Dodaj do ulubionych

jaki śliczny

10.06.09, 11:11
pu.i.wp.pl/?k=NDAwOTU4OTMsNDkxOTE4&f=Husky1.jpg
Obserwuj wątek
    • pola.cocci Re: jaki śliczny 10.06.09, 11:14
      sliczny, ale wyplowialy jakis smile b. lubie te psy
      • bernimy Re: jaki śliczny 10.06.09, 11:23
        big_grin
    • jajks Re: jaki śliczny 10.06.09, 11:29
      Miałam kiedyś podobnego - alaskana malamuta. Niestety uciekł. Był boski,ale
      wiem, że jesli ktoś nie ma czasu na długie spacery z takim psem, to skazuje go
      na cięzkie zycie. Alaskany, husky, potrzebują ruchu (i nie mówie tu o lataniu po
      ogródku, tylko o codziennym 15 km spacerze). W mojej miejscowosci co chwila
      mozna sie natknąć na bezpańskie psy tej rasy. łazikowanie i ucieczki mają we krwi;-(
    • karra-mia Re: jaki śliczny 10.06.09, 12:56
      piekny
      Rysa ale jak coś małe jest to prawie zawsze jest pieknebig_grin
      • cosa_nostra_77 Re: jaki śliczny 10.06.09, 12:57
        akurat ta rasa mi sie nie podoba, choc jako szczeniaki wygladaja uroczo
        • makenzen Re: jaki śliczny 10.06.09, 13:01
          Moja kumpela ma długowłosego "haszczaka". Piękna góra futra do przytulania big_grin
          tylko że trzyma go w mieszkanku może 30 m2... a w okolicy nędza z parkami, nie
          mówiąc o miejscu, gdzie można by odbywać 15-kilometrowe spacery wink
    • figrut Re: jaki śliczny 10.06.09, 14:08
      Prawie rok temu uciekła mi ostatecznie moja suczka husky. Te psy są cudowne, ale
      wymagają naprawdę baaaardzo dużo ruchu. Sam ogród im nie wystarcza (mimo, że
      naprawdę duży). Znudzone wyją przeraźliwie (tylko nieliczne sztuki wydają
      dźwięki podobne do szczekania). Dla niej podwyższyliśmy bramę z 180cm. na
      220cm., bo 180 bez problemów przeskakiwała. Zrobiliśmy podmurówkę pod
      ogrodzeniem, żeby się nie przekopała. Pokasowałam dywany w mieszkaniu, bo w
      okresie linienia skuteczny był tylko mop na mokro kilka, kilkanaście razy na
      dzień, przyzwyczaiłam się do kawy z "watą" z podszerstka i rozkładania kocy
      gościom którzy mnie odwiedzali w okresie linienia. W domu uciech zrobiłaby
      furrorę w okresie cieczki (podstawiała się wszystkiemu co miało 4 łapy). Inne
      suki w początkowym okresie warczą na psy, a podstawiają się w najbardziej
      płodnych dniach. Ona podstawiała się pełne trzy tygodnie nigdy nie warcząc
      (silny instynkt przetrwania gatunku). Nie dają się wytresować (owszem, co nieco
      łykną z nauki, ale takie minimum). Mimo wszystko jak dzieciaki będą w wieku
      samodzielnych wypraw po za podwórko, na nowo sprawię sobie husky tongue_out Kochane psy smile
    • margerytka69 Re: jaki śliczny 10.06.09, 15:20
      słodziak smile
      • in-ca Re: jaki śliczny 10.06.09, 20:11
        Przecudowny smile szczeniaczki są przekochane, i jeszcze małe gąski, chciałam
        powiedzieć kaczuszki, ale wolę nie, żeby mnie ktoś nie posądził XD
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka