deela 11.07.09, 21:51 forum.gazeta.pl/forum/w,898,97530975,97530975,nie_mam_pojecia_jak_im_pomoc_ale_to_chyba_nie_j.html przyznam ze przeczytalam ten post z jakas taka niezrowa fascynaca :o Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karra-mia Re: horror 11.07.09, 21:58 no post genialny facet musiał go dobrze przemyśleć, bo czyta sie super a co do sprawy, to faktycznie niezdrowa sytuacja, ale najpierw rodziców do psychologa, potem dziecko Odpowiedz Link
agusia79-dwa Re: horror 11.07.09, 22:40 już teraz żal mi dziecka bo odpowie w przyszłości za zaniedbania rodziców. Odpowiedz Link
prigi Re: horror 11.07.09, 22:39 normalnie otwierałam szerzej oczy jak dochodziłam do kolejnego posiłku. ile ci ludzie muszą zarabiać na to żarcie? o rozwoju intelektualnym i dziecka i rodziców ( a może przede wszystkim) przez grzeczność się nie wypowiem Odpowiedz Link
ba_warka Re: horror 11.07.09, 22:54 no cóż, to sprawa dla dobrego psychiatry i to dla całej rodziny Odpowiedz Link
agik82 Re: horror 12.07.09, 06:41 sam opost fajnie napisany ale sytuacja w nim zawarta- dramat całej rodziny! Odpowiedz Link
guderianka Re: horror 12.07.09, 08:46 Niesety takie przypadki się zdarzają. Mam kuzynkę, która jako dziecko nie bywała prawie wcale na podwórku i nie bawiła się z dziećmi. Bo nie lubiła i nie umiała. Była gruba. Bo ciągle jadła. Jesli były imieniny lub inna rodzinna uroczystość siedziała przy stole z dorosłymi do końca. Jedząc stale. Kiedyś chciałam zabrać ją na rower. Wrociłyśmy po pół godz bo mała była znudzona i zmęczona. Gdy miałam 22lata pożyczyłam od niej bluzkę na jakieś tam wyjście, a ona oddawała mi ciuchy z których wyrosła (miała wtedy 10lat).. Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: horror 12.07.09, 09:04 Tu chyba tylko jedno można powiedzieć: O KURWA!!!!! Odpowiedz Link
kasia111177 Re: horror 12.07.09, 09:19 U mnie w rodzinie jet taka dziewczynka, moja bratanica. Kiedy dawałąm jogurt jej i mojemu półtoraroku młodszemu synowi, to zanim Młody go otworzył, ona już wyrzucała opakowanie do śmieci. Ona nie je tylko wchłania. Moje spodnie, 32 letniej matki dwójki dzieci nie dopinają się na 12 latce. Horror. A mama dziecka uważa, ze wszystko jest ok - twierdzi, ze nikt jej nigdy uwagi nie zwrócił, co nie jest prawdą, bo nawet mnie w tej kwestii nagabywała nasza wspólna lekarka rodzinna. Odpowiedz Link
denea Re: horror 12.07.09, 09:26 A mnie po oczach bije niechęć tego faceta do tego dziecka. Nadmierny krytycyzm. Podejrzewam, że może trochę koloryzować. (a oczami duszy widzę, jak przez całgo grilla wpatruje się w monstrum roziskrzonym wzrokiem, z niezdrową fascynacją ). Przyszło mi do głowy, że dziewczynka jest na coś chora (niepokojące chodzenie, pisanie), a rodzice wcale nie mają ochoty opowiadać się wrednemu kuzynkowi. I cały ten bajzel żywieniowo-wychowawczy jest konsekwencją choroby dziecka Odpowiedz Link
mamaivcia Re: horror 12.07.09, 11:41 według mnie to bardzo powściągliwy i ironiczny opis ;P Odpowiedz Link