trzecikot 06.06.10, 10:21 Pomódlmy się do świeżo beatyfifikowawywanego, żeby wały podsypał, poldery obsuszył i koryta pogłębił. Żeby ogólnie zło dobrem zwyciężał. Kurwa, co za ciemnota, zabobon i szamaństwo! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marguyu Re: Propozycja 06.06.10, 10:34 Jesli kraj bedzie sie cofal w takim tempie, to za 10 lat znajdzie sie w neolicie. Dalkowicie zgadzam sie z szanownym przedpisca i jego podsumowaniem: Kurwa, co za ciemnota, zabobon i szamaństwo! Listu szalonego paulina o samolotach powodujacych powodz nie skomentuje, bo nie chce sie wyrazac. Odpowiedz Link
trzecikot Re: Propozycja 06.06.10, 10:35 "Dałkowicie"? To coś od "Dałkowskiej Ewy"? Pasuje ;) Odpowiedz Link
trzecikot Re: Propozycja 06.06.10, 10:38 PS. Narzygałem na ekran po występie ekstremalnie posuniętej (wnoszę po ziemistej cerze) specjalistki od śmierci komunizmu. Na pohybel katolskiej dyktaturze! Niech żyją wolne media! Niech żyje wódka zimna! Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Propozycja 06.06.10, 10:44 A nie masz MiniMini, Jetixa Play, libo innego Nickelodeona??:) Odpowiedz Link
trzecikot Re: Propozycja 06.06.10, 10:57 Nie, ale mam BBC HD - normalnie publiczna telewizja bez reklam, bez Wildsteina, Pospieszalskiego i tańczenia na lodzie... Szok! Odpowiedz Link
remez2 Re: Propozycja 06.06.10, 10:59 > Na pohybel katolskiej dyktaturze! > Niech żyją wolne media! > Niech żyje wódka zimna! Bezdomni do domu! "Czarni" na Madagaskar! Odpowiedz Link
trzecikot Re: Propozycja 06.06.10, 11:01 Malgasze niczym sobie nie zasłużyli na taką niedolę... Odpowiedz Link
remez2 Re: Propozycja 06.06.10, 11:10 trzecikot napisał: > Malgasze niczym sobie nie zasłużyli na taką niedolę... ponieważ panuje tam dyktatura wojskowa a także: * religie lokalne - 44,77% * protestantyzm - 31,72% gł.luteranizm * katolicyzm - 15,7% * islam - 8% * prawosławie - 3% * Świadkowie Jehowy - 0,44% * Bahaizm - 0,12% Odpowiedz Link
ave.duce Czarni precz od Madagaskaru! Niech żyją źwierzątka 06.06.10, 12:44 www.youtube.com/watch?v=RiYyS7X5x6Q :p Odpowiedz Link
marguyu Re: Propozycja 06.06.10, 13:21 trzecikot, do jeszcze niedawna nie wiedzialam, ze jej odbila az taka szajba. No ale ona kolegowala sie z Pietrzakiem, a co sie stalo z nim, wiadomo. Tylko kolor dupy do lizania mu sie zmienil. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Propozycja 06.06.10, 14:00 Teatr Domowy, tak to się zwało, jedno(?) przedstawienie to były teksty Pietrzaka, składanka. Czasem i Pietrzak się w tym prezentował. :p Odpowiedz Link
gat45 Re: Propozycja 06.06.10, 11:03 Coraz bardziej się upewniam, że moja podjęta blisko ćwierć wieku temu decyzja o nieoglądaniu telewizji była słuszna. Już od fonii potrafi mnie szlag jasny trafić, ale sama fonia jest jakby mniej jadowita. Przynajmniej ja mam takie odczucie. Odpowiedz Link
inna57 Re: Propozycja 06.06.10, 12:18 O, widzę że nie tylko ja "oglądam" telewizję uszami ;) To świetny sposób na pobudzanie wyobraźni. Ja jako wspomaganie stosuję jeszcze dodatkową technikę. "Oglądanie" z zachowaniem różnicy poziomów ;) to znaczy telewizor włączony na parterze a ja go słucham robiąc coś na piętrze. Ech, szkoda że mój kolega małżonek zupełnie tego nie rozumie i mogę tak robić wyłącznie pod jego nieobecność ;) Odpowiedz Link
tytanya Re: Propozycja 06.06.10, 12:20 Siłą Cię trzyma przed telewizorem??? ;) inna57 napisała: Ech, szkoda że mój kolega małżonek zupełnie tego nie rozumie i mogę tak robić > wyłącznie pod jego nieobecność ;) Odpowiedz Link
inna57 Re: Propozycja 06.06.10, 12:43 Siłą mnie nie trzyma bo przemocy nigdy nie używa ale prosi abym się zdecydowała na coś albo oglądam oczami albo mam włączyć radio. Wybieram radio albo muzykę, albo jak mam wolną chwilę to wspólnie oglądamy coś co lubimy tzn któreś discovery. Odpowiedz Link
gat45 Re: Propozycja 06.06.10, 12:34 Niezupełnie. Ja słucham wyłącznie radia. I to na ogół starannie wyselekcjonowanych stacji i audycji. Bardzo rzadko (długie samotne podróże za kierownicą) wszystkiego jak leci. I już nie raz i nie dwa miałam okazję stwierdzić, że oderwanie się od cywilizacji obrazkowej to pewien rodzaj wykluczenia, ale mnie to odpowiada. Niech będzie, że to snobizm. Odpowiedz Link
remez2 Re: Propozycja 06.06.10, 12:37 I już nie raz i nie dwa miałam okazję stwierdzić, że oderwanie się od cywilizacji obrazkowej to pewien rodzaj wykluczenia, ale mnie to odpowiada. Niech będzie, że to snobizm. Raczej wzmacniający zdrowie psychiczne. Odpowiedz Link
mr.sajgon Odcinanie sie od swiata informacji nie jest dobrym 06.06.10, 13:14 pomyslem, tak jest rowniez w przypadku selekcji zrodel oraz oddzielenia dzwieku od obrazu. Czy mozna mowic o dobrym jedzeniu czujac tylko smak a nie widzac jego piekna ? Jako wzrokowiec najpierw jem oczami, dopiero pozniej dociera do mnie aromat i smak. Pogadajcie o tym z kosmonautami co palaszuja papu z tubki. Jesli kogos slucham to chcialbym go widziec abym mogl poznac mowe jego ciala. Wtedy mam mozliwosc ocenic czy to co mowi jest prawda czy falszem. Przeciez ci ludzie co wystepuja w TV, mam na mysli politykow jutro lub pojutrze moga nami rzadzic. Dla mnie to ucieczka od problemow a te nalezy rozwiazywac a nie bawic sie w strusia z nadzieja ze ktos to zrobi za mnie. Odpowiedz Link
sclavus Re: Odcinanie sie od swiata informacji nie jest d 06.06.10, 14:01 Przecie dzisiaj nie wigilia!!!!! Byłabyż ta beatyfikacja na ciebie podziałała tak... ??? Tak - właśnie?!!! Odpowiedz Link
mr.sajgon Re: Odcinanie sie od swiata informacji nie jest d 06.06.10, 20:20 sclavus napisał: > Przecie dzisiaj nie wigilia!!!!! > Byłabyż ta beatyfikacja na ciebie podziałała tak... ??? > Tak - właśnie?!!! Widze ze sie lubujesz w krzyku a ja spokojny czlowiek jestem wiec ni huhu tego nie rozumiem skad u ciebie taka wybuch energii. Co do tresci to widze ze wyszedles z zalozenia ze w swojej remizie wolno ci wiecej. Ze wzgledu na pania prezydent i jeszcze pare innych osob ktore darze szacunkiem pozwole sobie odstawic sztachete na swoje miejsce, pomimo ze nalezy cie male co nieco. Odpowiedz Link
remez2 Re: Odcinanie sie od swiata informacji nie jest d 06.06.10, 14:13 Jesli kogos slucham to chcialbym go widziec abym mogl poznac mowe jego ciala. Wtedy mam mozliwosc ocenic czy to co mowi jest prawda czy falszem. Rzecz w tym, że są także inne formy spędzania wolnego czasu. Przeciez ci ludzie co wystepuja w TV, mam na mysli politykow jutro lub pojutrze moga nami rzadzic. To chyba zależy również od nas? Dla mnie to ucieczka od problemow a te nalezy rozwiazywac a nie bawic sie w strusia z nadzieja ze ktos to zrobi za mnie. Widzisz, nie wszyscy strzelali z "Aurory", przeskakiwali płot, zawierali sojusze z LPR i SO. Robią swoje i oczekują spokoju. :-) Odpowiedz Link
mr.sajgon Re: Odcinanie sie od swiata informacji nie jest d 06.06.10, 20:23 remez2 napisał: > Jesli kogos slucham to chcialbym go widziec abym mogl poznac mowe jego ciala > . > Wtedy mam mozliwosc ocenic czy to co mowi jest prawda czy falszem. > Rzecz w tym, że są także inne formy spędzania wolnego czasu. > Przeciez ci ludzie co wystepuja w TV, mam na mysli politykow jutro lub > pojutrze moga nami rzadzic. > To chyba zależy również od nas? > Dla mnie to ucieczka od problemow a te nalezy rozwiazywac a nie bawic sie w > strusia z nadzieja ze ktos to zrobi za mnie. > Widzisz, nie wszyscy strzelali z "Aurory", przeskakiwali płot, zawierali sojusz > e > z LPR i SO. Robią swoje i oczekują spokoju. :-) > Demokracja kocha roznorodnosc. Nie przekonasz mnie o ciszy i spokoju w okresie wspomnianej koalicji. Przykrywka na garnku z napisem Polska niezle podskakiwala. Odpowiedz Link
gat45 Re: Odcinanie sie od swiata informacji nie jest d 06.06.10, 14:43 Ja się nie odcinam. Po prostu nie daję się zwariować i nie śledzę wydarzeń na pełnym etacie. Możesz sobie być wzrokowcem, ale nie narzucaj tego innym. Mowa ciała dla mnie jest mało wyrazista, występuje właściwie tylko u osób pojawiających się na wizji niespodziewanie dla siebie samych. Inaczej nawet niewprawne osoby ją maskują, a co dopiero polityczne wygi ! Ja więcej się dowiaduję z tonu i sposobu mówienia - ale ja mam wyjątkowo dobry słuch (zakres i rozdzielczość - powinni mnie nająć do tych czarnych skrzynek :))) Odpowiedz Link
mr.sajgon Re: Odcinanie sie od swiata informacji nie jest d 06.06.10, 20:32 gat45 napisała: > Ja się nie odcinam. Po prostu nie daję się zwariować i nie śledzę > wydarzeń na pełnym etacie. To rozumiem, rowniez nie zyje tylko polityka jednak kazdy musi znalezc ta wlasciwa ilosc. > Możesz sobie być wzrokowcem, ale nie narzucaj tego innym. Mowa ciała > dla mnie jest mało wyrazista, występuje właściwie tylko u osób > pojawiających się na wizji niespodziewanie dla siebie samych. > Inaczej nawet niewprawne osoby ją maskują, a co dopiero polityczne > wygi ! Ja więcej się dowiaduję z tonu i sposobu mówienia - ale ja > mam wyjątkowo dobry słuch (zakres i rozdzielczość - powinni mnie > nająć do tych czarnych skrzynek :))) Nie bylo moim zamiarem nikomu narzucac swoich pogladow, ja je tylko przedstawilem. Co do sluchu to domyslam sie ze jestes fanka muzyki w szerokim tego slowa znaczeniu. Zazdroszcze, ja naleze do tych co mieli konflikt ze sloniem :-) Odpowiedz Link
szarodziejka Re: Propozycja 06.06.10, 20:49 pomódlmy się za coś czego nie chcą inni żeby ich zaskoczyło lekko ścięło z nóg i dało im szczęśliwie żyć a nas uczyniło chichoczącymi cokolwiek znaczy co wyżej Odpowiedz Link
tojajurek Problem widzę 06.06.10, 21:38 Tak na marginesie dzisiejszych wydarzeń. Nie jestem pewien, czy tam "na Górze" rozpoznają księdza, gdy będzie paradował w aureoli błogosławionego. Jeśli bowiem na chrzcie dostał imię Alfons - szacowne skądinad - to tak też został zapisany w niebiańskich annałach. A że później jako 24 chłop zmienił sobie w papierach na Jerzego (podejrzewam, że w wojsku musiał nieźle obrywać za imię), to Archanioł Skryba mógł łatwo ten fakt świecki olać. Chyba, że Watykan wysłał mu przez umyślnego odpowiedni komunikat. Może jakiś mądry klecha rozwiałby moje wątpliwości. Odpowiedz Link
ave.duce No popatrz Pan, Panie Wice! 06.06.10, 21:58 To chyba z powodu wszechobecnej w katolickim w > 90% narodzie tolerancji wynikło. ps. A taki Mucha też Alfons, a imienia nie zmienił. :p Odpowiedz Link
tojajurek Re: No popatrz Pan, Panie Wice! 06.06.10, 23:20 A ja pamiętam z zamierzchłych czasów, że kazali mi czytać książki jakiegoś żabojada co się nazywał Alfons Dode, czy jakościś podobnie. I było do de. Nie kłamali. Odpowiedz Link
marguyu Re: No popatrz Pan, Panie Wice! 07.06.10, 00:44 ave.duce napisała: > To chyba z powodu wszechobecnej w katolickim w > 90% narodzie tolerancji wynikło. > > ps. A taki Mucha też Alfons, a imienia nie zmienił. ave, Mucha to Czech! I to wszystko wyjasnia i w tym, i w wielu innych przypadkach :) Dlatego szkoda mi stad wyjezdzac, ale jak mus to mus.:/ Odpowiedz Link
1zorro-bis A samoltoty (wrogie) na niebie lataja i lataja.... 07.06.10, 09:21 i deszcz pada i pada...I berety uciskaja i uciskaja.... Odpowiedz Link
ave.duce Re: No popatrz Pan, Panie Wice! 07.06.10, 11:49 Akurat w Musze jestem oblatana, bo to jeden z moich ulubionych ... ps. lepiej już było, czas odlatywać. :p Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: No popatrz Pan, Panie Wice! 07.06.10, 11:38 Pacino także Alfons. Zmienił na Al ;)))))) Odpowiedz Link
gat45 Nie byłabym sobą.... 07.06.10, 11:52 ale jestem : www.youtube.com/watch?v=P_hi1mMmuKU Odpowiedz Link