Dodaj do ulubionych

Kuba Wojewódzki

10.06.11, 23:34
-piszę to od lat. Jedyna akceptowalna forma jego wystąpień to jedna strona w Polityce, której połowę zabierają zdjęcia. Ale przyznaję - ma celne komentarze.

Setki razy się zmuszałam, żeby oglądać jego programy (bo podobno- tak wynika z badań socjologicznych) jestem jego targetem. Ale żadnego programu ani w TVN ani w ESCE (chyba - w tażdym razie tej z Figurskim) nie wysłuchałam do końca.

I to o Lechu Kaczyńskim "po trupach do celu" też krytykowałam, co łatwo sprawdzić za pomocą wyszukiwarki. A nie było łątwo bpo kłociłam się z osobami, które bardzo lubiłam.

I nagle straszna histeria o "murzynów". Z jednej strony dobrze, ale z drugiej poraża mnie ten poziom hipokryzji - jak o "murzynach" oburza sie cała Polska, a jak latami dręczy tych samych ludzi (Herbuś czy byłą żonę Lisa) to nikt nie zwraca uwagi.

Dla mnie Wojewódzki to typowy stalker, tylko, ze jemu płacą za obrażanie innych. Tylko tym rózni się od innych stalkerów.

On ma promować z Materną nasza prezydencję UE. Nie szkoda mi Materny, wiedział w co się pakuje (no chyba, ze poznał Wojewódzkiego wczoraj). Niech teraz zje tą żabę.
Obserwuj wątek
    • ex.mila Re: Kuba Wojewódzki 10.06.11, 23:37
      I tłumaczenie Sikorskiego w audycji Olejnik - żałosne. Dobrze przyszpiliła go tym, ze gdyby chodziło o Żyda to by piekło rozpętał, a jeśli chodzi o 'murzynów" to ma w dupie.

Zauważcie, że Żyda boję się napisać z małej litery, a "murzyna" bez cudzysłowu.
      • maniasza Re: Kuba Wojewódzki 11.06.11, 00:24
        Dlaczego się boisz?
        Mass media Cię zdominowały?

ps. Co do Sikorskiego, to brak słów (ogólnie). Coś gościowi nie wychodzi ani to, ani tamto.
        • ex.mila Re: Kuba Wojewódzki 11.06.11, 00:30
          maniasza napisała:

> Dlaczego się boisz?
          > Mass media Cię zdominowały?

Nie media. Wasza opinia Wolę napisać tak, żeby potem nie musieć sie z tego tłumaczyć, bo ja z wiekiem coraz bardziej leniwa do pisania jestem. Wole pisać tak, czyli co z dużej to z dużej - żeby nie wywiązywała się s tego żadna historia poboczna, w którą musiałabym zabrnąć.

>
          > ps. Co do Sikorskiego, to brak słów (ogólnie). Coś gościowi nie wychodzi ani to
          > , ani tamto.
          >

I pomyśleć, że to jemu kibicowałam w wewnątrzpartyjnej rozgrywce z Komorowskim. Wydawał mi się mniej obciachowy.
          • maniasza Re: Kuba Wojewódzki 11.06.11, 00:56
            ex.mila napisała:

> maniasza napisała:
            >
            > > Dlaczego się boisz?
            > > Mass media Cię zdominowały?
            >
            > Nie media. Wasza opinia Wolę napisać tak, żeby potem nie musieć sie z tego tłum
            > aczyć, bo ja z wiekiem coraz bardziej leniwa do pisania jestem. Wole pisać tak,
            > czyli co z dużej to z dużej - żeby nie wywiązywała się s tego żadna historia p
            > oboczna, w którą musiałabym zabrnąć.

Co znaczy "Wasza"? Czego się boisz? Ty masz takie samo prawo mówić, cokolwiek myslisz, jak wszyscy inni.

> > ps. Co do Sikorskiego, to brak słów (ogólnie). Coś gościowi nie wychodzi
            > ani to, ani tamto.

> I pomyśleć, że to jemu kibicowałam w wewnątrzpartyjnej rozgrywce z Komorowskim.
            > Wydawał mi się mniej obciachowy.

A ja nie kibicowałam mu nigdy. Może tylko w duchu życzyłam mu w ostatnich wyborach, aby się wykazał pozytywnie. Bo wydawało się, że ma potencjał. Ale chyba go roztrwonił. ...albo nie miał wcale?
            Nie dojrzał gość. Było to widać parę lat temu i niestety nadal to widać.
            Nie wystarczy skończyć zagraniczne studia i pobyć za oceanem parę lat, by być skutecznym politykiem i dyplomatą.
            • ex.mila Re: Kuba Wojewódzki 11.06.11, 01:03

>
              > Co znaczy "Wasza"?

Wasza - moich internetowych ulubieńców. I nie zakrzykuj mnie wykrzyknikami, mam w swoim arsenale tyle samo.

>
              > > I pomyśleć, że to jemu kibicowałam w wewnątrzpartyjnej rozgrywce z Komoro
              > wskim.
              > > Wydawał mi się mniej obciachowy.
              >
              > A ja nie kibicowałam mu nigdy. Może tylko w duchu życzyłam mu w ostatnich wybor
              > ach, aby się wykazał pozytywnie. Bo wydawało się, że ma potencjał. Ale chyba go
              > roztrwonił. ...albo nie miał wcale?
              > Nie dojrzał gość. Było to widać parę lat temu i niestety nadal to widać.
              > Nie wystarczy skończyć zagraniczne studia i pobyć za oceanem parę lat, by być s
              > kutecznym politykiem i dyplomatą.
              >

Nie lubię Sikorskiego. Mam doskonałą intuicję jeśli chodzi o ludzi (nie chwaląc się). Wyczuwam kanciarzy na odległość. Ale intuicja mnie nie zawiodła. Żałuję, że dałam mu się uwieść - ale to wina jego żony, której książki mam na półce, i którą uważam za wybitną dziennikarkę.
    • maniasza Re: Kuba Wojewódzki 11.06.11, 00:20
      Jeszcze parę lat wcześniej miał swoja stopkę we Wprost. Też celną. Ale wtedy to tam walka o stołki była, więc gościa wywalili w tej zawirusze całej.
      Ja go nie jestem w stanie ocenić jednoznacznie źle, ani peanów śpiewać nie będę. Czasami coś głupiego powie, zachowa się a la "cheese", ale kto tego nie ma. Czasami jednak dość celnie udaje mu się podsumować "gwiazdy".
      Zastanawia mnie bardziej czy jajo, czy kura. Tj. czy to rzeczywistość kształtuje tv, czy tv rzeczywistość. I jak to się ma jedno do drugiego, w sensie, co przeważa.
      • ex.mila Re: Kuba Wojewódzki 11.06.11, 00:31
        maniasza napisała:

> Ja go nie jestem w stanie ocenić jednoznacznie źle,

Oceniłam go jednoznacznie źle?
        • maniasza Re: Kuba Wojewódzki 11.06.11, 00:58
          Ja o sobie tylko napisałam. Tak, jak go odbieram.
          O Tobie nic a nic nie wspomniałam :)
          Dobranoc.
          • ex.mila Re: Kuba Wojewódzki 11.06.11, 01:04
            maniasza napisała:

> Ja o sobie tylko napisałam. Tak, jak go odbieram.
            > O Tobie nic a nic nie wspomniałam :)
            > Dobranoc.
            >
            brodanocka
    • marouder.eu Nadmienie, Womanoff, ze Powiatowy, to.. 11.06.11, 08:07
      ..moje pokolenie:)
      Nie znosze go, ale przyznam, ze podobnie do mnie ma wiele rzeczy za nic, co jest zgodne z ich realna wartoscia:)
    • maniasza Re: Kuba Wojewódzki 11.06.11, 14:22
      ex.mila napisała:

> I nagle straszna histeria o "murzynów". Z jednej strony dobrze, ale z drugiej p
      > oraża mnie ten poziom hipokryzji - jak o "murzynach" oburza sie cała Polska,

Właśnie sobie oglądam koncert na ros tv. Glówny bohater mial czelność kilkanaście (dziesiąt) lat temu wykonać piosenkę w tłum. "Chłopak czarnoskóry", no i w studiu teraz sa glosy typu - jak on śmiał! :)

www.youtube.com/watch?v=qbhk4xI4o-s&feature=related
      śmieszą mnie takie reakcje.
      To samo u Wojewódzkiego. On się nie naśmiewał z Murzynów.
      Trzeba mieć zerowe poczucie humoru i dystansu, aby rozumieć te jego wypowiedzi jako rasistowskie. To bylo raczej takie nabijanie się z polskiej zaściankowości.

ps. Kiedyś wiosną przechodziliśmy obok akademika z eksem i patrzymy na schodkach siedzi jego student, czarnoskóry. Miał na imię Grzegorz (jedyny czarnoskóry na uczelni wtedy). A eks mowi: Dzień dobry, panie Grzesiu. Opalamy się?
      Chłopak szczerze się roześmiał. Miał dystans.
      • ex.mila Oglądałam II Śniadanie Mistrzów 11.06.11, 16:18
        Gretkowska, Kofta i inni próbowali usprawiedliwiać Wojewódzkiego. Podobno to naprawdę śmieszne było. Kofta powtórzyła to tyle razy, ze nie pozostaje mi nic innego tylko w to uwierzyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka