, 19:11
        kama_msz napisała:
        (...)
        > Niedługo praw zaczną się domagać pedofile, bo przecież są ciężko przez los dotk
        > nięci i chorzy...No i pomoc im się w związku z tym należy i zrozumienie.

Jak to niedługo? Już słyszałam, że pedofilom - przynajmniej na biskupich posadach - należy się zrozumienie i szacunek. Oraz modlitwa. A tuż po tym, że trzeba im współczuć, bo oni są niewinni, a niedobre bachory wciągają je w grzeszne związki.
      • mona_mayfair Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 15.10.13, 12:15
        Ach, uwielbiam Mordimerasmile Mam większość części;p Nawet na rozwód ze mną jechał;p zawsze to milo miec jakiegoś przedstawiciela władzy po swojej stroniebig_grin
        • doral2 Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 15.10.13, 18:57
          zawsze, ale to zawsze przy takich wątkach (w tym również moich) zastanawiam się jak to jest, że ludzie zamiast odnieść się rzeczowo do tematu, to analizują stan umysłu, psychiki, zdrowia i rodziny wątkodawcy...
          i zawsze znajda się obrońcy uciśnionych, wyzywający wątkodawcę od buraków, chamów, pustaków, chorych na umyśle, z menopauzą, zrujnowaną sytuacją rodzinną i tak dalej...
          i mało kto odnosi się do problemu, za to wszyscy do wątkodawcy.
    • kjut Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 14.10.13, 07:05
      1) Dwoje kochających się ludzi nie ma prawa do dziedziczenia, informacji o sobie nawzajem czy pochówku, bo Ciebie "brzydzi ich widok". Po pierwsze - brzydzić to może kupa, nie człowiek. Po drugie - jak nie chcesz to nie patrz. To Twój problem.

2) Używanie słów pożydzić i oszwabić nie jest kwestią poprawności politycznej, tylko dobrego wychowania. Chodzi o to, żeby nie obrażać, nie uogólniać i nie szerzyć stereotypów niepotrzebnie. To tak jakby jakiemuś niemcowi ktoś ukradł portfel a on od razu by stwierdził "Pieprz** polaczki". Po czym tłumaczył Ci, ze to tylko takie powiedzenie i wcale Cię obrażać nie chciał. Ale nie byłoby za fajnie, nie?

3) Co do Grodzkiej. To, że jest kobietą jest uznane wyrokiem sądu i nie masz nic do powiedzenia w tej sprawie. Masz obowiązek ją tak traktować i koniec. Tak jak nie chciałabyś, żeby ktoś stwierdził, że będzie do Ciebie się zwracał w męskiej formie, bo uważa, że jesteś brzydka i przypominasz mu faceta. To nie ma nic do rzeczy. O innych kobietach też tak mówisz, czy tylko wobec p. Grodzkiej jesteś niegrzeczna? Tak jak powiedziałam - jeśli nie przekonuje Cię aspekt medyczny, podporządkuj się prawu i tyle.

Mamy demokrację. Na szczęście. I możesz wyrażać własne poglądy. Tylko rób to w sposób, który nikogo nie obraża, w sposób kulturalny. Jak powiesz "Nie podoba mi się widok dwóch całujących się mężczyzn", "uważam, że żydzi są skąpi", "niemcy to oszuści", "uważam, że p. Grodzka jest brzydka" - to w najgorszym wypadku wyjdziesz na niedouczoną prostaczkę, ale nikt Ci nie zabroni takich poglądów głosić. A najlepiej jeszcze oddziel "poglądy" od braku wiedzy medycznej i prawnej. Doczytaj, doszkol się i wtedy się zastanów, czy wyrażając swoje poglądy nie robisz z siebie idiotki po prostu.
      A że wg większości jesteś burakiem? No cóż, wg słownika "potocznie o kimś bez taktu i kultury". Nie da się ukryć - taktu i kultury u Ciebie nie ma za grosz.
      • czytelniczka1488 Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 14.10.13, 08:55
        kjut napisała:

> 1) Dwoje kochających się ludzi nie ma prawa do dziedziczenia, informacji o sobi
        > e nawzajem czy pochówku, bo Ciebie "brzydzi ich widok". Po pierwsze - brzydzić
        > to może kupa, nie człowiek. Po drugie - jak nie chcesz to nie patrz. To Twój pr
        > oblem.
        >
        >
        Jeszcze raz powtórzę , nie odmawiam nikomu żadnych praw, ale ja też chcę mieć prawo do wyrażania swojego zdania, jednych brzydzi kupa innych pająki ,a jeszcze innych ślimaki, mnie akurat geje.co do używania słów oszwabi i pożydzi są one dla mnie takie same jak okantował i poskąpił . Oczywiście swoich poglądów w nie głoszę głośno bo właśnie jest to odbierane przez wszystkich tak jak przez ciebie. Poprawność wymusza na mnie kłamstwo i hipokryzję, oraz robienie wielu rzeczy wbrew sobie.
        • aqua48 Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 14.10.13, 11:01
          czytelniczka1488 napisała:

>swoich poglądów w nie głoszę głośno bo właśnie jest to odbierane przez wszystkich tak jak >przez ciebie.

Może warto się nad tym zastanowić głębiej?
        • kjut Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 14.10.13, 11:12
          > Jeszcze raz powtórzę , nie odmawiam nikomu żadnych praw, ale ja też chcę mieć p
          > rawo do wyrażania swojego zdania, jednych brzydzi kupa innych pająki ,a jeszcze
          > innych ślimaki, mnie akurat geje.

A mnie akurat obrzydzasz Ty. Uważasz, ze to powinno być moje święte prawo, żeby taki pogląd głosić? Ja uważam, że nie. Nie masz prawa moim zdaniem twierdzić, że Cię obrzydzam. Wolność jednostki kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność innej. I nie jest to niezgodne z demokracją.

>co do używania słów oszwabi i pożydzi są one
          > dla mnie takie same jak okantował i poskąpił

A o tym też już pisałam. To nie jest kwestia poglądu, to kwestia niewiedzy zwykłej. To tak jak nie mogę powiedzieć, że ja mam taki pogląd, że ziemia jest płaska. To, że nie jest płaska to fakt. A jeśli ja uważam inaczej, to nie "mam inne zdanie" tylko jestem niedouczona.

Umiejętność odróżniania opini od faktu to rzecz, której wymagają na poziomie sprawdzianu szóstoklasisty. To nie poprawność polityczna wymusza na Tobie hipokryzję. To brak podstawowych umiejętności sprawia, że mylisz odrębną opinię ze zwykłym brakiem wiedzy. Albo robisz to celowo - w końcu lepiej to brzmi: "mam inne zdanie, świat mnie nie rozumie", niż "jestem niedouczona, za mało czytam, dlatego nie wiem".

BTW. Sprawdź czy w ramach "braku hipokryzji i niepodporządkowania się poprawności politycznej" możesz zadziałać zgodnie ze swoją opinią i potrzebą i dotknij gorącego palnika kuchenki gazowej. Gwarantuję Ci - bez względu na to, czy zgadzasz się z tym, że jak coś jest gorące to się poparzysz, czy nie - poparzysz się. I to będzie właśnie takie "wymuszanie kłamstwa i hipokryzji" - albo będziesz "poprawna politycznie", uwierzysz, że gorącego się tykać nie można, bo boli i więcej nie dotkniesz, albo będziesz żyła "w zgodzie ze sobą" i uparcie będziesz tam łapska pchała. Ale nie zdziw się, że ludzie uznają Cię conajmniej za "dziwną".
      • iziula1 Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 14.10.13, 09:01
        Kjut, podpisuje się pod twoją wypowiedzią. Co do każdej literki. Amen.
        • nowi-jka Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 15.10.13, 11:22
          ja tez podpisuej sie pod kjut
          i dodam ze nie umiałabym tego tak cierpliwie i grzecznie tłumaczyć
      • jowita771 Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 14.10.13, 15:47
        Podpisuję się pod każdym słowem Kjut.
        • marghe_72 Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 16.10.13, 17:11
          jowita771 napisał:

> Podpisuję się pod każdym słowem Kjut.

takoż i ja
    • paskudek1 Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 14.10.13, 12:02
      1. zastanawia mnie CO cię tak okropnie brzydzi u tych gejów/ Bo mam nieodparte wrażenie (niestety potwierdzone różnymi wypowiedziami przeciwników homoseksualizmu jako takiego i homoseksualistów konkretnych), że brzydzi was wizja seksu jaki ci geje uprawiają. A to juz, wybacz, WASZ problem. Nie wiem czy jest to jakieś zaburzenie czy dewiacja, ale wyobrażanie sobie seksu innych ludzi, i to w celu wzbudzenia w sobie obrzydzenia to jest chyba nienormalne? Bo wiesz, mnie brzydzi jak ktoś pluje na uliicę i staram się na to nie patrzeć, a juz wyobrażać sobie....
      2. co do posłanki Grodzkiej to juz tu ktoś napisał - kłócenie się z rzeczywistością to jak kopanie z koniem. Przypomina mi to postawę mojego dziecka w wieku jakichś 4 lat, kiedy obrażał się na pogodę, ze np. pada smile Posłanka grodzka ci sie podobać nie musi, nie ma takiego przepisu, co więcej - na studiach miałam wykładowczynię, KOBIETĘ, która gdyby chodziła ubrana po męsku na bank brana byłaby za faceta, i wybacz była kobietą od urodzenia. też ją miałam uważać za faceta bo JA widziałam faceta?
      Znowu - obrażanie się na rzeczywistość...
      3. co do pożydzić i oszwabić.... nie wypowiadam się. smile
      • verdana Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 14.10.13, 16:12
        Cipencjo. Dupencje i babiszony nie musza byc politycznie poprawne. Po co? Polaczki i lachony po prostu nie rozumieją, dlaczego niektóre słowa kogoś obrażają. Mnie tez to dziwi. Przecież nie ma niczego obraźliwego w prostych, powszechnie używanych słowach, więc nie bójmy się mówić tego, co myślimy.
    • doral2 Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 14.10.13, 18:34
      oo, wacik o legginsach big_grin
      • doral2 Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 14.10.13, 18:35
        zapomniałam dodać, że zaraz się sępy forumowe zlecą do padliny i będą ci kręgosłup moralny prostować czytelniczko...
        szykuj się!!
        • kama_msz Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 14.10.13, 18:50
          o, właśnie dlatego koleżanka się boi powiedzieć co myśli - jak ubrała myśli w słowa to się dowiedziała, że jest płytka i niedouczonasmile
          ja tam nie uważam, jakoby oceniała, czy jest to naturalne czy nie.
          natura sama to oceniła, gdyż w naturze każdy "związek" - czy to w świecie zwierzęcym czy ludzkim, zawierany jest ku powołaniu potomstwa (abstrahując oczywiście od par, które świadomie decydują się potomstwa nie mieć, ale mają taką MOŻLIWOŚĆ).
          jakoś facet spółkujący z facetem ani kobieta z kobietą możliwości posiadania potomstwa (fizycznie) nie mają - a zatem jest to sprzeczne z naturą.
          co do porównania gej - pedofil - oczywiście, jest to przejaskrawienie, ale czy olinko sama nie linkowałaś oburzona wypowiedzi pewnego arcybiskupa, że to te dzieci tak na manowce sprowadzić potrafią.
          a historia pokazuje, że jak ktoś krzyczy odpowiednio długo i odpowiednio głośno, to tłum zaczyna krzyczeć razem z nim.
          i może się okazać, że ten pedofil, którego porównanie do geja tak cię słabi, pójdzie niedługo w pochodzie z transparentem...
          oby do tego nie doszło, ale któż to może wiedzieć...
          • olinka20 Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 14.10.13, 18:52
            Powiem ci tak, pedofil krzywdzi dziecko, gej nie krzywdzi drugiego geja. I tego sie bede trzymac.

natura sama to oceniła, gdyż w naturze każdy "związek" - czy to w świecie zwier
            > zęcym czy ludzkim, zawierany jest ku powołaniu potomstwa (abstrahując oczywiści
            > e od par, które świadomie decydują się potomstwa nie mieć, ale mają taką MOŻLIW
            > OŚĆ).

Czyli ze zwiazek par, ktore nie moga miec dzieci jest wg ciebie nienaturalny?
            • kama_msz Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 14.10.13, 19:12
              nie.
              związek pary, która nie może mieć dzieci z przyczyn zdrowotnych to zupełnie co innego, niż związek pary, która nie może mieć dzieci, bo jest to sprzeczne z naturą.
              • doral2 Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 14.10.13, 19:27
                oj kama, też se grabisz.
                ino paczeć, jak się sepy zlecą big_grin
                • kama_msz Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 14.10.13, 19:33
                  a niech się zlatują.
                  co to już własnego zdania mieć nie wolno?
                  w wątku o cyckach w autobusie, któraś napisała - "jej cycki, jej sprawa".
                  a tu - moje poglądy - moja sprawa.
                  nie jestem wojującym homofobem, ale mam prawo homoseksualnym skłonnością mówić nie.
                  no bo jak zachwyca, skoro nie zachwyca?
                  • kama_msz a jeszcze cytatem rzucę;) 14.10.13, 19:43
                    a co, też z tej samej księgi co pierwszywink
                    i jakże prawdziwy:

"Możesz sobie nazywać to zwyrodnienie, jak chcesz, Maksymilianie, i opisywać je za pomocą aluzji, metafor lub nawet poetyckich strof. A i tak cała rzecz sprowadza się do tego, że jeden mężczyzna wierci swym kutasem w dupie drugiego. I nie ma co szukać w tym głębszej filozofii."
                    • malgosiek2 Re: a jeszcze cytatem rzucę;) 14.10.13, 19:55
                      Znam parę gejów, przesympatyczni, życzliwi i uczynni ludzie smile
                      Zawsze można na nich liczyć.
                    • beata132 Re: a jeszcze cytatem rzucę;) 14.10.13, 21:41
                      Czytelniczko, Kamo, Doral, jesteście puste jak bęben.
                      Tyle w temacie.
                      To moje zdanie.
                      I mam do niego prawo. A teraz ładnie pocałujcie mię w rzyć tongue_out
                      Amen.
                  • maja-02 Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 14.10.13, 22:18
                    kama_msz napisała:
                    > nie jestem wojującym homofobem, ale mam prawo homoseksualnym skłonnością mówić
                    > nie.
                    > no bo jak zachwyca, skoro nie zachwyca?

a konkretnie co oznacza że mówisz skłonnościom homoseksualnym nie? że sama nie podejmujesz takowych kontaktów?

ktoś kazał Ci się kiedyś zachwycać???
              • verdana Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 14.10.13, 21:39
                Innymi słowy, nie ma mowy o małżeństwach pań po 50-tce. To sprzeczne z naturą.
                • olinka20 Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 14.10.13, 21:51
                  A fe! Po 50tce slubów sie zachciewa!
                  Wnuki bawic,albo w garsonce do trumny sie przymierzyc wink
              • esofik Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 14.10.13, 22:32
                kama_msz napisała:

> nie.
                > związek pary, która nie może mieć dzieci z przyczyn zdrowotnych to zupełnie co
                > innego, niż związek pary, która nie może mieć dzieci, bo jest to sprzeczne z na
                > turą.
                >

a co z parami, które świadomie, egoistycznie (tongue_out) rezygnują z dzieci? I bzykają się dla dzikiej przyjemności? To też wynaturzeni zboczeńcy???
                big_grin
                • kama_msz Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 14.10.13, 22:42
                  esofik napisała:

> kama_msz napisała:
                  >
                  > > nie.
                  > > związek pary, która nie może mieć dzieci z przyczyn zdrowotnych to zupeł
                  > nie co
                  > > innego, niż związek pary, która nie może mieć dzieci, bo jest to sprzecz
                  > ne z na
                  > > turą.
                  > >
                  >
                  > a co z parami, które świadomie, egoistycznie (tongue_out) rezygnują z dzieci? I bzykają
                  > się dla dzikiej przyjemności? To też wynaturzeni zboczeńcy???
                  > big_grin

gdybyś UWAŻNIE i ZE ZROZUMIENIEM czytała, co napisałam, to znalazłabyś również odpowiedź na swoje pytanie.
              • ciociacesia znaczy po menopauzie 14.10.13, 22:34
                sex jest niezgodny z naturom?
          • opium74 Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 14.10.13, 19:56
            W naturze są gatunki u których występuje homoseksualizm w podobnym % jak u ludzi.
            • maja-02 Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 14.10.13, 21:58
              Opium, Twojaj sygnaturka idealnie pasuje w tej "dyskusji" (i nie mówię o obrazkuwink )
            • thegimel Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 15.10.13, 22:48
              Dokładnie. Sępy nawet optymistycznie gniazda zakładają i na jajka czekają. No ale im jeszcze nikt nie powiedział, że to niezgodne z naturą uncertain
              Podobać się to nikomu nie musi. Ale skąd taka fascynacja u niektórych? Czy jak spotykają pary heteroseksualne, to też zastanawiają się co robią ze sobą w łóżku?
          • kjut Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 14.10.13, 21:27
            > o, właśnie dlatego koleżanka się boi powiedzieć co myśli - jak ubrała myśli w s
            > łowa to się dowiedziała, że jest płytka i niedouczonasmile

Że płytka nie powiedziałam. Że niedouczona owszem. W dodatku wyjaśniłam to dość dokładnie. Póki co nie widzę kontrargumentów. Zatem albo ich nie macie, albo nie rozumiecie co napisałam, albo po prostu puszczacie mimo uszu. Tak czy siak nie widzę sensu dyskusji.

Dlatego ja się z wątku wyłączam.
    • ciociacesia na tym polega wolnosc 14.10.13, 22:04
      mozesz wyrazac swoje zdanie - tyle ze kiedy jest to burackie zdanie - okrzykną cie burakiem.
      • kama_msz Re: na tym polega wolnosc 14.10.13, 22:41
        burackie zdanie?
        bo uważam związki homoseksualne za sprzeczne z naturą i ich nie akceptuję?
        no jeżeli przez to jestem burakiem i jestem pusta, to proszę bardzo, mogę być pustym burakiem.
        ciekawe, czy gdyby nagle homoseksualizm stał się faux pas, to te panie, które tak chętnie używają inwektyw pod moim adresem też tak ekscytowałyby się gejami.
        bo założę się, że przynajmniej połowa nie.
        ja nie obrażam homoseksualistów, ja uważam, że to wynaturzenie i tyle.
        a tekstu o paniach po 50 w ogóle nie skomentuje... jak dobrze jest przypieprzyć się do czegoś, obrócić kota ogonem i dorobić sobie ideologię do teorii.
        i oczywiście wiem, że doskonale zdajecie sobie sprawę z tego, jaki dokładnie był mój zamysł, kiedy pisałam o naturalnym cyklu łączenia się w pary i posiadania dzieci, co nie przeszkodziło wam wypisywać poniżej takich pierdół.
        to tak jak bym powiedziała, że coś jest czarne, a ktoś powiedział, że obrażam murzyna.
        a nie, zgodzę się z wami - jeżeli 2 panie po 50 będą zamierzały wziąć ślub ze sobą, to będzie to dla mnie nie do zaakceptowania.
        • maja-02 Re: na tym polega wolnosc 14.10.13, 22:48
          kurka a kto tu się ekscytuje gejami?
          • kama_msz Re: na tym polega wolnosc 14.10.13, 22:58
            a wolność polega na tym, że jednym może się podobać idea praw dla par homoseksualnych a innym nie.
            i że można normalnie swoje zdanie w temacie wyrazić.
            i na szczęście są ludzie, którzy to jeszcze potrafią, którzy mają różne poglądy i mogą sobie o o nich podyskutować, bez rzucania w kogoś "burakami".
            i ja sobie z tej wolności korzystam i mówię, że mi się to nie podoba, bo mi się nie podoba.
            a to, że ktoś moje słowa przeinacza i robi podśmiechujki świadczy tylko o nim, jego pojmowaniu pojęcia wolności i tolerancjismile
            miłego wieczoru życzę paniomwink
            • maja-02 Re: na tym polega wolnosc 14.10.13, 23:27
              absolutnie nie robilam sobie posmiechujek

zastanawialo mnie do czego odnosi sie twoj brak akceptacji - teraz rozumiem ze nie akceptujesz tego aby pary homoseksualne dostaly PRAWA (jak domniemuje chodzi o zalegalizowanie związków)
        • grave_digger Re: na tym polega wolnosc 15.10.13, 08:31
          Cytat uważam związki homoseksualne za sprzeczne z naturą

Homoseksualne zachowania zwierząt – zachowania zwierząt wobec osobników tej samej płci, które zazwyczaj są typowe dla par różnopłciowych tego gatunku. Zachowania te obejmują czynności seksualne, takie jak kopulacja lub wzajemna masturbacja, oraz związane z łączeniem się w pary lub wspólną opieką nad potomstwem. Występują szczególnie często u gatunków żyjących w społecznościach np. u ptaków morskich i ssaków, w tym także wśród najbliżej spokrewnionych z człowiekiem szympansów. Odnotowano je do tej pory u ponad 1500 żyjących na wolności gatunków, a zjawisko to dobrze udokumentowano u ponad pięciuset z nich. W opiniach niektórych badaczy zwierząt, np. wśród żyraf czy bizonów zachowania homoseksualne są częstsze od heteroseksualnych.
          • maja-02 Re: na tym polega wolnosc 15.10.13, 22:35
            nie wiem skąd ten cytat ale mam dwie refleksjewink:
            -jak na istotę doskonałą to bóg stworzył BARDZO niedoskonały światwink coś mu się jednak chyba nie udałobig_grin (uwaga do czepialskich - piszę celowo bóg z małej litery żeby nie było że mówię o jakimś konkretnym - chrześcijańskim, islamskim czy innym)
            -jak też udało się żyrafom przetrwać??? no jak???
          • maja-02 Re: na tym polega wolnosc 15.10.13, 22:41
            czytałam gdzieś że wśród dziko żyjących małp (nie pamiętam jakiego garunku ale to pewnie można szybko wyguglać jak ktoś ciekawy) występuje zjawisko prostytucji - tzn świadczenia usług seksualnych za korzyści majątkowe - czy jest to zachowanie naturalne? a jeżeli tak to czy powinniśmy przyjąć że dla ludzi prostytucja też jest czymś naturalnym? i jeżeli jest to dlaczego ją ogólnie rzecz biorąc potępiamy? może dlatego że normy społeczne są takie a nie inne (i natura nie ma tu nic do rzeczy)?
            nie wspomnę już o gwałtach wśród zwierząt, zdaje się że to jest również nie jest unikatowe zjawisko...
            • dziennik-niecodziennik Re: na tym polega wolnosc 16.10.13, 10:20
              > czytałam gdzieś że wśród dziko żyjących małp (nie pamiętam jakiego garunku ale
              > to pewnie można szybko wyguglać jak ktoś ciekawy) występuje zjawisko prostytucj
              > i - tzn świadczenia usług seksualnych za korzyści majątkowe - czy jest to zacho
              > wanie naturalne?

tak. przecież nikt ich tego nei uczył.

> a jeżeli tak to czy powinniśmy przyjąć że dla ludzi prostytucja też jest czymś naturalnym?

nie ma co przyjmować, bo tak po prostu jest big_grin

> i jeżeli jest to dlaczego ją ogólnie rzecz biorąc potępiamy?

a potępiamy? potępiamy raczej zmuszanie do prostytucji. jak jakas kobieta sama z siebie chce w ten sposób zarabiac na utrzymanie to co komu do tego.

> nie wspomnę już o gwałtach wśród zwierząt, zdaje się że to jest również nie jes
              > t unikatowe zjawisko...

tyle że gwałt to krzywda. to czyjś ból i cierpienie, i trauma nierzadko na całe życie. nie ma tego co porównywać do związku homoseksualnego gdzie współżycie jest dobrowolne i poparte uczuciem. bo - co Cie moze zaskoczy - homoseksualizm to nei tylko seks. to PRZEDE WSZYSTKIM uczucia.
              • maja-02 Re: na tym polega wolnosc 16.10.13, 16:05
                > > czytałam gdzieś że wśród dziko żyjących małp (nie pamiętam jakiego garunk
                > u ale
                > > to pewnie można szybko wyguglać jak ktoś ciekawy) występuje zjawisko pros
                > tytucj
                > > i - tzn świadczenia usług seksualnych za korzyści majątkowe - czy jest to
                > zacho
                > > wanie naturalne?
                >
                > tak. przecież nikt ich tego nei uczył

> > a jeżeli tak to czy powinniśmy przyjąć że dla ludzi prostytucja też jest
                > czymś naturalnym?
                >
                > nie ma co przyjmować, bo tak po prostu jest big_grin

naprawdę ?

> > i jeżeli jest to dlaczego ją ogólnie rzecz biorąc potępiamy?
                >
                > a potępiamy? potępiamy raczej zmuszanie do prostytucji. jak jakas kobieta sama
                > z siebie chce w ten sposób zarabiac na utrzymanie to co komu do tego.

wydaje mi się że ogólnie rzecz biorąc prostytucja jako taka w naszej kulturze nie jest aprobowana i uznawana za coś neutralnego moralnie (abstrahuję czy Ty albo ja osobiście uważamy to za moralne czy nie)

> > nie wspomnę już o gwałtach wśród zwierząt, zdaje się że to jest również n
                > ie jes
                > > t unikatowe zjawisko...
                >
                > tyle że gwałt to krzywda. to czyjś ból i cierpienie, i trauma nierzadko na całe
                > życie

Absolutnie nie porownuję homoseksualizmu z prostytucja i gwaltem. Chcialam tylko zwrocic uwagę na pewną umowność określenia że coś jest naturalne albo nie jest i w jakimś sensie absurdalność nieaprobowania zachowań homoseksualnych bo są nienaturalne - jezeli przyjmujemy ze cos jest naturalne bo wystepuje w naturze to homoseksualizm jest tak samo naturalny jak prostytucja i gwalt wink wg. mnie powolywanie się na "naturalność" jest trochę zapędzaniem się w ślepy zaułek

>nie ma tego co porównywać do związku homoseksualnego gdzie współżycie j
                > est dobrowolne i poparte uczuciem. bo - co Cie moze zaskoczy - homoseksualizm t
                > o nei tylko seks. to PRZEDE WSZYSTKIM uczucia.

nie zaskakuje mnie to ani troche, nie wiem czy zauważyłaś że ja w tym wątku NIGDZIE nie napisałam ani słowa sugerującego że nie aprobuję homoseksualizmu/homoseksualistow

być może napisałam to niejasno więc spróbuję inaczej wyjasnic
                mozna nie aprobowac/potepiac homoseksualizm bo jest niezgodny z nasza religia / wizja swiata/ "bo tak" ale powolywanie sie na naturalność bądz nie tego zjawiska trochę mnie hm... dziwiwink
                generalnie aprobata społeczna lub jej brak dla pewnych zjawisk / zachowań / osób jest związana z tym co dane społeczeństwo uznaje za zachowania dopuszczalne bądż obojętne moralnie lub nie
                przypuszczam że na przestrzeni wieków znalazłoby sie i takie kultury/cywilizacje dla których np. gwałt i prostytucja są dopuszczalne (prostytucja rytualna, gwałt jako zaznaczenie hierarchi w społeczeństwie, gwałty wojenne)
        • nowi-jka Re: na tym polega wolnosc 15.10.13, 11:31
          kama przychodzi tymek za lat x i przedstawia ci narzeczonego wzglednie przychodzi Kinia i przedstawia ci narzeczoną, wyszydzisz ich, wygonisz bo cie brzydzą, wyslesz na leczenie bo to wynaturzenia, zamkniesz w szafie zeby inni nie musieli sie brzydzic patrzac na twoje dziecko? a moze to ty jakas wybrakowana ze takie urodziłaś?
          a moze jednak spojrzysz jak na człowieka którego natura stworzyła inaczej odrobine niz wiekszosc ale nadal z prawem do szczescia.
          Oni (homoseksualisci)juz i tak zostali skrzywdzony przez los bo ich zycie łatwe nie jest, głownie przez takich jak ty nietolerancyjnych którym teoretycznie nic do tego ale dogrysc musza
    • maja-02 Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 14.10.13, 22:52
      jeżeli obrzydza ćię to co sobie wybrażasz na temat gejów w łóżku to oczywiście masz do tego prawo, generalnie jeżeli coś nas obrzydza to jest problem czującego obrzydzenie a nie tego kogo zachowanie/istnienie wzbudza to obrzydzenie wink

inna kwestia to konieczność głoszenia tego obrzydzenia wszem i wobec - tutaj niestety można być uznanym za buraka (ale z kolei w towarzystwie sobie podobnych można zyskać pełną akceptację, pocieszające, co nie?)
      • kama_msz Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 14.10.13, 23:01
        wszem i wobec?
        ależ ja nie wychodzę z transparentami na ulicębig_grin
        tylko sobie dyskutuję z ludźmi na forum. jak widać nie wszyscy dorośli do dyskusjitongue_out
        • maja-02 Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 14.10.13, 23:33
          nie odnosilam sie tutaj w ogole do twoich wypowiedzi tylko do czytelniczki
          dlaczego uwazasz ze ja nie doroslam do dyskusji? (bo tak odbieram to "niektorzy")
      • kama_msz maju 14.10.13, 23:13
        maja-02 napisała:

> jeżeli obrzydza ćię to co sobie wybrażasz na temat gejów w łóżku to oczywiście
        > masz do tego prawo, generalnie jeżeli coś nas obrzydza to jest problem czująceg
        > o obrzydzenie a nie tego kogo zachowanie/istnienie wzbudza to obrzydzenie wink

jeszcze raz powtórzę to co pisałam do esofik - czytaj UWAŻNIE i ZE ZROZUMIENIEM - pokaż mi choć jedno, jedyne zdanie w całej tej dyskusji, gdzie napisałam, że BRZYDZĘ się gejami.
        pisałam, że to wynaturzenie i zboczenie - i uważam, że jest to w 100% zgodne z prawdą.
        ale nigdzie, nie napisałam, że mnie to obrzydza, czy że brzydzę się gejami.
        • maja-02 Re: maju 14.10.13, 23:24
          o obrzydzeniu pisalam do czytelniczki...
        • esofik Kama 15.10.13, 01:37
          mylisz pojęcia
          homoseksualizm to nie zboczenie.
          Homoseksualizm to nie tylko sex, to także związek dwóch osób.. miłość, szacunek, wzajemna akceptacja, troska o drugiego człowieka (stety/niestety tej samej płci).
    • burina Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 15.10.13, 06:23
      Kurczę, co za pech! Urodziłaś się jakieś 80 lat za późno! Gdyby nie to, mogłabyś spokojnie karierę w NSDAP zrobić... A nie, ups! kolejny peszek: oni dokładnie takie same przemyślenia, co Ty masz na temat Grodzkiej na temat Słowian mieli.

No cóż, przyjmij wyrazy szczerego współczucia: tyle w Tobie emocji i pozytywnych pomysłów na urządzenie świata, a głupi świat nie chce słuchać.
      • fajnyrobal Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 16.10.13, 18:02
        Ulżyło ci? bo ja w twoim przypadku nie widzę tu merytorycznej dyskusji tylko obrzucanie błotem.
        Sie popisałaś i wystawiłaś sobie laurkę, niezbyt chlubną zresztą.
    • serei Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 15.10.13, 07:53
      Na moje to Ty nie masz po prostu odwagi powiedzieć na głos co myślisz w tym temacie ( forum się nie liczy tu w jakiś sposób jestes anonimowa), nie ma to nic wspólnego z tym, że Ci nie wolno.
      Denerwuje Cię własny brak odwagi, powiedzenie czegoś niewłaściwego i podpisanie się swoim imieniem i nazwiskiem jest dla Ciebie nie do przeskoczenia więc kiś się ze swoim zdaniem we własnych czterech ścianach i użalaj się na forum ( anonimowo ofkors) jaka to biedna jesteś bo Ci niby coś nie wolno.
      Szczęście, że dawno temu kobiety miały odwagę wywalczyć dla nas jakieś prawa bo gdyby były osobami Twojego pokroju to byś teraz nawet nie pomyślała o wyrażeniu JAKIEGOKOLWIEK swojego zdania

Nie uważam, że jesteś burakiem bo masz swoje zdanie jesteś burakiem bo chcesz mieć prawo do wyrażania własnego zdania, emocji, zachowań, a potępiasz to u innych.
    • grave_digger Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 15.10.13, 08:37
      Powiem wam, że nam ludziom jeszcze daleko... daleko... Ludzka głupota jednak nie ma dna i jest nieskończona. Tyle o sobie wiemy, ile nas zmierzono. Oby wasze dzieci nie okazały się gejami czy lesbijkami, bo wtedy będą miały przy takich rodzicach życie zmarnowane. Człowiek sam w sobie to jednak wynaturzenie.
    • pszczolaasia Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 15.10.13, 11:36
      jak świat swiatem ok 6% populacji albo inaczej...
      jak świat światem ok 6% fauny...swiatowej big_grin oraz ludzkiej to pedaly.
      i chocby skaly sraly nic na to nie poradzimy.
      mozesz na to nie zwracac uwagi jak i na to ze dzieci gwalca w sudanie. moze cie to obrzydzac jak i to ze dzieci gwalca w sudanie. nie zmienia to jednak tego ze tak wlasnie jest.
      mnie oburza ze gwalca dzieci w sudanie i obrzydza mnie gwalt jako taki. pedaly nie.
      ba, nawet jestem za tym zeby pedaly mogly adopotwac dziecisuspicious
      sorry za to slowo pedaly ale taki jest wlasnie wydzwiek negatynwy homoseksualisty i kazdy prawdziwy polak i katolik tak widzi homoseksualiste. jako pedala co wali w dupu.
      lesby sa traktowane troche inaczej...
      bo nie rozmawiamy tu o pedofilach mam nadzieje?
      • dorotek83 Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 15.10.13, 11:44
        Można się zdziwić, dla ilu osób gej i pedofil niewiele się różni uncertain
        I takie poglądy wyrażają osoby w moim otoczeniu, które uważałam za mądre i tolerancyjne.
        Co gorsza osoby te pracują z dziećmi i nastolatkami.
      • prigi Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 15.10.13, 20:37
        czuję się z lekka urażona.
        jestem katoliczką i do tego Polką, a jakoś życie intymne drugiej osoby mnie nie obchodzi, że już o ekscytacji seksem homoseksualistów nie wspomnę. I dla mnie gej to nie pedał. tylko gej.

i właśnie czy nie wchodzimy w sferę następnej nietolerancji, schematów itd - dlaczego katolik to ciemnogród, tłum niemyślących samodzielnie osób? co raz częściej takie opinie czytam, słyszę i wkurza mnie, że człowiek jak przyzna się (jakby co najmniej miał się czego wstydzić), że chodzi do kościoła, że wierzy w Boga jest od razu obrzucany epitetami.
        tak wiele tutaj jest napisanych górnolotnych słów o tolerancji a jednak to tylko słowa, które przedstawia się w wygodnych tematach.
        • nowi-jka Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 16.10.13, 10:07
          prigi czemu katolik to ciemnogród? to bedzie OT ale si epokusze
          sama mocno wierze w Boza opieke, do koscioła nie chodze bo mnie własnei mierzi ciemnogród. odpowiem ci dlaczego katolik to ciemnogród bo katolicyzm opiera sie na slepej wierze nie na mysleniu, jesli myslisz to grzeszysz. Pomysl jak długo katolicyzm nei przyznawał ze ziemia jest okragła. Galileusz zyl w XVI czy w XVII w a dopiero Jan Paweł II go zrehabilitował. Nauki kosciól nei uznaje a jesli to bardzo wolno. Ludzmi niewykształconymi si ełatwiej rzadzi pewnie stad sie to bierze. Mój ksiadz radzi mi narodzic dzieci i nie martwic sie finansami bo korzystac z mopsu to nei wstyd, a ze ja nie dam rady bo maz poza domem. Zycie to posługa i wyrzeczenie ale nagroda mnei czeka w niebie. Na moje pytanie ze gdyby Bóg nie chciał zeby podrózowac i poznawac swiat nie rozwinał by w człwoeiku ciekawosci. To diabeł rozwinał ciekawosc i wszystko cywilizacja i nauka sa działaniem diabła. Moze i tak ale czy to wobec tego nei popiera ciemnogrodu i zacofania?
          • prigi Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 16.10.13, 20:16
            zabrakło mi kontrargumentów.
            serio, tyle żółci w tobie, aby z powodu jakiegoś procenta księży i ludzi tak wszystkich do jednego worka? łał, serio, jestem pod wrażeniem.
            bo wiesz, ja na swojej drodze spotykałam zarówno mądrych, życiowych księży (i to w skrajnie różnym wieku-od młodych kleryków po zasłużonych emerytów) jak i głupków, których omijam wielkim kołem. ale w życiu "niekościelnym" też spotykam debili i ludzi, za których dziękuję, że spotkałam na swej drodze. I z powodu tych pierwszych nie mówię, że wszyscy wodnościekowcy to kretyni suspicious
            • nowi-jka Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 17.10.13, 08:07
              zgadza sie prigi tyle ze w zyciu jest tak dużo uogólnien i szuflatkowania ze ciezko sie tego pozbyć

zółci w tym nei było ani odrobinkę bo ja bardzo chciałabym znów tak całym sercem nalezec do tego koscioła, wiec to nie żółć a śmiech przez łzy
        • fajnyrobal Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 16.10.13, 18:15
          No i widzisz prigi, jednak jesteśmy ciemną masą i ciemnogrodem, bez możliwości i umiejętności samodzielnego myśleniatongue_out
          eh, idę teraz samoubiczowac się za grzech korzystania z internetu.
        • pszczolaasia prigi 17.10.13, 10:54
          uwierz mi ja tez czuje sie z "letka urazona" jak slucham/czytam co pisza ludzie o prawiowych pogladach ktorzy glosza sie wszem i wobec ze sa jedynymi prawdziwymi polakami i katolikami.
          Bo osobiscie czuje sie jak najbardziej Polka i jestem katolikiem i boli mnie jak patrze na to..zacietrzewienie, nienawisc do czegos co jest po prostu inne. a przeciez mamy kochac blizniego swego jak siebie samego ponoc.
    • mamalgosia Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 15.10.13, 11:53
      No ale możesz swobodnie wyrazać swoje przekonania. A ktoś kto nazwie Cie burakiem też może swobodnie wyrażac swoje przekonaniawink
      • czytelniczka1488 Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 15.10.13, 19:39
        Odpowiem hurtowo. Nigdzie nie napisałam ,że gej to pedofil,powtórzę nie odmawiam im żadnych praw, obrzydzają mnie tak jak innych obrzydzają pająki. Swoje zdanie także wyrażam w towarzystwie, ale powoduje to miej więcej takie reakcje jak tutaj tylko bez wyzwisk za to występuje wytrzeszcz oczu , no jak to ,ty i takie zdanie? Sporo osób ma podobną opinię, ale na osobności bo wiedza czym może się skończyć głoszenie takich poglądów(mają to na moim przykładzie) oczywiście nie jestem samobójcą i wiem gdzie nie mogę sobie pozwoli na szczere wyrażanie poglądów i to mnie właśnie wkurwia, sama za to siebie nie lubię.
        • maja-02 Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 15.10.13, 20:19
          mnie np. kiedys strasznie brzydzily weze bo mialam wrazenie ze one sa takie obslizgle i mokre - do czasu az nie mialam przyjemnosci dotknąć pytona i boa - takich niewielkich, jakies 1,5 metra wink okazalo sie ze sa przyjemne w dotyku i juz mnie zadne weze nie "obrzydzaja: wink

a co do homoseksualistow - co cie obrzydza? serio pytam bom ciekawa... obrzydza cie czlowiek jako taki czy wyobrazenie tego co robi w lozku? a jezeli czlowiek jako taki to jak to dziala? np. znasz czlowieka i cie nie obrzydza a w momencie jak dowiadujesz sie ze jest homo zaczyna obrzydzac? w sensie brzydzilabys sie go dotknac czy jak?
          • kama_msz Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 15.10.13, 20:36
            mona - punkt dla ciebie za wskazanie źródła cytatubig_grin
            nowi-jka - powtarzam po raz kolejny - JA nigdzie nie napisałam, że mnie gej obrzydza.
            gave - to miłe, że współczujesz moim dzieciątongue_out
            na moje oko - chociaż mogę się mylić, bo jestem tylko prostym, pustym burakiem (choć wolałabym być cukinią, ona jest smukłatongue_out ewentualnie porem) - jest teraz dobrze widziane być, że tak to nazwę, "pro homo".
            jak ktoś mówi, że dla niego to nienaturalne, nie akceptuje ich dążenia do legalizacji związków czy adoptowania dzieci to jest be.
            za to należy uważać, że to ludzie jak inni, że im też się należy itp. to jest w dobrym tonie, nawet, jeżeli ktoś głoszący takie tezy sam nie do końca w nie wierzy.
            ja uważam, że związki sprzeczne z naturą nie powinny być uznawane jako legalne związki.
            bo mały kamyczek powoduje lawinę, bo dzisiaj homoseksualiści, a jutro - kto wie.
            i skoro daliśmy przywileje jednym, to jak możemy odmówić drugim?
            co do moich dzieci - nikogo nie mam zamiaru zamykać w szafie ani nikogo się brzydzić.
            szczęśliwa pewnie bym nie była, ale moje dziecko będzie miało swoje dorosłe życie i będzie je przeżywać ono, nie ja.
            jeżeli tak wybierze - trudno. aczkolwiek nie zmieni to do mojego podejścia do tematu legalizacji homo związków czy posiadania dzieci przez takie pary.
            co nie znaczy, że wyskrobię dzieci z dowodu tępym nożem.
            • kama_msz Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 15.10.13, 20:41
              aha i żeby nie było - ja do takich ludzi nie żywię jakiejś nienawiści, nie pragnę ich zobaczyć dyndających na drzewie czy zamkniętych w zakładzie.
              tylko na boga, czy muszą wychodzić na ulice i robić szum wokół siebie?
              jeżeli pragną szczęścia, to czemu nie siedzą w domu z partnerami celebrując to szczęście?
              albo w kawiarni, czy kinie? tylko pchają się na ulice z transparentami?
              ja tam sobie żyję w bezbożnym, nieformalnym związku i nie zapieprzam pod sejm krzyczeć o nadanie mi jakichś praw, bo wybrałam świadomie takie życie i się z tym godzę.
              to niech oni też się pogodzą z konsekwencjami swojego wyboru i kropka.
              • maja-02 Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 15.10.13, 20:52
                Kama, ty dokonałaś wyboru żyjąc w nieformalnym związku - w każdej chwili możesz to zmienić
                Homoseksualiści tego wyboru nie mają

Dlaczego wychodzą z transparentami zamiast siedzieć cicho w domu? Pewnie dlatego że oni też chcą mieć wybór, dla nich ich związki są jak najbardziej zgodne z ich naturą...
              • paskudek1 Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 15.10.13, 21:16
                ale wiele osób myslących tak jak ty uważa, że oni nawet w domach nie powinni razem siedzeć bo się "afiszują". Nie akceptujecie czegoś co w naturze po prostu JEST, to tak jakbyście nie akceptowały sniegu, mrozu, deszczu.
                Już Ci tu pisano, że oni wychodzą z transparentami bo chą mieć takie same prawa jak ty, prawo do bycia legalnie z partnerem, móc powiedziec 'mój partner" i nie zostać zwymyslanym, albo np. pobitym. tak tak, takie rzeczy zdarzają się w tym kraju. Niestety.
                Masz pełne prawo do swojego zdania tylko wybacz, brak akceptacji to jedno a mówienie komuś "siedź cicho, nie 'afiszuj się' zamknij ryja bo mi się nie podobasz" to jest cos innego.
              • esofik Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 15.10.13, 21:18
                > tylko na boga, czy muszą wychodzić na ulice i robić szum wokół siebie?
                https://olgierd.bblog.pl/i/blog/users/156/files/Image/800px-Suffrage_parade-New_York_City-May_6_1912.jpg
                Kama, czy potrafisz wyobrazić sobie jak wyglądałoby twoje życie, gdyby nie te kobiety? I tysiące im podobnym w innych krajach? Dla wielu w ówczesnych czasach, również było wbrew naturze, aby kobiety mogły głosować lub pracować w "męskich" zawodach big_grin

ps. Jako kobiety mamy ogromne szczęście, że urodziłyśmy się w tych czasach i w tej części świata
            • doral2 Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 15.10.13, 20:52
              kama_msz napisała:

"... jak ktoś mówi, że dla niego to nienaturalne, nie akceptuje ich dążenia do legalizacji związków czy adoptowania dzieci to jest be.
              > za to należy uważać, że to ludzie jak inni, że im też się należy itp. to jest w dobrym tonie, nawet, jeżeli ktoś głoszący takie tezy sam nie do końca w nie wierzy..."

anobo widzisz kama...jest tak, że można być odmiennej orientacji seksualnej, można być szczupłym inaczej, ale odmiennego zdania niż ogół mieć nie wolno.
              poprawność polityczna musi być i koniec.
              bo jak masz, toś albo burak, albo cham, albo pustak, albo masz menopauzę, albo wstrząsające tragedie rujnują twoje życie, tylko się na forum jeszcze z tego nie zwierzyłaś, twoje dzieci to dauny, a rodzice są toksyczni i na pewno chleją.
              i dorabiasz się wielbiących cię psychofanów na forum.
              • maja-02 Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 15.10.13, 21:29
                ja mysle ze w duzej mierze nie jest to kwestia posiadania odmiennego zdania ale sposob wyrazenia tego odmiennego zdania...
            • dziennik-niecodziennik Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 15.10.13, 22:45
              > co do moich dzieci - nikogo nie mam zamiaru zamykać w szafie ani nikogo się brz
              > ydzić.
              > szczęśliwa pewnie bym nie była, ale moje dziecko będzie miało swoje dorosłe życ
              > ie i będzie je przeżywać ono, nie ja.
              > jeżeli tak wybierze - trudno.

zdajesz sobie sprawę że jest to tak samo kwestia wyboru jak np kolor oczu?...
          • czytelniczka1488 Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 15.10.13, 21:06

> a co do homoseksualistow - co cie obrzydza? serio pytam bom ciekawa... obrzydza
            > cie czlowiek jako taki czy wyobrazenie tego co robi w lozku? a jezeli czlowiek
            > jako taki to jak to dziala? np. znasz czlowieka i cie nie obrzydza a w momenci
            > e jak dowiadujesz sie ze jest homo zaczyna obrzydzac? w sensie brzydzilabys sie
            -oś w tym stylu np.znasz kogoś kumplujesz się z nim, jest ok, nagle okazuje się, że w przeszłości zabił kogoś
            > a co do homoseksualistow - co cie obrzydza? serio pytam bom ciekawa... obrzydza
            > cie czlowiek jako taki czy wyobrazenie tego co robi w lozku? a jezeli czlowiek
            > jako taki to jak to dziala? np. znasz czlowieka i cie nie obrzydza a w momenci
            > e jak dowiadujesz sie ze jest homo zaczyna obrzydzac? w sensie brzydzilabys sie
            > go dotknac?
            coś w tym stylu, np znasz kogoś kumplujesz się z nim jest fajnie i miło,nagle dowiadujesz się, że kiedyś jadąc po pijaku zabił kogoś, czy ta osoba jest dla ciebie dalej tym samym człowiekiem czy może czujesz wstręt , bo np. pijak zabił ci kiedyś ojca? Ja tak mam dopóki nie wiem jest ok, jak wiem odrzuca mnie i nic na to nie poradzę.
            • maja-02 Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 15.10.13, 21:27
              gdyby ktoś zabił mi kogoś blisko to przypuszczam że raczej odczuwałabym wściekłość, może chęć zemsty ale wstręt? obrzydzenie? właśnie tego nie mogę zrozumieć odczuwania OBRZYDZENIA do człowieka jakiegoś za to że jest taki a nie inny... mogę zrozumieć że kogoś obrzydza myśl o seksie dwóch osób tej samej płci (hm, ciekawe czy tak samo obrzydza ich seks analny w wykonaniu hetero), mogę zrozumieć że ktoś brzydzi się dotknąć śmierdzącego luja, mogę zrozumieć że brzydzi się przewinąć, przepraszam za dosłowność, obsrane dziecko (tudzież dorosłego) ale brzydzić się człowieka tylko dlatego że ma się świadomość że jest homoseksualny? a co jeżeli taki homoseksualista próbuje się "wyleczyć" ew. żyje w abstynecji? też jest obrzydliwy czy już nie?
              nie traktuj bron boże tego jako ataku na twoje zdanie, naprawde mnie to interesuje i probuje zrozumiec (niekoniecznie zaakceptowacwink )
              • fajnyrobal Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 16.10.13, 18:33
                mówi się - brzydzę się kłamstwem, zabójstwo, gwałt jest czynem obrzydliwym, brzydzą mnie oszuści, czuję obrzydzenie na twój widok. to potoczne i powszechnie używane zwroty i czytelniczka w tym sensie je używa, nie że niedobrze jej się robi na widok geja np. mnie na ten przykład brzydzi bratowa mojego małża - notoryczna kłamczucha i kombinator - czyli nie chcę z tą osobą mieć nic do czynienia, ale żeby rzygać na jej widok? wink
                • maja-02 Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 16.10.13, 20:33
                  no właśnie, Ty brzydzisz się bratową bo kłamie i kombinuje, ja próbuję się dowiedzieć dlaczego czytelniczka brzydzi się homoseksualistów - przypuszczam, że brzydzi ją wizja tego co robią w łóżku, ale może chodzi o coś innego?
                  no i tak z ciekawości drążąc temat obrzydzenia ciekawi mnie też czy ludzie których obrzydza myśl o dwóch gejach w łóżku i jak to zacytowała kama że "(...)jeden mężczyzna wierci swym kutasem w dupie drugiego" tak samo obrzydza wizja pary hetero uprawiającej seks analny? w sensie czy zgodnie z powyższą terminologią kutas w dupie faceta jest bardziej obrzydliwy niż kutas w dupie baby? a jeżeli nie jest to dlaczego? wszak stosunki analne u pary hetero też raczej nie prowadzą do prokreacji? wink
                  • fajnyrobal Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 17.10.13, 00:28
                    no mnie akurat brzydzą stosunki analne, bo uważam, że odbyt służy do sra... ups, wydalania kału i " wiercenie w nim kutasem" jest dla mnie wysoce niehigieniczne. ale to moje prywatne zdanie i nie zamierzam oceniać ludzi przez pryzmat ich zwyczajów seksualnych. bardziej brzydzą mnie brzydkie charaktery.
                    Jedyne co mnie wkurza, to czasami nachalne prezentowanie przez gejów ich seksualności - prowokacyjne publiczne obściskiwanie się i wchodzenie w ślinę. żeby nie było, pary hetero obmacujące i obśliniające się publicznie też mnie wkurzają, więc chyba jest to kwestia dobrego smaku a nie nietolerancji wink
                    • maja-02 Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 17.10.13, 07:19
                      o widzisz i przypuszczam ze takie stwierdzenie jak Twoje (tzn. brzydzą mnie stosunki analne) nie będzie brane przez nikogo za buractwo i nietolerancję smile
                      mnie "obśliniające się" w miejscu publicznym pary płci dowolnej też zniesmaczają wink
            • esofik Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 15.10.13, 21:28
              https://doblelol.com/uploads/15/dirty-text-emoticons-funny.jpg
              • czytelniczka1488 Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 15.10.13, 22:23
                a i jeszcze odnośnie słów pożydzic, oszwabić, ciekawe czy nigdy nie używałyście określeń , udawać greka , czeski błąd, jak w czeskim filmie, podjudzi lub cham, dobrze, że obrzydzi i zbrzydł piszemy przez rz , bo jeszcze do tego byście się przyczepiły
                • maja-02 Re: Wkurza mnie że muszę byc poprawna politycznie 15.10.13, 22:31
                  ale wiesz że słowa zmieniają znaczenie / zabarwienia na przestrzeni lat?
                  i tak słowa niegdyś neutralne mogą teraz być odbierane pejoratywnie ew. jako wulgarbe - np. taki niewinny kiedyś kutas wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka