l.e.a 22.04.09, 10:02 Czy Wasze pralki też pożerają skarpetki ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tabakierka2 Re: skarpetkopożeracz 22.04.09, 10:05 wiadomo! i pralka i suszarka i żelazko chyba też. Podejrzewam również deskę do prasowania bo po praniu zwykle nam ubywa skarpet, albo mamy nie do pary Odpowiedz Link
aniuta75 Re: skarpetkopożeracz 22.04.09, 10:06 Odkąd mam ładowaną od góry to mi pralka skarpet nie pożera . Odpowiedz Link
aniazm Re: skarpetkopożeracz 22.04.09, 10:06 Z pamiętnika 30-latka "Jednym z moich problemów życiowych są skarpety. Problem dziur w skarpetach, singli walających się po szufladzie, multikolorowości itd. Dość, powiedziałem. Komunizm jest rozwiązaniem. Wyrzuciłem stare zróżnicowane społeczeństwo skarpeciane i wprowadziłem nowe na jego miejsce. Kupiłem 10 par identycznych czarnych skarpet. Dziura, ok, jedna leci do kosza zastępuje ją druga. Brak pary, no problem, wszystkie są biseksualne, mogą być lewymi i prawymi. Nie było już starych panien, dziurawych wyrzutków bez przyszłości w szufladzie. A g****, powiedziały skarpety i wyszły z pralki w różnych odcieniach czerni i porozciągane z różną intensywnością. O k**** mać, powiedziałem ja, gdy zobaczyłem to już wysuszone towarzystwo. Z***** hipisi. Ale się władowałem. Faszyzm, tak faszyzm będzie wyjściem. Ten sam kolor, lepsza jakość i różne serie takich samych skarpet. Było lepiej. Do czasu. Zawsze z tej p******* pralki wychodziły zdekompletowane. I zawsze w liczbie nieparzystej. Było nieźle dopóki nie zostało po jednej z każdej serii. Czy one są kanibalami? A może mi s******* oknem? Piszę ten tekst, bo znowu k**** siedzę w dwóch różnych skarpetach." Odpowiedz Link
kama_msz Re: przy każdym praniu n/t 22.04.09, 10:10 kochana, Pratchett nawet opracował teorię pożeracza skarpet, ale teraz Ci nie zacytuję fragmentu i nie pomnę, w której książce to było niestety może morepig pomoże, jeżeli gdzieś tu się przypadkiem zabłąka Odpowiedz Link
bernimy Re: skarpetkopożeracz 22.04.09, 10:12 Nie, nie pralka, tylko mąż i nie skarpetki a dziury wyżera! Notorycznie Odpowiedz Link
agik82 Re: skarpetkopożeracz 22.04.09, 10:47 niestety tak i ostatnio stwierdzam, że w iloścach hurtowych Odpowiedz Link
kubek0802 Re: skarpetkopożeracz 22.04.09, 10:56 Moja nie pożera, ale stara juz jest i nie przeżuje. Odpowiedz Link
slimakpokazrogi Re: skarpetkopożeracz 22.04.09, 22:44 kurde, to ja goopia byłam, bo myslałm, że to mój chłop je gdzieś utyka... a to pralka, skubana... muszę go przeprosić. A pralce dokopię! Odpowiedz Link