jarkoni 15.08.10, 17:12 Ktoś czytał? Film też jest... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mola1971 Re: Pachnidło 15.08.10, 19:06 Czytałam. Zwykłe czytadło po prostu, jakoś strasznie mnie ta książka nie zachwyciła. W sam raz na długie zimowe wieczory pod kocem Filmu nie oglądałam. Odpowiedz Link
kasia111177 Re: Pachnidło 15.08.10, 19:15 I czytałam książkę i oglądałam film. Książkę czytałam z mieszanymi uczuciami - co chwila mnie odrzucała i wędrowała w kąt, żeby za moment wracać w moje ręce. Filmowi nie mam nic do zarzucenia. Odpowiedz Link
maniaczytania Re: Pachnidło 16.08.10, 00:39 ja czytalam ksiazke i bardzo mi sie podobala, filmu jakos boje sie ogladac ... Odpowiedz Link
ojuciasan Re: Pachnidło 16.08.10, 01:50 Książka jest super, filmu nie oglądałam, ale podobno też niezły. Odpowiedz Link
mmascarpone Re: Pachnidło 16.08.10, 08:29 Ja czytałam z zachwytem-aż czułam te wszystkie zapachy ale i smrody Film odrobinę gorszy-owszem,też plastyczny ale już bez takich doznań zapachowych Odpowiedz Link
anetapzn Re: Pachnidło 16.08.10, 09:32 A ja tym razem zrobiłam odwrotnie i wbrew moim zasadom- zawsze najpierw czytam ksiażkę a pózniej oglądam film. W przypadku Pachnidła tylko obejrzałam film, ale niestety ksiażki jeszcze nie ruszyłam, lezy od ok. 2 lat na półce, niestety. A dodam, ze film średnio mi się podobał. Tzn. bardzo dobra gra D. Hoffmana, doskonałe zdjecia, ale .. no właśnie, czegoś mi brakowało. Odpowiedz Link
kamkap Re: Pachnidło 17.08.10, 18:19 Najpierw przeczytałam książkę, bo swego czasu było o niej głośno. Nie zachwyciła mnie. Potem z ciekawości obejrzałam film. Też bez rewelacji. Odpowiedz Link
mala200333 Re: Pachnidło 20.09.10, 19:45 Bogaty język, działający na wyobrażnię. Niesamowita książka Odpowiedz Link
kataniera Re: Pachnidło 21.09.10, 12:31 Jedna z najważniejszych lektur w moim życiu, doskonałe, obrazowe tłumaczenie, oryginał też stoi na półce od dawna, ale niestety nie mam czasu, żeby porządnie się zagłębić i porównać z wersją polską. Film mnie, o dziwo, nie rozczarował, chociaż przed jego obejrzeniem trudno mi było sobie wyobrazić sposób oddania tych wszystkich zapachów. Odpowiedz Link