Dodaj do ulubionych

Próba 925,

07.02.11, 20:57
Ręczna robota, wykonany w renomowanej pracowni złotniczej.
Piękny, rzadko spotykany pierścień.
Obserwuj wątek
    • tw_wielgus Re: Oto on! 07.02.11, 20:57
      https://pz.lap.pl/obrazki/duze/pierscien.jpg
      • ewa9717 Re: Oto on! 07.02.11, 21:03
        Jeśli szukasz dla niego ciepłego paluszka, jestem gotowa ;)
        • tw_wielgus Re: Oto on! 07.02.11, 21:15
          Ale czy aby na pewno?
          Bo wiesz... z tym pierścieniem jest związane pewne zobowiązanie.
      • humbak Re: Oto on! 07.02.11, 22:57
        A to aby nie sygnet?:)
    • ave.duce Re: Próba 925, 07.02.11, 20:58
      forum.gazeta.pl/forum/w,89075,121648801,121884880,Ktory_to_bo_jak_Antek_sie_zajmie_.html
    • czan-dra Re: Próba 925, 07.02.11, 21:45
      A co jakaś nowa drużyna pierścienia została powołana?
      Tylko gdzie oni z tym fantem polezą?
      U nas jakoś mikro z wulkanami, nawet jam głębszych nie uświadczysz...
    • ploniekocica Re: Próba 925, 07.02.11, 21:52
      Drogi TWW, jednakowoż uważam, że przeceniasz tu obecnych. Czyżbyś naprawdę uważał, że wśród bywalców tego foruma znajdziesz jakąś dziewicę/dziewica i to na dodatek pragnącą/pragnącego ślubować za pomocą pierścienia tegoż czystość cielesną do dnia ślubu?
      Z tym handlem obwoźnym pierścieniami w lelije to na Żuliborz!
      • ewa9717 Re: Próba 925, 07.02.11, 22:58
        Względem czystości to ja się codziennie ablucę ;)
      • tw_wielgus Re: Próba 925, 08.02.11, 10:34
        Jednakowoż (połozę akcent na to słowo i powtórzę je jeszcze raz) jednakowoż nie wiemy jaka tajemna jest moc tego pierścienia. Zgodzę się z tezą, iż być może nie taka jaką posiadał ten opisany w trylogii Tolkiena, ale... ( Tu TW zawiesił głos aby dać Płonącejkocicy czas na zadumę).
        Pomyślmy szerzej, poszukajmy celów i ukrytych intencji jakie kryją się pod podstępnym działaniem kościoła, któren to bazując na ciągotach kobiet do biżuterii pragnie doprowadzić do spadku dzietności w polskim społeczeństwie.
        Z ostatnich działań rządu w kwestii OFE wiemy że wali się cały "solidarnościowy" oparty o demografię system emerytalny. Akcja "Pierścień" ma moim zadaniem na celu doprowadzenie do załamania się polskiego budżetu celem przejęcia władzy przez liczne ośrodki dywersyjne rozmieszczone w kraju. Jest tylko jedna droga aby zniweczyć te niecne knowania (zakończył TW dramatycznie)!
        • ploniekocica Re: Próba 925, 08.02.11, 10:53
          W świetle Twojego wywodu pomyłka pani poseł Jakubiak (przypominam, że zasugerowała, że naród polski powinien podążać za tytułem trzynastej księgi PT "Kochajmy się!") nie wynikała z niedouczenia, ale była pomyłką freudowską?
          Albo może idąc jeszcze dalej to w ogóle nie była pomyłka?

Tak tylko trochę (a może i bardzo) a propos przypomniała mi się książka Iry Levina (tego od "Dziecka Rosemary") zatytułowana "Chłopcy z Brazylii". Mowa w niej jest o 92 (albo 94 nie pomnę) sklonowanych małych Hitlerkach.
          • tw_wielgus Re: Próba 925, 08.02.11, 11:04
            A uchroń nas Boże przed dziećmi Rosamery! Takiej ceny za przyszłą emeryturę nie zamierzam zapłacić.
            Co do sugestii o pomyłce, a może jej braku, to przystaję i podpisuję się pod tą drugą wersją. Pamiętajmy, że wspomniana Pani Jakubiak była blisko z jednym z panów Kaczyńskich. A co wiemy o tym panu Kaczyńskim oprócz tego, iż wielkim mężem stanu był?

Wspomnianej przez Ciebie lektury - "Chłopcy z Barzylii" nie czytałem ale już czuję się zachęcony.
    • ta Re: Próba 925, 07.02.11, 23:27
      Piankny, fakt. I że niby co dalej?
      Trza się po niego piąć po słupie, czy biec z przeszkodami?
      • tw_wielgus Re: Próba 925, 08.02.11, 10:57
        Cokolwiek, naprawdę wart jest każdego wyrzeczenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka