pyzunia2007 10.06.09, 10:23 laski dajcie przepis na sos coby do pulpetów i kaszy pasował Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ez-aw Re: laski 10.06.09, 10:32 Ja do pulpetów robię pomidorowy: w garnku woda + kostka rosołowa + pokrojona cebulka. Gotować do miękkości cebuli. Wymieszać śmietanę (posoloną) z koncentratem pomidorowym i łyżką mąki (ilość mąki zależy od ilości sosu i tego jak bardzo ma być gęsty). Dobrze rozmieszać - ma nie być grudek i dodać do garnka. Wszystko pogotować z 5 minut by maka straciła smak surowizny. Koniec Ja w tym samym garnku gotuję pulpety. Odpowiedz Link
elske Re: laski 10.06.09, 10:43 Grzybowy: W blenderze zmielic cebule,podsmarzyc, zmielic suszone grzyby ,dodac do cebuli,podlac woda + kostka rosolowa,chwile gotowac,dodac gesta smietane (mozna dodac wiecej wody,wtedy oprucz smietany dodac rozbita make zw wodzie,zeby sos byl bardziej gesty).Ilosc cebuli wedlog uznania (ja daje duzo). Wycodzi ciemny sos,bardzo pyszny. Odpowiedz Link
elske Re: laski 10.06.09, 10:45 Do tego sosu wrzucam czesto gotoany ryz,wychodzi takie grzybowe rosotto.Dobry jest tez z kasza. Odpowiedz Link