cudko1 06.07.09, 18:37 hej laski w temacie urodzin mojej młodej, co ja mam jej kupić na prezent?? podpowiedźcie mi proszę dziewczynki, co wy kupiłyście swoim roczniakom? macie jakieś pomysły?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dlania Re: I znowu do was za poradą !!!!!!!!!! 06.07.09, 18:48 No pyłek no www.allegro.pl/item680701263_pomaranczowy_gadajacy_po_polsku_odkurzacz_pylek.html Odpowiedz Link
cudko1 Re: I znowu do was za poradą !!!!!!!!!! 06.07.09, 18:51 całkiem fajne kupię to gdzies w sklepie? jak myślisz? no i czy młoda nie zamłoda?? e nie najwyżej dorośnie, nie no pierwzszy pomysł jest, czekam na następne ale fajny ten pyłek Odpowiedz Link
hellious Re: I znowu do was za poradą !!!!!!!!!! 06.07.09, 18:54 Ten pylek znajomej pieknie porysowal podlogi Odpowiedz Link
doral2 Re: I znowu do was za poradą !!!!!!!!!! 06.07.09, 19:06 cudko, cokolwiek roczne dziecko ucieszy się z czegokolwiek i na pewno nie odróżni rzeczy markowej od podróbki i nie zatrybi, że to z okazji urodzin. nawet nie zapamięta własnych, pierwszych urodzin, ale na osiemnastkę to się będziesz musiała dobrze nagimnastykować, więc korzystaj z możliwości kupienia czegokolwiek Odpowiedz Link
amoreska Re: I znowu do was za poradą !!!!!!!!!! 06.07.09, 18:48 Ja - dużą lalkę (ale to było 6 lat temu) Odpowiedz Link
cudko1 Re: I znowu do was za poradą !!!!!!!!!! 06.07.09, 19:05 młoda dostanie taki jeździk rowerek od cioci, strasze (dla straszych dzieci) rowerki posiada po starszym ciotecznym rodzeństwie. Lalka odpada, dostała w łikend jakiegoś takiego bobasa - nie wywarł żadengo wrazenia, no podoba mi się ten pyłek ale jak ma mi porysować mój pocyklinowany świezo parkiet to się musze poważnie zastanowić no ale fajny jest ten pyłek fajny Odpowiedz Link
dlania Re: I znowu do was za poradą !!!!!!!!!! 06.07.09, 19:09 Kurde, to chyba kiepski lakier na parkiecie ta koleżanka miała, albo dziecko 20-kilowe sie opierało całym ciałem na nim. Normalne plastikowe kółeczka ma, wazy pewnie ok. kilograma... Ciastolina tez jest fajnym prezentem, ale to przekleństwo dla rodziców... Odpowiedz Link
hellious Re: I znowu do was za poradą !!!!!!!!!! 06.07.09, 20:39 Nie wiem jak to sie stalo, ale moze tej kolezanki pylek wade mial jakas i cos chaczylo od spodu. Tez mi sie to dziwne wydawalo, az nie zobaczylam jej podlogi Odpowiedz Link
dorotamakota1 Re: I znowu do was za poradą !!!!!!!!!! 06.07.09, 19:06 Pyłek jest dla dzieci od 2 lat. Ja polecam rowerek trzykołowy wózek z lalą konik na biegunach jeździk piłka zabawki edukacyjne Odpowiedz Link
cudko1 DLANIA 06.07.09, 19:15 DLANIA KUPIĘ GDZIES TEGO PYŁKA W SKLEPIE POZA NETEM JAK SADZISZ??? dorotamakotra co kryje się pod pojędciem zabawek edukacyjnych dla roczniaka?? doral nie chodzi o to ze to cholerstwo ma być firmowe, dla młodej kupiłam na dzień dziecka jakieś badziewko fiszerprajsa (drogie badziewie jak cholera) nie zrobiło na niej wrazenia za duzego. Ogólnie młoda ma tyle tych zabawek że włąśnie dlatego nie mam zadnego pomysłu, ale ten odkurzacz mi się podoba Odpowiedz Link
dlania Re: DLANIA 06.07.09, 19:21 Pewnie że kupisz. Odkurzacz jak dla mnie nastepujące zalety: wydaje w miere ciche i nieirytujące dzwieki, zajmuje dziecko od lat 1 do 5-6 (moje 7 latka tez od czasu do czasu przemknie z nim przez pokoje), jest solidny, nic z niego nie odpada, nie dynda. Odpowiedz Link
semida Re: I znowu do was za poradą !!!!!!!!!! 06.07.09, 19:17 Moja na jakieś urodziny dostała krzesełko uczydełko.Zajebista sprawa. P.S.Jak chcesz to mogę Ci oddać po niej toto(ma juz prawie 4 lata i praktycznie krzesełko już nie spełnia swoich funkcji).Jest trochę wytarte ale dalej wszystko gra i buczy Odpowiedz Link
dlania Re: I znowu do was za poradą !!!!!!!!!! 06.07.09, 19:22 Widziałam takie krzesełko u znajomych - fajne i edukacyjne. Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: I znowu do was za poradą !!!!!!!!!! 06.07.09, 19:35 tego pyłka to ja ostatnio w kerfurze też widziałam - w smyku standardowo cena trochę wyższa niż w markecie. A może taka kuchnia zabawkowa. Są takie duże - ok. 100 cm wysokości - no chyba, że mała nie lubi takich babskich zabaw, a ty nie chcesz jej od razu uczyć, że baby to do garów Odpowiedz Link
dlania Re: I znowu do was za poradą !!!!!!!!!! 06.07.09, 19:38 Asia, a odkurzanie to niby taka męska rozrywka... Odpowiedz Link
semida Re: I znowu do was za poradą !!!!!!!!!! 06.07.09, 19:38 Ale roczne dziecko to chyba za male na kucharzenie iodkurzanie Przynajmniej moja się w tym wieku jeszcze tym nie interesowala. Odpowiedz Link
doral2 Re: I znowu do was za poradą !!!!!!!!!! 06.07.09, 20:12 cudko, nawet jak nic nie kupisz, to też dzieciak nie zauważy Odpowiedz Link
cudko1 Re: I znowu do was za poradą !!!!!!!!!! 06.07.09, 20:14 asiaiwonka na kuchnię to ona chyba za mała, zresztą odziedziczy takową po starszej ciotecznej siostrze Odpowiedz Link
cura_domestica Re: I znowu do was za poradą !!!!!!!!!! 06.07.09, 20:43 Może takie coś ??? klocki sensoryczne długo się tym zajęła I tu prezent mojej córy na roczek , a ulubiony jest do dzisiaj , a ma już trochę ponad 2 latka Odpowiedz Link
dlania Re: I znowu do was za poradą !!!!!!!!!! 06.07.09, 20:48 Kura, gdzie byłas, jak cie nie było? Odpowiedz Link
cura_domestica dlania , już pisałam w wątku AsiIwony ;) 06.07.09, 20:54 ale miło mi , że pytasz Odpowiedz Link
dlania Re: dlania , już pisałam w wątku AsiIwony ;) 06.07.09, 20:56 A to ide sie dowiedzieć Odpowiedz Link
semida Re: semida 06.07.09, 20:30 A gdzie Ty mieszkasz kobieto? P.S.Pocztą się da bo sami zamawialiśmy(tzn moi Rodzice)to cudeńko na allegro Odpowiedz Link
cudko1 Re: semida 06.07.09, 20:38 Białystok miałam przyjechać do okuninki ale raczej nic z tego nie będzie, PSIA JEGO MAC wwwrrrr Odpowiedz Link
attiya Re: I znowu do was za poradą !!!!!!!!!! 06.07.09, 19:34 jak jej zrobisz urodzinki to to będzie prezent Odpowiedz Link
karra-mia Re: I znowu do was za poradą !!!!!!!!!! 06.07.09, 20:39 mój młody dostał klocki Odpowiedz Link
babowa Re: I znowu do was za poradą !!!!!!!!!! 06.07.09, 20:56 roczniak to lubi sobie popchac albo ciagnac cuda wianki na sznurku.takie zabawki sa najwieksza atrakcja sa fajne popychadła klekoczace , takie na kiju np w ikea Odpowiedz Link
esofik Re: I znowu do was za poradą !!!!!!!!!! 06.07.09, 21:05 moja dostała zabawki do wanny: zjeżdżalnia z pingwinkami i kwiatek- wiatraczek. Od babci wózek z lalą. A na Dzien Dziecka kredki specjalne dla roczniaków i malowankę. Choć wydaje mi się że zwykły blok też byłby OK, bo na razie tylko "mazaje" jej wychodzą Odpowiedz Link
cudko1 Re: I znowu do was za poradą !!!!!!!!!! 07.07.09, 10:40 więc pewnie będzie pyłek (dzięki dlania ) albo klocki duplo jakies takie wielkie, tylko że moja młoda lubi chyba raczej takie gadające zabawki z przyciskami najróżniejszymi więc nie wiem chyba jednak pyłek Odpowiedz Link
bernimy Re: I znowu do was za poradą !!!!!!!!!! 07.07.09, 13:10 Ja też polecam lego duplo, najlepiej duże pudło ZOO a potem można dokupować i dokupować. U nas szał od ok. 9 m-cy trwa. Ciagle do tego wraca i my też! Bardzo polecam. A zoo, bo dużo zwierzątek, a dzieci to zazwyczaj lubią Odpowiedz Link
cudko1 Re: I znowu do was za poradą !!!!!!!!!! 07.07.09, 13:13 hmm Ty mówisz o tym zoo które jest na allegro za 350 zł?? Odpowiedz Link
bernimy Re: I znowu do was za poradą !!!!!!!!!! 07.07.09, 13:19 No raczej poniżej 290 można szukać. Jak nie wiedziłama czy tylko od Ciebie czy może składamy z rodzicami. Napisałam o tym, bo naprawdę super zestaw, ale może też być lodowe zoo z pingwinami i misiami, dużo tańsze. Nie ważne co, aby lego duplo, bo super dla szkrabów i nie tylko. Nawet rodzicom się fajnie jest tym bawić z dzieckiem. Jak mam siłę i wenę to buduję rózne waraicje, a jak nie mam siły to buduje wieżyczki a mała z radością rozwala. Odpowiedz Link
olimpiap Re: I znowu do was za poradą !!!!!!!!!! 07.07.09, 13:22 jakieś stworzenia na biegunach. Moja ma i teraz sama wchodzi buja się a jak się wywróci to pokrzykuje zeby postawić i hyc na nowo jedzie. Rowerek też super pomysł ale jak jest Odpowiedz Link
cudko1 Re: I znowu do was za poradą !!!!!!!!!! 07.07.09, 13:25 krówka na biegunach jest ta młoda wsio ma chyba będzie ten pyłek - fajny i cena nie zabija jak tych klocków duplo chyba ze się zdecyduje na jakiś mniejszy zestaw, albo juz postanowie ze nie jade do okuninki to też kupie duplo duże, o kwestia wyboru no i w tym momencie chyba wygrała moja córcia i jej duplo ale po co jej takie duplo ona jeszcze młoda strasznie jest nie?? Odpowiedz Link
bernimy Re: I znowu do was za poradą !!!!!!!!!! 07.07.09, 13:31 Właśnie na duplo nie jest za młoda. Kup mniejszy a potem można dokupować i to mi sie bardzo podoba. Jak mam to szaleję, jak nie mam to i za 25 zł coś tam zawsze kupię. A klocki polecam, bo w porównaniu z innymi zabawkiami, nie nudzą się! Odpowiedz Link
slimakpokazrogi Re: I znowu do was za poradą !!!!!!!!!! 07.07.09, 21:10 mój młody jeszcze pyłka nie ma na roczek dostał świnkę skarbonkę z fiszer prajsa i traktor smikiego - wielki taki - pojeździ pewnie za rok dopiero. A ponieważ moje dziecko ma już wszystko chyba i co chwila dostaje coś nowego, to my jako rodzice oprócz wyprawienia urodzin daliśmy mu książkę z dedykacją - będzie miał pamiątkę, o. A pyłka to może na gwiazdkę.... Odpowiedz Link