airam.as 04.07.10, 22:17 i Niesiołowskiego, i Palikota. Uwielbiam ich język, i to "walenie prosto z mostu". A te smieszne babsztyle w stylu Jakubiak, czy szefowej agendy pis Kluzik, czy Staniszkis.......niedobrze mi sie robi, jak te baby slyszę... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ave.duce Re: A ja 04.07.10, 22:19 rzadko kiedy znoszę Niesiołowskiego. Palikota lubię. :p Odpowiedz Link
airam.as Re: A ja 04.07.10, 22:27 Co Ci się nie podoba w Niesiolowskim. Sposób mówienia? W bardzo wielu sprawach MA RACJĘ. Niezaleznie od tego w jaki sposób te racje oznajmia. Nieważny jest sposob, ważna jest treść wszakże. Odpowiedz Link
absoluut Re: A ja 04.07.10, 22:34 Ma rację. "Platforma jest przede wszystkim wielką mistyfikacją.(...) W istocie jest takim świecącym pudełkiem. Mamy do czynienia z elegancko opakowaną recydywą tymińszczyzny lub nowym wydaniem Polskiej Partii Przyjaciół Piwa, której kilku liderów znakomicie się odnalazło w PO. " Odpowiedz Link
airam.as Re: A ja 04.07.10, 22:39 A nie? Na razie to się zgadza. Ale perspektywa taka, ze trza wybrac pomiędzy złem mniejszym a wiekszym. Ja wybieram zawsze mniejsze zlo :) Odpowiedz Link
absoluut Re: A ja 04.07.10, 22:37 Ma rację. "Uważam, że PO to twór sztuczny i pełen hipokryzji. Oni nie mają właściwie żadnego programu. Nie wyrażają w żadnej trudnej sprawie zdania. Nie występują pod własnym szyldem, bo to ich zwalnia z potrzeby zajmowania stanowiska w trudnych sprawach. To jest oczywiście gra na bardzo krótką metę. Udają, że nie są partią, a nią są. Udają, że wprowadzają nową jakość, że są tam nowi ludzie" Odpowiedz Link
airam.as Re: A ja 04.07.10, 22:41 Zapomniałeś podac datę tej wypowiedzi. Włącz dynamikę. I nie tkwij w statyce. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: A ja 05.07.10, 00:05 pamiętam Niesiołowskiego jako człowieka ZChN. ale dziś to pani Jakubiak była śmieszna, histeryczna, a intelektualnie, to już nie wypada, bym nazwała. Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: A ja 04.07.10, 22:30 ave.duce napisała: (...)rzadko kiedy znoszę Niesiołowskiego.(...) --- potworna Jakubiak chyba zaćpana, albocuś. Jakby mogła, toby chyba gryzła, pluła i kopała. Makabra !!! Odpowiedz Link
airam.as Re: A ja 04.07.10, 22:34 p.a.d.a.l.c.o.w.a napisała: > potworna Jakubiak chyba zaćpana, albocuś. > Jakby mogła, toby chyba gryzła, pluła i kopała. > Makabra !!! Mosquito :) www.youtube.com/watch?v=UVHSTtoGRRw Odpowiedz Link
airam.as Re: A ja 05.07.10, 23:11 p.a.d.a.l.c.o.w.a napisała: > ave.duce napisała: > (...)rzadko kiedy znoszę Niesiołowskiego.(...) > --- > potworna Jakubiak chyba zaćpana, albocuś. > Jakby mogła, toby chyba gryzła, pluła i kopała. > Makabra !!! > I to jest najlepsze w tym wszystkim. Taki Palikot albo Niesiołowski puści bąka w towarzystwie "ęą", a to towarzycho zaraz oczopląsu dostaje, s.raczki myślowej i w ogole traci rezon. :-D Cudne to jest! :) Odpowiedz Link
iza.bella.iza Re: A ja uwielbiam 05.07.10, 00:07 airam.as napisała: > i Niesiołowskiego, i Palikota. > Uwielbiam ich język, i to "walenie prosto z mostu". > Palikot - tak, Niesiołowski - nie. Pan Niesiołowski w tym samym czasie zgłosił akces do PO i do PiS. PiS go ni chciało, PO wzięło z dobrodziejstwem inwentarza. Jakoś nie mam wątpliwości, że gdyby stało się na odwrót, to Niesiołowski tak samo strzelałby w PO, jaki dziś wali w PiS. Odpowiedz Link
witekjs Re: A ja uwielbiam 05.07.10, 01:03 Kompromitujący jest Pan Profesor, jako polityk, vice Marszałek Sejmu. To smutne... Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie a pod Pałacem... 05.07.10, 01:09 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/10,88722,8100231,Spiew_pod_Palacem_Prezydenckim.html ciekawe co by ze mną zrobili, gdybym tam poszła i skandować zaczęła : Komo-rowski ! Odpowiedz Link
ave.duce Re: a pod Pałacem... 05.07.10, 18:31 Lepiej, żebyś się nie dowiedziała. W końcu wielu z nich to zwolennicy metody "włoszczowej" i przywrócenia kary śmierci. :p Odpowiedz Link
blind_as_a_bat Palikot jest w porządku. 06.07.10, 07:49 Niesiołowski nie jest z 'mojej bajki'. Odpowiedz Link
witekjs Re: Palikot jest w porządku. 06.07.10, 09:22 blind_as_a_bat napisał: > Niesiołowski nie jest z 'mojej bajki'. Nie jest także z mojej. Również Palikot, mówi o jedno zdanie za dużo. W polityce i dyplomaacji ogromną rolę odgrywają, czytelne niedomówienia. Noblesse oblige... Pozdrawiam. Witek Odpowiedz Link
airam.as Re: Palikot jest w porządku. 06.07.10, 22:33 Że w dyplomacji.... to jeszcze (pod przykrywką tzw. dyplomacji ;)), a że w polityce obliguje jakieś noblesse? No weź, nie żartuj. Odpowiedz Link
witekjs Re: Palikot jest w porządku. 08.07.10, 16:26 airam.as napisała: > Że w dyplomacji.... to jeszcze (pod przykrywką tzw. dyplomacji ;)), a że w > polityce obliguje jakieś noblesse? > No weź, nie żartuj. > > "Jakieś noblesse?" - "Obliguje" każdego kulturalnego człowieka, tym bardziej wykształconego Posła. Chciałoby się, aby oni to, już rozumieli... Odpowiedz Link