pina_colada88 06.07.09, 19:39 No właśnie, wróciła. Nadal boli jak cholera. No i ja z prośbą do Was. Potrzebuję przepisów na danie lekkostrawne. No i niesmażone. Napiszcie, błagam O i jeszcze jedno pytanie: Można zrobić sos czosnkowy z jogurtu 0%? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiaiwona_1 Re: Wróciłam ;) 06.07.09, 19:47 witaj wśrod żywych A ten czosnek to raczej lekkostrawny nie jest - tak mi się wydaje. Wpisz w google potrawy lekkostrawne, czy dieta lekkostrawna i powinno ci coś ciekawego wyskoczyć Odpowiedz Link
semida Re: Wróciłam ;) 06.07.09, 19:49 Czosnek nie jest lekkostrawny,ale da się zrobić sos czosnkowy z takiego jogurtu(zawszę tylko taki robię). Dań lekkostrawnych znajdziesz od groma w necie No i witaj Odpowiedz Link
pina_colada88 Re: Wróciłam ;) 06.07.09, 19:57 O, i czy można zrobić sobie tosta? Tzn nie tosta w pełnym znaczeniu tego słowa a tylko sam chleb w tosterze. Odpowiedz Link
olinka20 Re: Wróciłam ;) 06.07.09, 19:58 Ja po operacji jadłam głownie wafle ryzowe, ryz z jabłkiem- jabłko oczywsicie ugotowane Mięso i kurczaka gotowane, albo pieczone w folii. Raz nazarłam sie buraczkow gotowanych- ile one miały smaku w prownaniem z tym ryzem hehe. A nie mowilam żebys sie nie martiła? Wszystko jest ok Odpowiedz Link
pina_colada88 Re: Wróciłam ;) 06.07.09, 20:02 Mi powiedział lekarz, że nie mogę jeść nawet owoców w każdej ilości. Że nie mogę wracać choć w połowie do poprzedniego żywienia. Olinka, nie jest za różowo. Rany mnie rwą. I mam cholerne zaparcia Odpowiedz Link
pina_colada88 Re: Wróciłam ;) 06.07.09, 20:04 A, i powiedział, że to dlatego mogę mieć kamienie w drogach żółciowych a to będzie większy problem. Odpowiedz Link
olinka20 Re: Wróciłam ;) 06.07.09, 20:05 Owocow absolutnie ci nie wolno. Ja jadłam jabłko upieczone wiec nie groziła mi biegunka- takie dostaalm wytyczne. Z tego co pamiętam nie mozna tez sera, wedlin itd. Chleb tez tylko pszenny bo ciemne chleby sa za ciezkie- to był dla mnie koszmar bo ja bialego chleba niet w ogole, ale sie przemogłam. Z masłem jadłam. Odpowiedz Link
lolinka2 Re: Wróciłam ;) 06.07.09, 20:18 czosnek wzdyma - i z lekkostrawności nici, dodatkowo ładnie rusza wątrobę czosnek. Jesteś pewna, że właśnie teraz tego chcesz/ potrzebujesz?? Odpowiedz Link
pina_colada88 Re: Wróciłam ;) 06.07.09, 20:22 Wiesz, ja nie mówię tylko o teraźniejszości. Ale tak np za miesiąc, dwa? Odpowiedz Link
doral2 Re: Wróciłam ;) 06.07.09, 20:27 bułeczki białe i to bez skórki średnio świeże, więc tosty odpadają, masełko tak delikatnie, wędlina z indyka, wędzone kiełbasy odpuść, żółty ser raz w tygodniu i to niewiele, żadnych grochówek i fasolówek, bigosów i kapust, warzywa gotowane na parze, pomidory bez skórki, żadnych frytek i innych smażenin, mięsko na parze lub na patelni grillowej BEZ tłuszczu, żadnych owoców (bób, czereśnie, porzeczki odpuść), dopuszczalne pieczone jabłko... najgorzej, że ni piwa i ni żadnego drynia. i to jest dopiero masakra Odpowiedz Link
agusia79-dwa doral2 ;) 06.07.09, 21:48 najgorzej, że ni piwa i ni żadnego drynia. > i to jest dopiero masakra i to powinnaś wymienić na pierwszym miejscu Odpowiedz Link
demonii.larua Re: Wróciłam ;) 06.07.09, 21:51 Nie dali Ci nic żeby mniej bolało? No witaj i wracaj do zdrowia szybko Odpowiedz Link
pina_colada88 Re: Wróciłam ;) 06.07.09, 22:42 Dać, dali. Ale rana na pępku jeszcze boli i rwie, bo reszta to już pikuś i za bardzo o nich nie pamiętam Odpowiedz Link
annabetka Re: Wróciłam ;) 07.07.09, 01:39 Ja myślałam że na nogę Cię operują..kurcze coś przegapiłam ale wnikać nie będę bo przeca mnie nie lubisz,to i nie odpowiesz Natomiast napiszę przykładowo co jadłam na diecie bardzo lekko strawnej po przejściu żółtaczki Marchewka gotowana,mięso chude gotowane albo duszone (indyk,kurczak ,schab)ziemniaki tylko z wody-w małej ilości,ryż z jabłkiem ugotowanym/udpieczonym,pieczywo jasne pszenne z np,odrobiną miodu,zero masła!ew.odrobina chudego twarogu bez soli szczypioru i śmietany!!!herbata tylko lekko zaparzona bez dodatków!(cukier cytryna,bllleeee) warzywa nie wzdymające czyli ciut ogórka No to chyba wszystko.. na deser jabłko pieczone..Natomiast lista zakazów jest 18 razy dłuższa,ale nie będę cię już dołować Zdrowiej szybko Pina! z całego serducha ci tego życzę Odpowiedz Link