amoreska 20.08.09, 19:18 Tampon czy podpaska? Czego używacie? Nie musicie uzasadniać. Jeśli chodzi o mnie - podpaska. Kiedyś (lata temu) krótki etap tamponów. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koralik12 Re: Małpie pytanie :D 20.08.09, 19:27 Od 8 miesięcy wkładek a wcześniej podpaski. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Małpie pytanie :D 20.08.09, 19:32 Podpaski . Próbowałam tamponów ale i tak przecieka i tak. I na dodatek piczka boli trochę. Odpowiedz Link
dlania Re: Małpie pytanie :D 20.08.09, 19:45 Aniuta - nic nie powinno przeciekać, i nic nie powinno bolec. Gdzies ty sobie tego tampona wsadzała?)) I może kaliber nie ten? ja tam wielka zwolenniczką tamponów nie jestem (malo to higieniczne), ale taki lajf, że z wygody tylko ich uzywam. Odpowiedz Link
amoreska Re: Małpie pytanie :D 20.08.09, 20:12 Cytatnic nie powinno przeciekać, i nic nie powinno bolec. Ale zawsze sznurek może się urwać Odpowiedz Link
deela Re: Małpie pytanie :D 21.08.09, 01:12 od lat uzywam roznych i nigdy mi sie nie urwal Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: Małpie pytanie :D 21.08.09, 07:28 amoreska napisała: > Ale zawsze sznurek może się urwać wtedy zawsze możesz tampona 'wycisnąć' mięśniami ponadto przed aplikacją sprawdzasz czy sznurek sie mocno trzyma Odpowiedz Link
slimakpokazrogi Re: Małpie pytanie :D 20.08.09, 20:25 tampony nie są higieniczne? a dlaczego? dla mnie jakoś bardziej niehigieniczna wydaje się podpaska... Odpowiedz Link
doral2 Re: Małpie pytanie :D 20.08.09, 20:53 krew miesięczna wypływająca na podpaskę zaczyna się psuć pod wpływem powierza. stąd niezbyt przyjemny zapaszek i możliwość infekcji. tampony zatrzymują krew wewnątrz pochwy, dzięki czemu nie ma ona kontaktu z powietrzem i nie rozkłada się. stąd nie ma przykrego zapaszku. jak miałam normalne miesiączki używałam tamponów przez wiele lat. odkąd mam mirenę, to przez 3 lata zużyłam dwa opakowania cieniutkich wkładek, bo coś tam kapie, więc na jedno krwawienie jedna wkładka starczy. zmieniam z rozsądku i ochrony bielizny. ale i chusteczka higieniczna też by starczyła. Odpowiedz Link
dlania Re: Małpie pytanie :D 20.08.09, 21:08 Doral, ja czasem wącham swój tampon (bo nic co ludzkie nie jest mi obce)- duzo mogę o nim powiedziec, ale na pewno nie to, że pachnie No ok, może jak ktos co 4 godziny wymienia to mu pachnie. Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: Małpie pytanie :D 21.08.09, 07:29 doral2 napisała: > krew miesięczna wypływająca na podpaskę zaczyna się psuć pod wpływem powierza. > stąd niezbyt przyjemny zapaszek i możliwość infekcji. > > tampony zatrzymują krew wewnątrz pochwy, dzięki czemu nie ma ona kontaktu z > powietrzem i nie rozkłada się. stąd nie ma przykrego zapaszku. o to to!!! mnie głównie ten zapach zniechęcił miałam wrażenie, że wszyscy mnie czują:/eeeeh...już nie wspomnę o przeciekach itp Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Małpie pytanie :D 20.08.09, 21:29 No wsadzałam tam gdzie trza . Może za mały był i temu przeciekał hmmm... Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: Małpie pytanie :D 20.08.09, 19:35 Ha ha - ja teraz nic nie muszę, bom szczęściara- ciężarówa Odpowiedz Link
koralik12 Re: Małpie pytanie :D 20.08.09, 19:37 To szczęściara jesteś bo ja jednak muszę wkładki Odpowiedz Link
eyes69 Nic z tych rzeczy ;) 20.08.09, 20:15 Przy moich boskich tabletkach, mam tak ubogie krwawienie, ze wystarczy mi cieniutka wkladka, bo nawet mini tampon (a uzywalam tamponow) jest za duzy. Odpowiedz Link
grave_digger Re: Nic z tych rzeczy ;) 20.08.09, 20:22 w dzień tampony, w nocy podpaska, na koniec okresu podpaska. Odpowiedz Link
slimakpokazrogi Re: Małpie pytanie :D 20.08.09, 20:23 tampony!!!! nie wiem, jak można uzywać podpasek! czuje się mokro, nawet, jeśli wymienia się bardzo często, no i zapach... ja strasznie czuły węch mam i w takiej sytuacji mój własny zapach mi przeszkadza... Odpowiedz Link
cudko1 Re: Małpie pytanie :D 20.08.09, 20:57 tylki i wyłącznie tampony, nawet na noc, podpaski owszem zdarza mi się użyc gdy mnie spotka ta przyjemnośc wątpliwa gdy nie mam odpwoiedniego zabezpieczenia, ale i tak kombinuje zeby jak najszybciej zmienic na tampony Odpowiedz Link
adkam77 niestety podpaska 20.08.09, 21:04 Nie mogę tamponów po chwili od włożenia tampona dostaje silny ból podbrzusza i koszmarny ból głowy. Po wyjęciu przechodzi. Denerwuje mnie to bo tampony są wygodniejsze. Czy któraś spotkała się z czymś takim? Odpowiedz Link
anormalia Re: niestety podpaska 20.08.09, 21:48 właśnie dlatego przestałam używać tamponow też zauwazyłam zwiazek ich stosowania z koszmarnymi bolami lepetyny Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: niestety podpaska 21.08.09, 07:32 adkam77 napisała: > Nie mogę tamponów po chwili od włożenia tampona dostaje silny ból > podbrzusza i koszmarny ból głowy. Po wyjęciu przechodzi. Denerwuje > mnie to bo tampony są wygodniejsze. Czy któraś spotkała się z czymś > takim? Napewno dobrze go wkładasz? dobrze włożony tampon nie powinien być wyczuwalny. Może jakiś nerw (?) podrażniłaś? Odpowiedz Link
buzka25 Re: Małpie pytanie :D 20.08.09, 21:09 tylko i wyłącznie tampony Ob, kiedys podpaska, ale kto kiedys o tamponach wiedział, niewyobrażam sobie @ bez tamponów, w domu mam ich zapasach, w kazdej torebce mam zawsze po 2 szt rezerwowych. Odpowiedz Link
panna.migotka777 Re: Małpie pytanie :D 20.08.09, 21:26 Tampony okazjonalnie, zwykle podpaska. Odpowiedz Link
mama-dzwoni Re: Małpie pytanie :D 20.08.09, 21:54 nie lubię mieć korków w przysłowiowej dupie. Odpowiedz Link
bryanowa-1 Re: Małpie pytanie :D 20.08.09, 21:58 hmm,wkładki raczej jak juz coś tam poleci he he bo nie leci Odpowiedz Link
magiczna_marta Re: Małpie pytanie :D 20.08.09, 22:40 mama-dzwoni napisał: > nie lubię mieć korków w przysłowiowej dupie. trzeba czytac ulotki, tamponow nie wsadza sie w dupe.... Odpowiedz Link
edycja_kopiuj_wklej Re: Małpie pytanie :D 20.08.09, 21:58 Podpaska. Okres mam tak obfity, ze tampon musialabym zmieniac co pol godziny. Odpowiedz Link
joanna515 kubeczek menstruacyjny 20.08.09, 22:02 wygrałam konkurs " bądź oryginalna" ??? tak? Odpowiedz Link
jkk74 Re: Małpie pytanie :D 20.08.09, 22:10 póki byłam cnotką - tylko podpaska. potem jeszcze jakiś czas też, ale jak zaczęłam używać tamponów OB tych ze ślicką osłonką, to się całkowicie przestawiłam. teraz od lat tylko tampony. póki co mnie nie zawiodły Odpowiedz Link
agusia79-dwa Re: Małpie pytanie :D 20.08.09, 22:34 przed ciążą tylko tampony, po ciąży podpaska, a teraz tylko i wyłącznie tampony. Uwielbiam tę wygodę Odpowiedz Link
mankencja Re: Małpie pytanie :D 20.08.09, 22:40 pierwsze dwa dni - raczej podpaska. potem tampon Odpowiedz Link
doniak0 podpaski 21.08.09, 07:33 ... a chciałabym tampony, ale przy powracających ciągle nadżerkach musiałam z nimi skończyć ! Odpowiedz Link
romashka Re: Tampon 21.08.09, 09:52 Tampon, tampon, tampon! Kocham tę wygodę, Dzięki tamponom – jeśli nie boli brzuch – w ogóle nie zmieniam trybu życia i z niczego nie rezygnuję. A podpaska: 1) mi tez śmierdzi, 2) cięgle się martwię, że przeciekam i się zaplamiam 3)czuje się jak w pielusze… Pieluchę tylko na noc, czaaaaasami. A ten kubeczek menstruacyjny się sprawdza? Ciekawi mnie to…, może warto. (No poza tym, że zamierzam zaciążyć, to nie będzie mi na razie potrzebny, hahaha ) Odpowiedz Link