hellious 04.06.09, 15:06 Ciekawa jestem ile z was z butka popyla albo komunikacja miejska, zamiast wozic tylek Ja nie mam i szybko miec nie bede, popylam piechota, bo wszedzie mam blisko Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tyssia Re: Ile z nas nie posiada samochodu? 04.06.09, 15:11 Ja nie mam i jakos nie chce mieć:] Odpowiedz Link
ajike Re: Ile z nas nie posiada samochodu? 04.06.09, 15:12 My mamy nawet dwa. A komunikacją poruszam się dosyć często. Zwłaszcza wtedy, kiedy miałam jeszcze pracę. Było dużo szybciej i nie miałam problemu z parkowaniem. Piechotą u mnie nie da rady, prędzej rowerem. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: Ile z nas nie posiada samochodu? 04.06.09, 15:15 ja i moj majestat zaszczycam swa obecnoscia komunikacje miejska. jak zdam prawko to stary powiedzial ze mi swojego pozyczy...do tego czasu szlaban. Odpowiedz Link
w_miare_normalna Re: Ile z nas nie posiada samochodu? 04.06.09, 15:16 ja nie mam ale generalnie w domu są dwa-służbowy i prezent od teścia od września idę na prawko Odpowiedz Link
panna.migotka777 Re: Ile z nas nie posiada samochodu? 04.06.09, 15:20 Nie mam ale wchodząc z związek małżeński wezmę chłopa z samochodem. Jak zrobię prawko to będę śmigać. Po przeprowadzce na podkrakowską wiochę nie dam rady bez samochodu. Odpowiedz Link
margotka28 Re: Ile z nas nie posiada samochodu? 04.06.09, 15:26 Mam, bo mieć muszę. Inaczej nie byłoby mowy o dojeżdżaniu do pracy itd. Odpowiedz Link
caffe_mocca Re: Ile z nas nie posiada samochodu? 04.06.09, 15:37 My nie mamy! Ja żałuję bo zawsze chciałam miec mały sliu8czny samochodzik, ale - sama nie mam prawa jazdy i do pracy jade 15 minut metrem (samochodem było by drugie tyle w korkach)- więc troche brak mi motywacji zeby toto kupic a potem utrzymywac , a mój mąż jest zapalonym cyklista i wrogiem komunikacji samochodowej . Serio nawet jak jest późna jesien to on tylko na rowerze popyla (latem to już w ogóle pół dnia na tym rowerze jezdzi jak pomylony ) Dodatkowo duzo pracuje w domu (no raz na tydzień do redakcji sobie pojedze wtedy autobusem) więc tez nie ma cisnienia. Ogólnie na codzień samochodu nie brakuje , czasem jak na zakupy czy gdzies dalej to ja załuję - ale jedno jest pewne - zeby u nas był samochód to ja muszę prawko zrobić i sama kupić , bo mojego faceta- uparciuccha nie przekonam Odpowiedz Link
karolciaa23 Re: Ile z nas nie posiada samochodu? 04.06.09, 15:46 ja nie mam ani samochodu, ani prawka, ale mąż coś wspomina o tym abym zrobiła prawko, ja myślę że nie nadaję się na kierowce Odpowiedz Link
deodyma Re: Ile z nas nie posiada samochodu? 04.06.09, 15:51 my nie mamy i zyjemy maz mysli o zakupie auta, ale dla mnie moze go w ogole nie byc. w moim miescie, gdzie mieszkam od 2,5 roku nawet MPK nie ma. jezdzi tylko 4 razy w ciagu dnia autobus i wozi wszystkich po calym miescie. jechalam nim raz i to 2 lata temu, gdy wracalam z pracy a bylo wtedy potwornie zimno, padal deszcz a ja do domu mialam z roboty daleko. wtedy bilet kosztowal tylko 60 groszy a teraz nie mam pojecia, ile. wszedzie laze piechota, zreszta bardzo lubie chodzic gdy mieszkalam w Olsztynie, tez z reguly wszedzie piecho lazilam a MPK jezdzilam tylko do pracy i z pracy do domu Odpowiedz Link
hellious Re: Ile z nas nie posiada samochodu? 04.06.09, 15:59 Ja tez lubie chodzic i robie to szybko wszyscy wiecznie marudza ze biegac za mna musza Odpowiedz Link
ajike hellious 04.06.09, 17:12 hellious napisała: > Ja tez lubie chodzic i robie to szybko wszyscy wiecznie marudza ze biegac za > mna musza Widzę, że Ty jak mój mąż Jak z nim gdzieś idę i nie jest to spacer, to prawie biegnie. Śmieję się czsem, że zapiął szósty bieg Odpowiedz Link
hellious Re: hellious 04.06.09, 17:15 a mnie sie nudzi jak wolno chodze Dla mnie tempo spacerowe to za kare Odpowiedz Link
deodyma Re: Ile z nas nie posiada samochodu? 04.06.09, 18:03 no to tak jak ja zapierniczam, jak rakieta i wszyscy za mna niemal biegna a potrafie przegonic, oj potrafie nawet w ciazy zasuwalam jak durna, poki w polowie 8 msc nie czepnely sie mnie roznego rodzaju bole i pomimo tego, ze nie bylam potezna, zaczynalo sie robic coraz ciezej. Odpowiedz Link
morepig Re: Ile z nas nie posiada samochodu? 04.06.09, 16:00 moj m ma, ja nie mam i wszedzie dymam kom miejska Odpowiedz Link
renatar-d Re: Ile z nas nie posiada samochodu? 04.06.09, 16:26 My mamy niby wspólny ale to mąż nim jezdzi do pracy ( 40 km w jedną strone) wiec ja sobie radzę bez, ale chcialabym mieć jakis mały, żebym mogła gdzieś z dziećmi wdzieć wyskoczyc, tylko to teraz nie realne finansowo dopóki nie spłacimy tego, a jak go splacimy to weźmiemy kredyt na budowę domu.... bedziemy go spłacać 30 lat.. ehh nie doczekam sie tego autka Odpowiedz Link
balbina.x Re: Ile z nas nie posiada samochodu? 04.06.09, 16:35 My nie mamy. M do pracy ma kawał drogi, ale jeździ ze zmotoryzowanym kolegą. Ja do pracy mam 20 minut pieszo, więc nie potrzebuję 4 kółek. A po pracy jak śmigam z Juniorem w wózku, to łatwiej mi pieszo, albo autobusem. Do centrum miasta mam 45 minut pieszo, w tym połowę tego czasu idę przez parki lub spokojne osiedlowe ulice, więc sama przyjemność. Autobusem jadę 10 minut, więc też luzik. Przychodnia, bank, apteka, poczta - wszystko w promieniu max 20 minut spacerkiem. I po co mi auto??? Zresztą nie przepadam za wydatkami, które pociągają za sobą następne wydatki... Odpowiedz Link
to_wlasnie_cala_ja Re: Ile z nas nie posiada samochodu? 04.06.09, 17:06 samochody mamy dwa ale biorę go dopiero jesli mam przejść więcej niż 5km Odpowiedz Link
slimakpokazrogi Re: Ile z nas nie posiada samochodu? 04.06.09, 17:25 ale pytanie - czy ja nie mam czy tez nie ma w rodzinie? bo ja bym powiedziała, że nie mam, ale ma mój munż. No i on mnie czasem wozi Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Ja też nie mam i jakoś daję radę 04.06.09, 18:19 Ale żeś helka pytanie zadała. No ja nie mam - przecież pisałam w kwietniu że mi zapier...olili (żeby nie było że przeklinam ). Więc jeżdżę komunikacją miejską i ciężko mi się w niej odnaleźć. Pozmieniali trasy linii tramwajowych i autobusowych i się gubię Ale dziś właśnie dostałam z prokuratury postanowienie o umorzeniu śledztwa, więc myślę, że wkrótce ubzpieczyciel wypłaci odszkodowanie i będę mogła sobie zamówić autko, na które nie mogę się już doczekać Odpowiedz Link
semida Re: Ile z nas nie posiada samochodu? 04.06.09, 18:29 My nie mamu auta.Jak jadę na uczelnię to pożyczamy od teścia(ma 2). aKURAT TEN TEMAT jest dziś mi bardzo bliski,bo około pol godz temu wróciłam z Biedronki.Obładowana jak wielbłąd,3 ciężkie siaty.Biedronka półtora kilosa od domu. Ręce mam do kostek Odpowiedz Link
ololla Re: Ile z nas nie posiada samochodu? 04.06.09, 19:10 Mamy trzy: kombi,hatchback i sedan Jeżdżę kiedy muszę i zazwyczaj tym,od którego kluczyki leżą na wierzchu. Odpowiedz Link
oli.nek Re: Ile z nas nie posiada samochodu? 04.06.09, 19:14 rok, w ktorym mielismy malucha (zamiast 'normalnego' auta) moge uznac za rok bez auta. po paru m-cach i traceniu czasu na MPK znudzilo mi sie. w koncu kupilismy nastepny. uff... Odpowiedz Link
doral2 Re: Ile z nas nie posiada samochodu? 04.06.09, 19:49 mam, swój osobisty, duży i szary i nie wyobrażam sobie życia BEZ samochodu... wielu rzeczy bym nie załatwiła, nie kupiła, nie zawiozła, nie przywiozła, i straciłabym kupę czasu bez samochodu. Odpowiedz Link
olinka20 Nie wyobrazam sobie zcia bez samochodu :) 04.06.09, 19:46 Ale marzy mi sie jeszcze taka rozowa Vespa... Mamy 3 auta, ale jeden to ukochany zzabytek, nie mozna bez niego podejsc bez zezwolenia. Nikomu!!! Odpowiedz Link
karra-mia Re: Ile z nas nie posiada samochodu? 04.06.09, 21:41 ja niby mam, ale nie mam prawa jazdy, więc też popylam piechota, ale mi to akurat pasuję, bo ja jestem taka wszędobylska, naładowana energią łajza Odpowiedz Link
carrymoon Re: Ile z nas nie posiada samochodu? 05.06.09, 08:12 mam samochód i motocykl nie wyobrażam sobie zycia bez auta. Lubie jeździć w dalekie trasy i coś bliżej pozałatwiać. Ale do pracy jeżdze MPK, nie mam gdzie zaparkować i na dodatek przystanek mam pod samym zakładem Odpowiedz Link
demonii.larua Re: Ile z nas nie posiada samochodu? 05.06.09, 08:14 Ja Nie mam auta, nie mam prawa jazdy i mieć nie będę, o Odpowiedz Link
angel-marta Re: Ile z nas nie posiada samochodu? 05.06.09, 10:29 My nie mamy. Ale chcemy kupić, tylko mój stary jakoś wolno się do tego zabiera (pewnie dlatego ze to ja mam prawko hehe) Odpowiedz Link
kasiakasienka1981_2 Re: Ile z nas nie posiada samochodu? 05.06.09, 10:48 nie mam ale już się przyzwyczaiłam do biegania wszędzie na pieszo z dwójką dzieci(w podrywach trójką)ale mieszkam w niewielkim miasteczku więc daleko niem mam Odpowiedz Link
alesio23 Re: a ja mam swój 05.06.09, 10:50 ale nie mam prawka więc to się chyba też zalicza pod grupę niemających niie?? Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: a ja mam swój 05.06.09, 10:55 to mozemy się wymieniać, alesio jeden dzień ja Tobie pozyczam moje prawko, a drugi dzień Ty mi swój samochód a tak powaznie - komunikacją miejską i Pestką dojadę wszędzie szybciej niż samochodem ( przynajmniej z tego miejsca, gdzie teraz mieszkamy - mam 10minut do cenrtum), a w Poznaniu z miejscami parkingowymi katastrofa + drogo jak cholerka! szczególnie w strefie centrum więc się nie opłaca Odpowiedz Link
mikita10 Re: a ja mam swój 05.06.09, 11:19 Mam, ale u mnie totalna wiocha i bez samochodu jest bardzo ciężko (3km do przychodni, apteki drogą bez pobocza) Poza tym lubię jeździć Odpowiedz Link