04.05.14, 19:15
- 25 maja zagłosuję na Danutę_Hübner.‎
Obserwuj wątek
    • czan-dra Re: Decyzja 04.05.14, 19:20
      Ja na Lewandowskiego Janusza, rzekłem, i słowa nie zmienię.
    • 99venus Re: Decyzja 04.05.14, 20:52
      nie da sie ukryć-lubię tę damę.
      • magdolot Re: Decyzja 04.05.14, 23:47
        Podpowiadajcie, Rybencje, jaki jest choice w Warszawie, bo ja bendem we Szkopii głosowała, czyli na liste warsiafskie, jak sondze. Buuu.
        • dzidzia_bojowa Re: Decyzja 04.05.14, 23:51
          A ja 25 będę pracowała w komisji wyborczej w obwodzie nr 2 mojej miejscowości a głos oddam na Zdrojewskiego, skoro już tak deklarujemy:)
          • scoutek Re: Decyzja 05.05.14, 08:28
            u mnie jest zestaw: Buzek, Kutz, Migalski, Piecha, Adamek, Gierek, Dąbrowa, Korwin-Mikke
            no
            żaden wybór
            znaczy idę, ale wyboru nie mam żadnego
            chyba, że się zacznę zastanawiać to mogę wybierać między Buzkiem a Kutzem
            bo bez zastanawiania to Buzek
            • ave.duce Re: Decyzja 06.05.14, 09:14
              A ja - jeżeli mnie czymś jeszcze przed wyborami wnerwi PO - zastanawiam się nad Olejniczakiem (SLD) ;) Gdyby nie ci wszyscy "lewicowi politycy starszo-średniego pokolenia", którzy się wloką...
            • scoutek Re: Decyzja 09.05.14, 20:32
              u mnie kandyduje również Jan Olbrycht
              i już wiem, że na niego będę głosowała
              znakomity były burmistrz Cieszyna, radny sejmiku, potem marszałek województwa
              świetny europoseł
              znakomity człowiek
              jak mogłam o nim zapomnieć?
              pewnie dlatego, że uczciwie pracuje i w jego okolicy nie było nawet cienia afery, skandalu itd.

diecezja zapadła - jak mówił mój tatko
              • man_sapiens Re: Decyzja 11.05.14, 19:00
                Ja miałem z nim urzędowe kontakty w czasach, kiedy był burmistrzem.
                Świetny urzędnik i skuteczny menedżer. Karierę buduje na solidnej pracy a nie na politycznych gierkach (ale w tym jest najwyraźniej też skuteczny).
                Popieram.
            • ta Re: Decyzja 20.05.14, 10:38
              scoutek napisała:

> u mnie jest zestaw: Buzek, Kutz, Migalski, Piecha, Adamek, Gierek, Dąbrowa, Kor
              > win-Mikke
              > no
              > żaden wybór
              > znaczy idę, ale wyboru nie mam żadnego
              > chyba, że się zacznę zastanawiać to mogę wybierać między Buzkiem a Kutzem
              > bo bez zastanawiania to Buzek

:) no i otóż to... wolę wybierać z zastanowieniem, ale im głębsze, tym trudniej.
              Rzucać monetą ?
              • scoutek Re: Decyzja 20.05.14, 12:30
                ta napisała:
                > Rzucać monetą ?

głęboko przemyślałam i wybrałam Olbrychta
                nie z pierwszej linii, ale myślę najlepszy wybór

dawno Cię nie było
                dobrze, że jesteś:)
                • ta Re: Decyzja 20.05.14, 19:34
                  scoutek napisała:
                  > dawno Cię nie było
                  > dobrze, że jesteś:)

Bardzo dziękuję :) Zaglądam, ale czasem tak bywa, czas kręci piruety.
          • ave.duce Re: Decyzja 05.05.14, 14:37
            Brawi, Dzidziu! Za pracę w komisji - szapoba :)
            • dzidzia_bojowa Re: Decyzja 08.05.14, 14:05
              ave.duce napisała:

> Brawi, Dzidziu! Za pracę w komisji - szapoba :)

Od dzisiaj muszę zacząć zachowywać się dostojnie i z godnością, nie wypada mi chyba kląć ani wygłupiać się bowiem na dzisiejszym posiedzeniu komisji wyborczej wybrano mnie mnie na jej przewodniczącą. Uświadomiwszy sobie ile mnie pracy czeka i jaka to odpowiedzialność doszłam do wniosku, że dałam się wrobić. Poproszę o wsparcie moralnie i duchowe.
              • 99venus Re: Decyzja 08.05.14, 14:14
                mialem nieszczęście być przewodniczący komisji sławetnego 4 czerwca.tej nocy i następnego dnia non stop nie zapomnę nigdy.na całe szczęście dzisiaj inne czasy.
                • man_sapiens Re: Decyzja 17.05.14, 14:00
                  Czemu nieszczęście? Jeżeli jest coś do opowiedzenia - dawaj. Dla mnie był to jeden z najszczęśliwszych dni w życiu - no ale nie byłem w komisji.
              • gat45 Re: Decyzja 08.05.14, 15:10
                Dzidziu ! Jestem pod wrażeniem. Czy ja jeszcze mogę do Ciebie mówić na "ty", czy już tylko "pani przewodnicząca"?
              • magdolot Re: Decyzja 08.05.14, 15:15
                Będę zajadle trzymać kciuki za Panią Przewodniczącą. A Twe, Dzidziu, przytłoczenie przez odpowiedzialność jest najlepszym dowodem, że wybrano właściwą osobę. No. I nie wątpię, że poradzisz sobie śpiewająco zarówno z odtłamszeniem się z owego przytłoczenia, jak i z samym zadaniem. :))) Jesteś istotą mądrą, zorganizowaną, a na dodatek masz wdzięk - same atuty! A Ty wspaniale je wykorzystasz, bo tak.
                • gat45 Re: Decyzja 08.05.14, 15:18
                  Zapomniałaś o jeszcze jednym atucie naszej Dzidzi : Bojowa jest !
                  • magdolot Re: Decyzja 08.05.14, 19:15
                    Ten atut się chowa w rękawku, w odwodzie, i wyjmuje jako wunderwafel wrazieco.
                    Bo pierwsza linia powalania, to Dzidzi wdzięk blondyński zaopatrzony w Nogi, bojowość dopiero jak uśmiech z Nogami nie zadziała jak cza na jakiegoś palanta lubo palancicę.

I o tym atucie Dzidzi nie ma poczeby za bardzo informować, bo ma jego przed buzią za każdym razem jak się loguje, ha!
              • ave.duce Re: Decyzja 08.05.14, 15:28
                dzidzia_bojowa napisała:

> Poproszę o wsparcie moralnie i duchowe.

W tym najlepsza Trusiaa jest, ale i ja się przyłożę w odpowiednim momencie.
                • trusiaa Re: Decyzja 09.05.14, 13:50
                  Czy Dzidzia (Bojowa!) wewogle jakiegokolwiek wsparcia poczebuje w tem konkretnem wypadku? Przypuszczam, że wątpię, albowiem jako Właściwa Osoba na Właściwym Miejscu poradzi sobie z persią i z pieśnią na ust koralach - jestem o to dziwnie spokojna.

Natomiast, że duma mię rozpiera oczywista to oczywistość: nasza to Dzidzia, która, że zacytuję wieszcza: lądy i morza przemierza, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski ma paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wzięła? A wzięła go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.

Dzidziu Niesamowita, kciuki czymać będę ofkors, ale to formalność przecież. Jesteś wielka!

• mariner4 Ja jeszcze nie wiem, bo 05.05.14, 08:59
      nie znam kandydata mojego okręgu. Ale pani Hubner to dobry wybór.
      M.
      • lodziarek Re: Ja jeszcze nie wiem, bo 05.05.14, 11:12
        Wstyd się przyznać, ale ja również nie znam kandydatów z mojej wsi:( Muszę się poprawić.
        • smutas13 Re: Ja jeszcze nie wiem, bo 05.05.14, 19:03

Wstyd się przyznać, ale ja również nie znam kandydatów z mojej wsi:( Muszę się poprawić.

Ja też :-(
          • scoutek Re: Ja jeszcze nie wiem, bo 05.05.14, 19:57
            yesu, nie marudzić tylko nadrobić natychmiast!
            i zdecydować
            macie jeszcze czas
    • tojajurek A tak w wewoglu 10.05.14, 12:25
      To ja jezdem ciemny jak tabaka w rogu posła Godsona o północy.
      Zupełnie nie kumam - i przyznam się, że nie mam cierpliwości szukać - w jakim stopniu mój głos oddany ochoczo na taką Damę (dla naprzykładu) rzeczywiście ją promuje, a nie okaże się potem, że chtóś go zweksluje na na jakąś Otylię Jędrzejczak, czy inszą bokserkę durnowatą, ale przyuczoną do naciskania guzika zgodnie z instrukcją.
      Gubię sie w tych regulaminowych pierdółkach.
      Chyba oddam głos na Kiciusia, nie ruszając się z kanapy.
      • gat45 Re: A tak w wewoglu 10.05.14, 12:58
        Raz, jedyny raz w życiu głosowałam na własną, osobistą przyjaciółkę, chtóra się na posłankę była skłonna zgodzić. Dostała 803 głosy :( A szkoda, bo takiej urodzonej społecznicy jak ona to ze świecą szukać.
    • mariner4 U mnie mam 2 kandydatury do wyboru 10.05.14, 20:13
      Pani Gerniger de Oedenberg i pan Zdrojewski. Innych nie biorę pod uwagę.
      Do SLD mam uprzedzenie. Za dobrze pamiętam PRL i im totalnie nie ufam. To PZPR z powyrywanymi zębami.....Wychodzi na Zdrojewskiego, choć bez nadmiernego entuzjazmu. Mam na Ziobrę głosować???????
      M.
    • blassblau Re: Decyzja 10.05.14, 20:55
      a mi się chwilowo znudziło legitymizowanie kogokolwiek przeciw komukolwiek
      • ave.duce Re: Decyzja 11.05.14, 15:05
        I bardzo topsze.
    • lodziarek Re: Decyzja 10.05.14, 22:46
      U mnie nikogo sensownego nie ma:/ Q.wa, na Wentę mam głosować?:(
      • ave.duce Re: Decyzja 11.05.14, 15:08
        Kiepski okręg, ale w innych tez nie lepiej :(
        Dobrze, że mnie się ta Hübner dostała ;)
      • damakier1 Re: Decyzja 11.05.14, 20:26
        W Szczecinie jest ciekawa sytuacja, bo ostro ze sobą rywalizują Dariusz Rosati, który jest spadochroniarzem i szczecinianin Tomasz Grodzki, bardzo dobry torakochirurg, a poza tym członek PO i lokalny działacz samorządowy. Pan Grodzki jest na 3. miejscu na liście PO, ale ma duże poparcie w Szczecinie i ma szansę wygrać z Rosatim, który ma jedynkę.
        No i mam dylemata na którego głosować, bo Grodzkiego jako samorządowca oceniam bardzo dobrze, a jako była jego pacjentka mam go w bardzo wdzięcznej pamięci jako lekarza, ale jednak mi się zdaje, że Rosati w tym PE lepiej będzie sobie chyba radził i swobodniej się poruszał. Tak, że chyba jednak na Rosatiego zagłosuję, ale ostatecznie jeszcze pewna nie jestem.
    • smutas13 Re: Decyzja 16.05.14, 18:09
      Odrabiam zaległości - decyzja zapadła.
      Zagłosuję na Jana Olbrychta.
      • scoutek Re: Decyzja 17.05.14, 11:02
        to już jest nas dwoje :)
        • smutas13 Re: Decyzja 17.05.14, 12:13
          scoutek napisała:

> to już jest nas dwoje :)
          >
          >
          Cieszę się :)
    • jola.iza1 Re: Decyzja 17.05.14, 16:25
      Nie zagłosuję, pierwszy raz, niekoniecznie ostatni . Nie wiem kto komu umknął, czy ja Europie, czy Europa mnie nie zauważyła? Szpak drapał bociana
      .
      • magdolot Re: Decyzja 19.05.14, 12:29
        Jestem dumna i blada i z tarczą, bo właśnie wypełniłam dwie rejestracyjne kobyły wyborcze de MSZ za pomocą łeba/weba, ściskam w apie fotfierdzenia i jestem miło zdziwiona, że tak łatwo poszło. :)
    • ave.duce Można się zastrzelić ;) 20.05.14, 19:28
      www.tvn24.pl/wybory-do-europarlamentu,97,m/nie-wiadomo-ile-mandatow-dostanie-dany-okreg-sprawdz-jak-beda-liczone-glosy,429871.html
      • smutas13 Re: Można się zastrzelić ;) 20.05.14, 19:56
        "Nawet otrzymanie przez kandydata największej liczby głosów na liście nie gwarantuje dostania się do europarlamentu"

???
        • magdolot Re: Można się zastrzelić ;) 20.05.14, 23:15
          Podoba mię się ta idea - jak ludzie walom do urny jak dzicy, dostajom wiency posłuf, jak nie walom, figusa. Siedzisz w domu? Tfuj poseł tesz będzie siedział w domu. :)

Się ostatnio fkurzyłam. W takiej Brazylii twardego obowniązku głosowania nie ma, mandatuf za niepójście nie dajom [i susznie]... ale za to mszczą się na leniach obywatelskich nad wyraz perfidnie - potencjalny pracodawca sprawdza czy głosujesz, takoż samoż potencjalny kredytodawca itp. itd. To ja, kurzytfarz, żadnych wyboruf nie opuściłam i za to nawet najmarniejszego kredyciku! Skandal.

P.S. Od pewnego czasu w Ojczyźnie prześladuje mnie "Mini Ratka" To wiency do Chryzostomii, ale akurat mnię się skojarzyło. Czytam, wzdrygam się, po czym usilnie racic poszukuję na obrazku, a tam taki niedorobiony Blaszany Dzwoneczek, psiakrew!
          • magdolot Pytanie do Ave 20.05.14, 23:24
            Obejrzałam ja listy i niepokoi mnie nieco, że jak za dużo luda zagłosuje na Hubner, to wejdzie Tadeusz Ross [i będą jaja jak berety?].
            Z testu mi wychodzi SLD jak złoto i nawet bym mogła na Alicję Tysiąc, żeby tej Uropie nawpychać ją pod oczy, ale kto mi zagwarantuje, że głosu nie chapnie Olejniczak?!
            Muszę z małżem ustalić tyktakę wyborczę. Ostatnio on był fkurzony a ja z obrzydzeniem stała. Nęci mnie myśl o zamianie...
            • ave.duce Re: Pytanie do Ave 21.05.14, 09:46
              Ross się nie załapie, chyba że będą na niego głosować rzesze zulugulowców ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka