Dodaj do ulubionych

Wybory snofu

08.10.23, 11:04
Żeby nie ganiać po wątkach.

Na początek, za na:Temat, propozycja hymnu. Tekst nierówny, ale wykonawca jeden - za wszystkich.
Obserwuj wątek
    • trusiaa Re: Wybory snofu 08.10.23, 12:17
      Pinokio nadal za naszą kasę robi kampanię. Śmieszne 6 milionów dał Fundacji (Sakiewicza) Niezależne Media. Ta wyprodukowała gadzinówkę pt. Twój głos referendalny, która ma wzburzyć i przerazić wyborców, by skłonić ich do głosowania 4 x TAK (Kaczor tak mówił, sama słyszałam). No, dobra - 4 x NIE. Dla pewności na ostatniej stronie jest dokładna instrukcja jak głosować i zakreślone właściwe NIE kratki - jak to w referendum, prawda.

Gazetka trafiła do skrzynek pocztowych wraz z dodatkową "prawidłowo" wypełnioną kartą do głosowania. Sakiewicz stwierdził, że za dystrybucję ulotki odpowiada wyłącznie Poczta Polska i że nie zna konkretnych danych o nakładzie broszurki, bo nie jest we władzach fundacji. Tyle, że chciałby, żeby ulotka dotarła do jak największej liczby osób . Poczta Polska (z Gdańska) wydała w tej sprawie oświadczenie:

Dystrybucja gazetek i ulotek "była incydentalną, zupełnie niezamierzoną sytuacją" (?!) wynikającą z chęci optymalizacji organizacji pracy podczas obsługi rejonów doręczeń przez naszych pracowników. Za zaistniałą sytuację przepraszamy. Czyli listonosze, tytułem całkiem przypadkowego eksperymentu, dostali ciężkie pliki papieru, żeby łatwiej im było pracować? Listy z dodatkiem gazetek miały lepszy poślizg podczas wrzucania ich do skrzynek?

P.S. W gazetce jest zdjęcie zmartwionego, siwobrodego, łysiejącego pracownika, który zdjąwszy kask, duma nad swą dolą. Zaskakuje podpis pod zdjęciem: Razem z koleżankami zostałyśmy strasznie okłamane (...) Krystyna, 59 lat. O chorera... coście zrobili Krystynie, wy tuskolubcy, żędery jedne?!
      • ave.duce Re: Wybory snofu 08.10.23, 19:50
        ps. aleś się uczepiła! Fot. się pokićkały i zamiast panny/pani Krysi jest obraz przystojnego pana Waldka, no!
        • trusiaa Re: Wybory snofu 08.10.23, 20:01
          I pucio-pucio.
    • ave.duce Re: Wybory snofu 08.10.23, 19:59
      Na człowieka składają się wybory i okoliczności. Nikt nie ma władzy nad okolicznościami, ale każdy ma władzę wyboru.
      Éric-Emmanuel Schmitt
    • apersona Re: Wybory snofu 08.10.23, 20:49
      Numerologiczne aspekty kodeksu wyborczego:

Krzysztof J. Konsztowicz: Żółta kartka dla ordynacji wyborczej – jeszcze raz…
      studioopinii.pl/archiwa/238203
    • trusiaa Re: Wybory snofu 16.10.23, 13:32
      Mogę już? Mogę?
      Do czwartej rano nie spałam, czekając na wyniki, o siódmej trzydzieści wstałam, czekając na wyniki.
      Mam kaca z niewyspania i się zapytowywuję, czy już wypada mi się ucieszać?
    • ave.duce Re: Wybory snofu 22.10.23, 12:38
      i po wyborach.
      Nie jest topsze. Jest do kitu.
      • trusiaa Re: Wybory snofu 22.10.23, 14:29
        Pani mówisz jak Solska z Polityki - widziałam ją dziś w Loży prasowej i jako jedyna siała defetyzm :)

Twierdziła, że ludzie, którzy tak się starali odsunąć PiS od władzy - poszli do wyborów, stali w koszmarnych kolejkach itp., są już zniechęceni, bo od poniedziałku szesnastego aż do dziś nic się nie zmieniło. To znaczy co? Demokratyczni wybrańcy mieli natychmiast na taczkach wywieźć ekipę pisiaków, dokonać puczu, wedrzeć się do sejmu? W przyszłym tygodniu Dudyń wyda na siebie wyrok - od jego decyzji będzie zależała jego kariera po prezydenturze, Tusk jedzie do Brukseli zawalczyć o fundusze, dawna opozycja za kulisami dociera swoje stanowiska. Nowe jutro wykuwa się powoli :)

• ave.duce Re: Wybory snofu 22.10.23, 15:35
          Nic się nie zmieniło w sęsie, że ...

Moja racja jest mojsza niż twojsza. Właśnie moja racja jest najmojsza”
        • scoutek Re: Wybory snofu 23.10.23, 08:58
          Ta sama refleksja.
      • ave.duce Re: Wybory snofu 24.10.23, 14:54
        2020

https://ocdn.eu/images/pulscms/MjQ7MDA_/cc489ae12d31b8c3c79bf05de1786237.png

2024

https://bi.im-g.pl/im/19/ee/1c/z30335257IH,Szymon-Holownia.jpg
    • trusiaa Re: Wybory snofu 27.10.23, 18:36
      Czego państwo nie rozumią?
      • inna57 Re: Wybory snofu 29.10.23, 00:14
        To jest NAJwyższa matematyka. Nobel gwarantowany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka