ib_k 19.08.09, 10:27 wybieram się do Poznania, z dzieckiem które kocha rolki, powiedz dobra kobieto czy po rynku można jeździć rolkami? jaką tam macie nawierzchnię? a na cytadeli i malcie? wdzięczność za odpowiedź Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tabakierka2 Re: Do tabakierki 19.08.09, 10:29 oj Kochana, na rynku to chyba zęby to dziecię by sobie wybilo kocie łby wyłacznie. Polecam zdecydowanie Cytadelę ( mam rzut beretem - może się spotkamy?) ewentualnie Maltę, ale sporo tam praktyków rolkarzy, więc dla dziecka Cytadela zdecydowanie lepsza będzie i widoczki i spokój, daleko od ulicy i samoloty i czołgi można podziwiać Odpowiedz Link
ib_k Re: Do tabakierki 19.08.09, 10:44 czyli tak jak myślałam, najchętniej w ogóle bym tych cholernych rolek nie brała, bo kończy się tak że je muszę dźwigać, ale wtedy histeria, no nic będziemy musieli przemyśleć kolejność zwiedzania dzięki wielkie za uwagę) do modelarek można skasować wątek Odpowiedz Link
tabakierka2 ale tu sie wątków nie kasuje:D 19.08.09, 10:55 a co planujecie zwiedzać? bo w sumie możecie zacząć właśnie od Cytadeli, później Malta (rolki może mała mieć na nogach), a na Stary Rynek warto wybrać się w południe bo o 12stej koziołki sie trykają - dla dziecka ( i Japończyków) to mega atrakcyjne Odpowiedz Link
ib_k Re: ale tu sie wątków nie kasuje:D 19.08.09, 11:09 o właśnie kozły!! zupełnie o nich zapomniałam, czyli o 12 (codziennie?), cytadela, malta a potem stare miasto, no pewnie tak właśnie zrobimy, będziemy tylko 3 dni więc dużo nie zobaczymy (ja muszę browar, bo podobno cudo sztuki konsumpcyjnej i może naciągnięta do granic możliwości była Pani K. się nawinie??moja plotkarska natura byłaby usatysfakcjonowana) a może jeszcze jakąś knajpę z dobrym żarciem byś poleciła Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: ale tu sie wątków nie kasuje:D 19.08.09, 11:21 ib_k napisała: > o właśnie kozły!! zupełnie o nich zapomniałam, czyli o 12 (codziennie?) tak, kozły są codziennie , > cytadela, malta a potem stare miasto, no pewnie tak właśnie zrobimy, będziemy t > ylko 3 dni więc dużo nie zobaczymy 3 dni to całkiem sporo Cytadela + Malta zajmie Wam kilka godzin max. Stary Rynek to w zasadzie moment (koziołki trykają się jakieś 10minut), polecam też Park Sołacki (blisko Cytadeli)bo bardzo tam przyjemnie i można zjeść pycha ciacho w kawiarence w pobliżu (nie mogę sobie przypomnieć jak się nazywa)i wypić kawkę. (ja muszę browar, bo podobno cudo sztuki ko > nsumpcyjnej i może naciągnięta do granic możliwości była Pani K. się nawinie?? eeee...powiem Ci, że lipa generalnie raj dla snobów, ceny jak z betonu, szkoda czasu, ale to moje zdaniea na panią K raczej nie ma co liczyć > a może jeszcze jakąś knajpę z dobrym żarciem byś poleciła Ja uwielbiam knajpkę "Pod iglicą" ( w centrum, na ul. Zwierzynieckiej na przeciwko Starego Zoo) a na Starym Rynku na przeciwko Koziołkow jest "Dramat" z pysznymi naleśnikami na milion sposobów Polecam też Muzeum Archeologiczne (mają teraz wystawę Starożytny Egipt, jeśli się nie mylę) jest tuż przy Starym Rynku - idzie się w stronę Fary (czerwony wielki kościół, napewno zobaczycie ze Starego), może będąc na Malcie wstąpcie do Nowego Zoo? Jedzie się do niego kolejką "Maltanką' - dla dorosłego słaba atrakcja, ale dzieci mają radochę z Malty. Odpowiedz Link
ib_k Ryso! 19.08.09, 11:45 wielkie dzięki, wydrukuję twojego posta (twój post??)i zaoszczędzę na przewodniku) oby tylko pogoda nam sprzyjała.. Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: Ryso! 19.08.09, 11:54 aaa....w razie niepogody polecam Park Wilsona i Palmiarnię (tuż przy parku, mnostwo gatunków tropikalnych rybek, kaktusy i inne tego typu atrakcje - tylko ubierzcie sie lekko, bo tam jest mega gorąco) znajduje się on niedaleko Dworca Zachodniego na ul. Głogowskiej. Zamek Cesarski pewnie zobaczycie w trakcie łażenia to ten Odpowiedz Link