Dodaj do ulubionych

XII WIELKA MANIFA Warszawska 2011

05.03.11, 10:38
6 MARCA 2011 (niedziela), godz. 12.00

start: Plac Defilad - parking pod Pałacem Kultury i Nauki od strony Marszałkowskiej

Tegoroczna Manifa jest zadedykowana Izabeli Jarudze-Nowackiej - polityczce i wspaniałej kobiecie, która walczyła o prawa kobiet i grup wykluczonych.

https://porozumieniekobiet.home.pl/images/news/plakat_manifa2011.jpg

ps. szanowałam Jarugę-Nowacką, chociaż daleko mi do jej poglądów na sprawy inne niż równouprawnienie, tym bardziej mi przykro, że nie mogę w tym roku iść na Manifę :(
Obserwuj wątek
    • kanciasta Re: XII WIELKA MANIFA Warszawska 2011 05.03.11, 11:50
      Też nie pójdę na Manifę.
      Muszę przyznać jednak, że od jakiegoś czasu inaczej patrzę na to defilowanie.
      Wprawdzie w dalszym ciągu uważam, że winę za brak równouprawnienia i wszelkie jego konsekwencje - z przemocą domową włącznie - ponoszą kobiety (bo to matki mają największy
      wpływ na wychowanie synów) ale już nie uważam, że Manify przyczyniają się do pogłębienia
      tego stanu rzeczy. To tylko folklor.
      • maniasza Re: XII WIELKA MANIFA Warszawska 2011 05.03.11, 12:54
        Dość wyzysku, to fakt. Może i jest to problem, jesli chodzi o obowiązki i zarobki, ale szczerze mowiąc nie odczuwam tego. Choc ostatnio spotkałam się z wypowiedzią (zagraniczny kontrahent, prywatny interes), kiedy powiedzialam swoja cenę za transakcję, to mi powiedział, że on bez targowania się ni epotrafi zawrzeć umowy. Więc powiedziałam, że ja się nie targuję i to jest moja ostateczna cena za transakcję. To mi powiedzial: nie będę się targował, z
        tego względu , że jest Pani kobietą.
        Roześmiałam sie w duchu i pomyslałam sobie : "dupek".
        Ale żadna Manifa mnie nie kręci. Bo unikam tłumów z założenia. W tlumie bowiem są chore emocje i nieracjonalne postulaty często.
        Co do synów. To każda matka powinna się wreszcie nauczyć , że syn, to też człowiek a nie roślinka, płci męskiej, i nie jakieś chuchro bezpłciowe.
        Kontrowersyjnie się wypowiem pewnie, ale większość homoseksualistów, to są ofiary matek, nie ojców. I często z biologią tych osób to nie ma nic wspólnego, tylko z psychiką.

Z psyche mają problemy uczestnicy zarówno manif, jak i homoseksualnych parad.
        • kanciasta Re: XII WIELKA MANIFA Warszawska 2011 05.03.11, 13:39
          A propos: może ktoś nie widział...

Dość wyzysku!
          • witekjs Re: XII WIELKA MANIFA Warszawska 2011 05.03.11, 17:06

A propos: może ktoś nie widział...

www.youtube.com/watch?v=CHN24mfDPHQ

• ave.duce Był ktoś z was? 06.03.11, 20:59
      Niekoniecznie w Warszawie, oczywiście.
      • nepokretan Re: Był ktoś z was? 06.03.11, 21:07
        Niestety, nie miałem okazji, ale popieram.
        • ave.duce Re: Był ktoś z was? 06.03.11, 21:40
          W Warszawie czy gdzie indziej?
          Tak czy owak > szkoda, choć poparcie też się liczy.
          • nepokretan Re: Był ktoś z was? 06.03.11, 21:43
            Masz zdecydowanie bliżej do Warszawy. :-)

U mnie jeszcze nie organizują. :-(
            • ave.duce Re: Był ktoś z was? 06.03.11, 21:46
              To do roboty! :)
              • nepokretan Re: Był ktoś z was? 06.03.11, 21:49
                Sądzisz, że byłbym wystarczająco przekonujący? ;)
                • maniasza Re: Był ktoś z was? 06.03.11, 21:55
                  Jakbyś założył spódnicę, to pewnie tak. Nikt by się nie skapnął.
                  Siła perswazji - w spódnicy przecie ;)
                  • nepokretan Re: Był ktoś z was? 06.03.11, 21:57
                    Z przykrością stwierdzam, że obecnie niewiele kobiet nosi spódnice.
                    I komu to przeszkadzało???
                    • ewa9717 Re: Był ktoś z was? 06.03.11, 22:33
                      Spódniczki to stanowczo strój dla panów, choćby ze względu na te różne anatomiczne. No i niektórzy wyglądają w nich fantastycznie, np. taki Connery. Sean Connery. Po szkocku i na wieczorowo, ach...
                    • maniasza Re: Był ktoś z was? 06.03.11, 22:52
                      nepokretan napisał:

> Z przykrością stwierdzam, że obecnie niewiele kobiet nosi spódnice.
                      > I komu to przeszkadzało???

Też nie rozumiem.
                      Pewnie tym manifestantkom przeszkadzało?

ps pozostają Ci tylko babochłopy albo geje. Trudno. Taki lajf :)

psps. Jejku zara mnie zeżrą tu, albo zbanują na tym forum europejskim postępowym liberalnym etc...taka konserwa ze mnie w pewnych sprawach, aż sama się dziwię. :D
                      • gat45 Re: Był ktoś z was? 06.03.11, 22:58
                        maniasza napisała:
                        [...]>
                        > ps pozostają Ci tylko babochłopy albo geje. Trudno. Taki lajf :)
                        >
                        > psps. Jejku zara mnie zeżrą tu, albo zbanują na tym forum europejskim postępowy
                        > m liberalnym etc...taka konserwa ze mnie w pewnych sprawach, aż sama się dziwię
                        > . :D
                        >
                        >

Że co ? W spodniach chadzają tylko babochłopy i geje ? Dobrze zrozumiałam ?

A co do konserwy, to się nie przejmuj. Wprost przeciwnie, tak trzymać. Dla prawdziwie kobiecej kobiety zakonserwowanie mlodości to sprawa życia i śmierci, a przynajmniej zachowania poczucia własnej wartości. Każdy gdzieś już musi umieścić, tę własną wartość. Szczęść boże.
                        • maniasza Re: Był ktoś z was? 06.03.11, 23:04
                          Niestety niedobrze zrozumiałaś.
                          Ale uwwwwwielbiam, jak rozmówca metaforę przyjmuję dosłownie.
                          Krrrręci mnie taka reakcja - bo wtedy szczera jest, naturalna :)
                          • gat45 Re: Był ktoś z was? 06.03.11, 23:10
                            Głupiam, Maniaszo. Metafory się nie dopatrzyłam. Pomożesz i wyjaśnisz ?
                            • maniasza Re: Był ktoś z was? 06.03.11, 23:35
                              Nie.
                              Nie, bo nie chodzi o głupotę, moją czy Twoją.
                              Nie, bo nie chodzi o literalne tłumaczenie , każdego słowa, i bo bukwam.
                              Ważna reakcja. To się liczy.
                              A Ciebie i tak bardzo lubię, cokolwiek byś powiedziała i jak.

Wiec - nie :)
    • maniasza Re: XII WIELKA MANIFA Warszawska 2011 07.03.11, 00:28
      Słucham własnie jakąś laskę w tvn24 nt manify i tzw dyskryminacji, parytetów, żłobków i innych głupot..
      Sorry... ale pierdoli laska jak najęta, żeby nie powiedzieć... głupia blondynka.
      Nie kupuję tego.
      Bełkot.
      • ave.duce Re: XII WIELKA MANIFA Warszawska 2011 07.03.11, 11:58
        Możesz "nie kupować", Twój wybór, ale nie musisz obrażać.
        W końcu nie znasz "tej blondynki" zbyt dobrze, nieprawdaż?
        • ave.duce Re: XII WIELKA MANIFA Warszawska 2011 07.03.11, 11:59
          A swoja drogą, co mówiła? Może więcej konkretów?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka