25.08.09, 11:58
Niestety jak co roku w Grecji wybuchają pożary. Za każdym razem w okresie letnim liczne są gigantyczne straty. Gina ludzie, zwierzęta, wiele osób traci dach nad głowa i dorobek całego życia. Płoną lasy (i tak nieliczne juz w Grecji), 100letnie gaje oliwne i zielone zbocza gór. Katastrofa ekologiczna normalnie uncertain Jeszcze pare lat i nie będzie w Gr ani jednego lasu czy skupiska drzew rosnących dziko. A wszystko to w imię kasy.
Deweloperom b.cięzko jest zakupic grunty od państwa, bo Państwo nie chce ich po prostu sprzedawać, bo sa to tereny zielone. Wkurzeni deweloperzy podpalają więc (za pomocą opłaconych podpalaczy) różniaste tereny dla nich atrakcyjne. Miejsce spalone po kilku latach jest wystawiane przez Państwo na sprzedaż. Tak powstają działki budowlane w Atenachuncertain Smutne to bardzo.
Oczywiście nie wszystkie pożary to podpalenia, ale spory ich procent (powyżej 50% na bank).
Właśnie stłumiono ogien na przedmieściach Aten. Dzielnica cała ewakuowana. Relacje w Greckiej TV są jak z piekła rodem. Krew się mrozi w zyłach mimo upału. Dwa lata temu byłam świadkiem akcji gaśniczej na Peloponezie Zdjęcia z akcji gaśniczej.
Jednak to co tutaj pokazują w TV to piekło na ziemi,
Wiele osób dziwnie na mnie patrzy jak mówie o chęci obcowania z zielonym trawnikiem. Myślę, że teraz ktos mnie zrozumie, dlaczego.
Obserwuj wątek
    • tabakierka2 Re: Pożary 25.08.09, 12:00
      widziałam w wiadomościach wczoraj.
      Wam nic nie zagraża?
      • zales239 Re: Pożary 25.08.09, 14:03
        A mój najstarszy dzieć siedzi już 4 miesiąc na Kosie,a córa własnie
        leci na Krete-zuzu jak tam wygląda sprawa z pożarami?
        Słyszałam tylko o okolicach i przedmieściach Atensad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka