alesio23 02.07.09, 18:37 czy ktoś wie ile to to kosztuje? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
caffe_mocca Re: alli 02.07.09, 18:38 W aptece ok 160 zł (80 kapsułek) W necie ok 130 + koszty przesyłki (10-15 zeta) Odpowiedz Link
alesio23 Re: alli 02.07.09, 18:40 kurna drogo dość... czy stosowałyście to może albo macie zamiar?? bo ja jeszcze w stu procentach nie jestem przekonana Odpowiedz Link
jodi20l Re: alli 02.07.09, 18:44 nie stosowalam i nie mam zamiaru ale ogolnie polecam pod warunkiem, ze ktos jest w stanie scisle przestrzegac diety Odpowiedz Link
caffe_mocca Re: alli 02.07.09, 18:50 Ja nie wiem tez. Niby usuwa tłuszcz z organizmu (w duzym uproszeniu ) Kumpel z pracy (gruby i żerty jak cholera ) bierze . Faktycznie dziala - w sensie po zjedzeniu strasznie przeczyszcza (kumpel opowiada dosc rozwlekle i barwnie o smierdadzych "gazach" i sraczkach ) - no niestety mam "wesoło" w pracy. Jesli nie jesz tłustych rzeczy - nie ma sensu brać (nawet chyba na ulotce pisza ze przy posiłkach nie złozonych z tłuszczu branie jest bezsensowne). Z drugiej strony - weglowodany (makarony, słodkie napoje, ziemniary , białe pieczywo etc. ) tucza o wiele bardziej niz tłuszcz.(no chyba ze faktycznie pochłaniamy te tłuszcze jak szaleni pijac smalec na zmianę z olejem etc.) No i teraz trzeba się zastanowić czy czasem nie warto zabrac sie za rozsądna diete. jesli nie ograniczymy "węgli" tgo nie sadze zeby alli - dzialajace na tłuszcze dało efekt. Z drugiej strony eliminujac weglowodany nie mozna tez żreć allli i pozbywac się tłuszczy z organizmu ... Wywalic 160 zł w błoto , łatwa sztuka. Marketing i reklama alli jest ogromna - wszyscy pisza, szpcą i się zachwyccają. Dla mnie to dobry srodek jesli ktos faktycznie je bardzo tłusto. jesli natomiast objada sie głównie chlebem, makaronem i słodyczami (w przecietnym ciachu jest więcej weglowodanów niz tłuszczy)sztucznymi daniami ze słoika, pije piwsko i słodzone napoje , i od tego głównie tyje - to alli jest bez sensu Odpowiedz Link
caffe_mocca Re: alli 02.07.09, 18:53 Ja bym raczej jak już to wydała te 160 zł na książkę Dieta South Beach (ew. Dieta Duncana), pare paczek zielonej i czerwonej herbaty i puszki z tuńczykiem jako głownym składnikiem diety Z aptecznych rzeczy - kupiłabym sobie chrom (ogranicza zachciewajki na słodycze) + kelp (taki naturalny srodek z alg który leciutko podkreca przemiane materii) . Odpowiedz Link
alesio23 Re: alli 02.07.09, 19:50 dzięks laski mokka masz rację z tym tłuszczem. Ja raczej słodyczowa jestem więc chrom zakupię Odpowiedz Link
caffe_mocca Re: alli 02.07.09, 20:21 Ja niestety też uwielbiam makarony, białe pieczywo, ciepłe bułeczki, ziemniaki z piekarnika etc. mieso moze dla mie nie istniec , niestety surówki i warzywa - też W dodatku bardzo lubie alkohol - np. piwo, biale wino, słodkie drinki. Mi alli chyba nie pomoże , za to bardzo ładnie chudne na wszelkich dietach z ograniczeniem weglowodanów - np w/w Dieta Duncana . ksiazeczka kosztuje 20 zł - chyba warto zakupic i poczytac ( tytuł "nie moge schudnąć") jedyny aspekt alli jaki widze , który faktycznie mógłby pomóc np mi - to to ze kupujac za 160 zł i łykajac nie obrzerałabym się jak prosiak - tylko uwaznie planowała posiłki - bo szkoda mi kasy. i tak TU widze sens dzialania Odpowiedz Link
pospolity.rumianek Re: alli 09.07.09, 16:18 Poczytajcie co o Alli pisze ekspert: "Oj to jest temat rzeka ale od początku... "NOWA" to jest jedynie ich nazwa.. ponieważ jest to faktycznie stary i bardzo dobrze znany lek wystepujący do tej pory pod nazwą "xenical". Substancja aktywna jest ta sama (orlistat). Zacznijmy od tego że do tej pory orlistat był dostępny jedynie na receptę, teraz pozornie ze zmniejszona dawką (faktycznie dziennie przyjmuje się nawet więcej niż wersji na receptę) jest on dostępny jako lek OTC (bez recepty). Nie można odmówić mu skuteczności ponieważ jest to LEK (a nie suplement diety) jednakże jego stosowanie wiąże się z KONIECZNOŚCIĄ ZMIANY DIETY. Orlistat działa przez blokowanie lipazy trzustkowej (odpowiedzialnej za trawienie tłuszczu) i przez to tłuszcz nie jest wchłaniany a wydalany... i tu zaczynają się schody. Jak wydalany jest ten tłuszcz? Głównie z kałem ale również przez skórę... jeśli zastosujemy diete niskotłuszczową (której nalezy przestrzegać baaaardzo dokładnie) nie czeka nas nic "złego" poza ewentulanym niedoborem witamin z grupy A D E K oraz przesuszenie naskórka (łuszczy się szczególnie wierzchnia skóra dłoni). Gorzej jest natomiast jeśli zignorujemy zalecenia dietetyczne i zastosujemy ten lek, zaskutkuje to bardzo nieprzyjemnymi tłuszczowymi biegunkami które mogą byc trudne do opanowania (i powstrzymania...), zawartość tluszczu w pocie również się zwiększy co moze być nieprzyjemne ze wzgledów estetycznych. Długotrwałe tłuszczowe biegunki są niebezpieczne dla zdrowia szczególnie ze wzgledu na jelito grube, które nie jest przystosowane do duzych ilości tłuszczu w kale. Moja opinia: Czy ALLI czy Xenical - TAK, ale tylko jeśli mamy do czynienia z OTYŁOŚCIĄ (BMI powyżej 30), i tylko pod stała opieką lekarza i dietetyka. No i oczywiście tylko dla osób które są w stanie przestrzegac diety i mają fundusze aby zakupić ten środek " Mam nadzieję, że te informacje się Wam do czegoś przydadzą... link: forum.we-dwoje.pl/topics69/odchudzanie-suplementy-diety-zdrowe-odzywianie-vt12577,60.htm Odpowiedz Link
doral2 Re: alli 09.07.09, 16:32 eeeetam, następne gówno do wyciągania z ludzi kasy. jakby kto był zainteresowany książką dieta dukana, to mam na zbyciu. szczegóły na priva. Odpowiedz Link
suburban.housewife Re: alli 14.10.09, 16:43 Jeśli używacie alli na pewno znacie dział z historiami użytkowniczek na stronie alli.pl. Zajmuję się obecnie poszukiwaniami nowych historii do tego działu, pisemnych, ale też filmowych. Myślę, że wzięcie udziału w tym castingu może być bardzo ciekawą przygodą, nie wspominając o podzieleniu się z innymi swoją historią... ; ) Na wybrane uczestniczki czekają suknie od znanej projektantki Joanny Klimas! Jeśli jesteście zainteresowane wzięciem udziału w tym castingu, wejdźcie na www.antymateria.com/alli Odpowiedz Link