Dodaj do ulubionych

obywatelski 1 %

31.03.11, 19:15
Słucham sobie polskiego radia - konkretnie tokfm, ale to chyba nie ma nic do rzeczy, bo o pasmo reklam chodzi - i szlag mnie trafia.

Od kilku tygodni często pojawia się niewprawny głos jakiejś mamy, która apeluje o pomoc dla swojego synka. Z wyliczanki wynika, że rzeczywiście potwornie uszkodzone dziecko jej się urodziło, ale czy to jest właściwy sposób ? Słuchanie tego mnie krępuje pod wieloma względami, a przede wszystkim dlatego, że zaczynam mieć myśli, których sama się wstydzę przed sobą.

No i ta wspaniała nasza szkapa, czyli żebranina Fundacji Batorego - o pieniądze dla biednych dzieci, które "nie mają na naukę" ! Brzydkie słowo 1, brzydkie słowo 2, urwał ! Co to za kraj ? Jak tak można ???? Wstyd, czy raczej całkowity bezwstyd. I w tym kraju "honor" ludziom z gęby nie schodzi, szabelka jego symbolem, urwał !

Czy ja jestem nienormalna ? Bo ja się kulę ze wstydu, słuchając takich tekstów.
Obserwuj wątek
    • olga_w_ogrodzie Re: obywatelski 1 % 31.03.11, 19:40
      żadnego tekstu - reklamówki od nich nie słyszałam, ale, rzecz jasna, dam na zwierzaki.
      • olga_w_ogrodzie Re: obywatelski 1 % 31.03.11, 19:41
        a nienormalna nie jesteś.
        ja też tego słuchac nie mogę i brzydko mi się myśli, gdy mówią, bym im dała.
    • czan-dra Re: obywatelski 1 % 31.03.11, 20:02
      Mój siostrzeniec chciał być wolontariuszem, więc zgłosił się do fundacji pomagającej małym dzieciom, i dostał do sprzedaży krzyżówki i długopisy, sprzedawał do momentu gdy dostał od właściciela fundacji pieniądze za swoją pracę, a sama fundacja na koszty własne brała 85% zarobionych pieniędzy, i od paru lat przekazuję swój 1% na schronisko, mam pewność, że te pieniądze zostaną wykorzystane w normalny sposób...
    • inna57 Re: obywatelski 1 % 31.03.11, 20:17
      Gat jesteś jak najbardziej normalna. Ja uważam że zawsze lepiej przeznaczyć ten 1% na coś lepszego niż wrzucanie do wspólnego wora bez dna. Ale nachalne reklamy odstręczają mnie od wielu organizacji więc tradycyjnie przeznaczę mój i nie tylko mój procencik zwierzakom.
    • tw_wielgus Re: obywatelski 1 % 31.03.11, 20:22
      Podejrzewam, że trafiłaś na "reklamę" jakiegoś podatkowego stręczyciela.
      Z jednej strony nie widzę nic dziwnego w tym, że fundacje starają się przyciągnąć sponsorów z drugiej to chyba zbyt wiele środków przeznaczają na cele niezgodne ze statusem.
      Ja mam dwie organizacje, które w skromnym zakresie sponsoruję. Sam je wybrałem i wiem z autopsji, że czynią dużo dobrego.
    • damakier1 Re: obywatelski 1 % 31.03.11, 20:37
      Ja niezmiennie daję na Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami Oddz. w Szczecinie.
      A to, co Cię irytuje, irytuje mnie tak samo.
      • scoutek Re: obywatelski 1 % 31.03.11, 20:44
        a ja od dwóch lat daję na jedną konkretną, znaną mi osobiście, chorą na SM
        od dwoch lat można
        i wiem na co wydaje: na leczenie i rehabilitację, przynajmniej konkret z tego jest

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka