cura_domestica 23.07.09, 11:52 Tak mi się nie chce wymyślać , gotować też mi się nie chce , właściwie to nic mi się nie chce POMOŻECIE??? Coś szybkiego poproszę Dzieci jednak obiad zjeść muszą Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matysiaczek.0 Re: Co macie dziś na obiad??? 23.07.09, 11:55 mnie też sie nie chce, a jak tak się dzieje, to kupuję dwie ćwiartki kurczaka, wrzucam do gara, gotuję z kostką, dodaję warzywa, makaron albo ryż i juz. A jedną ćwiartkę ugotowaną drobię i dodaję do rosołu, druga dla mięsnego małża do odsmażenia z cebulką Odpowiedz Link
bryanowa-1 Re: Co macie dziś na obiad??? 23.07.09, 11:56 ziemniaki i klopsy gotowane z baraniny w sosie białym na słodko-kwaśno Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: Co macie dziś na obiad??? 23.07.09, 11:58 jemy dziś u mojej mamy, więc to ją by trzeba zapytać a...jak już mamy wątek kulinarny to pochwalę Wam się -> nauczyłam się robić devoillaye Odpowiedz Link
cura_domestica Re: Co macie dziś na obiad??? 23.07.09, 12:00 Matysiak , w taki upał zupę mam im serwować ? Przeca to nieludzkie Odpowiedz Link
matysiaczek.0 Re: Co macie dziś na obiad??? 23.07.09, 12:04 ależ ty wybredna.. inny obiad leniwej: z gotowców: mięso mielone smażę z przyprawami (może z 15 min się robi), dodaję sos spaghetti (np pudliszki), podgrzewam ciut, gotuję odpowiedni makaron i już. Dzieciaki uwielbiają to, może niezbyt zdrowe, ale jest Odpowiedz Link
cura_domestica oooo widzisz matysiak teraz mi przypasiło 23.07.09, 12:12 i moim dzieckom smakuje , trza chłopa po mielone wysłać Odpowiedz Link
cura_domestica Re: oooo widzisz matysiak teraz mi przypasiło 23.07.09, 12:13 te ziemniaczki też mnie wołają jutro zrobię Odpowiedz Link
olinka20 Ogórkową 23.07.09, 11:58 Na rosole z zamrażarki przezornie wyjetym wczoraj wieczorem Dodam tylko przetarte ogórki, ziemniaki, smietane i juz. Mniam. Odpowiedz Link
bswm Re: Co macie dziś na obiad??? 23.07.09, 12:02 Ja obiady jadam na mieście, w knajpce blisko pracy, dziś zjem cebulową i mielone wołowe z grilla z surówkami. Odpowiedz Link
matysiaczek.0 aaaaaaaaa masz na upały 23.07.09, 12:06 zsiadłe mleko z kubełka (można dodać ogórka szczypirek cebulkę), ziemniaczki smażone z cebulką...kurcze, smaka sama sobie narobiłam..będzie to jutro Odpowiedz Link
agik82 na upały to może nie jest 23.07.09, 12:21 ale moje dzieci uwielbiają zupę z połówek fasolek z boczkiem i ziemniakami i to dziś gotuję Odpowiedz Link
semida Re: Co macie dziś na obiad??? 23.07.09, 12:33 Leczo. Trochę bałaganu przy tym ale dosc szybkie danie I jakie pyszne Odpowiedz Link
tabakierka2 semidka:) 23.07.09, 12:34 semida napisała: > Leczo. > Trochę bałaganu przy tym ale dosc szybkie danie > I jakie pyszne Poproszę przepisik ale dokładnie opisz ze szczególami. Odpowiedz Link
semida Re: semidka:) 23.07.09, 12:46 2 czerwone papryki 2zolte papryki 2 zielone papryki 2 cukinie 6 duzych pomidorow 5 cebul 5 pętek kielbasy lub 2 podwojne piersi z kurczaka(wersja light) 30dkg boczku wędzonego Paprykę oczyscic z nasion i pokroic w kostke,cukinie obrac,oczyscic z nasion i tez w kostke.Cebule podzielic na 4 i zeszklic razem z kielbasa i boczkiem(lub piersiami).Pomidory sparzyc,obrac i podzielic na 4 czesci(znaczy kazdy pom na 4 czesci) Do gara wrzucic cebule z miechem i cukinie,duzic jakies 15 minut(nie dodawac wody,cukinia odda soki),po 15 min dodac papryke i dalej duzic jakies 15 minut.Dodac pomidory i dusic 5 minut. Przyprawic(ja daje sol pieprz i mage)i gotowe. To moj wlasny przepis-cala rodzinka to uwielbia Odpowiedz Link
semida Re: semidka:) 23.07.09, 12:49 oczywiscie kielbase czy tam piersi pokroic na kosteczke trza(dosc mala)-zapomnialam wczesniej dodac Odpowiedz Link
agusia79-dwa Re: semidka:) 23.07.09, 13:27 semida napisała: > 2 cukinie a czy zamiast cukini mogą być kabaczki??? ps. A na obiad miałam dziś zupę z młodych warzyw- młoda pochłonęła w 5 minut swoją porcję Odpowiedz Link
semida Re: semidka:) 23.07.09, 13:35 Chyba można ale gwarancji nie daje bo z kabaczkami nigdy nie robilam Odpowiedz Link
semida Re: A te pomidory 23.07.09, 14:16 O jeju,nie wiem Zawsze robię z takich normalnych. Chyba jednak lepiej normalne,swieze. To chyba nie klopot sparzyc i obrac? Odpowiedz Link
demonii.larua Re: A te pomidory 23.07.09, 16:37 Kłopot nie, ale jak znam życie znowu się poparzę Odpowiedz Link
jk3377 Re: Co macie dziś na obiad??? 23.07.09, 12:48 a ja wczoraj narobilam tyle gulaszu wieprzowego ze na dzis mi zostalo heheh..wczoraj z pyzami,dzis ziemniakami,wczoraj + ogor kiszony, dzis salatka-pomidor,ogorek zielony rzodkiewka,cebulka i natka)) dla dzieci starczy,dla mnie ledwo co ale sie odchudzam wiec ok,a maz w pracy zje cos tam. smacznego)))) Odpowiedz Link
zales239 Re: Co macie dziś na obiad??? 23.07.09, 13:08 Ja już zjadłam i młody też pochłonął. Kasza jęczmienna plus gulasz z łopatki trochę przecieru pom dodałam plus sałatka z konserwowej fasolki szparagowej do tego w kostkę jabłko,cebulka,pomidor plus oliwa z oliwek,cukier,sól-pychota Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: Co macie dziś na obiad??? 23.07.09, 13:09 U nas dzisiaj zamawiamy żarcie do domu. Nie mam siły na gotowanie. Dziecku tylko gotuję Odpowiedz Link
doral2 Re: Co macie dziś na obiad??? 23.07.09, 13:22 eno, a kto powiedział, że dzieci codziennie muszą jeść obiad?? w taki upał za hiny gotować mi się nie chce, zatem mozarella, pomidory, brazylia, ocet, oliwa, sól, pieprz i po robocie albo sera białego z owocami, albo sałatka warzywna (bez majonezu), coś lekkiego, i bez stania przy garach... Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: Co macie dziś na obiad??? 23.07.09, 13:22 Aurinko!! Jak mogłaś!! Język mi do tyłka ucieknie teraz!! aaaaa.. weż no wyślij z jednego chociaz pieroga do mnie Odpowiedz Link
jasmin80 Re: Co macie dziś na obiad??? 23.07.09, 23:08 U nas było dziś spagetti, mąż zrobił . No ale to już za późna podpowiedź dla ciebie, już chyba po obiadku. Odpowiedz Link