Dodaj do ulubionych

Rachunek za wode

12.11.13, 19:32
Pani, ktora spisuje liczniki zapytała czy nam sie stan rodzinny zwiększył big_grin
I teraz sie zastanawiam, czy to my sie myjemy/pierzemy za duzo, czy sasiedzi to brudasy ?big_grin
Obserwuj wątek
    • klubgogo Re: Rachunek za wode 12.11.13, 20:53
      Podawaj liczbę, to się okaże. Liczbę członków i stan zw i cw.
      • dorcia1234 Re: Rachunek za wode 12.11.13, 20:54
        gdy wy wychodzicie z domu to koty pundla kąpią. Ot, i tajemnica zużycia wody wyjaśniona.
        Ewentualnie mam drugą teorię. Olinka dużo prasuje i zużywa mnóstwo wody do prania i do żelazka smile
        • olinka20 Re: Rachunek za wode 12.11.13, 21:11
          Dorcia to czemu on ma przydomek- wońburek???
          • dorcia1234 Re: Rachunek za wode 12.11.13, 21:19
            dla zmyłki smile
            a ja pamiętam zdjęcie szczęśliwego psiska w basenie. Troche mu ludzie przeszkadzali...
          • moonshana Re: Rachunek za wode 12.11.13, 21:22
            nosz musze bo sie uduszebig_grin
            mój burek ma mniej wykwintny przydomek : Syf. gada się do niego : spadaj, syfie! nie chuchaj, syfie. spadaj, śmierdzielu bo utłukę!
            śmierdziel jest stary i ma MOC. jak chuchnie to kwiaty więdną. a jak puści bąka to jednostki ludzkie uciekają gdzie pieprz rośnie.
            a w temacie: a może wy się po prostu myjecie??? bo doskonały procent rodaków nie ma zwczaju codziennego mycia/
            też mam duże rachunki za wodę , cholera ciężkasad
            • olinka20 Re: Rachunek za wode 12.11.13, 21:29
              Nooo myjemy sie, myjemy. 2 razy dziennie smile
              I zmywamy tez duzo ( bo zmywarki niet).
    • dziewczyna_bosmana Re: Rachunek za wode 13.11.13, 08:19
      To koty się pluskają jak nie widzicie, i pundel ondulację moczy. Mówię Ci smile
    • stara-a-naiwna Re: Rachunek za wode 13.11.13, 10:14
      moja spółdzielnia mieszkaniowa zakłada zużycie wody 5,5 m3 / osoba / miesiąc
      nie wiem czy to dużo czy mało, my mieliśmy zawsze coś powyżej (zużycia)

porównaj ile masz + ile miałaś np. rok temu
      • doral2 Re: Rachunek za wode 13.11.13, 18:12
        5,5 m3 na osobę na miesiąc?
        to bardzo dużo. o wiele za dużo.
        u nas wychodzi jakieś 2,5 m3 na 4 tygodnie.
        akurat mam dokładne wyliczenia, bo nie mam kanalizacji, ino szambo, więc wiem ile średnio zużywamy.
        • capa_negra Re: Rachunek za wode 13.11.13, 21:42
          U mnie 2 osoby i 20-25 m w skali 2 miesięcy.
          Przyznaje się bez bicia, ze u mnie woda się leje, ale mam przydomową oczyszczalnię wiec ścieki NIC mnie nie kosztują.
          Do tego jest to ekologiczne i unijne, wiec nawet jak na mojej wsi wybudują kanalizację to nie muszę i nie chce się podłączać.
          Raz na dwa lata( zgodnie z zaleceniami producenta ) wybieram zbiornik ( koszt 150 zł) i wydaję jakieś 50 zl na środek do ponownego biologicznego uruchomienia oczyszczalni.
          I tyle kosztów.
          Rachunek za wodę 60zł/2 miesiące
          • olinka20 Capa negra 13.11.13, 21:50
            A mogłabys mi na gazetową wysłac jaka masz przydomową oczyszczalnie za ile wink i w ogole jakies info?\
            Bo tego nie mam weny ogarnac uncertain A musze.
            • capa_negra olinka masz @ 14.11.13, 21:32

• nie_wiem_nie Re: Rachunek za wode 14.11.13, 09:21
          ostatni rachunek - 10 m3 - 3 osoby za 1 miesiąc, rachunek duży - u nas dużo kosztują ścieki (prawie dwa razy więcej niż woda), do tego opłata stała - prawie 10 zł
    • beata985 Re: Rachunek za wode 14.11.13, 16:07
      A może pani odniosła sie po prostu do Waszego poprzedniego rachunku a nie sąsiedzkiego......
    • ceres9 Re: Rachunek za wode 14.11.13, 22:32
      daj spokoj jaki my rachunek za wode dostalismy0_o

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka