ave.duce 17.03.12, 19:15 Czy jedząc grochówkę - głupieję też? forum.gazeta.pl/forum/w,89075,123580536,134335939,anwad_Zabciu_od_dawna_wiemy_ze_jestes_glupia_jak.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ave.duce Rzadko jadam zupy, ale czasem owszem, więc 17.03.12, 20:36 chciałabym ustalić > czy wszystkie są równie głupie? Odpowiedz Link
nihilyst Re: Rzadko jadam zupy, ale czasem owszem, więc 17.03.12, 20:52 ja Ci kiedyś zupę - moje talenta są znane w powiecie ale grochówkę - nie - bo jest głupia Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Rzadko jadam zupy, ale czasem owszem, więc 17.03.12, 21:11 Ale za przeproszeniem, czy zupy muszą być mądre? Grochówka jest gupia, ale smaczna. Taki jest cel zupy. Od mądrości są inne. Odpowiedz Link
nihilyst Re: Rzadko jadam zupy, ale czasem owszem, więc 17.03.12, 21:24 zupa, jak porządna panienka - parująca, ustana, dobrze zmiksowana, z zaznaczonym wysmakiem przeto nieprzesadnym, dostosowana do naczynia, spolegliwie nieparząca niekontrowersyjna, nie całkiem, ale jak mama, dążąca do ideału, więc nie idealna ale chętna do poprawy, a grochowa ma przekonania. nie wrzucisz jej obcej zawartości bo powie, że straci tożsamość. znaczy głupia, zamiast się dostosować, wymyśla Odpowiedz Link
zapijaczony_ryj Głochówka jest na test zwieraczy! 18.03.12, 13:38 ploniekocica napisała: > Ale za przeproszeniem, czy zupy muszą być mądre? > Grochówka jest gupia, ale smaczna. Taki jest cel zupy. Od mądrości są inne. I wiatry po niej aż takie, ze zwieracze dziwne dźwięki wydaja: sonidos.pl/Obrzydliwe/pierdniecie-01.html Odpowiedz Link
ave.duce Re: Rzadko jadam zupy, ale czasem owszem, więc 18.03.12, 18:02 Ogórkową strrrasznie kwaśną ;) Odpowiedz Link
mike.recz Re: Do Erte2 > Grochówka jest głupia? 17.03.12, 22:18 Muszę przyznać, że też mnie to porównanie zaskoczyło :-))) PS Węgry to jednak ciekawy kraj. Przysięga neonazistów w centrum miasta, a protestujących dokładnie tyle (max. 20 osób - sprawdzałem w innym źródle) co na pierwszym zdjęciu: www.kisalfold.hu/kepek/a_magyar_nemzeti_garda_tagjainak_eskutetele_a_hosok_teren_-_ellentuntetessel/2024453/ Odpowiedz Link
ave.duce Re: Do Erte2 > Grochówka jest głupia? 18.03.12, 18:01 Biedna grochówka ;) A Węgrzy się doigrają. Odpowiedz Link
erte2 Re: Do Erte2 > Grochówka jest głupia? 18.03.12, 10:26 Widzę że rozpętałem burzę (no dobra, burzkę) tą grochówką. Gdybym napisał "głupia jak gęś" - ktoś by się obruszył albo choćby zdziwił? A przecież jest oczywistą oczywistością że taka gęś jest zdecydowanie mądrzejsza od grochówki - bo to i Rzym ocali, a w wersji nieoswojonej bezbłędnie na wiosnę do domu trafi; sprowadzona zaś do potrawy smakuje co najmniej tak dobrze jak zupsko z grochu i wędzonki. A poza tym gdybym napisał: " A...... jest głupia jak but" - byłaby to czystej wody inwektywa, bez finezji czy oryginalności - po prostu każdy by skostatował oczywisty fakt i tyle. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Do Erte2 > Grochówka jest głupia? 18.03.12, 18:04 Gdybyś napisał "głupia jak gęś" - stanęłabym natychmiast w obronie obrażanej gęsi. Co do meritum - co powiesz na "głupia jak zupa nic"? Odpowiedz Link
erte2 Re: Do Erte2 > Grochówka jest głupia? 18.03.12, 18:46 ave.duce napisała: ... Co do meritum - co powiesz na "głupia jak zupa nic"? Nic. Odpowiedz Link