Dodaj do ulubionych

To ilu z Was

09.05.12, 16:29
Wyprodukowalo dzis laurke z podziekowaniami dla Zwiazku Sowieckiego? :)
Obserwuj wątek
    • chris1970 Re: To ilu z Was 09.05.12, 16:35
      Ostatnią laurkę w życiu wymalowałem pewnie na plastyce gdzieś w 3 klasie szkoły podstawowej :)
      Ale oni naprawdę w tym kraju (a raczej krajach rozpadowych po ZSRR), że my powinniśmy być im wdzięczni za wyzwolenie. Zupełnie tego nie są w stanie pojąć, że uwalniając nas od jednego wroga zrobili to w celu zniewolenia nas dla siebie. Cóż, taki syndrom człeka zniewolonego, nie ma świadomości, że sam jest zniewolony. Co ciekawe, rozumieją ten szczegół mniejszości narodowe w Rosji, które doskonale znają rządy większości rosyjskiej, choć u siebie lokalnie będącej mniejszością.
      • manny-jestem Re: To ilu z Was 09.05.12, 16:43
        Ze ruskie tak mysla to pol biedy. Gorzej ze u nas wciaz sa tacy co tak mysla. NAwet na tym forum jak widac ponizej :)
    • zbigniew_clapton Re: To ilu z Was 09.05.12, 16:36
      Pierdol się, manny.
      • manny-jestem Re: To ilu z Was 09.05.12, 16:43
        Mi tez milo.
        • zbigniew_clapton Re: To ilu z Was 09.05.12, 16:47
          Zaprawdę, zaprawdę powiadam ci - przyszedłeś, nasrałeś gospodyni na obrus, tedy pierdol się, jako i ja cię pierdolę, dęty frajerze.
          • manny-jestem No klapus 09.05.12, 16:54
            lepszego dowodow na to ze Ty dziennie laurki wciaz robisz dac nie mogles.

Gospodyni, morowa Dama jest, i jesli zaleje jej czyms za kark to sama potrafi na to zareagowac odpowiednio.

Pomocy zomowskich odpadow nie potrzebuje.
            • humbak Re: No klapus 09.05.12, 17:06
              Panowie... Trzeba wiedzieć kiedy zamilknąć.
    • dupetek Re: To ilu z Was 09.05.12, 16:40
      Hehehe.., debil błysnął dowcipem:)))
      • manny-jestem Odezwal sie madry inaczej :) 09.05.12, 16:44
        Ave, piekne towrzycho masz na forum.

Jak widac laurki juz zrobione :)
        • dupetek Re: Odezwal sie madry inaczej :) 09.05.12, 17:04
          Wiesz Manny, od czasu zdeptania Maroudera też się nudzę, a sam się prosisz:)
          • manny-jestem Dupus 09.05.12, 17:28
            Sa lewacy z ktorymi da sie pogadac.

Ty do nich nie nalezysz.

Watpie ze wiesz ze Marks i Engels to dwie rozne osoby byly...
            • dupetek Re: Dupus 09.05.12, 17:32
              Czy naprawdę zależy Ci na zadymie ze mną?
              • tw_wielgus Re: Dupus 09.05.12, 17:40
                Zaraz, zaraz... Zwróć uwage na to w jaki sposób ten oto pastuch elektryczny się do Ciebie zwraca. Dupus - to jakby po łacinie, z szacunkiem i uniżoną służalczością charakterystyczną dla jednostek, które czerpią wzori i naśladują byty o wyższej intelignecji. Manny jest jak ten policjant z dowcipu, kłapie paszczą przed akwarium.
                • manny-jestem Dowod kolejny... 09.05.12, 17:43
                  Ech Wielgus. Kocham to forum. Za kazdym razem jak wejde to od razu wiem dlaczego nie powinno byc na swiecie miejsca dla lewactwa.
                  • tw_wielgus Re: Dowod kolejny... 09.05.12, 17:54
                    Wiesz co Maniuś jedni wolą kochać chłopców, ja ( jak większość) wolę dziewczyny, a Ty to forum. Nie wydaje Ci się to odrobinę - jakby to delikatnie powiedzieć - odrobinę odchylone od normy?
                • dupetek Re: Dupus 09.05.12, 17:45
                  Myślę, ze Manny uchlał się z okazji dnia zwycięstwa i przyszedł to pokazać jak prawdziwi patrioci piją:)
                  • tw_wielgus Re: Dupus 09.05.12, 17:55
                    Pił z ruskimi kombatantami. I pewnie go przyciskali do piersi bo ma ślady orderów na czole.
              • manny-jestem Zalec na zadymie z dupusiem? 09.05.12, 17:41
                No, ubawialem sie setnie ;)
                • dupetek Re: Zalec na zadymie z dupusiem? 09.05.12, 17:46
                  No to jak się pośmiałeś, to spróbuj odpowiedzieć na moje pytanie!
                  • tw_wielgus Re: Zalec na zadymie z dupusiem? 09.05.12, 18:03
                    "odpowiedz na pytanie"... Musiałeś go tak poniżyć?
                    • dupetek Re: Zalec na zadymie z dupusiem? 09.05.12, 18:07
                      Masz rację TeWu! Niepotrzebnie się pierdolę z gnojkiem! Jego wstępne podanie rozpatrzyłem pozytywnie:)) Żeby później szczyl nie skamlał, że nie uprzedzałem!
                      • tw_wielgus Re: Zalec na zadymie z dupusiem? 09.05.12, 18:14
                        O w mordę! No to mu nie zazdroszczę. Wkurzył Dupetka, oj będzie jatka... teksańska masakra to bułka z masłem przy tym co tu się biędzie działo.
      • tw_wielgus Re: To ilu z Was 09.05.12, 17:09
        Po wyrazie "błysnął" zakończyłbym zdanie. Nie jestem co prawda polonistą, ale słowo "dowcip" narusza mi powagę zdania.
        • dupetek Re: To ilu z Was 09.05.12, 17:30
          To wszystko przez moją grzeczność:( Człowiek stary i głupi, bo zamiast lać w mordę, to próbuje gadać:)
          • tw_wielgus Re: To ilu z Was 09.05.12, 17:33
            Rozumiem, masz daleko posuniętą empatię.
            • dupetek Re: To ilu z Was 09.05.12, 17:53
              Problem w tym, że dotychczas Manny'ego z wszystkimi felerami lubiłem:(
              • tw_wielgus Re: To ilu z Was 09.05.12, 17:59
                No popatrz a mi zupełnie ten palant nie przypadł do gustu, z wice-wersją zresztą.
    • damakier1 Re: To ilu z Was 09.05.12, 16:47
      Ja laurki dziękczynnej nie zrobiłam, ale:
      ustawiając po remoncie książki w domowej bibliotece, natknęłam się na egzemplarz Konstytucji Związku Socjalistycznych Republik Radzieckich. Warszawa, Książka i Wiedza 1977. - Okładka czerwona, tytuł tłoczony złotymi literami, nad tytułem złote godło ZSRR. Obwoluta złota, litery tytułu czerwone, nad tytułem godło wytłoczone tez na złoto. Na stronie przedtytułowej portret towarzysza Breżniewa.
      Jak dziś pamiętam, że dzieło to przyniósł memu mężowi w prezencie - w komplecie z opakowaniem tabletek od bólu głowy - jeden z jego kumpli "po fotografii".
      A - a w Konstytucj znalazłam kartkę z przepisanym na maszynie popularnym w czasach słusznie minionych utworem "ZOMOTYWA". Tkwiła tam sama nie wiem, jak długo...
      Utwór zaczyna się od: Stoi na placu oddział milicji/ Silny i zwarty, pełęn ambicji - bój się milicji!.
      Jak chcecie, to przy święcie przepiszę Wam całość, ale dopiero wieczorkiem.
      • ave.duce Ja chcem, ja!!! :) 09.05.12, 18:08
        • inna57 Re: Ja chcem, ja!!! :) 09.05.12, 19:02
          Ave, lubisz takie klimaty ? Ja mam całą kolekcję dowcipów i nie tylko z czasów prl-u. Zbierałam wtedy, zbieram dziś i też drukuję (wtedy przepisywałam) i w pudło humoru wrzucam, dla potomnych jak znalazł ;)
          • ave.duce Re: Ja chcem, ja!!! :) 09.05.12, 19:11
            Też mam niezłą kolekcję, różnistą.
            • inna57 Re: Ja chcem, ja!!! :) 09.05.12, 19:26
              Czyli jak zwykle zgrywamy się w fazie ;)

https://mish.net-design.pl/images/avatars/13301326434378f4439eb4d.gif
              • ave.duce Szkoda, że i autor, i watek - żenada :( 09.05.12, 19:31
                Chodźmy stąd.
    • humbak Re: To ilu z Was 09.05.12, 17:07
      Jakby nie forum to bym nie zauważył. A że wyjątkowo nudny mam przedmiar do zrobienia....
    • tw_wielgus Re: To ilu z Was 09.05.12, 17:13
      Ilu... zatem chodzi ci o osobników płci męskiej. Tej podgrupy homo sapiens, do której tak Ci tęskno i do której z takim uporem starasz się zapisać. Na razie musimy pozostać przy czasowej zgodzie na noszenie spodni. Nic więcej nie wskórasz.
      Koniec audiencji.
      • manny-jestem Wielgus juz tak wszyscy wiedza zes duren 09.05.12, 17:26
        Naprawde musisz udowadniac o w kazdym poscie?
        • tw_wielgus Maniuś lebiego... 09.05.12, 17:31
          "zes", ... Mógłbyś się w kocu oduczyć tego seplenienia i nadzwyczaj soczystej wymowy ...:)))
          Może za nim zaczniesz pisać takie trudne słowa przyklej sobie "szufladę" klejem "Corega"?
          • manny-jestem Ja za poloniste nigdy zgrywalem 09.05.12, 17:41
            Klas polskiej szkoly mialem pare. Pisze jak pisze a jak Ci sie nie podoba to Twoj problem. Uwierz mi ze doczepki jezykowe tak mi doskwieraja jak zeszloroczny snieg- ktorego u nas, notabene, wcale nie bylo.

I tyle bedzie w tym temacie.
            • tw_wielgus Re: Ja za poloniste nigdy zgrywalem 09.05.12, 18:02
              "Klas polskiej szkoly mialem pare" - to się czuje Maniuś. A nigdy nie próbowałeś uzupełnić edukacji? Może, ja wiem... jakiś kurs ... spawacza, fryzjera...
              • manny-jestem "klas polskiej szkoly" 09.05.12, 18:14
                Ty moze miales wiecej, ale niestety tego nie widac biorac pod uwage brak rozumienia przy czytaniu, a wytlumaczenia ze mieszkasz od lat zagranica raczej nie masz.
                • tw_wielgus Re: "klas polskiej szkoly" 09.05.12, 18:25
                  Dobra dobra Many. Brak wykształcenia nie powinien być powodem kompleksów, słowo. Nikt Ci tutaj wyrzutów nie będzie czynił jesteś pod szczególną opieką i rozumiem jak wiele odwagi wymagało to oświadczenie.
                  Poza tym wiesz Lepper też klas nie kończył a jaką karierę zrobił. Nie roń łez bracie. Swiat stoi przed Tobą otworem. Może po wielu latach pracy uda ci się opatentować bardziej ergonomiczny kształt kielni? Opatentujesz i będziesz milionerem.
    • humbak Re: To ilu z Was 09.05.12, 17:26
      Kurcze, Maniek! Nie wiedziałem żeś tu taki popularny:)
      • manny-jestem Takie teksty od lewakow 09.05.12, 17:27
        to tylko dowod ze robie dobrze ;)
        • humbak Re: Takie teksty od lewakow 09.05.12, 18:03
          Może i tak, ale po co psuć sobie i komuś krew?
          I nie pisz że takie utarczki Cię nie ruszają bo przekora też nieco spienia hemoglobinę. Wiem coś na ten temat.
    • ave.duce Żenada bt. 09.05.12, 18:12
      • manny-jestem No zenada 09.05.12, 18:15
        rzeczywiscie poziom towrzystwa z ktorym obcujesz.

Biedny Humbak tylko probuje jak moze...
        • ave.duce Żenada to Twój wątek, Manny. 09.05.12, 18:18
          • tw_wielgus Re: Żenada to Twój wątek, Manny. 09.05.12, 18:27
            A jaki miał być. Wspiął się na szczyt możliwości i jeszcze stanął na palcach.
          • manny-jestem Niestety nie spodziewalem sie niczego innego 09.05.12, 18:31
            Jeszcze nie spotkalem lewaka z kregoslupem.
            • tw_wielgus Wpadaj manny częsciej... 09.05.12, 18:44
              ponieważ b. lubię patrzeć jak robisz z siebie pajaca.
              • ave.duce Re: Wpadaj manny częsciej... 09.05.12, 18:48
                Pajaca? Ależ jesteś delikatny.
                • manny-jestem lewactwo w grupie 09.05.12, 18:51
                  kocha bullying.

Szkoda tylko ze nie wie ze to najlepszy przyklad tchorzostwa.
                  • gat45 Re: lewactwo w grupie 09.05.12, 18:52
                    Mój ty bohaterze zza oceanu !
                  • ave.duce Manny, jesteś żenujący bt. 09.05.12, 19:02
                    • manny-jestem A Ty niewatpliwie Gierojka jestes nt ;) 09.05.12, 19:22

• ave.duce Manny, żenujący kaczysto: pisz na Berdyczów. 09.05.12, 19:29
                        • manny-jestem No ciezka artyleria wyciagnieta 09.05.12, 21:24
                          Manny-kaczysta. hehehe.

Poziom umyslowy lewizny jest zadziwiajacy.
                          • dupetek Re: No ciezka artyleria wyciagnieta 09.05.12, 22:00
                            Wypierdalaj chłystek stąd!
    • ave.duce Na the end - Jesteś załganym kaczystą, Manny :( 10.05.12, 08:44
      Dostałeś wytyczne, żeby przyjść na FzD i założyć wątek "ad personam"?
      Znamy się forumowo od lat i choć mamy inne poglądy - oceniałam Cię pozytywnie. No cóż, nie myli się ten, kto nie forumuje. Brakuje Ci nie tylko klas ("Klas polskiej szkoly mialem pare"), ale klasy. A to całkiem co innego niż braki w wykształceniu.
      Żenada.

Pisz na Berdyczów.
      • humbak Re: Na the end - Jesteś załganym kaczystą, Manny 10.05.12, 09:23
        Szczerze mówiąc jestem trochę zdezorientowany. Możecie mi wyjaśnić, czy sytuacja którą tu obserwuję ma podłoże w jakichś wcześniejszych zajściach? Bo jeśli nie to naprawdę nie mam pojęcia czemu poszło tak ostro.
        • ave.duce Re: Na the end - Jesteś załganym kaczystą, Manny 10.05.12, 09:48
          Mam zatem pytanie:

czy - wg Ciebie - Manny założył ten wątek, żeby podzielić się swoją opinią na temat czegoś, podyskutować o jakimś problemie?
          • humbak Re: Na the end - Jesteś załganym kaczystą, Manny 10.05.12, 09:55
            Jasne że nie... tylko nie wiem czemu aż tak to chłopaków i Ciebie zdenerwowało. Ot żart. Może i nieudany zbytnio, ale bez przesady.
            • ave.duce Re: Na the end - Jesteś załganym kaczystą, Manny 10.05.12, 09:59
              Żart? Żarcik ;)
              Nie zdenerwowało, a zniesmaczyło. To różnica.

Fajny żarcik? >

Dzieło Pani Off_nick

Taki typowo kaczystowski.

Mam inne poczucie humoru.

Pozdrawiam.
              • ave.duce Re: Na the end - Jesteś załganym kaczystą, Manny 10.05.12, 10:08
                ps. wypowiadam się w swoim imieniu. WYŁĄCZNIE.
              • humbak Re: Na the end - Jesteś załganym kaczystą, Manny 10.05.12, 12:42
                Tu muszę skierować do mojej odpowiedzi Wielgusowi.
                • ave.duce Re: Na the end - Jesteś załganym kaczystą, Manny 10.05.12, 12:52
                  A możesz dać link, bo nie wiem, której?
            • tw_wielgus Re: Na the end - Jesteś załganym kaczystą, Manny 10.05.12, 10:03
              Żart? To ja opowiem.
              Czym się różni Manny od pociągu pośpiesznego?
              Tym że pociąg pośpieszny ma dwie klasy a Manny aż trzy.
              Może nieudany zbytnio ale bez przesaaaady.
              • ave.duce Re: Na the end - Jesteś załganym kaczystą, Manny 10.05.12, 10:13
                Mylisz się. Manny też ma tylko dwie klasy. Napisał tak: Klas polskiej szkoly mialem pare.
                Chyba, że łże jak to kaczysta.
                • zbigniew_clapton Re: Na the end - Jesteś załganym kaczystą, Manny 10.05.12, 10:20
                  Może kiblował w drugiej...
                  • ave.duce Re: Na the end - Jesteś załganym kaczystą, Manny 10.05.12, 10:23
                    O tym nie pomyślałam, fakt! ;)
                  • magdolot Re: Na the end - Jesteś załganym kaczystą, Manny 10.05.12, 11:13
                    zbigniew_clapton napisał:

> Może kiblował w drugiej...

To by wiele wyjaśniało. Dwukrotne przygotowania do pierwszej komunii mogą sporo namieszać we łbie.
                    • ave.duce Re: Na the end - Jesteś załganym kaczystą, Manny 10.05.12, 11:34
                      Komunia św. niczym manna z nieba na Manny'ego ;)
              • humbak Re: Na the end - Jesteś załganym kaczystą, Manny 10.05.12, 12:40
                Czym innym jest sugeruwanie prokomunistycznych poglądów, a czym innym sugerowanie skrajnego niedokształcenia.
                • humbak Re: Na the end - Jesteś załganym kaczystą, Manny 10.05.12, 12:46
                  Zresztą. Chrzanię to. Wycofuję wszystkie moje wypowiedzi. Proszę o uznanie ich za niebyłe.
                  • ave.duce Ok. Roger. 10.05.12, 12:54
                    • gat45 Re: Ok. Roger. 10.05.12, 13:01
                      Król ? Szymanowskiego ?

Jaka miła zmiana tematu. Niedawno go grali w brukselskiej La Monnaie.
                      • gat45 Re: Ok. Roger. 10.05.12, 13:02
                        PS Nie byłam niestety, ale była tarnsmisja radiowa
                        • humbak Re: Ok. Roger. 10.05.12, 13:23
                          A jakiem radiem?
            • manny-jestem Re: Na the end - Jesteś załganym kaczystą, Manny 10.05.12, 23:12
              humbak napisał:

> Jasne że nie... tylko nie wiem czemu aż tak to chłopaków i Ciebie zdenerwowało.

Oczywiscie ze tak. Chcialem zobaczyc jak duza nostalgie do Sowietow czuje dzisiejsze lewactwo.

To ze lewactwo nie potrafi na ten temat dyskutowac spokojnie to problem lewactwa.

A co do meritum. Nostalgia za sowietami na tym forum, jak widac, ogromna.
      • scoutek Re: Na the end - Jesteś załganym kaczystą, Manny 10.05.12, 09:35
        szczerze mówiąć, to nie kumam czemu w ogóle z nim gadacie
        ta pogarda do uczestników tego forum jaka bije z jego postów aż szczypie w oczy,
        przecież to nie jest normalne, aby przyjśc do kogoś i go opluć w drzwiach, a potem jeszcze opowiadać, że jest się dobrze wychowanym i kulturalnym
        od dawna nie gadam z tym gościem, bo nie ma sensu, stopień nienawiści u niego jest tak wysoki, że wylewa mu się uszami
        jedyne czego słucha to własny głos
        • zbigniew_clapton Re: Na the end - Jesteś załganym kaczystą, Manny 10.05.12, 09:40
          Bardzo przepraszam - ja z nim nie rozmawiam, tylko dość wyraźnie sugeruję rodzaj czynności, które powinien niezwłocznie wykonać.
          • scoutek Re: Na the end - Jesteś załganym kaczystą, Manny 10.05.12, 09:44
            drzwiami mu trzeba trzasnąć przed nosem - to jedyny sposób na jasne pokazanie tego, co mu chcesz przekazać
            • zbigniew_clapton Re: Na the end - Jesteś załganym kaczystą, Manny 10.05.12, 09:46
              Nie zrozumiałby - to jest prosty organizm, który potrzebuje prostych przekazów.
              • magdolot Re: Na the end - Jesteś załganym kaczystą, Manny 10.05.12, 11:30
                Nieprawda! Pantofelki są milusie!

Powstało mnie pytanie, w które strone jest skrencone DNA... Wychodzi mi, że w prawo. Się jedzie z górki, to w lewo, sie fspina pod górkę, to w prawo.

A może nam się helisa wykrunca odwrotnie? To by wyjaśniało, dlaczego świętuję 17 września co rok, zamydlając oczy jakąś gupią rocznicą ślubu.

A może to kwestia genuf jest? To nasze są strasznie czerwone, a w jakim kolorze są geny Maniusia?
                • tojajurek Re: Na the end - Jesteś załganym kaczystą, Manny 10.05.12, 13:32
                  Zara, zara. Jak mi kto pokaże gdzie te dna majom nogi, a gdzie łeb, to będę widział czy som lewoskrętne, czy majom odchylenie prawicowe. Póki co, to można na takiego spojrzeć z jednego dowolnego końca, a potem z drugiego i będzie raz lewo- a raz prawoskrętny. Mój rower, dla naprzykładu, jest zawsze lewoskrętny, gdy go samego puścić z górki bez załogi.
                  • magdolot Re: Na the end - Jesteś załganym kaczystą, Manny 10.05.12, 13:49
                    >Mój rower, dla naprzykładu, jest zawsze lewoskrętny, gdy
                    > go samego puścić z górki bez załogi.

A jak go puścić pod górkę bez załogi, to może jest prawoskrętny?
                    Manny chyba tak ma.
    • manny-jestem No Ave przyznaj sie 10.05.12, 18:21
      ze ta cala Twoja nerwica, to brniecie w bloto, te smieszne oskarzenia warte przedszkolaka, to dlatego ze zobaczylas ten watek wczoraj zaraz po powrocie z poczty na ktorej nadalas swoja piekna czerwona laurke z sierpem i mlotem i podziekowaniami wyzwolenczymi dla Putina? I pewnie wpadalas tam na claptona i towarzycho?

Milo mi ze trafilem w dziesiatke ;)
      • magdolot Re: No Ave przyznaj sie 10.05.12, 18:32
        No, w dupę jeża [nieszczęsny jeż!] NIEOMYLNY jesteś Maniaku.

Chłopaki, wracamy pod pocztę!
        Brzoza w górę na zeribę i jakoś to będzie.
        • tw_wielgus Re: No Ave przyznaj sie 10.05.12, 18:59
          magdolot napisała:

> No, w dupę jeża [nieszczęsny Manny!]

Bo lejka chyba nie mamy na podorędziu.
          >
      • gat45 Manny, co myślisz o "Królu Rogerze" ? 10.05.12, 19:19
        ?
        • tw_wielgus Re: Manny, co myślisz o "Królu Rogerze" ? 10.05.12, 19:29
          A to on jeszcze żyje...? Ten król, nie Manny, oczywiście.
        • manny-jestem Ze nie jestem zbyt wielkim fanem Szymanowskiego 10.05.12, 20:09
          Ale oboje chyba sie zgodzimy ze ten watek to nie miejsce na dyskusje o sztuce.
          • gat45 Wprost przeciwnie 10.05.12, 20:18
            To jest miejsce na wszystko, oprócz tego, co Ty chcesz narzucić.

Idź już sobie, dobrze ? I zabierz swoich komandosów na odprawę na własnym forum, gdzie ponoć bardzo pilnujesz dobrego obyczaju.
            • manny-jestem Komandosi to wasz zargon i wasz zwyczaj 10.05.12, 20:29
              a o obyczajach sie nie wypowiadaj bo watpie ze masz, Ty i reszta tegoforumowego kolezenstwa, pojecie co to w ogole jest.
              • tojajurek Re: Komandosi to wasz zargon i wasz zwyczaj 10.05.12, 21:26
                Chyba tylko pozostaje pomodlić się za Ciebie.
                Mnie - jako niewierzącego - Panbuk z pewnością z uwagą wysłucha i przywróci Ci to, co Ci zabrał. Chyba, że Ci tego od poczatku poskąpił, biedaku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka