deprim6 14.08.09, 15:45 białym serem miał być, ale okazało się że ów ser owszem biały ale solony jest.Makaron z masełkiem z łyżką cukru i ....????z czym jeszcze mozna podac dzieciowi i małżowi????????? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babowa Re: makaron z .... 14.08.09, 16:31 to ja podam prosty przepis na makaron ale nie na słodko makaron, wiadomo gotujemy i td na suchej patelni prazymy na złoto bułke tarta( w miare czesto mieszamy , by nie przypalic), zsypujemy ja na talerzyk czy co kto tam ma, wycieramy patelnie z resztek bułki do czysta i lejemy oliwy , tak nawet sporo bo w niej potem wymieszamy makaron,i przysmazamy ze 2 zabki czosnku i papryczke peproncino( mozna inna ostra). Wyrzucamy czosnek i paryke z oliwy, wrzucamy na patelnie z oliwa ugotowany makaron i mieszamy by oliwa dokładnie pokryła makaron wykładamy na talerz, posypujemy spora iloscia bułki i smacznego mozna tez dodac na koniec pietruszki, mniam albo jeszcze zezłoconych pieczarek proste, tanie, pyszne Odpowiedz Link
deprim6 Re: makaron z .... 14.08.09, 16:35 superrrrrr kupie pieczarki i zrobie, dzieki. Odpowiedz Link
babowa Re: makaron z .... 14.08.09, 16:38 te pieczarki to juz na talerz rozrzuc, przed podaniem to jest pyszne mówie ci powodzenia i napisz jak wyszło Odpowiedz Link
elske Re: makaron z .... 14.08.09, 17:13 ...jajkiem,.Smazysz makaron na patelni i dodajesz jajka,robisz taka jajecznice. Odpowiedz Link
bryanowa-1 Re: makaron z .... 14.08.09, 21:32 ja makaron podaje z: 4 pomidory(moga być z puszki)podsmazyc z cebulka(szt.2) i do tego 2 puszki tuńczyka w sosie własnym(odsączony) i troszke soli ,pieprzu i bazylii(moze być suszona) i dobre jest Odpowiedz Link
lolinka2 Re: makaron z .... 14.08.09, 21:34 w moich rodzinnych stronach do takiego solonego sera dowalało się skwarki i rozgrzany smalec (większych rozmiarów skwarki, nie mogą być podeszwowate ). Zmieszane z pokruszonym serem lądowało toto na makaronie i naprawdę cudne w smaku było! Polecam koneserom wiejskiego jadła Odpowiedz Link
mama-dzwoni Re: makaron z .... 15.08.09, 21:30 Żaden mężczyzna nie uzna tego za obiad- ewentualnie za deser wieczorem. Odpowiedz Link
doral2 Re: makaron z .... 15.08.09, 21:38 szklanka śmietany, jeden serek pleśniowy (niebieski), otarta skórka z cytryny, pieprz i mrożony szpinak jak ktoś lubi. śmietanę zagrzać, rozpuścić w niej ser i szpinak, doprawić skórka i pieprzem, zagotować i zalać makaron, boszszszszsz!!! wiadro mogę tego zjeść!! Odpowiedz Link
moninia2000 Re: makaron z .... 15.08.09, 21:38 Hihi, sa tacy co by uznali, bo mala jedza (patrz moj maz). Jednak dodalabym nieco smetanki i truskawki tudziez inne owoce. Odpowiedz Link
mama-dzwoni1 Re: makaron z .... 15.08.09, 22:10 Niestety, tu w temacie "mężczyzna" nie miałam za dużo do powiedzenia, a jednak się wypowiedziłam. Przepraszam. Odpowiedz Link