taziuta 02.05.10, 14:11 Słuchaliście dziś Komorowskiego? Irytuje mnie ta jego maniera przemawiania... No to mamy jeszcze jeden argument przeciw jego prezydenturze. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
witekjs Re: 'Mówca' Komorowski :( 02.05.10, 14:21 Ciekawe, czy niekiedy nie irytowała Cię "maniera filipińska", bardzo popularnego mówcy? Odpowiedz Link
humbak Re: 'Mówca' Komorowski :( 02.05.10, 14:33 Jako osoba niechętna specowi od filipin, zapytam: a co to ma do rzeczy? Odpowiedz Link
taziuta Dziwny argument(?)... 02.05.10, 14:40 witekjs napisał: > Ciekawe, czy niekiedy nie irytowała Cię "maniera filipińska", > bardzo popularnego mówcy? Sam lubię wypić, i musiałbym być jakimś zakłamanym pisiakiem lub pełowiakiem by innym wypominać własne przywary... Ale zauważ, że (zapewne niezamierzenie) sam przyznajesz, że Kwaśniewski był/jest bardzo popularnym mówcą. Nie wzięło się to (ta jego renoma) znikąd. Odpowiedz Link
woda_woda Re: 'Mówca' Komorowski :( 02.05.10, 14:23 > No to mamy jeszcze jeden argument przeciw jego prezydenturze. "My", to znaczy kto? Odpowiedz Link
taziuta Re: 'Mówca' Komorowski :( 02.05.10, 14:33 woda_woda napisała: > > No to mamy jeszcze jeden argument przeciw jego prezydenturze. > > "My", to znaczy kto? Moja żona i ja. Odpowiedz Link
woda_woda Re: 'Mówca' Komorowski :( 02.05.10, 14:41 To miło, gdy nie ma konfliktu w rodzinie Odpowiedz Link
wylogowany.pielegniarz Re: 'Mówca' Komorowski :( 02.05.10, 14:46 Nie, no Napieralski by za to świetnie pasował do tego typu uroczystości. Jak siodło do świni Odpowiedz Link
veglie Re: Żeby nie pozostawiać nic wyobraźni 02.05.10, 14:51 humbak napisał: > [img]https://poaf-racing.com/db1/00086/poaf-racing.com/_uimages/pig-riding.jpg[/ > img] ....gdzie siodło? Odpowiedz Link
humbak Re: Żeby nie pozostawiać nic wyobraźni 02.05.10, 15:32 Siodła są dla amatorów. To jest zawodowiec. Na koniu też nie wszyscy jeźdźcy siodeł używają. Odpowiedz Link
wylogowany.pielegniarz Re: Żeby nie pozostawiać nic wyobraźni 02.05.10, 15:24 Nie podpisałeś, który to Napieralski Odpowiedz Link
taziuta Tyż mi kryterium wyboru... 02.05.10, 14:51 wylogowany.pielegniarz napisał: > Nie, no Napieralski by za to świetnie pasował do tego typu > uroczystości. Jak siodło do świni Pociesza Cię, że inni nie są lepsi? Odpowiedz Link
wylogowany.pielegniarz Re: Tyż mi kryterium wyboru... 02.05.10, 15:24 taziuta napisał: > Pociesza Cię, że inni nie są lepsi? Aha, rozumiem, że tylko Komorowskiego to dyskredytuje jako prezydenta Odpowiedz Link
taziuta Re: Tyż mi kryterium wyboru... 02.05.10, 15:28 wylogowany.pielegniarz napisał: > taziuta napisał: > > Pociesza Cię, że inni nie są lepsi? > Aha, rozumiem, że tylko Komorowskiego to dyskredytuje jako > prezydenta Nie znasz tej piosenki? Znasz, na pewno znasz - 'miłość mu (Napieralskiemu) wszystko wybaczy, bo miłość...'. Odpowiedz Link
wylogowany.pielegniarz Re: Tyż mi kryterium wyboru... 02.05.10, 15:29 A ja myślałem, że Ty już tylko Tuska kochasz Odpowiedz Link
taziuta Re: Tyż mi kryterium wyboru... 02.05.10, 15:33 wylogowany.pielegniarz napisał: > A ja myślałem, że Ty już tylko Tuska kochasz Tuska kocham tylko koniukturalnie. A tak naprawdę, to: forum.gazeta.pl/forum/w,28,110858740,110867178,Re_I_nic_pozytywnego_.html Odpowiedz Link
taziuta Re: Tyż mi kryterium wyboru... 02.05.10, 15:34 taziuta napisał: > Tuska kocham tylko koniukturalnie. koniunkturalnie, miało być... Odpowiedz Link
wylogowany.pielegniarz Re: Tyż mi kryterium wyboru... 02.05.10, 15:37 taziuta napisał: > Tuska kocham tylko koniukturalnie. > > A tak naprawdę, to: > > forum.gazeta.pl/forum/w,28,110858740,110867178,Re_I_nic_pozytywnego_.html He,he,he. Iście szczwany plan, prawie jak u Baldricka Odpowiedz Link
veglie Re: 'Mówca' Komorowski :( 02.05.10, 14:48 taziuta napisał: > Słuchaliście dziś Komorowskiego? > Irytuje mnie ta jego maniera przemawiania... > > No to mamy jeszcze jeden argument przeciw jego prezydenturze. Delikatnie mówiąc to do Demostenesa mu bardzo daleko. Odpowiedz Link
taziuta No to podsumujmy... 02.05.10, 15:15 veglie napisał: > taziuta napisał: > > No to mamy jeszcze jeden argument przeciw jego prezydenturze. > Delikatnie mówiąc to do Demostenesa mu bardzo daleko. Komorowski: 1. Nazywa kobiety kaszalotami, fuj! 2. Zabija zwierzątka, dla przyjemności, fuj, fuj! 3. Dupa, nie mufca, i toto ma być naszym prezydentem?! Fuj, fuj, fuj! Podsumowując, 3 X NIE! Odpowiedz Link
bikej5 Re: 'Mówca' Komorowski :( 02.05.10, 16:58 taziuta napisał: > Słuchaliście dziś Komorowskiego? > Irytuje mnie ta jego maniera przemawiania... > > No to mamy jeszcze jeden argument przeciw jego prezydenturze. Jest jakiś sztuczny,coś w jego mowie brzmi fałszywie,nie wiem tylko co- Odpowiedz Link
wylogowany.pielegniarz Re: 'Mówca' Komorowski :( 02.05.10, 17:27 bikej5 napisała: > Jest jakiś sztuczny,coś w jego mowie brzmi fałszywie,nie wiem tylko co- Taka maniera mówienia doskonale nadaje się do opowiadania małym dzieciom bajek, w stylu: "No i wtedy królewicz zabił smoka i uwolnił z wieży piękną królewnę". Fakt, u polityka wygląda to nieco dziwnie. Odpowiedz Link
taziuta Re: 'Mówca' Komorowski :( 02.05.10, 18:24 wylogowany.pielegniarz napisał: > Taka maniera mówienia doskonale nadaje się do opowiadania małym > dzieciom bajek, Ano, na (własnych, mnogich) dzieciach szkolony. Odpowiedz Link
taziuta Re: 'Mówca' Komorowski :( 03.05.10, 18:36 wylogowany.pielegniarz napisał: > Taka maniera mówienia doskonale nadaje się do opowiadania małym > dzieciom bajek,... Dzisiaj się dowiedziałem, że Bronek to nauczyciel z zawodu. To pewnie stąd ta jego maniera... Odpowiedz Link
veglie Re: 'Mówca' Komorowski :( 03.05.10, 18:44 taziuta napisał: > wylogowany.pielegniarz napisał: > > > Taka maniera mówienia doskonale nadaje się do opowiadania małym > > dzieciom bajek,... > > Dzisiaj się dowiedziałem, że Bronek to nauczyciel z zawodu. > To pewnie stąd ta jego maniera... "W okresie 1981–1989 był wykładowcą w Niższym Seminarium Duchownym w Niepokalanowie."....wiedziałem wcześniej,przestudiowałem jego życiorys.Nie wiem tylko czy wszystkie dzieci ma pełnoletnie?Jeżeli tak to pięć głosów ma jak w banku + szósty żony. Odpowiedz Link
taziuta Re: 'Mówca' Komorowski :( 03.05.10, 18:49 veglie napisał: > "W okresie 1981–1989 był wykładowcą w Niższym Seminarium Duchownym > w Niepokalanowie."... I wszystko jasne! Odpowiedz Link
taziuta Re: 'Mówca' Komorowski :( 03.05.10, 12:15 'tą', w miejsce 'tę', nasz drogi mufca też nagminne stosuje, jak słyszę... Odpowiedz Link
veglie Re: 'Mówca' Komorowski :( 03.05.10, 12:21 taziuta napisał: > 'tą', w miejsce 'tę', nasz drogi mufca też nagminne stosuje, > jak słyszę... Wysłuchałem uważnie.Męczące te jego mowy... Odpowiedz Link
taziuta Komorowski był też za zastosowaniem odp. zbiorowej 03.05.10, 23:59 O tym też należy pamiętać... Link do mojej przypominajki na FK, a poniżej tekst, w razie gdyby stamtąd wybył. forum.gazeta.pl/forum/w,28,110923564,110925354,Re_Czy_ktos_kto_klamal_ze_nie_zostanie_Premiere.html Re: Czy ktoś kto kłamał, że nie zostanie Premiere taziuta 03.05.10, 23:29 /.../ > Moralnego prawa nie ma. Tak jak nie miał w czasie nieuczciwej, > złodziejskiej prywatyzacji, kiedy sam wprowadzał przepisy, > legalizujące kradzież. Zgoda, ale moralnego prawa nie ma też Komorowski, który wraz z całym POPiS-em zagłosował za zastosowaniem odpowiedzialności zbiorowej wobec ponad 20 tys. ludzi. Choć z drugiej strony, jak się już stosuje odpowiedzialność zbiorową, to docenić należy ten gest, że zmniejszono im bezprawnie tylko emerytury, a przecież można było, skoro już się po totalitarne instrumenta sięgało, zamknąć ich w jakimś obozie koncentracyjnym, jak za Piłsudskiego bywało, też bez wyroku... A właściwie, skoro już, to czemu nie rozstrzelać?! Re: Czy ktoś kto kłamał, że nie zostanie Premiere taziuta 03.05.10, 23:35 > Zgoda, ale moralnego prawa nie ma też Komorowski, Znaczy, pozostaje nam tylko Napieralski! Re: Czy ktoś kto kłamał, że nie zostanie Premiere dystans4 03.05.10, 23:40 Nie jestem zorientowany, czy odebranie przywilejów to odebranie słusznie nabytych praw. Moim zdaniem przywileje były głęboko niesprawiedliwe. Ale spójności przedstawionemu rozumowaniu odmówić nie sposób. Taki jest Komorowski taziuta 03.05.10, 23:48 dystans4 napisał: > Nie jestem zorientowany, czy odebranie przywilejów to odebranie > słusznie nabytych praw... Nie ciamkałbym, gdyby odbierano przywileje, obniżając emerytury esbeków do zwykłych, czyli obniżając przelicznik z 2,6 do 1,3. Obniżono do 0,7 czyli nie o odebranie przywilejów chodziło, lecz o zwykłą zemstę małych ludzi, którzy gdy już mogli, to zrobili świństwo... Odpowiedz Link