jola.iza1 21.10.10, 15:06 www.xrite.com/custom_page.aspx?PageID=77 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ave.duce Re: Test 21.10.10, 15:22 Online ColorIQ Challenge Results Your score: 33 FM Hue Test Results Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Test 21.10.10, 15:31 11 A lower score is better, with ZERO being the perfect score. The bars above show the regions of the color spectrum where hue discrimination is low. HA HA! Nic dziwnego, że manualna jestem! Odpowiedz Link
trzecikot Re: Test 21.10.10, 15:38 No to ja juz nie wiem - inna pracuje z kolorami i ma blisko tysiąc, a ty masz tyci tyci. Jestem slepy czy nie? Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Test 21.10.10, 15:43 In my opinion nie jesteś. Jak na faceta jesteś koloroznawcą wręcz:) Zrób sobie porównanie poniżej masz z wiekiem i płcią. Odpowiedz Link
inna57 Re: Test 21.10.10, 15:44 Nie jesteś ślepy tylko normalny. Większość ludzi nie odróżnia niuansów kolorystycznych. Nie jest to nikomu (prawie) do niczego potrzebne. A przy okazji anegdota Klient zamawia wyrób, opisuje kolor - "taki jaskrawy cytrynowy poproszę". Przy odbiorze kręci nosem - "przecież miał być taki jaskrawy, cytrynowy" - "no przecież taki jest, jaskrawy, cytrynowo żółty" - "ale miał być jaskrawy zielony" - "no cóż, cytrusy się panu pomyliły, zielone to są limonki" - "a to przepraszam, ja myślałem że to są właśnie cytryny, bo żona ich do herbaty dodaje" Odpowiedz Link
ave.duce Re: Test 21.10.10, 17:57 ... veni, vidi, vici ;) Online ColorIQ Challenge Results Your score: 11 FM Hue Test Results Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Test 21.10.10, 15:55 Ja się nie znam, ale zrozumiałam, im niższy wynik, tym lepiej:) Chyba tak, bo bez przestawiania wynik 913. U mnie 23. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: TTeraz już wiem...;/ 21.10.10, 16:24 Dlaczego staruszki uciekają w popłochu z przejścia dla pieszych kiedy ja sobie spokojnie acz dynamicznie jadę na zielonym. Odpowiedz Link
gat45 Wynik : 6 21.10.10, 16:50 Ale ja karierę zaczynałam od barwników. A że baby widzą odcienie o niebo lepiej od facetów, to rzecz znana od .... właściwie nie wiem, od kiedy. Ale to fakt. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Wynik : 6 21.10.10, 17:21 Potwierdzam, siostro Gat, to Twoje stwierdzenie. Aczkolwiek z drobnym zastrzeżeniem. Kobiety widzą kolory inaczej, pełniej. Odpowiedz Link
gat45 Re: Wynik : 6 21.10.10, 17:27 Jako dziecko zgubione z kołyski nie możesz pamiętać, że Tatuś był dochtorem od ócz i że takie o testy : www.rodenstock.com/rod_web/pl/pl/content.jsp?id=documents/0000/00/10/74/1078478.xml w jego gabinecie się plątały masowo. Bo sprawdzał wzrok panom maszynistom kolejowym, dzięki czemu mieliśmy 80 % zniżki na kolej żelazną.... Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Wynik : 6 21.10.10, 17:59 Nic nie pamiętam, wybacz, to chyba wina wstrząsu. Wózki kiedyś były zdecydowanie wyżej zawieszone niż teraz. Odpowiedz Link
leniwa_lady Re: świetny test 21.10.10, 17:29 ja zdobyłam 4 i dodatkowo jeszcze jakieś kolorowe majaki w oczach mi zostały ledwo klawiaturę widzę A najgorszej widzę widmo kolorów tam, gdzie zieleń żółtawa przechodzi w zieleń szmaragdową Your score: 4 Gender: Female Age range: (tu pozwolicie, ze ukryję) Best score for your gender and age range: 0 Highest score for your gender and age range: 1520 A cóż to znaczy ta ostatnia pozycja - najwyższy wynik? Odpowiedz Link
yoma Re: świetny test 21.10.10, 17:51 Najwyższy wynik dla twojej płci i przedziału wiekowego Odpowiedz Link
gat45 Re: świetny test 21.10.10, 18:44 To znaczy największa jełopa kolorystyczna ? Bo ja, jak LL, też tego nie zrozumiałam. Widocznie dobre widzenie odcieni = feler w rozumieniu tego zdania. To się nazywa dedukcja - system FK. Chyba fachowiec - Inna57 - potwierdzi ? Odpowiedz Link
gat45 Re: świetny test 21.10.10, 18:46 A mnie najtrudniej szło w różach majtczanych i lila. Ale to pewnie zależy od dnia. Dzisiaj jestem niedospana i zakatarzona, co na oczki źle działa. Odpowiedz Link
ploniekocica aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 21.10.10, 18:58 poszłam wybierać farbę do kuchni i nie mogłam się zdecydować, czy lepsza będzie cafe latte czy cappucino, czy może orzech włoski. No i oczywiście nie wybrałam. Natomiast ćwiczenie wzroku czyni cuda, bo po raz trzeci rozwiązałam test ( tadam ) your score:0, czyli trening jednak czyni mistrza, ha! Panowie do ćwiczeń:)))) Odpowiedz Link
trzecikot Re: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 21.10.10, 19:52 Mam gdzieś ćwiczenia. I tak wszystkie ciuchy mam albo czarne, albo khaki ;P Odpowiedz Link
ploniekocica Re: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 21.10.10, 20:01 ale ale czarne wbrew pozorom też ma odcienie, a już khaki to miliony :) Odpowiedz Link
trzecikot Re: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 21.10.10, 21:00 Czepiasz się - jedne są na zimę, a drugie na lato. PS. Skarpetki mam wyłącznie czarne :P Odpowiedz Link
maniasza Re: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 21.10.10, 20:01 ploniekocica napisała: > Panowie do ćwiczeń > :)))) No wiesz coooo, nie obrażaj panów. Mój wynik 159. Siwe włosy rozumiem, okulary przypisane a nie noszone, rozumiem, ale i tak wychodzi na to że jakiś starczy daltonizm mnie dopadł . Załamka. Szczególnie jak patrzę na ten wynik: 6, albo zero - nie daj boże. Moje poczucie własnej wartości legło w gruzach. :/ Odpowiedz Link
sclavus Noooo, to przestałem rozumieć ja.... 21.10.10, 19:16 czy lepiej mieć 0? czy lepiej mieć 1000? ;) :) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Noooo, to przestałem rozumieć ja.... 21.10.10, 21:04 W tym przypadku zi0br0 górą. Odpowiedz Link
blind_as_a_bat Re: Test 22.10.10, 07:24 Nawet nie próbuję. Znam swoje możliwości i ograniczenia ;-) Odpowiedz Link