tedesca1 21.11.13, 18:19 Orientujecie się dziewczyny czy do paczki trzeba zebrać wszystkie rzeczy, które rodzina wymienia jako przydatne, czy tyle ile damy po prostu radę zebrać? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a-ronka Re: Szlachetna paczka 21.11.13, 21:22 wszystko i trzeba dorzucić jeszcze z 1000zł bo to takie bidulki. 8 dzieci, nie pracują bo przeca za 1200zł tyrać nie będą. Weź dziewczyno pomóż paciatej z tego forum a nie tym leniom zgłoszonym do paczki. Poza tym KURFFFFA paczka dla 24 latka????? W wielu rodzinach z niezłym dochodem nie robi się wielkich pak dla starszych. Odpowiedz Link
beverly1985 Re: Szlachetna paczka 22.11.13, 07:58 Trzeba zebrac wszystko lub prawie wszystko. Nieobowiązkowe są upominki dla rodzin. Dziwi mnie, ze tak wielu wolontariuszy wpisuje meble i sprzety agd- z tym jest olbrzymi problem, trudno kupic, trudno przetransportowac, trudno dostarczyć rodzinie i trudno zamontowac na miejscu. Przez to wiele osób się zraża Jezeli chcesz zrobic paczke z rodzina/znajomymi a nie macie duzych funduszy sugeruję wybrać osoby starsze (można pofiltrowac po kryteriach doboru- "starośc, samotność"). Tam zazwyczaj potrzeby są niewielkie. Odpowiedz Link
tedesca1 Re: Szlachetna paczka 22.11.13, 17:18 no właśnie, co bym nie przeglądała to : lodówka, meble, kabina prysznicowa.. jedną paczkę już robimy w przedszkolu, ale chciałam jeszcze osoby z pracy zaangażować, jednak przerażają mnie te wielkogabarytowe potrzeby Odpowiedz Link
dlania Re: Szlachetna paczka 22.11.13, 21:40 Może i lepiej, że sie nie rodrabniają na przyjemne drobiazgi? Kurtę zawsze mogą dziecku pupić w taniej odziezy, prysznica nie kupią. My w pracy zaopatrujemy rodzinę, która potrzebuje pralki, bo kobieta od roku opiera 5 osób ręcznie... Składamy sie po prostu. Odpowiedz Link