emila_2
03.12.08, 16:42
Wyszłam za mąż niedawno. Dla obydwojga z nas nie jest to pierwsze małżeństwo. Ale obydwoje poznaliśmy się dopiero kilka lat po naszych rozwodach - nie było więc absolutnie takiej sytuacji, że któreś z nas rozbiło komuś małżeństwo. Odkąd wzięliśmy ślub, była żona męża pisze do mnie bardzo, bardzo obelżywe smsy, chamskie, opisuje w nich m.in. szczegóły intymne z czasów, jak jeszcze była żoną, po prostu dręczy mnie psychicznie. Ona mnie nie zna osobiście i jest to dla mnie nie do zrozumienia, dlaczego tak mnie nienawidzi i tak chce mnie upokorzyć. Nic jej nie zrobiłam, nigdy z nią nie rozmawiałam. Mąż ma z nią dzieci, które zawsze traktuję życzliwie, mogą do nas przychodzić, kiedy chcą, jak coś potrzebują, to im pomagam itp. Tyle tylko, że ona potem wypytuje dzieci, co u nas się dzieje... Jak mam postępować? Nie reaguję, tzn. nie odpowiadam na nie. I na dodatek blokuję numer, z którego ona pisze, ale co jakiś czas ona po prostu kupuje nową kartę i wtedy sms do mnie dojdzie. Co można zrobić w takiej sytuacji? Jestem w ciąży, ona o tym jeszcze nie wie, ale jak się dowie, to na pewno też będzie mnie zadręczać... A ja się nie mogę denerwować... Bardzo proszę o poradę...