Dodaj do ulubionych

No dobra... to teraz w drugą stronę ;) Pomożecie?

09.12.13, 09:37
Chciałam wężowi kupić jakąś bieliznę ocieplaną coś w stylu kalesony i bluzka (nie śmiać się proszę) bo czasem zdarza się mu na dworze auta naprawiać a jego ubranie robocze do najcieplejszych nie należy. No i pomyślałam o jakimś ociepleniu. Na all wpisałam bielizna termoaktywna ale po wgłębieniu się w temat termoaktywności dochodzę do wniosku, że to jednak nie o to chodzi. Bo te wszystkie bielizny raczej niby działają na zasadzie odprowadzaniu potu, wilgoci, a ja bym chciała po prostu coś ciepłego, co go dobrze zaizoluje. Jak takiego czegoś poszukać?
Obserwuj wątek
    • mearuless Re: No dobra... to teraz w drugą stronę ;) Pomoże 09.12.13, 09:46
      w pierdonce mają wlasnie ale nie wiem czy o to ci sie rozchodzi wink
      nie bylam, nie macalam ale napisali ze cieple smile
      gazetki.biedronka.pl/g235,przywitaj_nowy_rok.html#/Przywitaj%20Nowy%20Rok/10
      • kfiatuszkowa Re: No dobra... to teraz w drugą stronę ;) Pomoże 09.12.13, 09:52
        Kurde, dobre by to było, ale coś za tanie mi się zda big_grin Chyba będę musiała wycyganić auto i się przejechać.
        • bei Re: No dobra... to teraz w drugą stronę ;) Pomoże 09.12.13, 10:53
          Patrz na skład- najlepszy, gdy polar jest z wełną, albo same merynosy dodane.....
          Szukaj w sklepach dla narciarzy, dla taternikow itp
          • bei Re: No dobra... to teraz w drugą stronę ;) Pomoże 09.12.13, 10:54
            A przy termoaktywnej powinno widnieć słowo ciepła.
        • kolibeer2 Re: No dobra... to teraz w drugą stronę ;) Pomoże 09.12.13, 11:17
          Się nie znam , ale się wypowiem - dla takiego statycznego , to ja ci polecam sklep wędkarski jakiś zahaczyć , w ostateczności myśliwski , ale ten drugi rodzaj sklepów , to droższy będzie pewnie (bo myśliwski )
          • kfiatuszkowa Re: No dobra... to teraz w drugą stronę ;) Pomoże 09.12.13, 11:36
            Koliberku dzięki Ci bardzo! Twoja "niewiedza" bardzo mi pomogła! Akurat mam sklep wędkarski niedaleko, dzwoniłam, mają ponoć, po południu tam jadę smile
            • olinka20 Re: No dobra... to teraz w drugą stronę ;) Pomoże 09.12.13, 12:05
              W dekathlonach tez mozna popatrzec. No i w lidlu ostatnio była bielizna z angory, ponoc grzeje. Mnie gryzie wink
              • kfiatuszkowa Re: No dobra... to teraz w drugą stronę ;) Pomoże 09.12.13, 15:21
                W lidlu powiadasz... Dawno?
    • paskudek1 Re: No dobra... to teraz w drugą stronę ;) Pomoże 09.12.13, 14:35
      kfiatuszku, mój małzonek nabyl ostatnio w lidlu takie termoaktywne kalesonki, bo sie wybieral na wedkowanie zimowe. I jak nigdy kalesonów nie nosi tak wrócił zachwycony. Dzień spędzony nad rzeką, w dżinsach i tych rajtkach - powiedział że boskie są.
      • kfiatuszkowa Re: No dobra... to teraz w drugą stronę ;) Pomoże 09.12.13, 15:21
        kurde, a dawno to było?
        • bei Kwiatuszku 09.12.13, 15:45

• kfiatuszkowa Re: Kwiatuszku 09.12.13, 20:51
            o, super, dzięki, już lecę smile
            • kfiatuszkowa Bei, 09.12.13, 20:51
              a to szukać pod odzieżą narciarską?
              • kfiatuszkowa Re: Bei, 09.12.13, 20:54
                Ech... Znalazłam, ale rozmiarów brak... XXL potrzebuję...
              • paskudek1 Re: Bei, 10.12.13, 10:00
                kfiatuszkowa jak masz lidla fdzies blisko to podejdź bo może te kalesony jeszcze są. one co prawda były od zeszłego czawartu (5.12) ale może jeszcze mają. Mąż duży wziąl chyba xl i powiedział że spokojnie L by starczyła. oni mają troche zawyzone te rozmiary.
                • doral2 Re: Bei, 10.12.13, 18:48
                  takie coś
                  www.tchibo.pl/meska-cieplochronna-bielizna-funkcyjna-p400037049.html
    • hamerykanka Re: No dobra... to teraz w drugą stronę ;) Pomoże 09.12.13, 15:59
      Ja sie nie smieje, bo wlasnie rodzicom kupilam takie zestawy -getry i bluzki z dlugim rekawem i mala stojka, termoaktywne. Jak patrzysz na opakowanie, tam powinna byc skala od cieplego do najcieplejszego i strzalka (cos jak w podpaskach z chlonnoscia).
      Z tym ze ja kupilam firmy Polar Edge, za ok 15-20 $ za sztuke, zaleznie czy to byla zlota seria czy platynowa. Widzialam tez z czystego merynosa ale to juz byly 40$+...
    • czarny_dol Re: No dobra... to teraz w drugą stronę ;) Pomoże 09.12.13, 16:27
      A może tu:

www.tchibo.pl/ubrania-narciarskie-t400035263.html
      Tam w dziale dla facetów jest taki komplet kalesony plus koszulka i pisze, że ciepłochronna.
      • kfiatuszkowa Re: No dobra... to teraz w drugą stronę ;) Pomoże 09.12.13, 20:55
        Jużsprawdziłam... Malizny same zostały... A na ten komplet z merynosów mnie nie stać, 3 stówki... Myślałam mimo wszystko do 200 zł.
        • doral2 Re: No dobra... to teraz w drugą stronę ;) Pomoże 09.12.13, 20:59
          kfiatek, termoaktywna to nie to samo co termiczna.
          termoaktywna jest dla tych co uprawiają sport, chroni przed zimnem i odprowadza pot z ciała na zewnątrz.
          termiczna utrzymuje komfortową (w miarę) temperaturę ciała.
          poszukaj w lidlu, w tchibo, w decathlonie, na alledrogo - ale termicznej.
        • olinka20 Re: No dobra... to teraz w drugą stronę ;) Pomoże 09.12.13, 21:00
          W lidlu jest teraz, pełno tego. Widziałam dzisiaj.
          • kfiatuszkowa Re: No dobra... to teraz w drugą stronę ;) Pomoże 09.12.13, 21:04
            U nas same pustki. I ta termoaktywna była właśnie, z tych z meszkiem były damskie tylko tongue_out
    • anna_sla Re: No dobra... to teraz w drugą stronę ;) Pomoże 09.12.13, 20:55
      wiesz co ostatnio w Lidlu była taka bielizna termiczna. Od środka jest taki meszek. Ani się w tym nie pocisz, ani nie marzniesz. Używałam jej na rowerze, rewelacyjna sprawa.
      • kfiatuszkowa Re: No dobra... to teraz w drugą stronę ;) Pomoże 09.12.13, 21:03
        Byłam tam, były same damskie...
        • bei Kwiatuszku 09.12.13, 22:36
          4fsklep.pl/t4z13-bimp201_bielizna_polarowa_meska_bimp201_-_graphite_adventure,15,48817.html

wpisuj "bielizna polarowa"
    • bei Re: No dobra... to teraz w drugą stronę ;) Pomoże 09.12.13, 22:39
      www.specshop.pl/product_info.php?products_id=1760
      i pytaj ich mailem, czy xl nadaje się dla xxl

Niektóre ubrania w rozmiarze m nadają się na sylwetkę L, xl na xxl
    • bei Re: No dobra... to teraz w drugą stronę ;) Pomoże 09.12.13, 22:41
      jak będziesz miała wybor- to szukaj właśnie takich, co nie wyglądają na klasyczną bieliznę tylko na ubranie domowe, zawsze to facet ma inny komfort, jak jest zaskoczony przy przebieraniusmile
      • kfiatuszkowa Re: No dobra... to teraz w drugą stronę ;) Pomoże 11.12.13, 17:41
        Kupiłam w tym sklepie wędkarskim wink Zielone bo zielone ale ciepłe, bo z takim właśnie meszkiem od środka. 110 zł za komplet dałam smile
        • doral2 Re: No dobra... to teraz w drugą stronę ;) Pomoże 11.12.13, 19:34
          no to git, to dobre komplety są smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka