Dodaj do ulubionych

Zagadkowanie

09.01.13, 08:42
To będzie akt samowoli delikatnie wsparta pozwoleniem szefostwa, ale co tam.
Co powodowało, że przebrani Janeczka i Pawełek wciąż odróżniali się od arabskich dzieci?
Obserwuj wątek
    • embepe Re: Zagadkowanie 09.01.13, 09:35
      Dawno nie czytałam niczego z Chabrowiczami w rolach głównych, ale gdzieś mi się kojarzy, że dzieci jasnookie były... Może to? smile
      • szkorbut-lumbago Re: Zagadkowanie 09.01.13, 11:05
        Dokładnie to. Miały duże, niebieskie oczy (i nie jest eufemizm) i to zdecydowanie wyróżniało je spośród ciemnookich tubylców.
        Zadajesz.
        • papuga_ara Re: Zagadkowanie 09.01.13, 13:19
          Przepraszam że się wcinam, ale jak ja Wam zazdroszczę! Od zawsze - tych wątków zagadkowych! Wszystko brzmi znajomo, większość się czytało i nic, zero pomysłów na odpowiedzi na zagadki, coś tam czasem gdzieś dzwoni, ale kościół daleko..... Szacun wszystkim zgadującym i zadającym!
        • slotna Re: Zagadkowanie 09.01.13, 21:58
          I mieli psa. Tam nikt nie mial psa smile
          • minerwamcg Re: Zagadkowanie 09.01.13, 22:10
            I na początku ich sandały były hm... niezbyt plastikowe? smile
          • embepe Re: Zagadkowanie 09.01.13, 22:34
            No to uwaga, zadaję: jaki film jako pierwszy w życiu obejrzała hrabina Lichnicka?
            • minerwamcg Re: Zagadkowanie 09.01.13, 23:13
              "W 80 dni dookoła świata"? Z Davidem Nivenem, świetny skądinąd.
              • embepe Re: Zagadkowanie 12.01.13, 15:55
                minerwamcg napisała:

> "W 80 dni dookoła świata"? Z Davidem Nivenem, świetny skądinąd.

O to, to! Minerwo, zadajesz!

I bardzo przepraszam za haniebne niezaglądanie do tego wątku! uncertain
            • minerwamcg Re: Zagadkowanie 12.01.13, 20:11
              No to zadaję: kto miał konfiturowe buty?
              • kocio_pierzaczek Re: Zagadkowanie 13.01.13, 18:59
                O matko, Minerwo, przegięłaś.
                • minerwamcg Re: Zagadkowanie 13.01.13, 22:14
                  No to dobra, podpowiadam cytatem: "Aż boso wyszedł, a na końcu się jeszcze poślizgnął i całym rękawem w słodkości wpadł."
                  • slotna Re: Zagadkowanie 13.01.13, 22:58
                    Panicz Pamietowski.
                    • minerwamcg Re: Zagadkowanie 14.01.13, 18:28
                      No ba, jeszcze by też Słotna nie wiedziała. Zadajesz!
                      • slotna Re: Zagadkowanie 14.01.13, 20:43
                        Z nowych ksiazek nic nie wiem tongue_out

W ktorym kosciele Chmielewska brala slub?
                        • kocio_pierzaczek Re: Zagadkowanie 15.01.13, 09:02
                          Przy Pl. Zbawiciela.
                          • szkorbut-lumbago Re: Zagadkowanie 15.01.13, 11:35
                            Dopiero teraz skojarzyła, który to kosciół. Ach, samej mi ręcę opadły.
                          • slotna Re: Zagadkowanie 15.01.13, 12:10
                            Tak. Zadajesz.
                            • kocio_pierzaczek Re: Zagadkowanie 15.01.13, 13:12
                              Ile naprawdę metrów kwadratowych miał hol zaprojektowany przez studenta który chciał zjeść Pniewskiego?
                              • embepe Re: Zagadkowanie 15.01.13, 13:48
                                Nie mam w tej chwili dostępu do tekstu, żeby sprawdzić dokładnie, ale jakieś straszne wielkie to wyszło, jakieś 800 metrów kwadratowych mi się kołacze w pamięci...
                                • kocio_pierzaczek Re: Zagadkowanie 15.01.13, 14:00
                                  Niestety pudło.
                              • slotna Re: Zagadkowanie 15.01.13, 16:49
                                1600 - 40x40 smile
                                • balamuk Re: Zagadkowanie 15.01.13, 17:43
                                  A o co chodzi, jeśli można?...
                                  • ewa9717 Re: Zagadkowanie 15.01.13, 18:09
                                    O studenckie wspomnienia Guruy. Ja sobie nawet ten hol na działkach wytyczyłam, stadion olimpijski by lekutko wlazł wink
                                    • balamuk Re: Zagadkowanie 15.01.13, 18:18
                                      A, dzięki, to mam prawo nie pamiętać. smile
                                      • kocio_pierzaczek Re: Zagadkowanie 16.01.13, 09:03
                                        Brawo, Słotna, z matematyki pięć. zadajesz.
                                        • slotna Re: Zagadkowanie 16.01.13, 13:08
                                          Co sie znajdowalo w takim rozpylaczu niebieskim z bialym?
                                          • kocio_pierzaczek Re: Zagadkowanie 16.01.13, 13:16
                                            Olejek?
                                            • ewa9717 Re: Zagadkowanie 16.01.13, 13:35
                                              Weź wonny i lek przez lejek...
                                              wink
                                              To całość moich skojarzeń.
                                              • ewa9717 Re: Zagadkowanie 16.01.13, 13:36
                                                Lejjjjj, cholerka wink
                                                • kocio_pierzaczek Re: Zagadkowanie 16.01.13, 13:38
                                                  Przez lelek? smile
                                                  • embepe Re: Zagadkowanie 16.01.13, 14:24
                                                    Przez lelka chyba wink ...
                                                    Ale to już podpada pod znęcanie się nad zwierzętami!

A w tym rozpylaczu to może atrament był? Albo inny ciemny tusz?
                                            • slotna Re: Zagadkowanie 16.01.13, 21:19
                                              Olejek. Zadajesz.
                                              • kocio_pierzaczek Re: Zagadkowanie 17.01.13, 09:46
                                                Z czego składa się mężczyzna?
                                                • se_nka0 Re: Zagadkowanie 17.01.13, 10:55
                                                  ... jak wiadomo, składa się głównie z żołądka.
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Zagadkowanie 17.01.13, 11:47
                                                    No to zadajesz.
                                                  • se_nka0 Re: Zagadkowanie 17.01.13, 13:00
                                                    No to zostajemy z ,,mężczyzną,, wink

O czym zakochana kobieta nie zapewni go przenigdy?
                                                  • slotna Re: Zagadkowanie 21.01.13, 19:47
                                                    No co za zastoj? wink
                                                  • eulalija Re: Zagadkowanie 22.01.13, 07:56
                                                    Bo Senka nie chce podpowiedzieć a ja jak ta tabaka...
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Zagadkowanie 22.01.13, 08:19
                                                    I jo tyż...
                                                  • slotna Re: Zagadkowanie 22.01.13, 13:25
                                                    To jest pewno z "Jak wytrzymac z mezczyzna", jak kto ma, niech sprawdzi, ja sie odcinam od tego dzieua tongue_out
                                                  • se_nka0 Re: Zagadkowanie 22.01.13, 14:20
                                                    Tak ,,Jak wytrzymać z mężczyzną,, potrzebne smile

I cytacik ,,O jednym tylko nie zapewni go przenigdy: że ..i tu dwa słówka odpowiedzismile
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadkowanie 22.01.13, 20:17
                                                    Sprawdziła, nie zapewni że kocha myszy. Czy sprawdzone też się liczy?
                                                  • se_nka0 Re: Zagadkowanie 22.01.13, 20:28
                                                    Liczy się, jak najbardziejsmile
                                                    Zadajesz.
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadkowanie 23.01.13, 13:19
                                                    Dlaczego Joanna znalazła się w pokoju 2328?
                                                  • se_nka0 Re: Zagadkowanie 23.01.13, 15:54
                                                    Jechała do Anity na 22 piętro. Przycisnęła w windzie piętro 23. Pokój 28 nad pokojem 28, tylko nie to piętro.
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadkowanie 23.01.13, 20:58
                                                    Dokładniusieńko. Zadajesz.
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Zagadkowanie 24.01.13, 08:19
                                                    No już, siup. Bo mi się w pracy nudzi. smile Ech, trzeba to podoceniać, bo za jakiś czas nie będę się miała gdzie zawodowo nudzić.
                                                    Da-waj za-gad-kę!!!
                                                  • se_nka0 Re: Zagadkowanie 24.01.13, 11:18
                                                    Już, już Szefowo smile Od rana służbę zdrowia wizytowałam i wypadła owa wizytacja pomyślnie. No, no...

Gdzie znajdowała się maszyna do tortur?
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadkowanie 24.01.13, 11:48
                                                    Na strychu, tylko nie mogę sobie przypomnieć co to było. Urządzenie do sztkowania kapusty?
                                                  • se_nka0 Re: Zagadkowanie 24.01.13, 12:08
                                                    Tak, szatkownica.
                                                    Zadajesz.
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Zagadkowanie 24.01.13, 12:14
                                                    Ożesz ty, przegapiłam. Czatuję na następną.
                                                    A w ogóle to przeczytałam "maszyna do tortu", i zaczęłam gorączkowo myśleć gdzie też ów rekwizyt występował i w ogóle co to jest.
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadkowanie 24.01.13, 12:30
                                                    Gdzie w pokoju 336 miał zostać zapisany numer telefonu jednych znajomych?
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Zagadkowanie 24.01.13, 12:38
                                                    na futrynie.
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadkowanie 24.01.13, 12:44
                                                    Zdążyłaś. Zadajesz.
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Zagadkowanie 24.01.13, 12:45
                                                    Kogo wykorzystano, żeby sprawdzić, ile miejsca potrzebuje gruba baba, aby
                                                    się schylić?
                                                  • se_nka0 Re: Zagadkowanie 24.01.13, 14:16
                                                    Monikę?
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Zagadkowanie 24.01.13, 15:30
                                                    Tak jest. Zadajesz.
                                                  • se_nka0 Re: Zagadkowanie 24.01.13, 16:01
                                                    Z czego była zrobiona słynna deska do prasowania, którą posiadała Joanna.
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadkowanie 24.01.13, 19:28
                                                    Z jakiejś deski z budowy, grubej (musiała być gruba skoro w rzeczywistości jej synowie uczyli się rzucać nożem w jej spód smile), kojarzy mi się jakieś określenie calówka, ale na logikę to nie wydaje się sensowne. Może odpowiedź, że z deski wystarczy, a jak nie to może ktoś pamięta więcej big_grin
                                                  • mika_p Re: Zagadkowanie 24.01.13, 19:29
                                                    Dwucalówka. Przycięta i oheblowana.
                                                  • se_nka0 Re: Zagadkowanie 24.01.13, 21:31
                                                    Dokładnie. Mika_p zadajesz.
                                                  • koszmarna.baba Re: Zagadkowanie 28.01.13, 09:43
                                                    Mika_p - żyjesz???
                                                  • mika_p Re: Zagadkowanie 28.01.13, 10:33
                                                    Żyję, przepraszam, pomyliłam liczby przy wątku, myślałam, że nie ma odpowiedzi.

No to może tak:

gdzie można schowac diamenty (w liczbie mnogiej, nie jeden wielki)
                                                  • koszmarna.baba Re: Zagadkowanie 28.01.13, 16:44
                                                    Gdzie kto chce! wink
                                                    Może to być wielki pluszowy miś panda a może też być zwykłe pudełko po zapałkach.
                                                  • ewa9717 Re: Zagadkowanie 28.01.13, 17:31
                                                    A chyba i luzem wciepnięte do kosmetyczki też miewają się dobrze wink
                                                  • mika_p Re: Zagadkowanie 28.01.13, 19:36
                                                    O kura, ale głupią zagadkę zadałam.
                                                    Zaliczac Koszmarnej.Babie, czy doprecyzowac, że chodziło mi o coś potencjalnie jadalnego?
                                                  • slotna Re: Zagadkowanie 28.01.13, 21:48
                                                    W kielbasie?
                                                  • mika_p Re: Zagadkowanie 28.01.13, 23:06
                                                    W kiełbasie to listy big_grin
                                                  • slotna Re: Zagadkowanie 29.01.13, 00:58
                                                    No tak, ale bylo, ze i brylant mozna, tylko o to by jej Michal nie podejrzewal wink
                                                  • mika_p Re: Zagadkowanie 29.01.13, 08:46
                                                    A, potencjalnie w kiełbasie znaczy, rozumiem. Ale chodziło mi o faktycznie schowane. Przed złodziejem. W czymś potencjalnie jadalnym, ale faktycznie nie bardzo. Do oddiamenczenia tego czegoś potrzebny jest młotek.
                                                  • tutul Re: Zagadkowanie 29.01.13, 09:03
                                                    To chyba ciasteczka.Elżbieta takzrobiła,czy miała zrobić...
                                                  • mika_p Re: Zagadkowanie 29.01.13, 10:21
                                                    Zrobiła smile
                                                    A w pudełku od zapałek były brylanty, przypomniałam sobie.
                                                    Tutul, zadajesz.
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Zagadkowanie 29.01.13, 10:45
                                                    > "Podczas każdej oficjalnej wizyty powinno być obecne dziecko jako zapasowy temat rozmowy." J.Austen

Mika, boskie!
                                                  • mika_p Re: Zagadkowanie 31.01.13, 23:08
                                                    Kociu, wiem, że boskie, dlatego mam w sygnaturce smile
                                                    O ile dobrze pamietam, to "Rozważna i romantyczna"
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadkowanie 29.01.13, 19:56
                                                    Gdzie ona tak zrobiła?
                                                  • tutul Re: Zagadkowanie 29.01.13, 20:36
                                                    W Depozycie zrobiła...
                                                    to zadaję .
                                                    Do czego pasuje sałatka z czerwonej kapusty?
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadkowanie 31.01.13, 13:12
                                                    To może mała podpowiedzieć, bo chyba nikt nie wie smile
                                                  • asia.sthm Re: Zagadkowanie 31.01.13, 15:59
                                                    Do bialej bluzki ?
                                                  • se_nka0 Re: Zagadkowanie 31.01.13, 17:37
                                                    Do smażonego karpia.
                                                  • tutul Re: Zagadkowanie 31.01.13, 17:54
                                                    Gurua nigdy sałatki do tego nie robiła...ale jadła
                                                  • tutul Re: Zagadkowanie 01.02.13, 18:49
                                                    Dobra,zagadka nietrafiona.Do kaczki .
                                                  • slotna Re: Zagadkowanie 01.02.13, 20:11
                                                    Heh, doskonale wiem, ze pasuje i mialam to nawet na swieta. Ale nie wiedzialam (nie pamietalam?), ze Chmielewska tez tak uwaza wink
                                                  • tutul Re: Zagadkowanie 01.02.13, 20:14
                                                    "Książka poniekąd kucharska " i kaczkapo pakistańsku...
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Zagadkowanie 06.02.13, 08:45
                                                    Hellou? Jest tu kto?
                                                  • slotna Re: Zagadkowanie 07.02.13, 22:30
                                                    Chyba Tutul powinna zadac nowa zagadke...
                                                  • tutul Re: Zagadkowanie 08.02.13, 08:06
                                                    Kajam się i zadaję.
                                                    Dlaczego Januszek podejrzewał siostrę o chorobę? Konkretnie czarną ospę?
                                                  • slotna Re: Zagadkowanie 08.02.13, 12:55
                                                    Bo miala na twarzy maseczke upiekszajaca, zaschnieta na kamien.
                                                  • mika_p Re: Zagadkowanie 08.02.13, 13:50
                                                    Hm... tak sobie od dwóch dni myślę, ze gdybym to ja zadawała teraz zagadkę, to związana byłaby z maseczką Tereski. Tutul, ty mi coś w głowie robisz?
                                                  • tutul Re: Zagadkowanie 08.02.13, 14:17
                                                    Slotna,zadajesz
                                                  • tutul Re: Zagadkowanie 08.02.13, 14:19
                                                    Mika,telepatia po prostu.Raczej ty mi w łowie siedzisz...
                                                  • slotna Re: Zagadkowanie 08.02.13, 21:00
                                                    Jak miala na imie matka Chmielewskiej? Niby banalne, ale dwie znajome czytelniczki nie wiedzialy wink
                                                  • mika_p Re: Zagadkowanie 08.02.13, 23:09
                                                    Janina
                                                  • slotna Re: Zagadkowanie 08.02.13, 23:37
                                                    Zadajesz.
                                                  • mika_p Re: Zagadkowanie 10.02.13, 23:33
                                                    W jaki sposób duch oślepił Januszka?
                                                  • slotna Re: Zagadkowanie 11.02.13, 01:33
                                                    Wymazal go jajkami wink
                                                  • mika_p Re: Zagadkowanie 11.02.13, 13:47
                                                    Tak smile
                                                    To teraz ty, Słotna
                                                  • slotna Re: Zagadkowanie 11.02.13, 14:55
                                                    Pozostajac przy jajkach - dlaczego Zdzisio myslal, ze Irek nimi chlapie?
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadkowanie 14.02.13, 08:11
                                                    To już chyba czas na jakąś małą podpowiedź lub tez na zgłoszenie się osobnika znającego odpowiedź smile
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Zagadkowanie 14.02.13, 08:42
                                                    Kapało ze stropu w Domu Chłopa?
                                                  • slotna Re: Zagadkowanie 14.02.13, 19:53
                                                    Tak jest. Zadajesz.
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Zagadkowanie 15.02.13, 11:19
                                                    To ja zostanę przy jajkach. Kto nosił je w kieszeni?
                                                  • slotna Re: Zagadkowanie 15.02.13, 12:55
                                                    Janka.
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Zagadkowanie 15.02.13, 14:30
                                                    No i zadajesz. Hihi, będzie dalej o jajkach?
                                                  • slotna Re: Zagadkowanie 16.02.13, 00:44
                                                    A czemu by nie wink Gdzie zrobilo sensacje jajko z dwoma zoltkami?
                                                  • minerwamcg Re: Zagadkowanie 16.02.13, 10:49
                                                    We dworze w Błędowie, panna Dominika kazała na twardo ugotować i kuzynostwu do stołu podała.
                                                  • slotna Re: Zagadkowanie 16.02.13, 13:30
                                                    Zadajesz.
                                                  • minerwamcg Re: Zagadkowanie 16.02.13, 15:05
                                                    No to jedziemy z tymi jajkami. Ile jajek trzeba było wywalić, gdy ostatnie okazało się nieświeże? Uwaga! Są dwie wersje, w dwóch miejscach, różni się liczba. Wystarczy podać jedną.
                                                  • minerwamcg Re: Zagadkowanie 18.02.13, 23:56
                                                    Dobra, to jadziem z tym koksem. Podpowiedź pierwsza: jedna nieudana jajecznica dzieje się w dalekiej przeszłości.
                                                  • mika_p Re: Zagadkowanie 19.02.13, 01:39
                                                    Ta nieudana jajecznica była w takich okolicznosciach: Gurua z męzem i druga para, chyba Janka z mężem, byli na wakacjach w plenerze. Zaszły jakieś komplikacje pogodowe i panowie z wielkim poświęceniem udali sie do wsi po jajka. Przywieźli - ale nie wiem ile. Może tuzin? A może więcej tych par było, bo mam wrażenie, że jakoś nie wychodziło spektakularnie dużo na głowę.
                                                    Czy to ten trop?

A podwójne jajka poza tym, ze są większe, mają inna skorupkę, nie taką równą, tylko jakby ze zgrubiałym równikiem.
                                                  • minerwamcg Re: Zagadkowanie 19.02.13, 21:13
                                                    Ten trop, a właściwie jeden z dwóch tropów, ale wszystko się zgadza co do joty: Gurua z towarzystwem na wakacjach, ogólny głód, cudem nabyte dwanaście jajek i ostatni zbuk. Tak, na wakacjach było dwanaście. Zgadza się, zadajesz.

Dla ciekawych - druga sytuacja ma miejsce w "Najstarszej prawnuczce", tam jajka wbija niejaka Madejowa, stara kucharka. Zmarnowało się więcej, bo cały mendel, piętnaście sztuk.

Tak czy owak - Mika, zadajesz!
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Zagadkowanie 17.02.13, 11:07
                                                    Ja nie wiem, jak ludzie każą kurom znosić jajka dwużółtkowe, na moim targu jeden handlarz jajami ma osobno wyceniowe dwużółtkowe. Skąd on wie, co jest w środku, ma rentgen w oczach?
                                                  • minerwamcg Re: Zagadkowanie 19.02.13, 01:10
                                                    Kiedyś były aparaty do prześwietlania, pokazywały, czy jajko świeże, pewnie na takim można było też zobaczyć podwójne żółtko. I stąd wywieszki w sklepach "Kupujący ma prawo prześwietlić sobie jaja".
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Zagadkowanie 19.02.13, 08:27
                                                    Hi hi, Minerwo! smile
    • mika_p Re: Zagadkowanie 20.02.13, 13:16
      Pozostając w temacie jajek: dlaczego ostatnia rybka została z jajeczkiem na ogonku?
      • minerwamcg Re: Zagadkowanie 20.02.13, 13:25
        Bo ją nagła żywica zalała.
        • mika_p Re: Zagadkowanie 20.02.13, 14:11
          Oczywiście smile
          • minerwamcg Re: Zagadkowanie 20.02.13, 19:40
            Kto by pomyślał, że jajka okażą się tak wdzięcznym tematem zagadek! Wylęgają się i wylęgają... No to następne, proszę:

Dlaczego Joanna u Alicji nie jadła jajek?
            • balamuk Re: Zagadkowanie 20.02.13, 19:45
              Bo nie miała ochoty?
              • minerwamcg Re: Zagadkowanie 20.02.13, 21:06
                To dość jasne, ale dlaczego?
                • balamuk Re: Zagadkowanie 20.02.13, 21:17
                  Niekoniecznie, mogła mieć dziką ochotę i być na diecie.
                  A więcej nie pamiętam. wink
                  • minerwamcg Re: Zagadkowanie 20.02.13, 21:57
                    Nie smile Nie miała dzikiej ochoty i nie była na diecie, powód był inny.
            • minerwamcg Re: Zagadkowanie 21.02.13, 20:58
              No dobra, podpowiedź pierwsza: odpowiedź można znaleźć w jednej z najnowszych książek Gurui.
              • kocio_pierzaczek Re: Zagadkowanie 22.02.13, 08:40
                Bo Alicja zbyt nachalnie jajka proponowała?
                • asia.sthm Re: Zagadkowanie 22.02.13, 09:01
                  Bo jajka w tym kotle bez przerwy wychodzily, Joannie nie udawalo sie ni na jedno zalapac.

Cos mi sie tak z byczkow kojarzy ....po jedynym razie
                  • minerwamcg Re: Zagadkowanie 22.02.13, 15:45
                    Nie... Podpowiedż druga - Asia jest blisko.
                    • minerwamcg Re: Zagadkowanie 24.02.13, 21:56
                      No dobra, uznajmy, że pytanie było do luftu. Odpowiedź jest taka, że Joanna nie chciała u Alicji jeść jajek, bo twierdziła, że jajka to ona ma u siebie w domu, a w Danii woli duńskie specjały, w szczególności rybne. Tak, Asiu, rzeczywiście jest o tym w "Byczkach" smile
                      To może odczepmy się już od jajek i następne pytanie niech będzie inne:
                      Kto i po co skakał w ubraniu do basenu?
                      • kocio_pierzaczek Re: Zagadkowanie 25.02.13, 09:10
                        Ochroniarz w Ameryce Pd. celem ratowania topielicy?
                        • minerwamcg Re: Zagadkowanie 25.02.13, 20:46
                          Tak jest, Kociu, zadajesz smile
                          • kocio_pierzaczek Re: Zagadkowanie 26.02.13, 08:33
                            Proszę uprzejmie. Z czego się składa Morze Azowskie?
                            • ewa9717 Re: Zagadkowanie 26.02.13, 09:17
                              Z siarkowodoru cycuś?
                              • kocio_pierzaczek Re: Zagadkowanie 26.02.13, 10:41
                                A chała. To nie to morze. smile
                                • balamuk Re: Zagadkowanie 26.02.13, 11:16
                                  Siarkowodorem śmierdziało w okolicy. A składało się z soli i meduz.
                                  • kocio_pierzaczek Re: Zagadkowanie 26.02.13, 12:11
                                    Brawo. Zadajesz.
                                    • balamuk Re: Zagadkowanie 26.02.13, 12:38
                                      Na odmianę wink - kto u Alicji chciał (chciewał?) jajko, a nawet więcej?
                                      • minerwamcg Re: Zagadkowanie 26.02.13, 13:37
                                        Stefan. Ten, co go pangolin oszkalował na konto życia erotycznego smile
                                        • balamuk Re: Zagadkowanie 26.02.13, 14:09
                                          Uhm. W postaci jajecznicy. wink
                                          Zadawaj.
                                          • minerwamcg Re: Zagadkowanie 27.02.13, 21:05
                                            Jak się nazywała potrawa powitalna dla pana Chabrowicza?
                                            • slotna Re: Zagadkowanie 28.02.13, 02:43
                                              Wszelki wypadek.

Dlaczego najfajniejsze zagadki sa jak mnie nie ma? Bu.
                                              • szkorbut-lumbago Re: Zagadkowanie 28.02.13, 07:57
                                                O ile pamiętam to potrawa też z jajami. Czy Wy nie wiecie, że jaja w nadmiarze szkodzą? Nie, zaraz, wróć ... zgodnie z najnowszymi badaniami należy jeść jajo dziennie. Tylko czy zagadkowe jaja mozna traktowac jak odpowiednik smile
                                              • minerwamcg Re: Zagadkowanie 01.03.13, 13:09
                                                Słotna, jak zwykle zadajesz smile
                                                • slotna Re: Zagadkowanie 01.03.13, 23:23
                                                  Czym nie nalezy rozpalac ogniska?
                                                  • minerwamcg Re: Zagadkowanie 01.03.13, 23:27
                                                    Ekrazytem.
                                                  • slotna Re: Zagadkowanie 01.03.13, 23:41
                                                    Slusznie mi sie zdawalo, ze nalezy szybko sprawdzic wink Dawaj.
    • minerwamcg Re: Zagadkowanie 02.03.13, 14:47
      Jak miał na imię palancik w sandałkach?
      • szkorbut-lumbago Re: Zagadkowanie 02.03.13, 19:50
        Zygmuś?
        • minerwamcg Re: Zagadkowanie 02.03.13, 20:23
          Niee, Zygmuś to raczej dżokejskie buty nosił smile
          • szkorbut-lumbago Re: Zagadkowanie 03.03.13, 10:51
            Nie ten Zygmuś, w "Wielkiej Polce" był taki kuzynek debil i nigdy nie pamiętam jak on miał na imię, jakoś tak mi się telepie że Zygmuś, ale sprawdzę.
      • slotna Re: Zagadkowanie 03.03.13, 02:29
        Marcinek.
        • minerwamcg Re: Zagadkowanie 03.03.13, 21:39
          Zadajesz.
          • slotna Re: Zagadkowanie 04.03.13, 01:18
            Co robil Lesio z cepeliowskim wazonem?
            • szkorbut-lumbago Re: Zagadkowanie 04.03.13, 08:19
              Chodzi o ten wazon, do którego wszycy pluli i wkładali elementy dziwne. Nie, stop, to nie byłoby tylko o Lesia. Muszę jeszcze pomysleć.
              • slotna Re: Zagadkowanie 04.03.13, 12:27
                No wlasnie, to cos robil tylko Lesio smile
                • kocio_pierzaczek Re: Zagadkowanie 04.03.13, 15:01
                  Wiem, ale nie powiem, bo musiałabym zadawać następną, a nie jestem w stanie. Nawiasem mówiąc, aż jestem ciekawa, czy naprawdę tak by się dało i ni cholery nie pamiętam, czy wazon był polewany czy też nie.
                  • slotna Re: Zagadkowanie 04.03.13, 20:11
                    Moze pojawi sie ktos, kto ma w glowie fajna zagadke, a odpowiedzi nie zna i bedziesz mogla scedowac? wink Raz mi sie tak zdarzylo, ze wymyslilam pytanie, a z odpowiedzia nie moglam sie wstrzelic... wink
                    • slotna Re: Zagadkowanie 07.03.13, 10:52
                      Ejno, Lesio znowu w tak wielu dzielach nie wystepuje... Naprawde nikt nie wie? wink
                      • balamuk Re: Zagadkowanie 07.03.13, 11:24
                        Ostrzył o wazon nóż.
                        • slotna Re: Zagadkowanie 08.03.13, 15:04
                          Tak smile Zadajesz.
                          • balamuk Re: Zagadkowanie 10.03.13, 16:40
                            Kto miał na własność dźwig samobieżny?
                            • szkorbut-lumbago Re: Zagadkowanie 10.03.13, 20:37
                              Syn Maćka, starszy syn, ale nie wiem jak miał na imię.
                              • balamuk Re: Zagadkowanie 11.03.13, 18:02
                                Tego chyba nikt nie wie. wink))
                                Strzelaj!
                                • balamuk Re: Zagadkowanie 15.03.13, 18:07
                                  Szkorlumbie, lata lecą wink
                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadkowanie 17.03.13, 23:06
                                    Przepraszam za blokadę, poprawiam się wracając na chwilę do jajek:
                                    w jaki sposób jajka używane są jako narzędzie zbrodni?
                                    • slotna Re: Zagadkowanie 18.03.13, 18:30
                                      Wpycha sie je ugotowane na twardo do paszczy ofiary.
                                      • szkorbut-lumbago Re: Zagadkowanie 18.03.13, 22:37
                                        Si, zadajesz.
                                        • slotna Re: Zagadkowanie 19.03.13, 14:12
                                          Po co Joannie byl malarz?
                                          • kocio_pierzaczek Re: Zagadkowanie 21.03.13, 11:51
                                            Do usunięcia ściany?
                                          • kubikk Re: Zagadkowanie 21.03.13, 14:39
                                            żeby dowiedzieć kto mógł umieścić podsłuch w futrynie w mieszkaniu Alicji
                                            • slotna Re: Zagadkowanie 21.03.13, 22:01
                                              Kubikk zadaje.
                                              • kocio_pierzaczek Re: Zagadkowanie 22.03.13, 10:34
                                                No bu, trudno, taką fajną miałam, a poszłam tropem oficjalnych zeznań Joanny. Kubikk, dawaj!
                                                • kubikk Re: Zagadkowanie 22.03.13, 14:39
                                                  już, już ... Kto zdobył pierwszą nagrodę w wewnętrznym konkursie
                                                  piękności dla płci męskiej?
                                                  • balamuk Re: Zagadkowanie 22.03.13, 14:57
                                                    Marek?
                                                  • kubikk Re: Zagadkowanie 25.03.13, 10:20
                                                    Tak, zadajesz
                                                  • balamuk Re: Zagadkowanie 25.03.13, 19:12
                                                    To na odmianę z motywów muzycznych: komu i z kim skojarzyła się "Krysia Lesniczanka"?
                                                  • minerwamcg Re: Zagadkowanie 25.03.13, 21:24
                                                    Krysią Leśniczanką miała być Monika Gąsowska, opowiadał o niej na sto procent Miecio.
                                                  • balamuk Re: Zagadkowanie 26.03.13, 14:48
                                                    Ano, hej. Opowiadał Miecio, skomentowała Maria, zadawaj. wink
    • minerwamcg Re: Zagadkowanie 26.03.13, 18:29
      Wiedziałam, że Miecio, ale nie kojarzyłam jakie miał audytorium.
      A zatem:
      Kim była Cytra?
      • slotna Re: Zagadkowanie 26.03.13, 20:19
        Koniem wyscigowym.
        • minerwamcg Re: Zagadkowanie 26.03.13, 21:03
          W porządku, zadajesz. Pytanie dodatkowe dla chętnych: kim była druga Cytra? smile
          • slotna Re: Zagadkowanie 26.03.13, 21:41
            Co sprawilo, ze Mizia od razu zostala uznana za bezgranicznie glupia?
            • minerwamcg Re: Zagadkowanie 26.03.13, 22:05
              Bała się Chabra.
              • slotna Re: Zagadkowanie 26.03.13, 23:23
                Zadajesz.
                • minerwamcg Re: Zagadkowanie 27.03.13, 00:24
                  Kto miał przyjść pod watowanym parasolem?
                  • slotna Re: Zagadkowanie 27.03.13, 01:06
                    Hrabia adorator mamusi.
                    • minerwamcg Re: Zagadkowanie 27.03.13, 02:00
                      Zadajesz. Ale ja już nie odpowiadam, bo się robi mecz pingpongowy smile
                      • slotna Re: Zagadkowanie 27.03.13, 03:00
                        Kto specyficznie gral tango Notturno?
                        • szkorbut-lumbago Re: Zagadkowanie 27.03.13, 08:26
                          Bartek Lewandowski vel Bart Lewand.
                          • slotna Re: Zagadkowanie 27.03.13, 10:32
                            Zadajesz.
                            • szkorbut-lumbago Re: Zagadkowanie 27.03.13, 11:27
                              Dlaczego Tadeusz Stolarek został wybrany na ofiarę? Chodzi mi o powód życiowy, nie książkowo-fikcyjny.
                              • g0p0s Re: Zagadkowanie 27.03.13, 13:17
                                Wiem, ale nie mam zagadki, anie jak nie pomyliłem, to mam zagadkę.
                                Stolarek wisiał ludziom kasę i generalnie chachmęcił finansowo.
                                • szkorbut-lumbago Re: Zagadkowanie 27.03.13, 13:27
                                  Tak było w książce, ale co zrobił w rzeczywistości żeby zasłużyć na takie potraktowanie? Teraz sie zastanawiam czy nie byłoby jasniej napisać "pierwowzór T. Stolarka" i zaczęłam sie wachać smile
                                  • slotna Re: Zagadkowanie 27.03.13, 20:59
                                    Wlasciwie to samo, tzn. zachachmecil wspolnie z Chmielewska, wisial jej kase z tego oszustwa i nigdy nie oddal. Wiec odpowiedz ponizej jest calkiem poprawna. No chyba, ze chodzi o cos innego, czego nie pamietam smile
                                    • szkorbut-lumbago Re: Zagadkowanie 28.03.13, 18:58
                                      Kaiam się. Sprawdziłam u źródeł i faktycznie za przekręty finansowe. Nie wiem dlaczego założyłabym się, że spaskudził robotę i takie tam.
                                      G0p0s zadajesz.
                                • g0p0s Re: Zagadkowanie 27.03.13, 13:42
                                  No tak to jest jak się człowiekowi fikcja z rzeczywistością myli.
    • g0p0s Re: Zagadkowanie 28.03.13, 19:33
      Gdzie były żółte do wykończenia Lewandowskiego?
      • slotna Re: Zagadkowanie 28.03.13, 19:40
        W szafie.
        • g0p0s Re: Zagadkowanie 28.03.13, 19:45
          Bingo! Tak ogólniej na budowie Domu Chłopa. Zagadkujesz.
          • slotna Re: Zagadkowanie 29.03.13, 13:54
            Kto uparl sie tanczyc poloneza z dyrektorem Zjednoczenia?
            • se_nka0 Re: Zagadkowanie 29.03.13, 14:35
              Janusz.
              • slotna Re: Zagadkowanie 29.03.13, 18:08
                Tak. Zadajesz.
                • se_nka0 Re: Zagadkowanie 29.03.13, 19:18
                  Lesio stwierdził, że ma ,, Halucynacje! Delirium tremens!,,.
                  Co takiego zobaczył??
                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadkowanie 30.03.13, 00:20
                    Jak to co? Różowego, tańczącego słonia smile
                    • se_nka0 Re: Zagadkowanie 30.03.13, 18:10
                      Tak, tak. smile Zadajesz.
                      • szkorbut-lumbago Re: Zagadkowanie 02.04.13, 10:14
                        Wiedziałam, że nalezy zadać od razu, a nie się namyslac bo zapmnę.
                        Co miał odkupić pan Chabrowicz po pierwszym szkoleniu Chabra (tuż po zabraniu Go ze schroniska)?
                        • marta_k-a_78 Re: Zagadkowanie 03.04.13, 22:33
                          Perfumy. Będąc uprzejmym wink
                          • marta_k-a_78 Re: Zagadkowanie 03.04.13, 22:50
                            Bardzo przepraszam, zagapiłam się na własne perfumy. Wodę kolońską.
                            • szkorbut-lumbago Re: Zagadkowanie 04.04.13, 10:28
                              Oczywiście zaliczone (szczególnie podoba mi sie fragment odpowiedzi "Będąc uprzejmym" big_grin).
                              Zadajesz
                              • marta_k-a_78 Re: Zagadkowanie 04.04.13, 11:25
                                swoją drogą, uprzejmość przy wodzie kolońskiej występuje również w "Harpiach" (A wodę kolońską bądź uprzejma zdobywać z innych źródeł - przypomniała sobie Melania), ciekawe.

Kto puszczał muzyczkę, żeby było weselej?
                                • szkorbut-lumbago Re: Zagadkowanie 10.04.13, 10:54
                                  Chyba to juz czas na podpowiedź.
                                  • balamuk Re: Zagadkowanie 10.04.13, 17:07
                                    Litości nie macie... Niejaki Szymon Sałakrzak, szaleniec-badylarz. Puszczał.
                                    Chyba że ktoś jeszcze?
                                    • marta_k-a_78 Re: Zagadkowanie 10.04.13, 22:45
                                      Doskonale smile jeden z moich ulubionych fragmentów w Zwyczajnym życiu.
                                      Gospodarz, który niósł w ręku coś, co okazało się tranzystorowym radiem, zamiast przystąpić do załadunku, jął łapać jakieś stacje.
                                      – Puścimy sobie muzyczkę, to będzie weselej – mówił z zapałem. – O, to dobre!

Zadajesz.
                                      • balamuk Re: Zagadkowanie 11.04.13, 18:43
                                        Też ten fragment bardzo lubię, a w ogóle "ZŻ" uważam za najlepszą powieść Guruy. smile
                                        Pytanie: gdzie występuje trójręczny święty?
                                        • balamuk Re: Zagadkowanie 16.04.13, 12:05
                                          Podpowiadam: też ma związek z Tereską i Okrętką.
                                          • marta_k-a_78 Re: Zagadkowanie 16.04.13, 12:12
                                            Tam, gdzie Okrętka zagrała na organach?
                                            • balamuk Re: Zagadkowanie 16.04.13, 12:42
                                              Jasne. smile
                                              Na witrażu.
                                              Zadajesz.
                                              • marta_k-a_78 Re: Zagadkowanie 16.04.13, 12:48
                                                bez podpowiedzi nie zgadłabym.

pora już prawie obiadowa, zatem: dlaczego pan Rysio protestował przeciwko flaczkom?
                                                • kocio_pierzaczek Re: Zagadkowanie 19.04.13, 00:18
                                                  Jezu, gdzie był pan Rysio?.....
                                                • slotna Re: Zagadkowanie 19.04.13, 00:34
                                                  Bo mu wpadaly za kolnierz.
                                                  • marta_k-a_78 Re: Zagadkowanie 19.04.13, 09:04
                                                    slotna napisała:

> Bo mu wpadaly za kolnierz.

Świetnie smile Na Wyścigach i w 'Wyścigach".

Zadajesz.
                                                  • slotna Re: Zagadkowanie 19.04.13, 11:50
                                                    W kogo Joanna rzucala dwoma tysiacami zlotych w kawalkach?
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadkowanie 19.04.13, 13:58
                                                    Myli mi sie, ale chyba nie o to chodzi, bo mnie wydawało mi sie, że to Chmielewska rzucała w Diabła ratą na Skodę tudzież w męża ratą na motor.
                                                    Chyba sobie przeczytam Autobio.
                                                  • slotna Re: Zagadkowanie 19.04.13, 18:57
                                                    W Diabla na Skode, owszem. Zadajesz.
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadkowanie 21.04.13, 20:57
                                                    Zatem, jak podsłuchiwano policję pracująca chwilowo w jednostce macierzystej ofiary i zabójcy?
                                                  • slotna Re: Zagadkowanie 21.04.13, 22:46
                                                    Kucajac przy umywalce.
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadkowanie 22.04.13, 08:59
                                                    Tak. Teraz Ty smile
                                                  • slotna Re: Zagadkowanie 22.04.13, 20:39
                                                    Co za halucynacja objawila sie Joannie, gdy ta jechala autobusem do Anity?
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Zagadkowanie 24.04.13, 09:01
                                                    Kudłaty menel?
                                                  • slotna Re: Zagadkowanie 24.04.13, 21:12
                                                    > Kudłaty menel?

Nieee, ale jestes w dobrym dziele wink
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Zagadkowanie 25.04.13, 09:13
                                                    Tyle to ja wiem, ino sklerozę mam. Ale chodzi o halucynację objawioną W AUTOBUSIE, czy potem, koło bagażnika pewnego samochodu? smile
                                                  • slotna Re: Zagadkowanie 26.04.13, 00:37
                                                    Kolo bagaznika smile Zawsze strasznie lubilam te scene smile
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Zagadkowanie 26.04.13, 08:49
                                                    A, to znajomą sylwetkę ze spluwą ujrzała.
                                                  • slotna Re: Zagadkowanie 26.04.13, 11:29
                                                    Tak jest smile
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Zagadkowanie 29.04.13, 08:23
                                                    Kto był odwrotnym alkoholikiem?
                                                  • marta_k-a_78 Re: Zagadkowanie 29.04.13, 09:21
                                                    kuzyn Gucia cały w plastrach
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Zagadkowanie 29.04.13, 13:43
                                                    Brawo, zadajesz.
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadkowanie 03.05.13, 19:05
                                                    Się wzywa do zadawania.
                                                  • marta_k-a_78 Re: Zagadkowanie 07.05.13, 19:50
                                                    przepraszam za przerwę, nie zdążyłam przed majowym weekendem

czym obudził dozorca Tereskę i Okrętkę?
                                                  • slotna Re: Zagadkowanie 08.05.13, 12:35
                                                    Klaskaniem.
                                                  • marta_k-a_78 Re: Zagadkowanie 09.05.13, 09:10
                                                    Brawo, zadajesz.
                                                  • slotna Re: Zagadkowanie 14.05.13, 18:13
                                                    Sorry, jakos sie zagapilam tongue_out Po co byla rodzenstwu pani Wisniewska?
                                                  • balamuk Re: Zagadkowanie 18.05.13, 13:43
                                                    Chyba już czas.
                                                    Jako alibi, kiedy pukali do pana Wolskiego.
                                                  • slotna Re: Zagadkowanie 18.05.13, 14:12
                                                    Zadajesz.
                                                  • balamuk Re: Zagadkowanie 18.05.13, 15:16
                                                    Co stanowiło pendant do sedesu i dlaczego nie zostało kupione?
                                                  • slotna Re: Zagadkowanie 18.05.13, 15:50
                                                    Umywalka i wlasciwie nie wiadomo, chyba dlatego, ze nie chcialo sie zmiescic w samochodzie.
                                                  • balamuk Re: Zagadkowanie 18.05.13, 16:00
                                                    Błyskawica! wink
                                                    Zadawaj.
                                                  • slotna Re: Zagadkowanie 18.05.13, 16:36
                                                    Dlaczeko Janusz mimochodem rzucil okiem na sloik pieczarek marynowanych?
                                                  • slotna Re: Zagadkowanie 18.05.13, 16:37
                                                    > Dlaczeko

Dlaczego! wink
                                                  • balamuk Re: Zagadkowanie 18.05.13, 17:38
                                                    Bo właśnie była mowa o truciu muchomorami.
                                                  • slotna Re: Zagadkowanie 18.05.13, 18:13
                                                    Teraz ty smile
                                                  • balamuk Re: Zagadkowanie 18.05.13, 18:25
                                                    Jakie jest bukowe drewno?
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadkowanie 23.05.13, 10:46
                                                    To już czas smile albo niech ujawni się ten co wie, albo pora na podpowiedź.
                                                  • slotna Re: Zagadkowanie 23.05.13, 12:07
                                                    Twarde, kruche i latwo sie rabie smile
                                                  • balamuk Re: Zagadkowanie 23.05.13, 17:07
                                                    O to chodziło. smile
                                                    Strzelaj.
                                                  • slotna Re: Zagadkowanie 23.05.13, 21:35
                                                    Co takiego miala Maria, ze wstydzila sie powiedziec?
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadkowanie 27.05.13, 08:41
                                                    Nooooo?
                                                  • slotna Re: Zagadkowanie 28.05.13, 14:15
                                                    Podpowiedz: o wyscigi chodzi.
                                                  • balamuk Re: Zagadkowanie 30.05.13, 11:57
                                                    Chyba za mało...
                                                  • slotna Re: Zagadkowanie 30.05.13, 19:35
                                                    Heh, tak duzo o wyscigach i to z Maria to chyba nie bylo wink Postawila na cos.
                                                  • balamuk Re: Zagadkowanie 01.06.13, 17:02
                                                    Grzechotkę?
                                                  • slotna Re: Zagadkowanie 01.06.13, 18:32
                                                    No wreszcie smile) Zadajesz.
                                                  • balamuk Re: Zagadkowanie 01.06.13, 19:19
                                                    Sadystka!!! big_grin
                                                    To teraz poczekajcie chwileczkę...
                                                  • balamuk Re: Zagadkowanie 01.06.13, 19:31
                                                    Dlaczego okradanie mieszkania Joanny w zimie było pozbawione sensu?
                                                  • slotna Re: Zagadkowanie 01.06.13, 21:47
                                                    Zaraz tam sadystka tongue_out Wakacje mam, wiec chwilowo zawieszam dzialalnosc, niech sie kto inny meczy z wymyslaniem (to wcale nie takie proste!) smile
                                                  • balamuk Re: Zagadkowanie 02.06.13, 10:03
                                                    Właśnie w tym problem. wink
                                                    Baw się dobrze!
                                                  • toanita Re: Zagadkowanie 01.06.13, 22:54
                                                    Bo jedyną wartościową rzeczą, jaką można było jej ukraść, było futro. Noszone w zimie na człowieku, znaczy Joannie smile
                                                  • balamuk Re: Zagadkowanie 02.06.13, 10:04
                                                    Futro Joanny i kożuch Starszego. Zadawaj. smile
                                                  • toanita Re: Zagadkowanie 02.06.13, 20:15
                                                    Coś łatwegosmile Czyją twarz okałały stare, pożółkłe gacie?
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadkowanie 04.06.13, 10:52
                                                    I to jest łatwe smile?
                                                  • balamuk Re: Zagadkowanie 04.06.13, 11:57
                                                    O jasny gwint... big_grinbig_grinbig_grin
                                                  • toanita Re: Zagadkowanie 04.06.13, 21:23
                                                    Jestem w trakcie lektury NIEOSWOJONYCH aminkokwasów, węglowodanów itp. wink Dla mnie proste smile
                                                  • minerwamcg Re: Zagadkowanie 04.06.13, 23:46
                                                    Tak, tak, oczywiście że w "Dzikim białku", ten co się zamaskował, żeby incognito puścić farbę o nieprawościach partyjnych bonzów. Ale jak się zwał i jak go bliżej określić, zabijcie, nie wiem.
                                                  • toanita Re: Zagadkowanie 05.06.13, 09:47
                                                    Rzeźnik - weterynarz z Mławy. Zadajesz smile
    • minerwamcg Re: Zagadkowanie 06.06.13, 19:20
      Kto to była Babluta?
      • toanita Re: Zagadkowanie 06.06.13, 20:38
        Balbina Borkowska mnie się kojarzy...
        • minerwamcg Re: Zagadkowanie 07.06.13, 01:05
          Onać to, ona. Zadajesz smile
          • toanita Re: Zagadkowanie 07.06.13, 09:25
            Czyje spodnie wyglądały jak stara szmata?
            • minerwamcg Re: Zagadkowanie 14.06.13, 14:32
              Może jakaś podpowiedź do tych spodni? smile
              • minerwamcg Re: Zagadkowanie 14.06.13, 14:38
                Czekajcie no, właśnie zaczęły mi te spodnie chodzić po głowie... Zygmunt miał jakiegoś takiego obrzęchanego ciucha, co go kochał nad życie, ale spodnie to były czy kurtka?...
                • toanita Re: Zagadkowanie 14.06.13, 17:02
                  Stare, dziurawe, poplamione dżinsy, cudem odnalezione w trakcie przeprowadzki smile Zagadkę poprosimy.
                  • toanita Re: Zagadkowanie 14.06.13, 21:55
                    Zygmunta oczywiście big_grin
                    • minerwamcg Re: Zagadkowanie 14.06.13, 22:25
                      No to lećmy dalej:
                      Kim był Belizariusz?
                      • minerwamcg Re: Zagadkowanie 15.06.13, 20:56
                        Podpowiedź: nie człowiek.
                        • minerwamcg Re: Zagadkowanie 16.06.13, 23:43
                          Podpowiedź II - ksywa Bobik.
                          • minerwamcg Re: Zagadkowanie 17.06.13, 19:38
                            Krótko mówiąc, pytanie było do rzyci, mam nauczkę nie pytać z "Pafnucego". Belizariusz alias Bobik był młodym jeleniem, krewniakiem Kikusia.
                            Dobra, wracamy do świata dwunogów. Pytanie medyczne.
                            Po jakim czasie według ostatnich badań się ślepnie?
                            • slotna Re: Zagadkowanie 18.06.13, 13:22
                              W ciagu doby.
                              • minerwamcg Re: Zagadkowanie 18.06.13, 23:06
                                Zgadza się. Zadajesz!
                                • slotna Re: Zagadkowanie 19.06.13, 00:09
                                  Jak Michal z pralni mial naprawde na imie?
                                  • minerwamcg Re: Zagadkowanie 20.06.13, 22:11
                                    Marcin.
                                    • slotna Re: Zagadkowanie 21.06.13, 15:57
                                      Zadajesz.
                                      • minerwamcg Re: Zagadkowanie 21.06.13, 23:16
                                        Kto został przebrany za starą ciotkę?
                                        • szkorbut-lumbago Re: Zagadkowanie 22.06.13, 14:15
                                          Chodzi Ci o Zygmusia Osikę czy jeszcze ktoś zostawał przebrany?
                                          • minerwamcg Re: Zagadkowanie 26.06.13, 17:39
                                            Zygmuś, zadajesz smile
                                            • szkorbut-lumbago Re: Zagadkowanie 29.06.13, 12:09
                                              Co robiła Alicja w chwili, gdy Joanna zadzwoniła do niej z prośbą o wypisanie czeku in blanko na wszystko co było na koncie?
                                              • szkorbut-lumbago Re: Zagadkowanie 02.07.13, 08:18
                                                Albo prosta nie jest, albo wszyscy wyjechali. Zastanawiam się jak podpowiadać. Moze od książki strony, na konto Joanny wpłynęły pieniądze z przemytu i należało je wysłać do Polski w imieniu niejakiego Stanisława W.
                                                • balamuk Re: Zagadkowanie 02.07.13, 19:31
                                                  Albo wyjechali, albo epidemia leń-ich-tropi... Czek in blanco był chyba tylko w tej jednej książce.
                                                  Kaktusy przesadzała?

• szkorbut-lumbago Re: Zagadkowanie 02.07.13, 22:09
                                                    Dokładnie. Na początku rozmowy zapytała czy kaktusy przesadza się na sucho czy podlewa, co w Joannie wzbudziło podejrzenie, że obudziła ją z botanicznego snu smile.
                                                    Zadajesz.
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadkowanie 03.07.13, 08:22
                                                    Balamuk, zadasz w nowym wątku? Tutaj sie za chwilę czwarta strona rozpocznie smile
                                                  • balamuk Re: Zagadkowanie 03.07.13, 18:44
                                                    A zadam, zadam, tylko najpierw muszę coś wymyślić. wink))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka