michal19807 Re: TURBO jak ch.. 01.05.13, 09:05 Chodzi o przyzwyczajenie nas do turbo! Obowiązki ,bhp ,obsługa !wszystko turbo,jak w samochodzie mały silniczek 200km krótka żywotność . Odpowiedz Link
prawda997 Re: TURBO jak ch.. 02.05.13, 11:55 Turbo obiecali a dali tylko więcej do roboty !!!!!! Odpowiedz Link
maxmax1.1 Re: TURBO jak ch.. 02.05.13, 19:36 Turbo jakie turbo od samego początku było wiadomo ze nic nie będzie To takie proste Po co dawać podwyżki i płacić przez cały rok Wiec wymyślili turbo Zrobią tam te ciołki na dole to dostana a jak nie to my w centrali dostaniemy To jest tak jak za komuny Wielkie gratulacje dla towarzysza Talara za wykonanie 300% normy Jeżeli jakiś sklep zrobił (a jeszcze nie sprawdzałem ) to wielkie gratulacje Ale za trzy miesiące pewnie zrobimy hihihi Odpowiedz Link
kasztelanska2012 Re: TURBO jak ch.. 23.08.13, 22:43 Pewne sklepy zrobly niezly wynik ,tak jest na koronie ,pracownicy podchodzili sceptycznie do tematu ,a tu mila niespodzianka!Pozdro dla ekipy z Korony Odpowiedz Link
obilubin Re: TURBO jak ch.. 24.08.13, 06:23 Casto Lubin grubo ,pracownik na jedynce premii po 700zł. Odpowiedz Link
prawda997 Re: TURBO jak ch.. 25.08.13, 10:52 Z takim kitem to nadajecie się do pracy na dziale bajki !!! Odpowiedz Link
obilubin Re: TURBO jak ch.. 25.08.13, 19:29 Frajerze mało wiesz i nie jesteś w temacie,więc zamknij mordę. Łatwo to sprawdzić cieciu jebany. Odpowiedz Link
prawda997 Re: TURBO jak ch.. 25.08.13, 20:34 wiadomosci.onet.pl/kraj/rzeczpospolita-latwiej-zlapac-hejtera/hmmqk To dla ciebie i takich co zrobili z tego forum syf!!! Odpowiedz Link
obilubin Re: TURBO jak ch.. 25.08.13, 22:15 Zanim wyślesz idioto mi takie pierdoły to wczytaj się w temat. Kilka osób używa jednego komputera,kto mi udowodni że ten nick to Ja, nie jadę Ci personalnie na forum publicznym,i kilka innych kwestii, tak więc możesz mi skoczyć. A tak poza tym jesteś jedynym zwierzątkiem który mnie aż tak irytuje.I tylko ty robisz syf na tym i innych forach,bo jak się okazuje jako jedyny nie masz pojęcia co się dzieje w CASTO a się udzielasz. Więc goń się. Odpowiedz Link
stefan009 Re: TURBO jak ch.. 25.08.13, 23:37 prawda997 jeśli masz choć odrobinę honoru i godności to opuść to forum i nie pisz tu więcej. ludzie szydzą z Ciebie i plują Ci w twarz jak czasem czytam Twoje posty to na przemian raz zrywam boki ze śmiechu jak Ci tu jadą wszyscy a znów innym razem zwyczajnie mi Ciebie żal jak człowieka, jak bezdomnego czy żebraka którego mija się pod kościołem. Apropos premii o której mowa w tym poście to z potwierdzeniem powstrzymam się do otrzymania przelewu ale z moich informacji wynika że faktycznie w tym kwartale i u nas coś drgneło. Jeszcze raz prawda997 obudź się my Cię tu nie chcemy!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
michal19807 Re: TURBO jak ch.. 26.08.13, 11:01 Zaraz pojawi się podejrzenie o współpracę z centralą ,każdy kto nie popiera prawdy997 jest z centrali .A mi prawdy nie żal ja się tym zboczeńcem brzydzę. Odpowiedz Link
masakra1001 Re: TURBO jak ch.. 26.08.13, 11:11 Niech się ktoś pochwali w którym sklepie zrobili 74%,bo wiem że taki jest tylko nie pamiętam który. Odpowiedz Link
kanibalizm Re: TURBO jak ch.. 26.08.13, 18:29 No fakt któryś sklep zrobił tyle , jakiś przekształcony z Brico.Ogólnie w R-03 kilka sklepów zgarnęło kaskę. Odpowiedz Link
vixen77 Re: TURBO jak ch.. 03.09.13, 17:19 Stargard Szczeciński Stare Brico Byłem tam na implantacji. Dyrektor spoko facet. Aż chce pracować. Odpowiedz Link
castek9884 Re: TURBO jak ch.. 11.09.13, 15:23 vixen77 napisał(a): > Stargard Szczeciński Stare Brico Byłem tam na implantacji. Dyrektor spok > o facet. Aż chce pracować. Jakbym dostał z 5 pensji premii tez bym był spoko .... Odpowiedz Link
antycedura Re: TURBO jak ch.. 08.09.13, 22:45 Premia Turbo jak widać wyciszyła nasz dramat, ale do czasu... Nie można czerpać na dłuższą metę korzyści z redukcji kosztów personelu - w końcu skończy się wyższa baza porównawcza, a roboty wcale nie ubędzie. Odpowiedz Link
ruletka100 Re: TURBO jak ch.. 09.09.13, 07:55 Jaka premia? W moim mieście zapierdziel był jak nigdy dotąd, obroty najwyższe w regionie przy najmniejszej jak dotąd liczbie pracowników i żadnej premii nie dostaliśmy! Odpowiedz Link
xelectric Re: TURBO jak ch.. 09.09.13, 09:00 tylko 7 sklepów nie dostało premii...moj niestety tez! ale jak sie dostaje np 1200zł premii no to ok człowiek widzi ze cos chapnął...ale jak procent jest mały i ludzie zapieprzają ile wlezie i dostają np 50 zł no to porażka i szkoda zachodu Odpowiedz Link
mbielsko Re: TURBO jak ch.. 18.02.14, 22:37 Kilkanaście sklepów dostało wielki h.. , życie. Odpowiedz Link
negr_worker Re: TURBO jak ch.. 19.02.14, 08:30 To najbardziej demotywujący system premiowania na świecie. Demotywuje nie tylko tych co jej nie biora, co jest oczywiste, ale również tych co biorą! Widzą oni, że mimo tego, że mniej pracowali, mieli mniejszą wydajność, obsłużyli mniej klientów i przewalili mniej ton towaru to dostają kasę bo mają fart pracować w nowym sklepie albo takim, który z Brico przerobili na Casto itp. Więc premia jest niezależna od pracowników tylko od czynników zewnętrznych a tym samym całkowicie pozbawiona charakteru motywacyjnego. Ten kto ją wymyślił powinien dostać Nobla. Odpowiedz Link
black_and_white_fighter Re: TURBO jak ch.. 19.02.14, 16:09 Zgadzam się w całości Niestety tam na górze takich "mądrych" jest na pęczki Nasz sklep pomimo tego że jest w top5 otrzymał turbo aż 1 raz - do tego ledwo ledwo tak więc kwota była na przysłowiowe "waciki" Odpowiedz Link
szakal2311 Re: TURBO jak ch.. 19.02.14, 17:07 Ale co teraz tak narzekacie ???? Od ponad 1,5 roku na tym forum jest pisane o tej premi , jeszcze nie wyciągneliście wniosków?? Napiszę wam jak mnie jak jeszcze pracowałem w Casto w 8034 zastępcy motywowali - opowiadali jakie kokosy mają we Francji , 3 a nawet 4 dodatkowe wypłaty w roku a ja zawsze się tylko śmiałem bo z góry wiedziałem jakie będą tego efekty . To przy obecnej konkurencji i wysokich kosztach utrzymania jest nie możliwe!!! A zobaczymy jak się zmieni Rząd i wprowadzi podatek dla marketów i zakaz handlu w niedziele!! Pamiętajcie jedno , tylko Związki Zawodowe w Casto mogą wam pomóc , sami nic nie zrobicie!!! Odpowiedz Link
ruletka100 Re: TURBO jak ch.. 21.02.14, 08:24 negr_worker napisał: > To najbardziej demotywujący system premiowania na świecie. Demotywuje nie tylko > tych co jej nie biora, co jest oczywiste, ale również tych co biorą! Widzą oni > , że mimo tego, że mniej pracowali, mieli mniejszą wydajność, obsłużyli mniej k > lientów i przewalili mniej ton towaru to dostają kasę bo mają fart pracować w n > owym sklepie albo takim, który z Brico przerobili na Casto itp. Więc premia jes > t niezależna od pracowników tylko od czynników zewnętrznych a tym samym całkowi > cie pozbawiona charakteru motywacyjnego. Ten kto ją wymyślił powinien dostać No > bla. Zmieńmy nazwę na TURBO DEMOTYWACJA i po sprawie. Wystarczy popatrzeć na miny pracowników i posłuchać głosów szatni i widać, że działa. Odpowiedz Link
mavi2go Re: TURBO jak ch.. 21.02.14, 23:10 Czy wy wiecie czego chcecie? Premia zla bez premi jeszcze gorzej? Może lepiej isc do kierownika i mu powiedzieć, ze wy sie jej zrzekacie i na rzecz innych osób, w końcu ktos na tym może skorzystać skoro wy macie to w d... Ja słyszałam, że teraz kwartalne turbo jest w wielu sklepach ok, eh.. Odpowiedz Link
catom13 Re: TURBO jak ch.. 21.02.14, 23:46 No to ja już się gubie ale u nas podobno też ma wszystko OK z Turbo pomysłem i zgadzam się z mavi2go klienci = kasa, a zwalniać ludzi nie jest tak łatwo. Lepsze te turbo niż premie za to czy się jest ok dla kierownika czy też nie Odpowiedz Link
prawda998 Re: TURBO jak ch.. 22.02.14, 00:00 sprawa prosta ci co niedostali to psioczą, ale jak kaska wleci za 3 miechy to mordy żaden nie odezwie to po prostu POLSKA!!!!!!!!!! Ja nie mam to inny kurwa!!!! ma też nie mieć. Tyle w temacie. Odpowiedz Link
xelectric Re: TURBO jak ch.. 18.05.14, 07:32 żeby nie było że tylko narzekanie na forum... w końcu się udało coś szarpnąć! i to mocne pare stówek) a za miesiąc premia wakacyjna) birco puławy nieźle zajebali! gratulacje Odpowiedz Link
bromden8 Re: TURBO jak ch.. 18.05.14, 07:46 Turbo dobra druga pensja. Wszystko zależy od zaangażowania pracowników. Trzeba tylko chcieć a premia rośnie aż miło. Niektóre sklepy ładnie zawalczyły i premię mają mega wysokie po 2-4 tysie a do tego premia czerwcowa, baja. Odpowiedz Link
mbielsko Re: TURBO jak ch.. 18.05.14, 08:46 Zaangażowany nic nie poradzisz,jak nie ma klientów,wszyscy wiemy że raz żre a raz nie. Ale fakt teraz bedzie strzał na koncie! Odpowiedz Link
black_and_white_fighter Re: TURBO jak ch.. 21.05.14, 09:51 No to możecie się cieszyć - u nas podobno ma być góra 10% czyli pewnie coś koło 200 pln Odpowiedz Link
mbielsko Re: TURBO jak ch.. 21.05.14, 22:18 Raz Na wozie,raz pod wozem. Oby ta co trzy miesiące heh Odpowiedz Link
black_and_white_fighter Re: TURBO jak ch.. 22.05.14, 11:44 My zawsze pod... To dopiero nasza druga turbo. Poprzednia była niewiele większa Za to mniejsze sklepy z naszej okolicy robią co kwartał turbo. Nie wyrabiają razem nawet 1/4 takiego obrotu jak my No ale to takie turbo właśnie Odpowiedz Link
mbielsko Re: TURBO jak ch.. 22.05.14, 12:14 Raczej nie chodzi o obrót ale o zysk. Spokojnie Ci co teraz robia wysokie zyski,będą mieli problem za rok,aura itp. Odpowiedz Link
ilikethisjob Re: TURBO jak ch.. 22.05.14, 22:11 mbielsko napisał(a): > Raczej nie chodzi o obrót ale o zysk. > Spokojnie Ci co teraz robia wysokie zyski,będą mieli problem za rok,aura itp. > Twoja wypowiedź potwierdza właśnie głupotę zasad tej premii.Dziękuję za uwagę. Odpowiedz Link
black_and_white_fighter Re: TURBO jak ch.. 29.05.14, 13:07 koledzy duży obrót = duży zysk marże mamy wszyscy podobną - kto zrobi większy zysk dla firmy ten który zrobi obrót 30mln czy ten który 3mln? Odpowiedz Link
mbielsko Re: TURBO jak ch.. 29.05.14, 15:13 Napisze tak To że dxiał np, budowlany zrobi obrotu brutto 2miliomy w mc,a dział sanitarny 1milion wcale nie znaczy że dział r-90 zarobi więcej netto. Mowa min. o utrzymaniu działu i samych produktach(Niska marża) itp. Jeśli się mylę to poprawcie. Odpowiedz Link
szakal2311 Re: TURBO jak ch.. 29.05.14, 19:43 Co to za porównania ?? Co ma 30 baniek do 3!!!! Nic nie daje sprzedanie więcej towaru jak na nim się nic nie zarabia !! Takie przerzucanie towaru aby zrobić wynik sprawdza się tylko na bonusie u dostawców i wiadomo kto na tym korzysta !! Dla was jest to niestety większe obciążenie w pracy i mniej czasu na Kartę Etyki!! Sztuką jest zrobić te 3 bańki i zarobić na nich tyle co na tych 30!! W mojej obecnej firmie polityka sprzedaży jest dużo lepsza i nikt nie dostaje sraczki , że zrobił mały obrót , bo liczy się ile się zarobiło na produkcie , bo na samym przewalaniu towaru jeszcze nikt się nie dorobił a kiedy Nowy Rząd wprowadzi podatki na markety to dopiero zobaczycie że lepiej zrobić te 3 bańki niż 30!! Odpowiedz Link
black_and_white_fighter Re: TURBO jak ch.. 29.05.14, 20:39 szakal pytał Cię ktoś o zdanie? Nie - to wypad mbielsko - mówię w globalu a nie w rozbiciu na działy. Sanitarka i budowlanka zawsze mają najwięcej ale nie to ważne - ważne ile sklep zrobił A nasz na przykład na czysto ponad 1mln w kwartał - mało? Odpowiedz Link
mbielsko Re: TURBO jak ch.. 30.05.14, 12:59 Goń się pizdusiu(sza..l) kogo obchodzi twoja opinia,to nie twoje portale randkowe. Czekamy na 06.06 łgarzu. Odpowiedz Link
szakal2311 Re: TURBO jak ch.. 22.05.14, 18:27 Premia Turbo śmiechu warte !!! We Francji pracownicy otrzymują dodatkowo 2 miesięczne pensje i wszyscy są traktowani równo , a tutaj wolna amerykanka!! Ja przynajmiej mam powody do zadowolenia z nowego miejsca pracy , gdzie nie jestem wykorzystywany i obserwowany i zarabiam dużo więcej i zawsze otrzymuje premie!! I wreszcie czuję się jak doceniany pracownik , a co najważniejsze weekendy wolne i zawsze 1 zmiana!!! Odpowiedz Link
mbielsko Re: TURBO jak ch.. 22.05.14, 21:33 Haha pierdol pierdol,łżesz jak pies!!!! poczekamy do 06.06 łgarzu. Ugotuj sobie kaczuszkę,wsiądź na konika(tyłem),powyrywaj emerytki na portalach randkowych to potrafisz. hahahaha co za gość Odpowiedz Link
antycedura Re: TURBO jak ch.. 30.05.14, 00:20 Darek, jak tam na zmywaku? Gotujesz coś czasem? Jakaś kuchenna rewolucja się szykuje? Odpowiedz Link
herbatnik9279 Re: TURBO jak ch.. 01.05.15, 17:32 Mam pytanie odnosnie premi turbo za luty,marzec,kwiecien. W lutym pracowalem w Castoramie gdzie pracowalem przez 2 lata. W marcu i kwietniu pracowalem w innym miescie bo sie przenioslem. Prosze mi napisac czy w tym wypadku nalezy mi sie 1/3 premi turbo z mojej pierwszej Castoramie a 2/3 w tej gdzie pracuje w chwili obecnej. Pozdrawiam Odpowiedz Link