madame_zuzu 06.07.09, 22:42 Znalezc wątku nie moge pomozecie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agik82 Re: gdzie sa kotlety z kalafiora? 06.07.09, 23:01 wątku nie mam, ale przepis tak KOTLECIKI Z KALAFIORA Gotujesz kalafiora w sporych rózyczkach na pół miekko, studzisz i ja rozgniatam z grubsza tłuczkiem do ziemniaków, do tego sól, pieprz, koperek, moze byc podsmazona cebulka ale bez tłuszczu, jajko i bułka tarta aby dało się ładnie formowac. Nie trzeba tej bułki duzo. Wyrobic troche i formowac kotleciki, obtoczyc w bułce i smazyc na złoto. Najlepsze sa nieduże kotleciki. Do tego ziemniaki, sałatka z pomidora. Odpowiedz Link
mathiola Re: gdzie sa kotlety z kalafiora? 06.07.09, 23:11 Jako była wegetarianka i żona wegetarianina mogę rzec jedno: kotlety z CZEGOKOLWIEK robione są identycznie jak kotlety z mięsa. Plus pożądane dodatki. Kotlety z kalafiora - podobnie jak poprzedniczka. Tak samo kotlety z: chleba, soczewicy, soi, kapusty, ryżu (z serem żółtym), fasoli, grochu, proteiny sojowej... itd, itp... itd itp..... Każdy wymemłany produkt tak samo się lepi i smaży, by stworzyć kotlet Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: gdzie sa kotlety z kalafiora? 06.07.09, 23:18 Mathiola dzięki. Rozjaśniłas mi w głowie nieco Odpowiedz Link
agik82 Re: gdzie sa kotlety z kalafiora? 06.07.09, 23:08 prosze bardzo ale czy ty je zamierzasz teraz robić? tak w środku nocy takie smakołyki? eh, chude ludzie to jednak fajnie mają Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: gdzie sa kotlety z kalafiora? 06.07.09, 23:19 Agik ja szukałam teraz tych kotletów, by jutro nie szukać. A robicbede jutro. I te ludzie wcale nie chude... odchudzam sie Odpowiedz Link
agik82 zuzu 06.07.09, 23:21 ja cię bardzo przepraszam, ale z czego ty się odchudzasz? z kości na ości? czy z ości na proch? bo o ile mnie pamięć nie myli, a nie myli mnie na pewno, to ty lasencja jesteś! Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: zuzu 06.07.09, 23:27 agik, z 8 kilogramów temu może i byłam..a tu nie dośc ze kilogramów więcej, to i opona wyrosła na brzuchu. POza tym po raz pierwszy w zyciu przytrafiło mi się, ze górna częśc ud (przy pachwinach) jak ide to się ociera!!! To mi dalo do myślenia. No i postanowiłam pozbyć sie kilogramów i centymetrów. Jak zmieszczę się w swoje ukochane dzinsy sprzed 2 lat, to uznam, że osiągnęłam swój cel. Odpowiedz Link
agik82 Re: zuzu 06.07.09, 23:31 eh, też musze pare kilo zrzucić, ale jakoś nie moge sie zabrać uczciwie do tego Odpowiedz Link