ave.duce 04.05.14, 19:15 - 25 maja zagłosuję na Danutę_Hübner. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czan-dra Re: Decyzja 04.05.14, 19:20 Ja na Lewandowskiego Janusza, rzekłem, i słowa nie zmienię. Odpowiedz Link
magdolot Re: Decyzja 04.05.14, 23:47 Podpowiadajcie, Rybencje, jaki jest choice w Warszawie, bo ja bendem we Szkopii głosowała, czyli na liste warsiafskie, jak sondze. Buuu. Odpowiedz Link
dzidzia_bojowa Re: Decyzja 04.05.14, 23:51 A ja 25 będę pracowała w komisji wyborczej w obwodzie nr 2 mojej miejscowości a głos oddam na Zdrojewskiego, skoro już tak deklarujemy:) Odpowiedz Link
scoutek Re: Decyzja 05.05.14, 08:28 u mnie jest zestaw: Buzek, Kutz, Migalski, Piecha, Adamek, Gierek, Dąbrowa, Korwin-Mikke no żaden wybór znaczy idę, ale wyboru nie mam żadnego chyba, że się zacznę zastanawiać to mogę wybierać między Buzkiem a Kutzem bo bez zastanawiania to Buzek Odpowiedz Link
ave.duce Re: Decyzja 06.05.14, 09:14 A ja - jeżeli mnie czymś jeszcze przed wyborami wnerwi PO - zastanawiam się nad Olejniczakiem (SLD) ;) Gdyby nie ci wszyscy "lewicowi politycy starszo-średniego pokolenia", którzy się wloką... Odpowiedz Link
scoutek Re: Decyzja 09.05.14, 20:32 u mnie kandyduje również Jan Olbrycht i już wiem, że na niego będę głosowała znakomity były burmistrz Cieszyna, radny sejmiku, potem marszałek województwa świetny europoseł znakomity człowiek jak mogłam o nim zapomnieć? pewnie dlatego, że uczciwie pracuje i w jego okolicy nie było nawet cienia afery, skandalu itd. diecezja zapadła - jak mówił mój tatko Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Decyzja 11.05.14, 19:00 Ja miałem z nim urzędowe kontakty w czasach, kiedy był burmistrzem. Świetny urzędnik i skuteczny menedżer. Karierę buduje na solidnej pracy a nie na politycznych gierkach (ale w tym jest najwyraźniej też skuteczny). Popieram. Odpowiedz Link
ta Re: Decyzja 20.05.14, 10:38 scoutek napisała: > u mnie jest zestaw: Buzek, Kutz, Migalski, Piecha, Adamek, Gierek, Dąbrowa, Kor > win-Mikke > no > żaden wybór > znaczy idę, ale wyboru nie mam żadnego > chyba, że się zacznę zastanawiać to mogę wybierać między Buzkiem a Kutzem > bo bez zastanawiania to Buzek :) no i otóż to... wolę wybierać z zastanowieniem, ale im głębsze, tym trudniej. Rzucać monetą ? Odpowiedz Link
scoutek Re: Decyzja 20.05.14, 12:30 ta napisała: > Rzucać monetą ? głęboko przemyślałam i wybrałam Olbrychta nie z pierwszej linii, ale myślę najlepszy wybór dawno Cię nie było dobrze, że jesteś:) Odpowiedz Link
ta Re: Decyzja 20.05.14, 19:34 scoutek napisała: > dawno Cię nie było > dobrze, że jesteś:) Bardzo dziękuję :) Zaglądam, ale czasem tak bywa, czas kręci piruety. Odpowiedz Link
dzidzia_bojowa Re: Decyzja 08.05.14, 14:05 ave.duce napisała: > Brawi, Dzidziu! Za pracę w komisji - szapoba :) Od dzisiaj muszę zacząć zachowywać się dostojnie i z godnością, nie wypada mi chyba kląć ani wygłupiać się bowiem na dzisiejszym posiedzeniu komisji wyborczej wybrano mnie mnie na jej przewodniczącą. Uświadomiwszy sobie ile mnie pracy czeka i jaka to odpowiedzialność doszłam do wniosku, że dałam się wrobić. Poproszę o wsparcie moralnie i duchowe. Odpowiedz Link
99venus Re: Decyzja 08.05.14, 14:14 mialem nieszczęście być przewodniczący komisji sławetnego 4 czerwca.tej nocy i następnego dnia non stop nie zapomnę nigdy.na całe szczęście dzisiaj inne czasy. Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Decyzja 17.05.14, 14:00 Czemu nieszczęście? Jeżeli jest coś do opowiedzenia - dawaj. Dla mnie był to jeden z najszczęśliwszych dni w życiu - no ale nie byłem w komisji. Odpowiedz Link
gat45 Re: Decyzja 08.05.14, 15:10 Dzidziu ! Jestem pod wrażeniem. Czy ja jeszcze mogę do Ciebie mówić na "ty", czy już tylko "pani przewodnicząca"? Odpowiedz Link
magdolot Re: Decyzja 08.05.14, 15:15 Będę zajadle trzymać kciuki za Panią Przewodniczącą. A Twe, Dzidziu, przytłoczenie przez odpowiedzialność jest najlepszym dowodem, że wybrano właściwą osobę. No. I nie wątpię, że poradzisz sobie śpiewająco zarówno z odtłamszeniem się z owego przytłoczenia, jak i z samym zadaniem. :))) Jesteś istotą mądrą, zorganizowaną, a na dodatek masz wdzięk - same atuty! A Ty wspaniale je wykorzystasz, bo tak. Odpowiedz Link
gat45 Re: Decyzja 08.05.14, 15:18 Zapomniałaś o jeszcze jednym atucie naszej Dzidzi : Bojowa jest ! Odpowiedz Link
magdolot Re: Decyzja 08.05.14, 19:15 Ten atut się chowa w rękawku, w odwodzie, i wyjmuje jako wunderwafel wrazieco. Bo pierwsza linia powalania, to Dzidzi wdzięk blondyński zaopatrzony w Nogi, bojowość dopiero jak uśmiech z Nogami nie zadziała jak cza na jakiegoś palanta lubo palancicę. I o tym atucie Dzidzi nie ma poczeby za bardzo informować, bo ma jego przed buzią za każdym razem jak się loguje, ha! Odpowiedz Link
ave.duce Re: Decyzja 08.05.14, 15:28 dzidzia_bojowa napisała: > Poproszę o wsparcie moralnie i duchowe. W tym najlepsza Trusiaa jest, ale i ja się przyłożę w odpowiednim momencie. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Decyzja 09.05.14, 13:50 Czy Dzidzia (Bojowa!) wewogle jakiegokolwiek wsparcia poczebuje w tem konkretnem wypadku? Przypuszczam, że wątpię, albowiem jako Właściwa Osoba na Właściwym Miejscu poradzi sobie z persią i z pieśnią na ust koralach - jestem o to dziwnie spokojna. Natomiast, że duma mię rozpiera oczywista to oczywistość: nasza to Dzidzia, która, że zacytuję wieszcza: lądy i morza przemierza, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski ma paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wzięła? A wzięła go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt. Dzidziu Niesamowita, kciuki czymać będę ofkors, ale to formalność przecież. Jesteś wielka! Odpowiedz Link
mariner4 Ja jeszcze nie wiem, bo 05.05.14, 08:59 nie znam kandydata mojego okręgu. Ale pani Hubner to dobry wybór. M. Odpowiedz Link
lodziarek Re: Ja jeszcze nie wiem, bo 05.05.14, 11:12 Wstyd się przyznać, ale ja również nie znam kandydatów z mojej wsi:( Muszę się poprawić. Odpowiedz Link
smutas13 Re: Ja jeszcze nie wiem, bo 05.05.14, 19:03 Wstyd się przyznać, ale ja również nie znam kandydatów z mojej wsi:( Muszę się poprawić. Ja też :-( Odpowiedz Link
scoutek Re: Ja jeszcze nie wiem, bo 05.05.14, 19:57 yesu, nie marudzić tylko nadrobić natychmiast! i zdecydować macie jeszcze czas Odpowiedz Link
tojajurek A tak w wewoglu 10.05.14, 12:25 To ja jezdem ciemny jak tabaka w rogu posła Godsona o północy. Zupełnie nie kumam - i przyznam się, że nie mam cierpliwości szukać - w jakim stopniu mój głos oddany ochoczo na taką Damę (dla naprzykładu) rzeczywiście ją promuje, a nie okaże się potem, że chtóś go zweksluje na na jakąś Otylię Jędrzejczak, czy inszą bokserkę durnowatą, ale przyuczoną do naciskania guzika zgodnie z instrukcją. Gubię sie w tych regulaminowych pierdółkach. Chyba oddam głos na Kiciusia, nie ruszając się z kanapy. Odpowiedz Link
gat45 Re: A tak w wewoglu 10.05.14, 12:58 Raz, jedyny raz w życiu głosowałam na własną, osobistą przyjaciółkę, chtóra się na posłankę była skłonna zgodzić. Dostała 803 głosy :( A szkoda, bo takiej urodzonej społecznicy jak ona to ze świecą szukać. Odpowiedz Link
mariner4 U mnie mam 2 kandydatury do wyboru 10.05.14, 20:13 Pani Gerniger de Oedenberg i pan Zdrojewski. Innych nie biorę pod uwagę. Do SLD mam uprzedzenie. Za dobrze pamiętam PRL i im totalnie nie ufam. To PZPR z powyrywanymi zębami.....Wychodzi na Zdrojewskiego, choć bez nadmiernego entuzjazmu. Mam na Ziobrę głosować??????? M. Odpowiedz Link
blassblau Re: Decyzja 10.05.14, 20:55 a mi się chwilowo znudziło legitymizowanie kogokolwiek przeciw komukolwiek Odpowiedz Link
lodziarek Re: Decyzja 10.05.14, 22:46 U mnie nikogo sensownego nie ma:/ Q.wa, na Wentę mam głosować?:( Odpowiedz Link
ave.duce Re: Decyzja 11.05.14, 15:08 Kiepski okręg, ale w innych tez nie lepiej :( Dobrze, że mnie się ta Hübner dostała ;) Odpowiedz Link
damakier1 Re: Decyzja 11.05.14, 20:26 W Szczecinie jest ciekawa sytuacja, bo ostro ze sobą rywalizują Dariusz Rosati, który jest spadochroniarzem i szczecinianin Tomasz Grodzki, bardzo dobry torakochirurg, a poza tym członek PO i lokalny działacz samorządowy. Pan Grodzki jest na 3. miejscu na liście PO, ale ma duże poparcie w Szczecinie i ma szansę wygrać z Rosatim, który ma jedynkę. No i mam dylemata na którego głosować, bo Grodzkiego jako samorządowca oceniam bardzo dobrze, a jako była jego pacjentka mam go w bardzo wdzięcznej pamięci jako lekarza, ale jednak mi się zdaje, że Rosati w tym PE lepiej będzie sobie chyba radził i swobodniej się poruszał. Tak, że chyba jednak na Rosatiego zagłosuję, ale ostatecznie jeszcze pewna nie jestem. Odpowiedz Link
smutas13 Re: Decyzja 16.05.14, 18:09 Odrabiam zaległości - decyzja zapadła. Zagłosuję na Jana Olbrychta. Odpowiedz Link
smutas13 Re: Decyzja 17.05.14, 12:13 scoutek napisała: > to już jest nas dwoje :) > > Cieszę się :) Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Decyzja 17.05.14, 16:25 Nie zagłosuję, pierwszy raz, niekoniecznie ostatni . Nie wiem kto komu umknął, czy ja Europie, czy Europa mnie nie zauważyła? Szpak drapał bociana . Odpowiedz Link
magdolot Re: Decyzja 19.05.14, 12:29 Jestem dumna i blada i z tarczą, bo właśnie wypełniłam dwie rejestracyjne kobyły wyborcze de MSZ za pomocą łeba/weba, ściskam w apie fotfierdzenia i jestem miło zdziwiona, że tak łatwo poszło. :) Odpowiedz Link
ave.duce Można się zastrzelić ;) 20.05.14, 19:28 www.tvn24.pl/wybory-do-europarlamentu,97,m/nie-wiadomo-ile-mandatow-dostanie-dany-okreg-sprawdz-jak-beda-liczone-glosy,429871.html Odpowiedz Link
smutas13 Re: Można się zastrzelić ;) 20.05.14, 19:56 "Nawet otrzymanie przez kandydata największej liczby głosów na liście nie gwarantuje dostania się do europarlamentu" ??? Odpowiedz Link
magdolot Re: Można się zastrzelić ;) 20.05.14, 23:15 Podoba mię się ta idea - jak ludzie walom do urny jak dzicy, dostajom wiency posłuf, jak nie walom, figusa. Siedzisz w domu? Tfuj poseł tesz będzie siedział w domu. :) Się ostatnio fkurzyłam. W takiej Brazylii twardego obowniązku głosowania nie ma, mandatuf za niepójście nie dajom [i susznie]... ale za to mszczą się na leniach obywatelskich nad wyraz perfidnie - potencjalny pracodawca sprawdza czy głosujesz, takoż samoż potencjalny kredytodawca itp. itd. To ja, kurzytfarz, żadnych wyboruf nie opuściłam i za to nawet najmarniejszego kredyciku! Skandal. P.S. Od pewnego czasu w Ojczyźnie prześladuje mnie "Mini Ratka" To wiency do Chryzostomii, ale akurat mnię się skojarzyło. Czytam, wzdrygam się, po czym usilnie racic poszukuję na obrazku, a tam taki niedorobiony Blaszany Dzwoneczek, psiakrew! Odpowiedz Link
magdolot Pytanie do Ave 20.05.14, 23:24 Obejrzałam ja listy i niepokoi mnie nieco, że jak za dużo luda zagłosuje na Hubner, to wejdzie Tadeusz Ross [i będą jaja jak berety?]. Z testu mi wychodzi SLD jak złoto i nawet bym mogła na Alicję Tysiąc, żeby tej Uropie nawpychać ją pod oczy, ale kto mi zagwarantuje, że głosu nie chapnie Olejniczak?! Muszę z małżem ustalić tyktakę wyborczę. Ostatnio on był fkurzony a ja z obrzydzeniem stała. Nęci mnie myśl o zamianie... Odpowiedz Link
ave.duce Re: Pytanie do Ave 21.05.14, 09:46 Ross się nie załapie, chyba że będą na niego głosować rzesze zulugulowców ;) Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Można się zastrzelić ;) 21.05.14, 00:18 Powolutku, trzeba słuchać :) Trzeci Oddech Kaczuchy - Kombajnista ORYGINAŁ Albo? Lech Janerka - Rower Odpowiedz Link