Dodaj do ulubionych

jogurtowo..

13.11.13, 18:57
poradzcie, jak namówić osobę, która nie je wcale, bo nie lubi, a powinna zacząć jeść jogurty? które wg was mogą ją przekonać, które są wyjątkowe w smaku i nie smakuja jak zwykłe jogurty..? moze zaczac od deserów jogurtowych? osoba jest dorosła.
Obserwuj wątek
    • grave_digger Re: jogurtowo.. 13.11.13, 19:11
      o boshe, a musi? zawierają dużo cukru, więc nie są zdrowe.
      maślanka?
      kefir?
      • olinka20 Re: jogurtowo.. 13.11.13, 19:43
        Jogurty zawierają duzo cukru?? Ja kupuje bez cukru i bez mleka w proszku ( coraz ciezej kupic, coraz wiecej fimr sypie mleko w proszku do jogurtów).
        Jezeli musi ( bo domyslam sie, ze chodzi o zywe kultury bakterii) to moze kup mu lacibios czy jak to sie nazywa. Są wspomagacze w tabletkach, zawiesinach itp.
        • grave_digger Re: jogurtowo.. 13.11.13, 20:04
          te co nie mają cukru, mają rakotwórczy słodzik. już nie wiem co gorsze... tfu, lepsze wink
          • olinka20 Re: jogurtowo.. 13.11.13, 20:19
            Az ruszyłam dupe do lodowkitongue_out
            Moj ma w skladzie:
            mleko pasteryzowane, bialka mleka, zywe kultury bakterii. Mleka niet.
            Poszlam jeszcze po kozi jogurt:
            mleko kozie pasteryzowane. proteiny mleka koziego, zywe kultury bakterii.
            Cukru ani słodzikow niet tongue_out
            • grave_digger Re: jogurtowo.. 13.11.13, 20:35
              aha, bo o tym nie piszą. co to za jogurty?
              • olinka20 Re: jogurtowo.. 13.11.13, 20:44
                Naturalne. Na owocowych jest napisane, ze jest dodany cukier badz słodzik, wiec domniemuje, ze jak na tych nie ma takowej informacji to i nie ma w składzie.
                A owocowych nie kupuje ze wzgledeu na wwym składnik wink
                • grave_digger Re: jogurtowo.. 13.11.13, 20:54
                  ale zaspokój moją ciekawość, co to znaczy naturalne. możesz mi wysłać na fb smile
                  • olinka20 Re: jogurtowo.. 13.11.13, 21:03
                    O firme ci chodzi?
                    Krowi to mlekowita typu greckiego ( bo juz normalne naturalne mlekowity sa z mlekiem w proszku) a kozi firmy rians.
                    www.frisco.pl/pid,8860/n,rians-jogurt-kozi-naturalny/stn,product
    • beata985 Re: jogurtowo.. 13.11.13, 19:42
      niech robi swoje
      jogurt naturalny + owoce, orzechy, płatki owsiane kukurydziane.....co lubil ub wsio razem...
    • guderianka Re: jogurtowo.. 13.11.13, 20:14
      a dlaczego powinna ? co takiego jest w jogurtach których nie lubi czego nie ma w innych produktach przetwórstwa mlecznego które może lubi ?
      • grave_digger Re: jogurtowo.. 13.11.13, 20:37
        w takim razie, wszyscy mający nietolerancję laktozy są straceni wink swoją drogą, skoro nie je, nie lubi, znaczy, że organizm nie chce, nie potrzebuje, nie może.
        moja babcia całe życie nie jadła ryb.
    • klubgogo Re: jogurtowo.. 13.11.13, 20:15
      Tylko jogurt naturalny, żadne inne syfy pełne cukru, ulepszaczy i trucizny. Niestety ze zwykłych dostępnych jogurtów, tylko jeden na półce sklepowej ma w składzie zwykłe mleko i kultury bakterii, nic więcej. Trzeba się nachodzić i czytać etykiety.
      • jk3377 Re: jogurtowo.. 13.11.13, 20:44
        kurcze, dlaczego mowicie,ze w jogurcie nic dobrego? wiem, cukier w wiekszosci raczej jest, ale gdy słodzi herbate i kawe tez ma. a cos dobrego oprocz tego zlego cukru organizm z jogrtu chyba jednak dostanie.
        to jest ciezki przypadek typu francuski piesek heheh kefir nie, maslanka nie, jogurty nie- pociac sie mozna. a jogurty naturalne, ktora ja np uwielbiam calkowicie NIE. w sumie niewiele zdrowych rzeczy je. jak tu namowic chocby do tych jogurtów?
        • grave_digger Re: jogurtowo.. 13.11.13, 20:55
          Nie namawiać. Zostaw mamę w spokoju tongue_out
          • jk3377 Re: jogurtowo.. 13.11.13, 20:58
            hahah pudłosmile
            ale dzieki za odzew. bedziemy jakos radzic inaczej.
            • grave_digger Re: jogurtowo.. 13.11.13, 21:28
              Bo cię mąż znielubi tongue_out
              • jk3377 Re: jogurtowo.. 13.11.13, 21:53
                hazardzistka wink
        • olinka20 Re: jogurtowo.. 13.11.13, 20:55
          Ja tam jogurty lubie, uzywam zamiast smietany, tylko jak napisałam wyzej wybieram te bez mleka w proszku czy zelatyny wieprzowej ( bo takie kurioza tez widziałam).
          A jezeli taki francuski piesek to kup te bakterie jogurtowe w tabletkach i tak wzmacniaj flore bakteryjną. Nic na siłe.
        • klubgogo Re: jogurtowo.. 13.11.13, 21:12
          Przeczytaj sobie etykiety, zobaczysz, co oprócz cukru mają jogurty. Ja je jem, bo rano do kawy muszę coś wrzucić na żołądek, a nic większego nie zjem, ale mąż mnie skutecznie za te jogurty gonił i jem tylko naturalne, starannie wyselekcjonowane, bez cukru, bez mleka w proszku i syropów, słodzików, barwników. (A kawę i herbatę tez piję gorzką)
          • guderianka Re: jogurtowo.. 13.11.13, 21:28
            a może serki homo ?
            ja kupuję 'mleczną miseczkę" dziewczynom do szkoły, mały też je lubi
            • osiek2 Re: jogurtowo.. 14.11.13, 16:17
              Ale wytłumaczcie mi, co jest niby złego w jogurtach naturalnych? Ja jem Bielucha i jest on polecony od lekarza właśnie ze względu na swój czysty skład! Rozumiem, że jogurty owocowe, czekoladowe i inne takie mogą nieco podrasowane chemiczne, ale naturalne? Bez przesady...

Do autorki - a próbowałaś dodawać do jogurtu naturalnego przecieru z owoców? Smak się zmienia i może tej osobie posmakuje?
              • guderianka Re: jogurtowo.. 14.11.13, 20:15
                Naturalne są ok-większość z nich
                ja lubię Augustowski -ale namierzyłam go tylko w jednym sklepie na ryneczku, naturalny z Maluty, Bałkański z Maluty i Zott
    • anetchen2306 Re: jogurtowo.. 14.11.13, 17:33
      No, dobra: musi to byc sam naturalny jogurt czy cos z jogurtem???
      Bo z jogurtem mozna zrobic wiele rzeczy, niekoniecznie jedzac go lyzeczka z kubeczka ...
      Mozna dac go do praktycznie kazdej salatki, robiac sos.
      Mozna rozrabiac nim ser bialy na twarog (z ziolami, na pikatnie albo na slodko).
      Mozna zrobic tysiac deserow (nieco slodzonych, ale ze zwyklego jogurtu naturalnego, bez barwnikow i konserwantow) i jedzacy malo kiedy wpadnie na pomysl, ze zrobiono toto z jogurtu ...
      Mozna robic dipy i sosy na zimno do mies, np. do tzatziki, do gyrosa ...
      Moje dzieciaki ani "stary" jogurtu naturalnego w czystej postaci nie rusza. Mlodsza corka z takowych jedynie grecki z miodem i platkami owsianymi zjada. Ale pozra kazdy sos jogurtowy i kazda salatke/surowke na bazie jogurtu (najbardziej lubia warstwowa, z mielonego miecha i chipsami na wierzchu).
      Bombe jogurtowa tez uwielbiaja ...
      • jk3377 Re: jogurtowo.. 14.11.13, 17:44
        anetchen2306 napisała:

> No, dobra: musi to byc sam naturalny jogurt czy cos z jogurtem???
        > Bo z jogurtem mozna zrobic wiele rzeczy, niekoniecznie jedzac go lyzeczka z kub
        > eczka ...
        ha, to jest naprawde ciezki przypadek. kombinowanie jest konieczne.
        > Mozna dac go do praktycznie kazdej salatki, robiac sos.
        sałatke spozywa wyłacznie tradycyjną z małą! iloscia majonezu.
        > Mozna rozrabiac nim ser bialy na twarog (z ziolami, na pikatnie albo na slodko)
        > .
        > Mozna zrobic tysiac deserow (nieco slodzonych, ale ze zwyklego jogurtu naturaln
        > ego, bez barwnikow i konserwantow) i jedzacy malo kiedy wpadnie na pomysl, ze z
        > robiono toto z jogurtu ...
        na razie udaje mi czasem przemycić naturalny jogurt do ciasta na naleśniki,ale tak zeby nie wbylo wyczuwalne. a maslanka tylko w placku na maslance tzw.
        > Mozna robic dipy i sosy na zimno do mies, np. do tzatziki, do gyrosa ...
        wszystkie powyzsze nie wystepuja w diecie uncertain nawet w restauracjach zaznacza,ze bez dodatkow, bo nie zje.
        > Moje dzieciaki ani "stary" jogurtu naturalnego w czystej postaci nie rusza. Mlo
        > dsza corka z takowych jedynie grecki z miodem i platkami owsianymi zjada. Ale p
        > ozra kazdy sos jogurtowy i kazda salatke/surowke na bazie jogurtu (najbardziej
        > lubia warstwowa, z mielonego miecha i chipsami na wierzchu).
        > Bombe jogurtowa tez uwielbiaja ...
        ech, mozna sie pociąć normalnie...
        • anetchen2306 Re: jogurtowo.. 14.11.13, 19:49
          No to zostaw - niech nie zre ...
          Nie umrze jak nie zje.
          Skoro takie wybredne to ja bym sie nie przejmowala.
          Widocznie nie ma potrzeby.
          Nie przeonywalabym doroslej osoby o walorach smakowych czegokolwiek: niech sprobuje sama czegokolwiek, potem niech wybrzydza. A nie "nie bo nie". Sorry, jak maly "dzieciok" ...
    • doral2 Re: jogurtowo.. 14.11.13, 20:49
      jogurt..hmm...
      a kefir nie będzie lepszy?
      albo zsiadłe mleko?
      albo maślanka bez żadnych dodatków|?
      • aqua48 Odpuść.. 14.11.13, 21:32
        Jest taka rozsądna teoria, że jeśli dorosły człowiek czegoś nie lubi i nie je, to znaczy, że to mu nie służy. Choćby było najzdrowsze i pękało od witamin, lacidofilnych bakterii i innych tego typu paskudztw.
        Może organizm Twego francuskiego pieska po prostu nie przyswaja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka